Tadzjikistan

Tadzjikistan ligt in Azië en wordt omsloten door Kirgizië, Oezbekistan, China en Afghanistan. Deze voormalige Sovjetrepubliek is nog niet ontdekt door toeristen en dat is logisch, niet zo lang geleden woedde hier nog een burgeroorlog. Sinds 1991 is Tadzjikistan onafhankelijk van Rusland, maar sporen van de Sovjetcultuur zijn nog steeds zichtbaar. Je vindt bijvoorbeeld verfijnde standbeelden, kantoorpanden en theaters, maar ook grauwe buitenwijken, betonnen panden en brede, kaarsrechte wegen. Op deze wegen is van alles te koop en voor je het weet loop je een schaapherder tegen het lijf! Het landschap van Tadzjikistan is bergachtig, de helft van het land ligt op een hoogte van meer dan 300 meter. De droge, kale bergruggen horen bij het Tian- en Pamirgebergte. Er liggen hier veel gletsjers die de bron vormen voor stroompjes en rivieren. De bloeiende bergweiden, vele meren, adembenemende panorama’s en imposante gletsjers maken het landschap een paradijs voor de natuurliefhebber. Maar ook cultureel heeft het land veel te bieden: unieke kunst, eeuwenoude beschaving en boeiende steden en dorpjes. Een land waar dus nog veel te ontdekken valt.

Informatie over Tadzjikistan

Alle highlights van Tadzjikistan

Beste foto's & tips van Tadzjikistan

'459024' door jamievanommering '459024' door jamievanommering

TadzjikistanPamirgebergte

TadzjikistanPamirgebergte

Road ahead is empty

jamievanommering

Deze foto is geschoten tijdens onze roadtrip over de Pamir Highway, vlak voordat we het afgelegen dorp Murgab binnen rijden. We zijn deze dag al uren onderweg en zijn pas 1 ander dorpje tegen gekomen en nauwelijks tegenliggers. De weidse vergezichten met bergen aan de horizon zijn onverminderd schitterend. Murgab ligt nog een klein stukje rijden rechtdoor en dan met de bocht mee, achter de heuvel ;-)

'520592' door jeannette '520592' door jeannette

TadzjikistanPamirgebergte

TadzjikistanPamirgebergte

Fietsen in the middle

jeannette

Deze fietser kwamen wij tegen midden in de wildernis en ruige Pamir Highway. De sterke en vriendelijke mensen in Tadzjikistan schuwen een stukje fietsen niet blijkbaar.

'459260' door jamievanommering '459260' door jamievanommering

TadzjikistanPamirgebergte

TadzjikistanPamirgebergte

Karakol Lake

jamievanommering

Karakol Lake is een van de vele gletsjermeren die je tegen komt als je over de Pamir Highway rijdt. Hoewel we al de nodige foto-stops gemaakt hadden die dag, kon ik niet anders dan verzoeken om een "picture stop". Gelukkig hadden de chauffeur en medereizigers in de 4WD hier geen probleem mee. Zo'n prachtige plek, die moet je niet zo maar voorbij rijden...

Praktische informatie over Tadzjikistan

 • Officiele website
 • Beste reistijd
  maart t/m mei, september en oktober
 • Internet extentie
  tj
 • Hoofdstad
  Doesjanbe
 • Aantal inwoners
  6,8 miljoen
 • Oppervlakte
  3,4x Nederland
 • Reistijd
  9:10
 • Talen
  Tadzjieks
 • Tijdverschil
  4 uur later
 • Tijdsverschil
  4 uur later
 • Telefooncode
  992
 • Voltage
  220
 • Reisadvies
  positief, maar wees waakzaam
 • Aanvlieghaven
  Doesjanbe (Dushanbe (DYU)
Laat kaart zien
Tadzjikistan - Slapen in een Kirgizische nomadentent

In Tadzjikistan, een van de minst bekende voormalige sovjetrepublieken, trekken Kirgizische nomaden over een magistrale woestenij. Word voor even deelgenoot van hun leven en blijf op eenzame hoogte logeren in een yurt.

In Tadzjikistan, een van de minst bekende voormalige sovjetrepublieken, trekken Kirgizische nomaden over een magistrale woestenij. Word voor even deel...