Ulaanbatar

In het centrale noorden van Ulaanbatar ligt de hoofdstad Ulaanbaatar. Het Naadam festival trekt jaarlijks vele bezoekers vanuit heel Ulaanbatar en toeristen van over de hele wereld. Het wordt gehouden van 11 tot en met 13 juli. Daarnaast zijn het Sükhbaatarplein, het Gandanklooster en het Mausoleum van Soeche Bator te bezichtigen.

Informatie over Ulaanbatar

Beste foto's & tips van Ulaanbatar

'336496' door sidonius '336496' door sidonius

MongoliëUlaanbatar

MongoliëUlaanbatar

Oerkreet

sidonius

Soldaten van de presidentiële garde staan in het gelid op het centrale plein van Ulaanbaatar. Ze staan daar vanwege de viering van 90 jaar onafhankelijkheid van China. Af en toe gaat er een oerkreet als een wave door de opgestelde gelederen, die het hele plein omringen. Die oerkreet hoor je ook bij de Mongoolse Spelen (het Nadaam festival) als een deelnemer een belangrijke prestatie heeft geleverd, bij voorbeeld bij het boogschieten of enkelbot schieten. Deze oerkreet is duidelijk een vom van communicatie in Mongolië. Hij drukt waardering, ontzag en respect uit. Het was een hele belevenis om daarbij te staan op het plein in Ulaanbaatar, waar ik deze foto maakte van een soldaat tijdens zijn oerkreet.

'552661' door karinm '552661' door karinm

MongoliëUlaanbatar

MongoliëUlaanbatar

Overpeinzingen van de

karinm

In Ulanbataar ligt het Gandan klooster, in tibetaanse stijl gebouwd. Gandan (of voluit Gandantegchinlen) betekent zoiets als "grote plaats van complete vreugde". Het is een kleurige en relaxete plek in het voor een groot deel grijze Ulanbataar. Deze monniken zijn samen de dag aan het doornemen, zo lijkt het, of wellicht de wereldvrede aan het bespreken, met in hun hand een mala, een soort rozenkrans, waarmee ze mantra's opzeggen.

'492729' door sidonius '492729' door sidonius

MongoliëUlaanbatar

MongoliëUlaanbatar

Helden

sidonius

Wij zijn dan wel trots op onze verzetsstrijders en veteranen, zeker in deze jubileum meimaand, maar in Mongolië kunnen ze er ook wat van. Zo maakten wij de viering mee van de 90e verjaardag van de onafhankelijkheid van China, met veel ceremonieel. Leuk was het om te zien hoe oudere mensen zich in traditionele kleding hadden gehuld en (veel) eremetaal hadden opgespeld. Een nationale sport bleek ook te zijn om met militairen op de foto te gaan op het grote Sukhbatarplein in de hoofdstad. Heel gemoedelijk allemaal.

Laat kaart zien