Paraguay beste reistijd

Het weer in Paraguay

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Paraguay te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Paraguay? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Paraguay

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Paraguay:
Paraguay staat bekend om haar extreme klimaat. Van december tot februari kan de temperatuur oplopen tot 40°C, en dat zonder één spat regen. Het zuiden van Paraguay is in die periode een stuk vochtiger, maar nog steeds erg warm. De winter is een stuk aangenamer, met een gemiddelde temperatuur van 23°C. De beste tijd voor een bezoek is het voor- en najaar, dus in april, mei, september en oktober. Bereid je in Paraguay echter altijd voor op alle mogelijke klimaten. Weersomstandigheden kunnen hier acuut omslaan.


Reisadvies Paraguay: is Paraguay veilig?
Check de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor een actueel reisadvies en specifieke veiligheidsrisico’s.


Feestdagen
3 maart Día de San Blas, 1 maart Cerró Corà, maart/april Semana Santa, 15 mei Onafkankelijkheidsdag, 12 juni Paz del Chaco, 15 augustus Oprichting Asuncion, 25 augustus Victoria del Boquerón.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Koop de Columbus Reisplanner voor € 12,95 of krijg deze gratis bij een abonnement

 

Informatie over Paraguay

Meer Paraguay inspiratie

'28115' door Melanie82 '28115' door Melanie82

ParaguayAscuncion

ParaguayAscuncion

Stadsbus in...Asuncio

Paraguay was voor mij een onverwachte beautie in Zuid-Amerika.....

'505877' door Fransvdg '505877' door Fransvdg

ParaguayEncarnación

ParaguayEncarnación

Dorpskruidenier

Vanuit Encarnación bezochten we het dorpje Hohenau en omgeving. Hier zag ik deze eenvoudige kruidenierszaak, waar de tijd een beetje stil stond. De naam Hohenau verraadt dat er in deze streek van Paraguay veel mensen wonen die van Duitse afkomst zijn. Dit is een gescande dia uit 2004.

'231341' door Leeuwtje '231341' door Leeuwtje

ParaguayAscuncion

ParaguayAscuncion

Dansen in Asunction

Toevallig zagen we deze volksdans in Asunction. De dames beginnen met een fles op hun hoofd en daar komt er steeds een bij tot wel een stuk of 8! En er is er niet een gevallen!

Laat kaart zien

Laatste Paraguay artikelen

Met onze reisgids Paraguay ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en artikelen.