Mongolië image

Mongolië


Populaire bestemmingen

Mongolië
Azië
REDACTIE

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Steden, regio's en highlights in Mongolië

Mongolië kent tal van plekken die de moeite waard zijn om te bezoeken. Wil je weten waar je binnen Mongolië naartoe moet en wat je echt niet mag missen? Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste regio's, steden en bezienswaardigheden in Mongolië. Waar gaat jouw volgende vakantie naartoe?

Wat zegt de community

(11)
Bekijk reviews >

Reisinspiratie

Van onze community

Moederziel alleen
Moederziel alleen
Mongolië
Wisseschout
Zelfportret
Zelfportret
Centraal Mongolië
Wisseschout

Praktisch

 • Voor Mongolië geldt een positief reisadvies.

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Aanbevolen vaccinaties voor Mongolië:

  - DTP (Difterie, Tetanus en Polio)

  - Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

  Het vaccinatie advies van Mongolië kan van gebied tot gebied verschillen. In veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat. Raadpleeg daarom de checklist van de GGD.  

  Columbus Travel raadt de vaccinatieservice van Reisprik aan.

  Wil je weten hoe je veilig op reis kunt, lees dan ons artikel ‘veilig op vakantie: wat je kunt doen tegen ziektes en andere risico’s op reis’. Met deze gezondheidswijzer ben je beter voorbereid en ga je ontspannen op reis. 

 • Munteenheid: tugrik (MNT). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • 1 januari - Nieuwjaarsdag

  8 maart – Dag van de vrouw

  18 maart – Dag van de Soldaat

  1 juni – Dag van het kind

  26 november – Onafhankelijkheidsdag
  Op 25 mei 1915 werd het Verdrag van Kyakhta ondertekend door Mongolië, China en Rusland. Het duurde echter tot 26 november 1924 voor de Mongoolse Volksrepubliek  werd verklaard en Mongolië de tweede communistische land ter wereld werd.

  Verder zijn er twee grote festivals:

  Tsagaan Sar
  Van 8 t/m 10 februari 2016 vindt Tsagaan Sar of Witte Maand plaats. Het is het einde van de winterperiode en het begin van het nieuwe jaar.

  Nadaam
  Het grootste evenement van de Mongoolse bevolking wordt jaarlijks op 11 en 12 juli gevierd. Ulaanbaatar is dan twee dagen lang vrolijk gekleurd met feestende locals in traditionele kledij, maar ook toeristen kunnen naar alle hartenlust mee doen aan de festiviteiten. Er worden ook allerlei spelen georganiseerd, zoals boogschieten en Mongools worstelen.

 • Mongolië – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar Mongolië, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Mongolië gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type CStekker type E
 • Tijdsverschil: 7 uur later
  De hoofdstad van Mongolië is Ulaanbatar.
  Het oppervlak van Mongolië is 2,3x Nederland.
  De gesproken taal/talen: Mongools.