Ghana beste reistijd

Het weer in Ghana

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Ghana te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Ghana? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Ghana

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Ghana:De beste reistijd voor Ghana is december t/m februari. Ghana kent twee regenseizoenen: van april tot juli en van september t/m oktober. Vermijd sowieso de eerste periode om te voorkomen dat je vakantie letterlijk en figuurlijk in het water valt. De beste tijd om door Ghana te reizen is van december t/m februari. Juli en augustus zijn op de meeste plaatsen tropisch heet, maar voor de meer hittebestendige types ook best oké.
Feestdagen


Reisadvies Ghana: is Ghana veilig?
Check de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor een actueel reisadvies en specifieke veiligheidsrisico’s.


Feestdagen
24 februari Bevrijdingsdag, 6 maart Onafhankelijkheidsdag, 4 juni Dag van de Revolutie.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Ghana

Meer Ghana inspiratie

'488405' door ciske '488405' door ciske

GhanaWest Ghana

GhanaWest Ghana

Voor de regen naar...

Wij lopen over het pad langs het strand snel naar ons huisje omdat er regen op komst is , voor ons loopt een meisje dat nog voor de regen naar het dorp moet 500 m. verder hopelijk zal ze het redden.

'274805' door wisseschout '274805' door wisseschout

GhanaCape Coast

GhanaCape Coast

Water halen

Deze jongen kwamen we op een brug tegen toen hij samen met vele andere kinderen water aan het halen was. Het is erg zwaar, maar hij wou wel graag op de foto.

'494551' door ciske '494551' door ciske

GhanaAccra

GhanaAccra

Zicht op Jamestown

Vanaf de vuurtoren in Accra heb je een prachtig uitzicht . Ook op Jamestown een visserswijkje aan de voet van de toren waar de mensen in plankenhouten en golfplaten huisjes wonen en leven van de visvangst . Hier zie je het pleintje waar iedereen omheen woont en waar de visjes liggen te drogen. Het is de moeite waard om dit gedeelte van Accra een bezoek te brengen.

Laat kaart zien

Laatste Ghana artikelen

Met onze reisgids Ghana ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en artikelen.

Door: Vellah Bogle
Vissers Ghana krijgen camera's

Het is schering en inslag voor de kust van Afrika: enorme illegale schepen vissen de zee leeg en beroven de kleine vissers van hun levensbehoefte. En het moet nu stoppen.

Het is schering en inslag voor de kust van Afrika: enorme illegale schepen vissen de zee leeg en beroven de kleine vissers van hun levensbehoefte. En...

Ghana boek met Reisreporters

Foto's van onze fanatieke Reisreporters zijn niet onopgemerkt gebleven. Dat blijkt wel uit de nieuwe reisgids 'Ervaar Ghana'.

Foto's van onze fanatieke Reisreporters zijn niet onopgemerkt gebleven. Dat blijkt wel uit de nieuwe reisgids 'Ervaar Ghana'.