Congo Kinshasa image
Congo Kinshasa image Congo Kinshasa image

Congo Kinshasa

Reisgids

Congo Kinshasa
Afrika
Trijntje1

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Ontdek

In de tijd dat dit land nog een kolonie van België was heette het Belgisch Kongo. Daarna werd de naam veranderd in Zaïre. Tegenwoordig staat het bekend als Congo-Kinshasa, ook wel de Democratische Republiek Congo (DR Congo). Het land wordt al jaren lang geteisterd door corruptie, rebellen, oorlogen en plunderingen. Zo is de aanwezigheid van diamant aanleiding geweest voor bloederige burgeroorlogen. Niet alleen de inwoners, maar ook de dieren zijn niet veilig voor het geweld. Zo wordt er regelmatig jacht gemaakt op de beschermde gorilla’s. Naast gorilla’s leven er in de tropische bossen van Congo-Kinshasa bavianen en chimpansees. Op de savannes vind je neushoorns, olifanten, leeuwen, giraffen, buffels en zebra´s en bij de meren nijlpaarden en krokodillen. Buiten de steden kom je veel verschillende Afrikaanse culturen tegen bij de diverse stammen die er leven. Het grootste deel van de Congo-rivier loopt door Congo-Kinshasa, die op sommige plekken watervallen vormt.
 

Advertorial
Laat je inspireren door een van onze reisspecialisten

Wat zegt de community

(1)
Bekijk reviews >

Reisinspiratie

Van onze community

Image Title Image Title
Highway in Congo
Goma
Jmbdebie
Image Title Image Title
In afwachting van het leven
Province Orientale
Tsmits
Image Title Image Title
Op weg naar huis
Kananga
LiMa

Praktisch

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Aanbevolen vaccinaties voor Congo Kinshasa:

  - DTP (Difterie, Tetanus en Polio)

  - Gele koorts

  - Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

  Het vaccinatie advies van Congo Kinshasa kan van gebied tot gebied verschillen. In veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat. Raadpleeg daarom de checklist van de GGD.  

  Columbus Travel raadt de vaccinatieservice van Reisprik aan.

  Wil je weten hoe je veilig op reis kunt, lees dan ons artikel ‘veilig op vakantie: wat je kunt doen tegen ziektes en andere risico’s op reis’. Met deze gezondheidswijzer ben je beter voorbereid en ga je ontspannen op reis. 

 • Munteenheid: Congolese Frank (CDF). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • Congo Kinshasa – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar Congo Kinshasa, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Congo Kinshasa gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type CStekker type D
 • Tijdsverschil: 1 uur later
  De hoofdstad van Congo Kinshasa is Kinshasa.
  Het oppervlak van Congo Kinshasa is 3,5x Frankrijk.
  De gesproken taal/talen: Congolese Frank (CDF.