Yolyn Am

Foto door Reisreporter sidonius

Khongorin Els staat voor een gebied in de Gobiwoestijn met de hoogste en meest spectaculaire zandduinen van Mongolie. Ze gaan tot 300 meter hoog, over een afstand van 100 kilometer en 12 kilometer breed. Je kunt ze beklimmen, maar het is een pittig klimmetje. Een bijnaam voor Khongorin Els is 'plek van de Zingende Duinen', ontleend aan het huilende geluid dat ze maken als gevolg van de stevige wind.

Informatie over Yolyn Am

Beste foto's & tips van Yolyn Am

'540864' door WKerkhof '540864' door WKerkhof

MongoliëYolyn Am

MongoliëYolyn Am

Stoere mannen bij...Y

WKerkhof

In de prachtige vallei van Yolyn Am is tot laat in het voorjaar begin zomer nog ijs te vinden, maar als wij er zijn is al het ijs gesmolten en is het landschap weelderig groen tussen hoge bergtoppen! Prachtig om te wandelen. Als je chauffeur je afzet op ongeveer 8 km van de grote parkeerplaats kun je een hele mooie wandeling door de kloof maken. De eerste 4 kilometer is heel rustig, en vanaf het smalste punt wordt het wat drukker met mensen die vanaf de parkeerplaats een kort rondje lopen. Hier kwamen we een paar stoere mannen te paard tegen!

'533418' door sidonius '533418' door sidonius

MongoliëYolyn Am

MongoliëYolyn Am

Op weg naar de bek va

sidonius

We zijn hier op een bijzondere locatie in de Gobiwoestijn, hoewel al het groen anders doet vermoeden. Het pad loopt naar een kloof (gorge) genaamd Yolin Am (de bek van de gier of arend), die in de winter volledig gevuld is met ijs. Dit gebied is dan moeilijk te bereiken, maar wel spectaculair. Het ijs staat tot 10 meter hoog over een lengte van 10 kilometer. Ook in de zomer vind ik het heel bijzonder, want wie verwacht nou zo'n lieflijk groen en heuvelachtig gebied middenin de woestijn? Je kunt hier ook een paardrijtocht of een tocht per kameel maken.

'541799' door WKerkhof '541799' door WKerkhof

MongoliëYolyn Am

MongoliëYolyn Am

Het past maar net...

WKerkhof

Dungenee Canyon is een prachtig natuurgebied, niet ver van het bekendere Yolyn Am. Het Dungenee gebied heeft een mooie vallei, met een 'weg' door de smalle Canyon. Door de kloof stroomt een riviertje (als die niet te hoog staat) die je regelmatig moet doorkruisen om het pad te kunnen volgen... Je bent omringt door enorme hoge en steile rotsen. Op het smalste gedeelte kan de auto er maar net tussendoor! Het gebied ligt tussen Yolyn Am en de beroemde zandduinen, maar het is echt een aanrader om hier zeker je tijd voor te nemen. Niet alleen is het een hele avontuurlijke weg, je kunt er ook heel mooi wandelen en picknicken!

Laat kaart zien