5 ondergewaardeerde Europese natuurfenomenen image
KvdW17

5 ondergewaardeerde Europese natuurfenomenen

Wij zijn dol op reizen door Europa. Uiteraard vermijden we wel graag de toeristische trekpleisters en ontdekken we het liefste nog onontdekte plekjes. Deze natuurwonderen zijn wonderschoon en wat ons betreft erg ondergewaardeerd! 

1. Alentejo, Portugal

Waar de Algarve de bekendste kustlijn van Portugal is, is de kust van Alentejo een stuk minder bekend. En dat terwijl de stranden en het binnenland met duizenden kurkbomen super spectaculair zijn! De Alentejo is de grootste, maar dunst bevolkte provincie van Portugal. Je kunt er uren dwalen zonder een andere ziel tegen te komen. 

Fotografe Manon van der Zwaal en schrijver Alexandra Gossink stelden een to-dolijst samen die je hier vindt!

Rust aan een relatief onbekende kust in Portugal (Foto: Reisreporter robgreeve)

2. Klein Zwitserland, Luxemburg

De Mullertal-regio wordt ook wel Klein Zwitserland genoemd. Het landschap ligt op drie uur rijden van Nederland en is heuvelachtig en heeft groenbemoste bossen. Ook vind je er prachtige rotsformaties. Het is een gebied waar je heerlijk kunt wandelen zonder veel toeristen tegen te komen. Schiessentümpel nabij Mullerthal kan wel behoorlijk druk zijn, wij raden je dan ook af hier in het weekend of in de vakantie naar toe te gaan. 

Loop de Mullertal-trail (Foto: Reisreporter KHeijlaerts)

3. Nationaal Park Durmitor, Montenegro

Durmitor National Park staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Toch is er nog erg weinig toerisme in dit gebied. Je loopt hier een hele dag zonder andere mensen tegen te komen. Heel bijzonder!

Lees hier meer over Montenegro! 

Aan de voet van de iconische bergen van Durmitor NP (Foto: Reisreporter KHeijlaerts

4.Formentera, Spanje

Op twintig minuten met de boot van Ibiza ligt zustereiland Formentera. Klein, heerlijk rustig en relatief vlak en daarom net zo geschikt als een Nederlands waddeneiland om per fiets te temmen. Fietsen huur je bijvoorbeeld in de haven van La Savina, reken op € 7 per dag. Kom bij op Platja de Illetes, een van de fraaiste stranden van de Balearen. Wit zand, ondiep, helder water en een sfeer die in niets lijkt op de drukke toeristenstranden van Ibiza.

Cala en Baster is een prachtige, ongerepte baai (Foto: Reisreporter MiekeDeHaas)

5. De Zeven Rila meren, Bulgarije 

Een hikerdroom wordt werkelijkheid in de indrukwekkende bergen van Rila. Er loopt een wandelroute door de bergen naar het Rila klooster, waar je een paar dagen over doet, maar die sensationele uitzichten oplevert. 

Zonsopgang over de prachtige meren (Foto: Reisreporter hikinghipsters)

 

Welk natuurwonder in Europa vind jij ondergewaardeerd?