Ultieme bestemmingen voor doorgewinterde reizigers image
Marieke2802

Ultieme bestemmingen voor doorgewinterde reizigers

Jij hebt al heel wat bestemmingen afgevinkt van je bucketlist of geschrapt van je kraskaart. Toch ben je nog lang niet moe van reizen. Er valt zoveel moois, bijzonders en spectaculairs te beleven op de aarde. Heb jij de volgende mooie en unieke bestemmingen al bezocht?

1.  Tadzjikistan De fantastische contrasterende kleuren van Tadzjikistan maken het een bijzonder landschap (Foto: Columbus Reisreporter jamievanommering)Tadzjikistan is één van de minst bekende reislanden ter wereld. Hierdoor zijn er ook nog weinig toeristen. Het land ligt in Centraal Azië en kent een rijke geschiedenis, mooie cultuur en vele tradities. Ook herbergt het bijzondere natuur, maar vooral de gastvrijheid van de bevolking is hartverwarmend. Lees alles over Tadzjikistan in de nieuwste editie van Columbus Travel. 2.    SurinameEen totaal andere cultuur maar wel jouw taal, dat maakt Suriname onbeschrijfelijk! (Foto: Columbus Reisreporter nita92)Waarschijnlijk denk jij nu meteen lekker roti eten of dat heerlijke accent, maar geloof mij Suriname is veel meer dan dat. Suriname bestaat namelijk uit 90% puur oerwoud waarin je kan raften, hiken, kamperen, vissen en nog veel meer kan ondernemen. Daarnaast is het ook nog eens een makkelijk land om te bereizen, want je kan er gewoon je eigen taal spreken!3.   Rwanda

Zo groen als gras is Rwanda (Foto: Columbus Reisreporter JVersteeg)Heb jij er altijd al van gedroomd om de gorilla in het echt te zien? Ga dan naar Rwanda! Hier leven er nog een aantal. Niet voor niets dat hier dan ook de meeste films met gorilla’s zijn opgenomen.4.  Oman De Musandam wordt ook wel het Noorwegen van Arabië genoemd. Sommige dorpen zijn zo afgelegen dat je er alleen per boot kan komen (Foto: Columbus Reisreporter MaaikeAart)In Oman bevindt zich de Musandam. De legende vertelt dat hier meer dolfijnen leven dan mensen. Maar ook andere vissen of waterdieren zoals schildpadden vind je hier volop. Het vaste land van Oman is ook erg interessant!5.  MadagaskarHet land van flora en fauna is toch echt Madagaskar! (Foto: Columbus Reisreporter Pensionado)Als je zoveel mogelijk (met uitsterven bedreigde) flora en fauna gezien wilt hebben in je leven, dan moet je naar Madagaskar. Op dit eiland vind je soorten die je nergens anders ter wereld tegen zal komen.6.   IndiaWat een prachtbeest is de tijger, het symbool voor kracht, macht, doorzettingsvermogen en onafhankelijkheid. (Foto: Columbus Reisreporter hbplaatjes)India is het land waar je de tijger nog kan spotten! Mocht dat je droom zijn, ga er dan zeker heen. Daarnaast kent India natuurlijk een ongelofelijk interessante cultuur, interessante drukke steden, prachtige tempels en een kalm en rustiek platteland. 7.  Guatemala De officiele taal van Guatemala is Spaans, daarna worden er ook nog 22 mayatalen gesproken (Foto: Columbus Reisreporter Cobinho)Niet iedereen durft het aan, maar Guatemala is echt meer dan de moeite waard. Het land kent prachtige ruïnes en tempels. Dit alles aan de voet van een fantastische jungle. Naast cultuur vallen er dan ook vele avontuurlijke en sportieve activiteiten te beleven8. Georgie50% van de bevolking woont in de hoofdstad, wij vinden het platteland misschien wel interessanter. Jij ook? (Foto: Columbus Reisreporter Graaf)Georgië is één van de mooiste landen in de Kaukasus. De vergezichten hier zijn echt adembenemend. Daarnaast heeft de hoofdstad Tbilisi geweldige restaurants, uitgaansgelegenheden en veel bezienswaardigheden. Ook buiten de stad kan je prachtige kastelen en paleizen bezoeken. Hé, en wist je dat Georgië tevens ook dé bestemming is voor wijnliefhebbers?