Dar es Salaam image

Dar es Salaam


Beste reistijd

Dar es Salaam
Tanzania
Mvoogt

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Wanneer kan ik het beste reizen naar Dar es Salaam

Het weer in Dar es Salaam

Of je nu van plan bent om een stedentrip te maken of te genieten van een strandvakantie: op reis wil je goed weer. Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Dar es Salaam te bekijken zodat je voorbereid bent op de weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Dar es Salaam? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of regen of zonneschijn moet verwachten. Zo weet je waar je rekening mee moet houden.
 

Beste reistijd voor Dar es Salaam

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Dar es Salaam:De beste reistijd voor Tanzania is van juni t/m september. De tropische kust van Tanzania is warm en vochtig, in tegenstelling tot het dorre, droge binnenland. Strandliefhebbers kunnen hun reis afstemmen op het minder aantrekkelijke regenseizoen, dat loopt van maart tot juni. Wil je na een lange trektocht zegevierend op één van Tanzania’s beroemde bergtoppen staan, hou dan rekening met regenbuien tussen april en juni en november en december. Januari en februari zijn voor heel het land favoriete reismaanden, maar voor een geslaagde safari in de Serengeti kun je beter tussen juni en oktober vertrekken.