Swakopmund image

Swakopmund


Beste reistijd

Swakopmund
Namibië
Jan

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Wanneer kan ik het beste reizen naar Swakopmund

Het weer in Swakopmund

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Swakopmund te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Swakopmund? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Swakopmund

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weerDe gemiddelde temperatuur en neerslag in Zuid-Namibië:De beste periode om naar swakopmund te gaan is van oktober tot half december; de temperatuur is dan goed en je hebt geen last van regen of schoolvakanties. Een andere goede periode is van half maart tot half april. Zuid-Afrika en Namibië vieren vakantie van half december tot half januari, van half april tot begin mei en van begin augustus tot begin september. Van januari tot april heb je de meeste kans op regen. Hoe meer je naar het noorden reist, hoe groter de kans op regen en hoe hoger de luchtvochtigheidsgraad.