Nazca beste reistijd

Het weer in Nazca

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Nazca te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Nazca? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Nazca

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer


De gemiddelde temperatuur en neerslag in Midwest-Peru:Lima kan het best bezocht worden in de zomer van december t/m februari: prettig warm. De kustregio is in deze periode een stuk warmer. April tot november is de beste tijd om deze regio te bezoeken

 

Reisadvies
Voor Nazca geldt een positief reisadvies, maar wees waakzaam.

Feestdagen
Februari/maart carnaval, Maart/april Semana Santa, 24 juni Inca festival, 28 en 29 juli Onafhankelijkheidsdag, 13 tot 19 augustus Trujillo festival

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.

 

Informatie over Nazca

Beste foto's & tips van Nazca

'219661' door Travel-Explorer '219661' door Travel-Explorer

PeruNazca

PeruNazca

Chauchilla-begraafpla

Travel-Explorer

De Chauchilla-begraafplaats is een vlakte die bezaaid is met schedels en beenderen, potscherven en mummies. Als gevolg van het extreem droge klimaat verkeren deze mummies nog steeds in uitstekende staat.

'409960' door whelder '409960' door whelder

PeruNazca

PeruNazca

Alleen van bovenaf

whelder

Alleen van bovenaf kun je de beroemde geoglyfen (figuren in het landschap) van Nasca goed zien. Deze figuur heet de kolibri en is één van de mooiste. Het mag trouwens een wonder heten dat ik uit het vliegtuigje dat maar rondjes bleef draaien om de figuren en lijnen goed te tonen nog scherpe foto's heb kunnen maken. Ik schat dat deze figuur zo'n 50 meter groot is.

'499119' door kruytflo '499119' door kruytflo

PeruNazca

PeruNazca

Nazca Aap

kruytflo

Bij mijn foto "under the wing" werd gevraagd of ik ook een foto van de figuren heb. Tuurlijk en veel ook. Ik vond het aap(je) wel een leuke.

Laat kaart zien