Vietnam

Vietnam is gelegen in zuidoost-Azië en met meer dan negentig miljoen inwoners is het een van ’s werelds meest bevolkte landen. Het land grenst aan China, Laos en Cambodja en de wateren van de Zuid-Chinese zee, Golf van Thailand en Golf van Tonkin. Het land zelf is zowel een ruwe diamant als een vat vol tegenstellingen: dichtbevolkte steden, chaotisch verkeer afgewisseld door platteland met schilderachtige rijstvelden, rode rivieren, bamboebossen, waar de tijd stil lijkt te staan.

Het klimaat in Vietnam verschilt per regio. Zo is er in het zuiden een tropisch klimaat, in het noorden een subtropisch klimaat en in de bergen een gematigd klimaat. Qua landschap bestaat het land voor het grootste deel uit bergen en heuvels. Sapa gelegen in de bergen in het noorden van Vietnam is ideaal om een wandeltocht te beginnen. Je leert meteen de cultuur, geschiedenis en de ongerepte natuur van het land kennen.  

Wegens de Franse overheersing hangt er in de hoofdstad Hanoi nog een Franse sfeer. Je vindt er gezellige straatjes en koloniale gebouwen, pagoden en musea. Bezoek de oude wijk bij het Hoan Kiem Lake, waar je even kunt ontsnappen aan de hectiek van de stad. Hanoi staat namelijk ook bekend vanwege het drukke verkeer en de grote hoeveelheid brommers die er rijden.

Van keizersstad Hué wordt vaak gezegd dat het de mooiste stad van Vietnam is. Ondanks dat de stad veel inwoners heeft, straalt het toch een intieme sfeer uit. Begin je tour door de stad met een bezoek aan het Citadel waar het keizerlijk bestuur woonde.

Wandel door het pittoreske stadje Hoi An met de smalle straatjes die een Franse uitstraling hebben, de vele winkeltjes, restaurants en terrassen. Je kunt ook  naar het strand Cua Dai.

De stad Ho Chi Minh stad (Saigon) wordt ook wel het Parijs van de Oriënt genoemd, met bezienswaardigheden, zoals het Presidentiele Paleis, Notre Dame kathedraal, Chinatown en de boulevards.

Het natuurgebied Ha Long Bay wordt één van de hoogtepunten van Vietnam genoemd. Deze baai heeft meer dan 1900 eilanden, die voor een groot deel vooral uit rotspartijen en tropische stranden bestaan. Andere interessante gebieden die niet vergeten mogen worden zijn bijvoorbeeld de rijstvelden in de vallei van Mai Chau en het waterrijke gebied rondom Ninh Binh. Hoewel Vietnam voornamelijk een bestemming voor rondreizen is, kent het toch een aantal tropische stranden. De bekendste badplaats is Nha Trang. Je kunt er zwemmen, zonnen, snorkelen, duiken en fietsen. Ontsnappen aan de drukte en ontspannen doe je in de strandplaats Mui Ne. Smaragdeiland Phu Quoc heeft ook nog een aantal mooie stranden, onder andere Sao Beach.

Al met al is Vietnam een veelzijdig land, variërend van berggebieden en rijstvelden tot historische steden en mooie stranden.

Alle highlights van Vietnam

Beste foto's & tips van Vietnam

'873' door timvanthul2 '873' door timvanthul2

Vietnam

Vietnam

Keizerlijk

timvanthul2

Verboden stad, Hue, Vietnam

'976' door annick '976' door annick

Vietnam

Vietnam

Hoi An vrouw aan het.

annick

Vrouw met fiets starend over het water in de vroege morgen

'978' door annick '978' door annick

Vietnam

Vietnam

Vrouwen in rijstveld

annick

vrouwen aan het werk in het rijstveld. Hun gezichten bedekt om maar niet bruin te worden.

Praktische informatie over Vietnam

 • Officiele website
  [url="http://www.vietnamtourism.com/" target=_blank]www.vietnamtourism.com/[/url]
 • Beste reistijd
  december t/m februari
 • Internet extentie
  vn
 • Hoofdstad
  Hanoi
 • Aantal inwoners
  82 miljoen
 • Oppervlakte
  50% van Frankrijk
 • Reistijd
  13:30
 • Talen
  Vietnamees
 • Religie
  boeddhisme
 • Tijdsverschil
  6 uur later
 • Tijdverschil
  6 uur later
 • Telefooncode
  84
 • Voltage
  110/220 Volt
 • Reisadvies
  positief
 • Visum
  visum regelen voor vertrek
 • Douane
  visum regelen voor vertrek
 • Aanvlieghaven
  Hanoi (HAN) Ho chi min stad (SGN)
 • Nationale feestdagen
  2 september Nationale dag

Kaart van Vietnam en omgeving

Een unieke trip door ’s werelds grootste grot

De Hang Son Doong Cave in Vietnam wordt gezien als ’s werelds grootste grot. Een ondergrondse jungle, unieke dierensoorten en miljoenen jaren oude fossielen maken deze mistige grot een wereld op zichzelf.

De Hang Son Doong Cave in Vietnam wordt gezien als ’s werelds grootste grot. Een ondergrondse jungle, unieke dierensoorten en miljoenen jaren oude fos...

1
De geheime plekjes van de Mekongdelta

Een Mekongdelta met smalle weggetjes, droomachtige riviertjes en prachtige tempelcomplexen, maar geen toeristen. Bestaat die nog?

Een Mekongdelta met smalle weggetjes, droomachtige riviertjes en prachtige tempelcomplexen, maar geen toeristen. Bestaat die nog?

Mis deze boot niet: 3 bijzondere boottochten

Niets is heerlijker dan een boottocht, maar dan wel helemaal op jouw manier. Dus kleinschalig, zo duurzaam mogelijk en flexibel, zodat jij altijd in (cruise) controle bent. We zetten drie favoriete tochten voor je op een rijtje.

Niets is heerlijker dan een boottocht, maar dan wel helemaal op jouw manier. Dus kleinschalig, zo duurzaam mogelijk en flexibel, zodat jij altijd in (...