Peru image

Peru


Populaire bestemmingen

Peru
Zuid Amerika
Brigit

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Steden, regio's en highlights in Peru

Peru kent tal van plekken die de moeite waard zijn om te bezoeken. Wil je weten waar je binnen Peru naartoe moet en wat je echt niet mag missen? Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste regio's, steden en bezienswaardigheden in Peru. Waar gaat jouw volgende vakantie naartoe?

Wat zegt de community

(17)
Bekijk reviews >

Reisinspiratie

Van onze community

Lares trekking.
Lares trekking.
Andesgebergte
Canipel
Vallei de Colca
Vallei de Colca
Colca Canyon
Henk Vanetie
Een panorama onderweg van Puno naar Cuzco
Een panorama onderweg van Puno naar Cuzco
Cusco provincie
Henk Vanetie

Praktisch

 • Check het actuele reisadvies voor Peru van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Let goed op in welke regio’s van Peru dit advies geldt. Dit hoeft niet overal hetzelfde te zijn. Het advies wordt dagelijks bijgewerkt. Je blijft echter verantwoordelijk voor je eigen veiligheid. Wij zijn niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site.

  Reizen en corona

  Check het actuele overzicht van reisrestricties in verband met het coronavirus voor elk land ter wereld. Dagelijks bijgehouden door de IATA (International Air Transport Association). 

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Aanbevolen vaccinaties voor Peru:

  - Gele koorts

  - DTP (Difterie, Tetanus en Polio)

  - Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

  Het vaccinatie advies van Peru kan van gebied tot gebied verschillen. In veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat. Raadpleeg daarom de checklist van de GGD.  

  Columbus Travel raadt de vaccinatieservice van Reisprik aan.

  Wil je weten hoe je veilig op reis kunt, lees dan ons artikel ‘veilig op vakantie: wat je kunt doen tegen ziektes en andere risico’s op reis’. Met deze gezondheidswijzer ben je beter voorbereid en ga je ontspannen op reis. 

 • Munteenheid: sol (PEN). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • 1 januari – Nieuwjaarsdag

  Maart/April – Semana Santa (Paasweek)
  Voor Pasen voor de heilige week gevierd. Bij de landelijke viering van Semana Santa hoort ook een spectaculaire optocht in Cusco met pasen ter ere van Nuestro Señor de los. Het is een hele belevenis om tijdens deze wek in Peru te zijn, maar houdt er wel rekening mee hotels en ook binnenlandse vluchten snel volgeboekt zijn.

  1 mei – Dag van de arbeid
  Herdenking van de inzet van de vakbeweging en de sociale en economische prestaties van werknemers.

  29 juni – San Pedro y San Pablo
  Een maritieme feestdag aan de Peruaanse kust, waarbij visheiligen wordt gevraagd om voldoende en schoon water zodat het een succesvol visseizoen wordt.  

  28 juli – Onafhankelijkheidsdag
  Viering van de dag dat Peru in 1821 onafhankelijk werd van Spanje.

  23 augustus – Santa Rosa di Lima
  Dag van Santa Rosa di Lima, de eerste Latijns-Amerikaanse vrouw die heilig werd verklaard.

  8 oktober – Slag bij Angamos
  Herdenking van de dag dat de zeeslag bij Angamos plaatsvond in 1879. De marine van Peru werd overmeesterd door de Chilenen.

  1 november – Allerheiligen
  Families brengen dan een bezoek aan het graf van hun geliefden, brengen wat lekkers mee en er wordt muziek gemaakt om zo de overledenen te eren.

  8 december – Onbevlekte ontvangenis
  De datum 8 december is 9 maanden voor de geboorte van Maria op 8 september. Volgens een dogma van de katholieke kerk zou ze zijn verwerkt zonder bevlekt te zijn met de erfzonde.

   

   

 • Peru – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar Peru, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Peru gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type AStekker type BStekker type C
 • Tijdsverschil: 6 uur vroeger
  De hoofdstad van Peru is Lima.
  Het oppervlak van Peru is 1,9x Frankrijk.
  De gesproken taal/talen: Spaans, Quechua, Aymara.