La Digue beste reistijd

Het weer in La Digue

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor La Digue te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in La Digue? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor La Digue

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in La Digue:


Heb je net de ene moesson gehad, staat de volgende alweer voor de deur. De La Digue kennen twee moessonseizoenen: van mei tot oktober vanuit het zuidoosten en van november tot april vanuit het noordwesten. December en januari zijn niet alleen de natste maanden, maar ook de duurste. Topmaanden om te reizen zijn juli t/m september.


Reisadvies
Voor de La Digue geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
5 juni Bevrijdingsdag, oktober Creools Cultuurfestival, 2 en 3 oktober Subios Onderwater Festival.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over La Digue

Beste foto's & tips van La Digue

'492185' door speedy '492185' door speedy

SeychellenLa Digue

SeychellenLa Digue

Relax

speedy

La Digue ligt op 43 kilometer van Mahé en op zes kilometer van Praslin. Het eiland heeft geen airstrip en is alleen per boot of helikopter te bereiken. Op La Digue is de fiets het plaatselijke vervoersmiddel. Het is heerlijk om van strand naar strand te fietsen en te genieten van dit authentieke eiland van de Seychellen.

'406267' door RobHoekstra '406267' door RobHoekstra

SeychellenLa Digue

SeychellenLa Digue

Seychellen

RobHoekstra

Deze foto laat wat mij betreft goed de schoonheid zien van Anse source d'Argent op la Digue. De rotsen, de palmen en het heldere en rustige water zorgen ervoor dat dit een van de mooiste kusten is die wij ooit gezien hebben. Sowieso hebben wij genoten van de Seychellen. Paradijselijke eilandjes met veelal toch een eigen karakter ondanks de geringe afstand tussen hen. Voor het eilandhoppen lenen vooral La Digue en Praslin zich uitstekend. Rondom deze bewoonde eilanden liggen voldoende onbewoonde eilandjes voor het ultieme bounty reclame gevoel ;-)

'375315' door RobHoekstra '375315' door RobHoekstra

SeychellenLa Digue

SeychellenLa Digue

Afzien...

RobHoekstra

...was het toen we een paar dagen later weer moesten vertrekken naar Nederland. Wat een heerlijk eiland is la Digue zeg. Dit is een van de vele mooie stranden op la Digue. Kleine strandjes omringd door palmen en grote granieten rotsen. Het strand heet trouwens Anse source d'argent.

Laat kaart zien