Guyana image

Guyana


Reisgids

Guyana
Zuid Amerika
Niels van de Linde

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Ontdek

Guyana ligt in het noorden van Zuid-Amerika. Het grenst aan Venezuela in het westen, Brazilië in het zuiden en Suriname in het oosten. Dit land is een geschikte bestemming voor natuurliefhebbers en avonturiers die afgelegen gebieden willen ontdekken. Het bestaat voor een groot deel uit ongerept regenwoud en woeste rivieren met hoge watervallen die de bloeiende jungle doorkruisen. De rivieren zijn erg belangrijk omdat ze een alternatief bieden voor de slechte of ontbrekende wegen. Nederland drukt al sinds de zeventiende eeuw een grote stempel op Guyana. Wij dreven als eersten handel met de Indiaanse bevolking. Ook bouwden we waterkeringen en maakten we polders langs de kust. In Georgetown zie je Nederlandse straatnamen en verspreid door het land liggen forten met namen als ‘Fort Kyk-Over-Al’.

Van onze community

El Dorado Inn
El Dorado Inn
Georgetown
Flygirl
Bird watching
Bird watching
Georgetown
Flygirl
British Guyana
British Guyana
Centraal Guyana
Konings164

Praktisch

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Aanbevolen vaccinaties voor Guyana:

   - DTP (Difterie, Tetanus en Polio)

  - Gele koorts

  - Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

  Het vaccinatie advies van Guyana kan van gebied tot gebied verschillen. In veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat. Raadpleeg daarom de checklist van de GGD.  

  Columbus Travel raadt de vaccinatieservice van Reisprik aan.

  Wil je weten hoe je veilig op reis kunt, lees dan ons artikel ‘veilig op vakantie: wat je kunt doen tegen ziektes en andere risico’s op reis’. Met deze gezondheidswijzer ben je beter voorbereid en ga je ontspannen op reis. 

 • Munteenheid: Guyaanse dollar (GYD). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • Guyana – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar Guyana, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Guyana gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type AStekker type BStekker type DStekker type G
 • Tijdsverschil: 5 uur vroeger
  De hoofdstad van Guyana is Georgetown.
  Het oppervlak van Guyana is 5x Nederland.
  De gesproken taal/talen: Engels.