Arusha image

Arusha


Beste reistijd

Arusha
Tanzania
Sanneterlingen

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Wanneer kan ik het beste reizen naar Arusha

Het weer in Arusha

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Arusha te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Arusha? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Arusha

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Arusha:De beste reistijd voor Tanzania is van juni t/m september. De tropische kust van Tanzania is warm en vochtig, in tegenstelling tot het dorre, droge binnenland. Strandliefhebbers kunnen hun reis afstemmen op het minder aantrekkelijke regenseizoen, dat loopt van maart tot juni. Wil je na een lange trektocht zegevierend op één van Tanzania’s beroemde bergtoppen staan, hou dan rekening met regenbuien tussen april en juni en november en december. Januari en februari zijn voor heel het land favoriete reismaanden, maar voor een geslaagde safari in de Serengeti kun je beter tussen juni en oktober vertrekken.