Bazaruto Archipel NP

Het archipel bestaat uit vijf hoofdeilanden: Bazaruto, Benguerra, Magaruque, Santa Carolina en Bangué. De eilanden zijn bijna een tropisch paradijs en een van de hoogtepunten van Bazaruto Archipel NP. Turkoois water, witte stranden, kleurrijke vogels en een grote onderwaterwereld ontbreken niet.

Informatie over Bazaruto Archipel NP

Beste foto's & tips van Bazaruto Archipel NP

'506189' door Jelle51 '506189' door Jelle51

MozambiqueBazaruto Archipel NP

MozambiqueBazaruto Archipel NP

Etende krab

Jelle51

Een van de mooiste bestemmingen die wij tijdens onze rondreis door Mozambique hebben bezocht, is de paradijselijke eilandengroep van het Bazaruto Archipel. Deze archipel bestaat uit de drie hoofdeilanden Magaruque, Benguerra en Bazaruto en zijn stuk voor stuk werkelijk idyllisch. De eilandengroep is in zijn geheel een nationaal park vanwege het rijke vogelleven, maar vooral vanwege de koraalriffen met prachtig gekleurde vissen, inktvissen en andere zeedieren in de meest fantastische kleuren. Je kan snorkelen bij Coral gardens en waar wij hebben gesnorkeld, Two Mile Reef, wat volgens kenners een van mooiste koraalriffen in de Bazaruto Archipeli is. Na het snorkelen kan je met de boot langs en op de eilanden, allen met een prachtig wit zandstrand, waar veel vogels voorkomen, zoals de roze pelikanen en grote groepen flamingo's. Het eiland Bazaruto heeft hoge duinen van spierwit zand, warm om te beklimmen, maar het uitzicht over het turquoise water en de eilanden is adembenemend mooi. Wij hebben verschillende eilandjes aangedaan. Tijdens de vaart, veel dolfijnen, manta's en zelfs een zeekoe die nieuwsgierig om onze boot heen zwom. Je kunt op de eilanden en dan vooral op Bazaruto en Benguerra, lodges en resorts huren. Omdat het behoud van het ecosysteem en duurzaam toerisme voorop staan zijn er niet veel resorts op de eilanden. Goedkoper is het om een huisje te huren op het strand in Vilanculos. Vanuit de resorts is het mogelijk om een dagtocht te maken naar het Bazaruto Archipel. Heel vroeg in de ochtend maakte ik deze foto aan het strand.

'313886' door jillisjacobs '313886' door jillisjacobs

MozambiqueBazaruto Archipel NP

MozambiqueBazaruto Archipel NP

Hunting crabs

jillisjacobs

Dit meisje is samen met haar broertje aan het jagen voor krabben. Zo kan zij weer haar familie voorzien van eten op de warme avond in de Bazaruto Archipel. Een eilandengroep voor Mozambique

'380346' door time2go '380346' door time2go

MozambiqueBazaruto Archipel NP

MozambiqueBazaruto Archipel NP

Dhow safari

time2go

Een authentieke overtocht naar Magaruque Island met een Dhow waarvan het zeil vervaardigd was van Unicef materiaal. Door weinig wind en afnemend tij duurde de tocht langer dan verwacht. Alternatief: de 'powerboat' van de Zuid-Afrikaanse concurenten.

Laat kaart zien

Laatste Bazaruto Archipel NP artikelen