Zuidwest Mongolie

Het zuidwesten van Zuidwest Mongolie bestaat voor het grootste gedeelte uit zand en kale rotsen. Dit komt omdat de Gobiwoestijn hier ligt. Gobi betekent in het Mongools 'heel groot en droog'. Lege en uitgestrekte vlakten, nomadenstammen en kamelenkaravanen zijn typerend voor dit gebied.

Informatie over Zuidwest Mongolie

Beste foto's & tips van Zuidwest Mongolie

'507502' door hestermaasdam '507502' door hestermaasdam

MongoliëZuidwest Mongolie

MongoliëZuidwest Mongolie

Die spoort niet!!

hestermaasdam

Die spoort niet! Vanuit Ulaan Baatar met de Trans Mongolië Express naar Beijing ; het landschap glijd aan je voorbij. Bij de grens van China wordt de trein in een grote hal gereden. Het spoor in China is anders dan in Mongolië dus worden de wagons 1 voor 1 met een hydraulische lift omhoog gedaan en voorzien van een ander onderstel. Wij kunnen gewoon in de wagon blijven zitten en merken ook bijna niet dat dit gebeurt , we merken het omdat we het naast ons zien gebeuren, bijzonder schouwspel!

'199120' door Markenelisa '199120' door Markenelisa

MongoliëZuidwest Mongolie

MongoliëZuidwest Mongolie

Gastvrijheid in optim

Markenelisa

Het leven van deze 25-jarige Mongoolse is hard. Met haar man en twee kinderen leeft zij van hetgeen de geiten en schapen haar bieden. Desalniettemin worden we uitgenodigd voor een lunch wanneer wij haar ger in de Gobi-woestijn passeren...

'524037' door hestermaasdam '524037' door hestermaasdam

MongoliëZuidwest Mongolie

MongoliëZuidwest Mongolie

Tsagaan Suvarga

hestermaasdam

We slaan ons kamp op bij Tsagaan Suvarga. Deze rotsformaties zijn door erosie ontstaan en zijn zo'n 60 meter hoog en 400 meter breed. Links in beeld zie je een groen tentje dat over de latrine gezet is en rechts ons kamp.

Laat kaart zien