Uruguay image

Uruguay


Populaire bestemmingen

Uruguay
Zuid Amerika
Pimwestenberg

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Steden, regio's en highlights in Uruguay

Uruguay kent tal van plekken die de moeite waard zijn om te bezoeken. Wil je weten waar je binnen Uruguay naartoe moet en wat je echt niet mag missen? Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste regio's, steden en bezienswaardigheden in Uruguay. Waar gaat jouw volgende vakantie naartoe?

Wat zegt de community

(1)
Bekijk reviews >

Reisinspiratie

Van onze community

Een klein paradijs in Uruguay
Een klein paradijs in Uruguay
Salto
ManonVanGoethem

Praktisch

 • Voor Uruguay geldt een positief reisadvies. Er zijn geen bijzondere veiligheidsrisico’s. Loop na zonsondergang niet alleen door het oude centrum van Montevideo. De kans op een overval is dan groter.

   

 • Er is geen visum nodig om Uruguay te bezoeken.

 • Ga je op reis naar Uruguay, dan is het goed je op de hoogte te stellen van de geadviseerde vaccinaties Uruguay. Voor veel landen zijn reizigersvaccinaties een must. De meest voorkomende gevaarlijke ziektes die je op kan lopen en gedeeltelijk met inentingen of medicijnen tegen kunt gaan zijn:

  Buiktyfus, dtp (difterie, tetanus, polio), gele koorts, malaria, hepatitis A, hepatitis B, mazelen, TBC (tuberculose), dengue (knokkelkoorts).

  Komen een van deze ziektes voor in Uruguay en met name in welke gebieden? Het vaccinatie advies Uruguay kan namelijk van gebied tot gebied in Uruguay verschillen en in veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat, zoals soms het geval is bij malaria.

  Welke reisvaccinaties Uruguay nodig zijn in jouw specifieke geval, kan je het best bespreken met jouw (reizigersgeneeskundige) huisarts of een vaccinatiekliniek.

  Ongeacht je verblijfsduur worden vaccinaties tegen DTP en Hepatitis A aangeraden. Voor reizen langer dan drie maanden worden ook inentingen tegen buiktyfus en rabiës aanbevolen. Zie hier het actuele advies over vaccinaties Uruguay. 

 • Munteenheid: Uruguay Peso (UYP). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • 1 januari – Nieuwjaarsdag

  6 januari – Driekoningen

  maart/april - Semana Santa
  De week waarin goede vrijdag valt. Deze week wordt ook wel ‘Semana de Turismo’ genoemd. De meeste Uruguayanen nemen de hele week vrij.

  19 april – Desembarco de los 33
  Ook wel de ‘Landing van de 33 patriotten’. In 1825 kwamen 33 vrijheidsstrijders die in ballingschap leefden naar Uruguay om de strijd naar onafhankelijkheid te beginnen.

  19 juni – Natalicio de Artigas
  De verjaardag van José Gervasio Artigas (1764-1850). Hij is de stichter en bevrijder van Uruguay.

  18 juli – Jura de la Constitución
  Dag van de beëdiging van de Grondwet. Dit is een officiële vrije dag.

  25 augustus - Onafhankelijkheidsdag
  Declaratoria de la Florida. Op 25 augustus 1825 werd de onafhankelijkheid van Uruguay uitgeroepen. Deze nationale feestdag herdenkt die gebeurtenis met een officiële vrije dag. De meeste musea bieden op deze dag gratis entree voor het publiek en er zijn verschillende buitenactiviteiten, zoals concerten en rommelmarkten.

  12 oktober -  Día de la Raza
  De dag van het Ras.  Vroeger vierde men het feit dat Columbus Amerika ontdekte, tegenwoordig ligt de reden voor deze feestdag in het feit dat dankzij de vermenging van Europeanen en Indianen een nieuw ras is ontstaan.

  8 december – Start van de zomervakanties

 • Uruguay – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar Uruguay, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Uruguay gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type CStekker type FStekker type IStekker type L
 • Tijdsverschil: 4 uur vroeger
  De hoofdstad van Uruguay is Montevideo.
  Het oppervlak van Uruguay is 4,2x Nederland.
  De gesproken taal/talen: Spaans.