Pemba eiland beste reistijd

Het weer op Pemba eiland

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Pemba eiland te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is op Pemba eiland? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Pemba eiland

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag op Pemba eiland:De beste reistijd voor Pemba eiland is van juni t/m september. De tropische kust van Pemba eiland is warm en vochtig, in tegenstelling tot het dorre, droge binnenland. Strandliefhebbers kunnen hun reis afstemmen op het minder aantrekkelijke regenseizoen, dat loopt van maart tot juni. Wil je na een lange trektocht zegevierend op één van Pemba eiland’s beroemde bergtoppen staan, hou dan rekening met regenbuien tussen april en juni en november en december. Januari en februari zijn voor heel het land favoriete reismaanden, maar voor een geslaagde safari in de Serengeti kun je beter tussen juni en oktober vertrekken.


Reisadvies
Voor Pemba eiland geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
12 januari Dag van de Revolutie (Zanzibar), 26 april Dag van Vereniging Zanzibar en Tanganyika, 7 juli Saba Saba, 9 december Onafhankelijkheidsdag.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Pemba eiland

Beste foto's & tips van Pemba eiland

'161522' door ejfovermaat '161522' door ejfovermaat

TanzaniaPemba eiland

TanzaniaPemba eiland

Morey eel

ejfovermaat

OPENEN>>Dit is een yellow edged morey, kan 120 cm lang worden en heeft een zwarte vlek bij de kieuwopening.Voeden zich met kleine vissen.Pemba eiland is nog niet zo toeristisch en de duikplaatsen heb je voor jezelf. Er wordt gedoken vanaf een dhow.

'248576' door ejfovermaat '248576' door ejfovermaat

TanzaniaPemba eiland

TanzaniaPemba eiland

Hiding between the...

ejfovermaat

Deze anemoonvis heeft zich verscholen tussen de tentakels van een prachtige Magnificent Anemone.Rond Pemba island zijn prachtige duikplaatsen. Er wordt gedoken vanaf Dhows [ boten]

'294404' door Angelfish '294404' door Angelfish

TanzaniaPemba eiland

TanzaniaPemba eiland

Zebra onder water

Angelfish

Rondom Pemba is het vooral het 'kleine spul' dat je steeds doet verbazen hoe mooi de onderwaterwereld toch is. Deze opvallende zebra platworm lijkt bijna niet echt; prachtig om te zien met al deze kleuren.

Laat kaart zien