Skiën in de zomer? Deze pistes zijn open t/m juni! image

Skiën in de zomer? Deze pistes zijn open t/m juni!

Zuid-Frankrijk te druk, te heet of te duur? Dan wijk je deze zomer toch gewoon uit naar de skipistes in de Franse Alpen!


Bind jij deze zomer de latten onder? (Foto: Urban Sanden, Unsplash)

Op veel plekken in de Alpen kun je ’s zomers skiën boven de 3000 meter. Maar in de buurt van de populaire skigebieden Val d’Isère en Tignes kun je vanaf 3 juni voor het eerst in 82 jaar óók op de pistes in de lager gelegen Bellevarde-sector terecht. Reken in beide dorpen ongeveer op een dikke meter sneeuw en op de hogere pistes op 2.45 meter. De toegangsweg van Le Fornet naar de Col d’Iseran (op 2770 meter hoogte) en gletsjers erboven zijn voorlopig nog ontoegankelijk. 

De meeste sneeuw in jaren

Er viel dit seizoen maar liefst negen meter sneeuw in de Franse Alpen, wat mede veroorzaakt werd door hevige sneeuwval in januari en stormen in het naseizoen. Genoeg om ervoor te zorgen dat de pistes bij Val d’Isère en het naburige Tignes in de eerste weken van juni tijdelijk weer open kunnen. De reden achter deze vroege heropening is dat de sneeuwruimers in het gebied zo meer tijd hebben om de weg naar de Pissaillas-gletsjer weer sneeuwvrij te maken voor het zomerseizoen. Sta jij deze zomer weer op de latten?