Centraal Burkina Faso beste reistijd

Het weer in centraal Centraal Burkina Faso

Op reis wil je natuurlijk goed weer. Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor centraal Centraal Burkina Faso te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in centraal Centraal Burkina Faso? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen: op regen of zonneschijn en of het er koud of warm is. Zo ga je altijd voorbereid op reis en vermijd je de regentijd.

 

Beste reistijd voor centraal Centraal Burkina Faso

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Centraal Burkina Faso:De beste reistijd voor Centraal Burkina Faso is september en oktober. Heb je last van stofallergieën, dan is het verstandig om Centraal Burkina Faso vóór december te verlaten. Met de komst van de Harmattanwind verandert het land tot februari in één grote zandbak. In juli en augustus word je met het andere uiterste geconfronteerd: de regen valt na een tijd van heftige warmte met bakken uit de hemel. Van april tot mei loopt de temperatuur op tot tegen de 40°C.


Reisadvies
Voor Centraal Burkina Faso geldt een positief reisadvies, maar wees waakzaam.

Feestdagen
3 januari Volksopstand, 8 mei Dag van de Overwinning, 4 augustus Dag van de Revolutie, 11 december Dag van de Republiek.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Koop de Columbus Reisplanner voor € 12,95 of krijg deze gratis bij een abonnement.

Informatie over Centraal Burkina Faso

Beste foto's & tips van Centraal Burkina Faso

'494000' door Bowral '494000' door Bowral

Burkina FasoCentraal Burkina Faso

Burkina FasoCentraal Burkina Faso

Jong aan het werk

Bowral

In de dorpjes op het platteland van Burkina Faso levert iedereen een bijdrage om het harde bestaan te trotseren. Kinderen worden al in een vroeg stadium ingeschakeld om het huishouden draaiende te houden. Dit meisje was hout aan het sprokkelen

'488923' door jeannette '488923' door jeannette

Burkina FasoCentraal Burkina Faso

Burkina FasoCentraal Burkina Faso

Genieten van het...fe

jeannette

In Tiebele vlakbij de grens met Ghana belanden we bij toeval in het feestgedruis van een bruiloft. De mannen van het dorp gaan al dansend en muziekmakend voor het bruidspaar uit. (hier plaatste ik al eens eerder een foto van). Deze oudere man stond te genieten van het feestgedruis.

'515694' door lubbja01 '515694' door lubbja01

Burkina FasoCentraal Burkina Faso

Burkina FasoCentraal Burkina Faso

Plezier

lubbja01

Een klein dondersteentje was hij. Het was heel leuk om met een tennisballetje met hem te spelen. Alsof je met een jonge dartele hond aan het spelen bent. Een beetje geinen een balletje schoppen/ gooien en terug gebracht krijgen. Onvermoeibaar; het straalt er vanaf.

Laat kaart zien