Oost Mongolie

Het oosten van Oost Mongolie is voor veel toeristen nog onbekend terrein. De meesten blijven in en rondom hoofdstad Ulaanbaatar en de Gobiwoestijn. Het oosten heeft echter ook veel te bieden. Zo vind je er veel kloosters en ook de nomandencultuur is interessant om mee te maken.

Informatie over Oost Mongolie

Beste foto's & tips van Oost Mongolie

'208954' door Dapau '208954' door Dapau

MongoliëOost Mongolie

MongoliëOost Mongolie

Pure

Dapau

In onze zomer is het in Mongolië regentijd. Ondanks dat je wel eens een plensbui over je heen krijgt en dat de wegen hier en daar wat slecht begaanbaar zijn is het toch absoluut aan te raden om in dit seizoen het land te bezoeken. De Mongoolse lucht is zo puur en fris dat alle kleuren extra mooi overkomen. En als dan na een fikse bui de ondergaande zon nog even tevoorschijn komt om een paar regenboogjes tevoorschijn te toveren en er is niemand om je heen...alleen die ger in de verte...tja

'266162' door Dapau '266162' door Dapau

MongoliëOost Mongolie

MongoliëOost Mongolie

Nr 606

Dapau

Een van de jongste deelnemers aan de paardenrace over 10 km tijdens het Nadaam festival. Hij probeerde z'n paard stil te krijgen voor de foto. Hij had als een van de weinigen oog voor de camera en dacht wellicht via deze publiciteitsstunt de Nederlandse kranten te halen.

'241134' door Dapau '241134' door Dapau

MongoliëOost Mongolie

MongoliëOost Mongolie

Lichtshow

Dapau

Bizar toch dat op plekken waar geen stroom is toch mooie lichtshows plaatsvinden. Dit spektakel speelde zich af in Terelj National Park ten noordoosten van de hoofdstad waar we verbleven bij boer Bert. (hier gaan we nog een tip over plaatsen)

Laat kaart zien