Namibië image

Namibië


Populaire bestemmingen

Namibië
Afrika
Getty Images

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Steden, regio's en highlights in Namibië

Namibië kent tal van plekken die de moeite waard zijn om te bezoeken. Wil je weten waar je binnen Namibië naartoe moet en wat je echt niet mag missen? Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste regio's, steden en bezienswaardigheden in Namibië. Waar gaat jouw volgende vakantie naartoe?

Wat zegt de community

(28)
Bekijk reviews >

Reisinspiratie

Van onze community

Kwando River (2)
Kwando River (2)
Caprivi Strip
MirandaNoomen
Slapen onder de melkweg
Slapen onder de melkweg
Namib woestijn
MirandaNoomen
Sossusvlei en haar luchtballonnen
Sossusvlei en haar luchtballonnen
Sossusvlei
Henk Vanetie

Praktisch

 • Check het actuele reisadvies voor Namibië van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Let goed op in welke regio’s van Rome dit advies geldt. Dit hoeft niet overal hetzelfde te zijn. Het advies wordt dagelijks bijgewerkt. Je blijft echter verantwoordelijk voor je eigen veiligheid. Wij zijn niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site.

  Reizen en corona

  Check het actuele overzicht van reisrestricties in verband met het coronavirus voor elk land ter wereld. Dagelijks bijgehouden door de IATA (International Air Transport Association). 

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Aanbevolen vaccinaties voor Namibië:

  - DTP (Difterie, Tetanus en Polio)

  - Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

  Het vaccinatie advies van Namibië kan van gebied tot gebied verschillen. In veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat. Raadpleeg daarom de checklist van de GGD.  

  Columbus Travel raadt de vaccinatieservice van Reisprik aan.

  Wil je weten hoe je veilig op reis kunt, lees dan ons artikel ‘veilig op vakantie: wat je kunt doen tegen ziektes en andere risico’s op reis’. Met deze gezondheidswijzer ben je beter voorbereid en ga je ontspannen op reis. 

 • Munteenheid: Namibische dollar (NAD). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • 1 januari – Nieuwjaarsdag

  21 maart – Onafhankelijkheidsdag
  Viering van de dag dat Namibië op 21 maart 1990 onafhankelijk werd van Zuid-Afrika.

  3 april – Goede vrijdag
  Herdenking van de dood van Jezus.


  Viering dat Jezus is opgestaan uit de dood.

  1 mei – Dag van de arbeid
  Herdenking van de inzet van de vakbeweging en de sociale en economische prestaties van werknemers.

  4 mei – Cassinga Day
  Herdenking van de dag dat er een Zuid-Afrikaanse aanval werd uitgevoerd op het vluchtelingenkamp Cassinga.

  26 augustus – Dag van de helden
  Herdenking van alle mensen die zich voor de onafhankelijkheid van Namibië hebben ingezet.

  10 december – Dag van de mensenrechten
  Herdenking van de dag dat alle rechten die door de volgens de internationale wetgeving door de VN zijn ingesteld.

 • Namibië – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar Namibië, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Namibië gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type D
 • De hoofdstad van Namibië is Windhoek.
  Het oppervlak van Namibië is iets groter dan Frankrijk.
  De gesproken taal/talen: Engels, Afrikaans, Duits en Oshivambo.