Den Haag

Residentie van het Koninklijk Huis, zetel van de Den Haagse regering en het parlement en vooral die 'mooie stad achter de duinen'. Den Haag is de hoofdstad van de provincie Zuid-Holland en na Amsterdam en Rotterdam de grootste stad van Den Haag. Bezienswaardigheden van de stad zijn het Binnenhof met de Ridderzaal, het Vredespaleis, Madurodam en Paleis Noordeinde. En het strand van Scheveningen is prima bereikbaar.

Beste foto's & tips van Den Haag

'395620' door noiram '395620' door noiram

NederlandDen Haag

NederlandDen Haag

Zeemonster

noiram

Een vitrine in het aardige MuZee in Scheveningen bevat een aantal Zeemonsters. Deze beesten hebben natuurlijk nooit bestaan, maar werden zo'n honderd jaar geleden door zeelui in Azië in elkaar geflanst en aan goedgelovige toeristen verkocht. Op de foto een apenschedel dat op een vissenlijf genaaid is. Er werd veel geld voor betaald!

'503770' door JMoerkens '503770' door JMoerkens

NederlandDen Haag

NederlandDen Haag

De Haringeter

JMoerkens

Het leuke aan de boulevard van Scheveningen vind ik, dat vrijwel iedereen wel (jeugd)herinneringen heeft die zich hier afspelen! Het maakt het een nostalgische plek, die zelfs in verval nog charme heeft. Tijdens een wandeling over de boulevard kun je bovendien gratis kunst bekijken. Beelden aan Zee is een museum aan de boulevard, het enige museum in Nederland dat alleen de beeldhouwkunst belicht. Een deel van de collectie is gratis te zien, gewoon langs de boulevard! Het betreft de beelden van de Amerikaanse kunstenaar Tom Otterness. Zijn sculpturen beelden onder andere karakters uit sprookjes uit of drukdoende zakenmannetjes in kantoorpakken met attachékoffertjes of dieren, zoals krokodillen, die uit het riool tevoorschijn komen. Het hoofdthema van zijn werk schijnt evenwel te zijn: de strijd van de kleine man tegen het kapitalistische systeem in een onwerkelijke en vreemde omgeving. Op de foto zie je De Haringeter, een stripachtig beeld van ongeveer 12 meter hoog. Toen ik bij ondergaande zon de boulevard op kwam lopen en hem zo zag staan, vond ik het toch wel een mooi gezicht.

'490135' door hansdewildt '490135' door hansdewildt

NederlandDen Haag

NederlandDen Haag

Kermis op het...Binne

hansdewildt

Het is weer kermis in Den Haag en ook weer op het binnenhof. Een week lang crisis en nu is de Haagse bed-bad-brood-ruzie alweer de tweede week in gegaan. Het lijkt erop dat er nu misschien een politieke oplossing is bedacht. Kom op jongens, deze kermis heeft lang genoeg geduurd, kom uit het torentje en ga weer eens regeren….