Nederland image

Nederland


Populaire bestemmingen

Nederland
Europa
Menno Schaefer

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Steden, regio's en highlights in Nederland

Nederland kent tal van plekken die de moeite waard zijn om te bezoeken. Wil je weten waar je binnen Nederland naartoe moet en wat je echt niet mag missen? Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste regio's, steden en bezienswaardigheden in Nederland. Waar gaat jouw volgende vakantie naartoe?

Ideaal voor

Reizen met kinderen

Kunst & cultuur

Wat zegt de community

(37)
Bekijk reviews >

Must-see video's

Avontuur om de hoek: op safari in de Sallandse Heuvelrug
Actief
Avontuur om de hoek: op safari in de Sallandse Heuvelrug
Actief
Bosavontuur in Nederland: op safari in de Sallandse Heuvelrug
Actief
Vlaamse kok Wim Ballieu op culinaire roadtrip door Nederland

1. Vaar door het hart van Friesland

In het hart van Friesland ligt het waterrijke laagveengebied de Alde Feanen. Dit uitgebreide netwerk van sloten en meren leent zich perfect voor vaar- en zeiltochten.

2. Onthaast in het achterland van Groningen

Het onbekende Groningen ligt niet op je te wachten aan de kust, maar landinwaarts. Wandelen en fietsen kan hier overal. De landschappen zijn uitgestrekt en sereen.

3. Trek je terug in Drenthe

Oer. Zo zou je de afwisselende wildernis van Drenthe het beste kunnen omschrijven. De natuur in deze dunbevolkte provincie is bij uitstek geschikt voor mensen die back to basics willen gaan.

In Eigen Land: de Wadden

101 tips voor de Wadden weg van de massa

In Eigen Land: de Wadden

€ 4,99

Maar liefst 156 pagina’s reisinspiratie voor de Waddeneilanden en de Waddenkust van Noord-Holland, Friesland en Groningen.

Bestel

Reisinspiratie

Van onze community

Genieten aan de Waal
Genieten aan de Waal
Nederland
Karsten Russ
Spiegelwaal. de nevengeul van Nijmegen is een prachtige plek om te recreëren.
Spiegelwaal. de nevengeul van Nijmegen is een prachtige plek om te recreëren.
Nederland
Marja de Waal
Schoorlse Duinen
Schoorlse Duinen
Noord Holland
Jeanique

Praktisch

 • Reizen binnen Nederland

  Als je met de trein reist heb je geen last van ellendige files en droom je bij tijd en wijle weg bij prachtige uitzichten. Een reis met het openbaar vervoer leidt bovendien tot minder CO2-uitstoot (per persoon). Met de trein geraak je in alle uithoeken van het land. Voor regionale trajecten neem je de bus. De inmiddels goed ingeburgerde Flixbus brengt je voor bodemtarieven naar de grote steden in Nederland. Denk aan het traject van Utrecht naar Maastricht of Groningen. Nederland is een fietsland pur sang. Iedere provincie heeft z’n eigen charme. De zogenaamde LF-routes zijn laagdrempelig, goed bewegwijzerd en als gps te downloaden. Deze Langeafstand Fietsroutes vormen een heel netwerk door ons land. Zelf een route uitstippelen? Gebruik de fietsrouteplanner van de Fietsersbond. Kies bijvoorbeeld routekenmerk ‘natuurroute’ voor trajecten door het groen. Voor een reis naar de Waddeneilanden ben je afhankelijk van de veerboot. Je bereikt Texel vanuit de haven van Den Helder, Vlieland en Terschelling vanuit Harlingen, Ameland vanuit Holwerd en Schiermonnikoog vanuit Lauwersoog. Alleen op Texel, Ameland en Terschelling zijn auto’s toegestaan. Toch liever met de auto op reis? Overweeg dan om een deelauto te huren. Als deelautomobilist hoef je niet na te denken over verzekeringen, wegenbelasting, parkeren en onderhoud. En je bent óók nog eens milieuvriendelijk bezig. Er bestaan ook platforms waarop je een deelcamper kunt huren. 

 • Munteenheid: euro (EUR)
  De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • 1 januari Nieuwjaarsdag, zondag in februari of maart Carnaval, 27 april Koningsdag, 5 mei Bevrijdingsdag, 25 en 26 december Kerstmis

 • Stekker type cStekker type f
 • AANTAL INWONERS 17,4 MILJOEN (2020)
  GROOTTE 41.500 km²