Ulaanbaatar omgeving

Je hoeft niet ver te rijden vanuit hoofdstad Ulaanbaatar of je staat al midden in de Mongoolse natuur: de bergen van het Terelj National Park, groene vlaktes, nomaden en paarden. Voor de compleet Mongoolse beleving breng je de nacht door in een typische yurt.

Informatie over Ulaanbaatar omgeving

Beste foto's & tips van Ulaanbaatar omgeving

'427185' door Kaatje64 '427185' door Kaatje64

MongoliëUlaanbaatar omgeving

MongoliëUlaanbaatar omgeving

Monnikjes

Kaatje64

In Mongolie is het overgrote deel van de monniken jong tot heel jong doordat in de tijd van de Russische overheersing de meeste monniken vermoord werden. Gelukkig mag het boeddhistische geloof weer omarmd worden en zie je dus overal jonge monniken in de leer.. Omdat ze zo jong zijn hebben ze buiten het mediteren natuurlijk ook tijd nodig om gezellig te kletsen!

'200548' door Dapau '200548' door Dapau

MongoliëUlaanbaatar omgeving

MongoliëUlaanbaatar omgeving

Luchtharp

Dapau

(Op verzoek) een foto met (enigszins) verticale lijnen van Mongolië, veroorzaakt door een laagstaande zon waarvan de stralen gebroken worden door gaten in de wolken. Ook wel Jacobsladders genoemd. We hebben er een kwartiertje van mogen genieten in Terelj NP (groot bekijken)

'500169' door hestermaasdam '500169' door hestermaasdam

MongoliëUlaanbaatar omgeving

MongoliëUlaanbaatar omgeving

Zadel

hestermaasdam

De landelijke bevolking leeft overwegend nomadisch in traditionele vilten tenten, ger ook wel joert genoemd en voorziet in haar levensbehoeften door veeteelt. Schapen, paarden en kamelen worden in vrij lopende kuddes gehouden. De zadels die hier gebruikt worden zijn voor ons erg ongemakkelijk, gelukkig hadden ze voor ons 'normale' zadels.

Laat kaart zien