Paraguay image

Paraguay


Beste reistijd

Paraguay
Zuid Amerika
Taam

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Wanneer kan ik het beste reizen naar Paraguay

Het weer in Paraguay

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Paraguay te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Paraguay? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Paraguay

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Paraguay:
Paraguay staat bekend om haar extreme klimaat. Van december tot februari kan de temperatuur oplopen tot 40°C, en dat zonder één spat regen. Het zuiden van Paraguay is in die periode een stuk vochtiger, maar nog steeds erg warm. De winter is een stuk aangenamer, met een gemiddelde temperatuur van 23°C. De beste tijd voor een bezoek is het voor- en najaar, dus in april, mei, september en oktober. Bereid je in Paraguay echter altijd voor op alle mogelijke klimaten. Weersomstandigheden kunnen hier acuut omslaan.