Praslin beste reistijd

Het weer in Praslin

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Praslin te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Praslin? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Praslin

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag  in Praslin:


Heb je net de ene moesson gehad, staat de volgende alweer voor de deur. De Praslin kennen twee moessonseizoenen: van mei tot oktober vanuit het zuidoosten en van november tot april vanuit het noordwesten. December en januari zijn niet alleen de natste maanden, maar ook de duurste. Topmaanden om te reizen zijn juli t/m september.


Reisadvies
Voor de Praslin geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
5 juni Bevrijdingsdag, oktober Creools Cultuurfestival, 2 en 3 oktober Subios Onderwater Festival.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Praslin

Beste foto's & tips van Praslin

'443252' door RobHoekstra '443252' door RobHoekstra

SeychellenPraslin

SeychellenPraslin

Graniet en erosie

RobHoekstra

Het kleine rotseilandje St. Pierre, niet ver uit de kust van het grotere eiland Praslin, is een prima snorkelplek. Het heeft een piepklein strandje waar je misschien 3 handdoeken kwijt kunt. Verder is het met z'n granieten rotsen gewoon een leuk eilandje om te fotograferen.

'497167' door speedy '497167' door speedy

SeychellenPraslin

SeychellenPraslin

Praslin

speedy

De Seychellen zijn een prachtige bestemming voor mensen die eens wat anders willen. Het is wel een exclusieve, dus dure bestemming. Alles wat op het eiland verkrijgbaar is moet zo’n beetje worden ingevlogen. Het klimaat is prima. De gemiddelde temperatuur is van juni t/m augustus c.a. 30 °C en in combinatie met een heerlijk zeebriesje is dat heel goed te hebben.

'500559' door RobHoekstra '500559' door RobHoekstra

SeychellenPraslin

SeychellenPraslin

Anse Volbert

RobHoekstra

Het fijne strandje Anse Volbert gezien vanuit de schaduw van de palmpjes. Dit schijnt een druk strand te zijn op Praslin. Viel reuze mee. . .

Laat kaart zien