Somalië image

Somalië


Beste reistijd

Somalië
Afrika
Pjotter

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Wanneer kan ik het beste reizen naar Somalië

Het weer in Somalië

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Somalië te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Somalië? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Somalië

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Somalië:Gu, Dayr en Xagaaye zijn geen vergeten koningen of sultans, maar de Somalische regenseizoenen. Gu is de periode van de heftigste regen (april-juni), terwijl Dayr voor de tijd van lichtere buien (oktobernovember) staat. Xagaaye, met korte, plaatselijke stortregens, komt in juli en augustus voorbij in de zuidelijke kustregio. Tussen de regens door zijn juni, december en januari de beste reismaanden. Voor Somalië geldt een negatief reisadvies (november 2009).