Duitsland image

Duitsland


Populaire bestemmingen

Duitsland
Europa
Columbus Travel

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Reisreportages

Praktisch

Steden, regio's en highlights in Duitsland

Duitsland kent tal van plekken die de moeite waard zijn om te bezoeken. Wil je weten waar je binnen Duitsland naartoe moet en wat je echt niet mag missen? Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste regio's, steden en bezienswaardigheden in Duitsland. Waar gaat jouw volgende vakantie naartoe?

Ideaal voor

Bergen

Budgetreizen

Reizen met kinderen

Kunst & cultuur

Wat zegt de community

(25)
Bekijk reviews >

1. Beleef het wereldberoemde Slot Neuschwanstein op alternatieve wijze

Ontdek een andere kant van Slot Neuschwanstein Voor het mooiste uitzicht op Slot Neuschwanstein stel je jezelf op op de Marienbrücke.

2. Zoek verkoeling in het Zwarte Woud

Het Zwarte Woud behoort tot de populairste toeristische gebieden van Duitsland.

3. Leer surfen in München

De door bergen omsloten inwoners van Beieren hebben overal een antwoord op. Geen zee om te windsurfen?

Reisinspiratie

Van onze community

Net voor de regen
Net voor de regen
Saksen
Agrotewal
Slotjes
Slotjes
Heidelberg
MyrtheL
Gele velden koolzaad
Gele velden koolzaad
Eifel
Dragonfly

Praktisch

 • Even gluren bij de buren is niet heel moeilijk. Met de auto steek je zo de grens over. De autobahn behoeft geen introductie. Met de trein geraak je (zonder overstappen) in boeiende steden nabij de grens, zoals Keulen en Düsseldorf. Het Duitse treinnetwerk is uitgebreid, goedkoop en punctueel. Deutsche Bahn biedt regionale dagtickets aan waarmee je een hele dag lang onbeperkt door een van de zestien deelstaten kunt treinen. Met de Flixbus reis je naar honderden steden in Duitsland. Sinds kort is er ook een Flixtrein. De prijzen komen overeen met die van de bus. Vanaf Amsterdam kun je naar meerdere steden vliegen – al is de auto, bus of trein vaak de gemakkelijkere en duurzamere optie. 

 • Check het actuele reisadvies voor Duitsland van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Let goed op in welke regio’s van Duitsland dit advies geldt. Dit hoeft niet overal hetzelfde te zijn. Het advies wordt dagelijks bijgewerkt. Je blijft echter verantwoordelijk voor je eigen veiligheid. Wij zijn niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site.

  Reizen en corona

  Check het actuele overzicht van reisrestricties in verband met het coronavirus voor elk land ter wereld. Dagelijks bijgehouden door de IATA (International Air Transport Association). 

 • Munteenheid: euro (EUR). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • 1 januari Nieuwjaar, maart/april Pasen, september/oktober Oktoberfeest, 25 december Kerstmis

 • Stekker type CStekker type F
 • AANTAL INWONERS  80,2 MILJOEN (2020) 
  GROOTTE 9X NEDERLAND
  TIJDSVERSCHIL GEEN
  REISDUUR 1 UUR 15 MINUTE