Botswana image

Botswana


Populaire bestemmingen

Botswana
Afrika
Columbus Travel

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Steden, regio's en highlights in Botswana

Botswana kent tal van plekken die de moeite waard zijn om te bezoeken. Wil je weten waar je binnen Botswana naartoe moet en wat je echt niet mag missen? Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste regio's, steden en bezienswaardigheden in Botswana. Waar gaat jouw volgende vakantie naartoe?

Wat zegt de community

(9)
Bekijk reviews >

Reisinspiratie

Van onze community

Pied Kingfisher
Pied Kingfisher
Botswana
Henk Vanetie
Genieten van een badje
Genieten van een badje
Chobe National Park
Dreamer666
Alerte leeuwenwelp
Alerte leeuwenwelp
Okavangodelta
Dreamer666

Praktisch

 • Voor Botswana geldt een positief reisadvies. Er zijn wel veiligheidsrisico’s voor reizen naar Botswana en dat heeft vooral te maken met criminaliteit.

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Aanbevolen vaccinaties Botswana:

  - DTP (Difterie, Tetanus en Polio)

  - Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

  Het vaccinatie advies van Botswana kan van gebied tot gebied verschillen. In veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat. Raadpleeg daarom de checklist van de GGD.  

  Columbus Travel raadt de vaccinatieservice van Reisprik aan.

  Wil je weten hoe je veilig op reis kunt, lees dan ons artikel ‘veilig op vakantie: wat je kunt doen tegen ziektes en andere risico’s op reis’. Met deze gezondheidswijzer ben je beter voorbereid en ga je ontspannen op reis. 

 • Munteenheid: pula (BWP). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • Maart/April – Goede Vrijdag

  Maart/April – Pasen

  1 mei – Dag van de arbeid
  Herdenking van de kruisiging van Jezus.

  5 mei – Hemelvaartsdag
  De herdenking van Jezus die is opgevaren naar God in de hemel.

  1 juli – Dag van Seretse Khama
  Feestdag ter ere van Seretse Kama die Botswana leidde naar onafhankelijkheid en het land succesvol maakte.

  30 september – Onafhankelijkheidsdag
  Viering van de dag dat Botswana in 1965 onafhankelijk werd van Groot-Brittannië.

 • Botswana – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar Botswana, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Botswana gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type G
 • De hoofdstad van Botswana is Gaborone.
  Het oppervlak van Botswana is bijna even groot als Frankrijk.
  De gesproken taal/talen: Engels.