Jaaroverzicht 2019: de meest gelezen reisartikelen image
REDACTIE

Jaaroverzicht 2019: de meest gelezen reisartikelen

In dit jaaroverzicht blikken we terug op de meest populaire artikelen van het afgelopen jaar. Van lugubere reiservaringen tot flamingo’s in het wild in Nederland, dit leesvoer hebben jullie massaal verslonden. 

1.     Dit zijn de duurste steden ter wereld

In Singapore vliegt het geld de deur uit. (Foto: Unsplash) 

It’s all about the money, zeker wanneer je op reis bent. Moet je een beetje op de kleintjes letten? Dan raden wij je aan om de volgende steden te vermijden, want hier vliegt je geld zo de deur uit. Dit zijn de duurste steden ter wereld! 

Ontdek de duurste steden ter wereld >

 

2.    Dark tourism: 8 lugubere reiservaringen die eigenlijk niet kunnen

Tsjernobyl oogt spookachtig en verlaten; durf jij het aan? (Foto: Marco Fieber)

Dark tourism is een vorm van toerisme waarbij je bezienswaardigheden bezoekt die gerelateerd zijn aan tragische gebeurtenissen. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een nucleaire tour in Tsjernobyl of het bezoeken van een zelfmoordbos. 

Zou jij deze acht lugubure reiservaringen willen ervaren? >

 

3.    De 5 leukste luchthavens om over te stappen

Ga tuinieren en knutselen in Singapore. (Foto: Unsplash)

Een tussenstap kan een vervelende en lange onderbreking zijn van je vliegreis. Maar op deze 5 luchthavens is het helemáál niet erg om op je vlucht te wachten! 

Lees hier wat leuke vliegvelden zijn om over te stappen >

 

4.    5 ondergewaardeerde Europese natuurfenomenen

Zonsopgang over de prachtige meren in de bergen van Rila. (Foto: Communitlid hikinghipsters)

Je hoeft niet de hele wereld over te vliegen om mooie natuurwonderen te zien. Doe eens lekker duurzaam en ga op ontdekking in Europa. Er zijn nog genoeg onontdekte plekjes die wat ons betreft erg ondergewaardeerd zijn.

Naar de mooiste Europese natuurfenomenen >

We hebben nog veel meer tips over duurzaam reizen. Zoveel zelfs dat we er een speciale pagina voor gemaakt hebben. Op onze themapagina duurzaam reizen lees je alles over dit onderwerp. 

 

5.    Trend watch: dit zijn de 5 hipste wijken van Europa

Verblijf in Parijs in Hôtel Grand Amour. Het is een klein boetiekhotel met heerlijke groene binnentuin. (Foto: hotelamourparis.fr)

We blijven nog even in Europa. Ben je niet zo van de natuur en maak je liever een stedentrip? Kijk dan snel welke wijken helemaal hot and happening zijn. Dit zijn onze aanraders in Madrid, Londen, Parijs, Berlijn en Stockholm. 

Waar moet ik heen tijdens mijn volgende citytrip? >

6.    Hier vind je in één overzicht de goedkoopste vluchten

Vind snel en gemakkelijk goedkope tickets. (Foto: Unsplash)

Omdat wij begrijpen dat je graag zoveel mogelijk geld overhoudt om uit te geven op reis tippen wij deze website. Scheelt je uren zoeken naar goedkope tickets en scheelt je een heleboel goed. You’re welcome

Lees verder >

7.    Op deze plekken spot je flamingo's in het wild in Nederland

Heb jij weleens een flamningo in het wild in Nederland gezien? (Foto: Hollandse Hoogte)

Nee, dit is geen 1 april grap. Ook in ons kikkerlandje kun je exotische dieren spotten. Wij vertellen je waar je dat kunt doen. 

Ontdek het reisgeheim >

8.    4 fotografietips als het geen mooi weer is

Weer of geen weer, een mooie foto kun je met de tips van Lousie ten Haver altijd maken. (Foto: Louise ten Have) 

Columbus Travel staat voor reizen weg van de massa én prachtige fotografie. Niet alleen de fotografen die voor ons op reportage gaan kunnen er wat van, maar ook onze communityleden schieten de mooiste plaatjes. Hou jij ook van fotograferen en wil jij je skills verbeteren? Lees dan deze tips van reisfotografe en medeoprichtster Louise ten Have.

Ik wil nog mooiere foto’s maken > 

9.    Dit zijn de nieuwste Duitse hotspots van 2020 

Wij gingen op Bauhaus-verkenningstocht in het verrassend veelzijdige Noordrijn-Westfalen, en troffen architectonische pareltjes aan op een steen(kool)worp afstand van de grens. (Foto: Jeroen Cox)

Wij zijn dol op het maken van roadtrips. We stapten daarom in de auto en reden naar Duitsland. Want net over de grens kun je heerlijk ontsnappen aan de massa. 

Ga je mee van de gebaande paden? >

Wil je nog meer lezen over roadtrips? Wij hebben de mooiste routes en handigste tips voor je verzameld op een pagina. Hier lees je alles over auto- en campervakanties. 


Welk artikel vond jij het leukst?