Isla de la Plata

Isla de la Plata, ook wel 'Poorman's Galapagos' genoemd, is een klein eiland voor de kust van Isla de la Plata. Het maakt deel uit van het Parque Nacional Machalilla. Het eiland is een waar paradijs voor vogels. Bijzondere bewoners zijn de blauwvoetgenten en de roodsnavelkeerkringvogels. Isla de la Plata is bereikbaar per boot vanaf Puerto López. Over het eiland zijn goed begaanbare wandelpaden aangelegd.

Informatie over Isla de la Plata

Beste foto's & tips van Isla de la Plata

'447016' door whelder '447016' door whelder

EcuadorIsla de la Plata

EcuadorIsla de la Plata

Blauwvoetbalts

whelder

Isla de la Plata wordt wel Poor Mans Galapagos genoemd. Veel van de vogelsoorten die je op Galapagos ziet, komen hier ook voor. Toch vind ik dat de titel een beetje onrecht doet aan dit prachtige eiland. Het is bijvoorbeeld de enige plek in Ecuador waar op hetzelfde eiland blauwvoet- en roodvoetgenten voorkomen. Ik vind vooral die blauwvoeten erg leuk. Ze voeren prachtige dansjes uit tijdens de baltsperiode.

'385998' door gestreepteolifant '385998' door gestreepteolifant

EcuadorIsla de la Plata

EcuadorIsla de la Plata

Nu in het wit

gestreepteolifant

De flora en fauna van Ecuador is geweldig. Al eerder plaatste ik een foto van een walvisstaart. Toen wij in de buurt van Isla del la plata voeren waren er een aantal aan spelen. Omdat ik er geen genoeg van kan krijgen deze in het wit

'446671' door esther87 '446671' door esther87

EcuadorIsla de la Plata

EcuadorIsla de la Plata

Blue footed Baby

esther87

De galapagos.. prachtig om naar toe te gaan, maar het zou 1/4 van mijn budget van vier maanden reizen opslokken, dus op zoek naar een alternatief! En die vond ik, Isla de la Plata ligt vlakbij het vaste land en levert een tipje van de sluier van de galapagos, half december waren er veel Blue footed babies te vinden, prachtige kuikens van meeuwen met blauwe voeten. Zijn het geen dotjes?

Laat kaart zien