Tadzjikistan

Tadzjikistan Nationaal Park ligt in Azië en wordt omsloten door Kirgizië, Oezbekistan, China en Afghanistan. Deze voormalige Sovjetrepubliek is nog niet ontdekt door toeristen en dat is logisch, niet zo lang geleden woedde hier nog een burgeroorlog. Sinds 1991 is Tadzjikistan onafhankelijk van Rusland, maar sporen van de Sovjetcultuur zijn nog steeds zichtbaar. Je vindt bijvoorbeeld verfijnde standbeelden, kantoorpanden en theaters, maar ook grauwe buitenwijken, betonnen panden en brede, kaarsrechte wegen. Op deze wegen is van alles te koop en voor je het weet loop je een schaapherder tegen het lijf! Het landschap van Tadzjikistan is bergachtig, de helft van het land ligt op een hoogte van meer dan 300 meter. De droge, kale bergruggen horen bij het Tian- en Pamirgebergte . Er liggen hier veel gletsjers die de bron vormen voor stroompjes en rivieren. De bloeiende bergweiden, vele meren, adembenemende panorama’s en imposante gletsjers maken het landschap een paradijs voor de natuurliefhebber. Maar ook cultureel heeft het land veel te bieden: unieke kunst, eeuwenoude beschaving en boeiende steden en dorpjes. Een land waar dus nog veel te ontdekken valt.

Informatie over Tadzjikistan

Alle highlights van Tadzjikistan

Beste foto's & tips van Tadzjikistan

'521007' door jeannette '521007' door jeannette

Tadzjikistan

Tadzjikistan

Foto

jeannette

Een andere reisreporter was een jaar voor ons naar Tadzjikistan geweest en vroeg ons om wat foto's van mensen die zij gemaakt had af te leveren. Nou dat deden wij graag. Het was even zoeken voor we dit meisje hadden gevonden, maar wat was ze trots!

'500292' door jeannette '500292' door jeannette

Tadzjikistan

Tadzjikistan

Warme poel

jeannette

Op een paar plekken langs de Pamir highway kun je badderen in natuurlijk heet water, heerlijk als je bedenkt dat er in de homestays (de enige overnachtingsplekken onderweg) vaak heel weinig water is en nooit een douche. Deze heet Garm Chasma hot spring.

'455263' door jamievanommering '455263' door jamievanommering

Tadzjikistan

Tadzjikistan

Iskanderkul

jamievanommering

Er staan nog veel te weinig foto's van Tadzjikistan op deze community. Een taak voor mij om dit een beetje recht te trekken :-). In het westen van Tadzjkistan ligt het meer Iskanderkul, vernoemd naar Alexander de Grote die dit meer, net als wij, schitterend vond (Iskander staat voor Alexander in het Perzisch en Kul betekent meer). Het meer is gelegen op een hoogte van 2195 meter en wordt gevormd door smeltwater uit de bergen; zwemmen doe je hier dus liever niet. 's Ochtends vroeg is het meer op haar mooist, als het nog windstil is en je een fantastische reflectie ziet van de bergen rondom het meer. In het weekend is het hier voor Tadzjiekse begrippen druk, omdat het een populaire weekendbestemming is onder de lokale bevolking, dus als het even kan, kom doordeweeks.

Praktische informatie over Tadzjikistan

 • Officiele website
 • Beste reistijd
  maart t/m mei, september en oktober
 • Internet extentie
  tj
 • Hoofdstad
  Doesjanbe
 • Aantal inwoners
  6,8 miljoen
 • Oppervlakte
  3,4x Nederland
 • Reistijd
  9:10
 • Talen
  Tadzjieks
 • Tijdverschil
  4 uur later
 • Tijdsverschil
  4 uur later
 • Telefooncode
  992
 • Voltage
  220
 • Reisadvies
  positief, maar wees waakzaam
 • Aanvlieghaven
  Doesjanbe (Dushanbe (DYU)

Kaart van Tadzjikistan en omgeving

Ultieme bestemmingen voor doorgewinterde reizigers

Jij hebt al heel wat bestemmingen afgevinkt van je bucketlist of geschrapt van je kraskaart. Toch ben je nog lang niet moe van reizen. Er valt zoveel moois, bijzonders en spectaculairs te beleven op de aarde. Heb jij de volgende mooie en unieke bestemmingen al bezocht?

Jij hebt al heel wat bestemmingen afgevinkt van je bucketlist of geschrapt van je kraskaart. Toch ben je nog lang niet moe van reizen. Er valt zoveel...

Door: Tom Aussems
Video: brood bakken in Tadzjikistan

In het kader van National Geographic’s ‘Short Film Showcase’ deelde videograaf John Wendle een fragment over een wel heel bijzondere manier van broodbakken. Een ambacht dat in vrijwel ieder Tadzjikistaans huishouden centraal staat.

In het kader van National Geographic’s ‘Short Film Showcase’ deelde videograaf John Wendle een fragment over een wel heel bijzondere manier van broodb...

Tadzjikistan - Slapen in een Kirgizische nomadentent

In Tadzjikistan, een van de minst bekende voormalige sovjetrepublieken, trekken Kirgizische nomaden over een magistrale woestenij. Word voor even deelgenoot van hun leven en blijf op eenzame hoogte logeren in een yurt.

In Tadzjikistan, een van de minst bekende voormalige sovjetrepublieken, trekken Kirgizische nomaden over een magistrale woestenij. Word voor even deel...