Cuenca beste reistijd

Het weer in Cuenca

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Cuenca te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Cuenca? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Cuenca

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Cuenca:

 

De beste reistijd van Cuenca is

juni t/m september. In het binnenland van Cuenca is de warmste en droogste periode van juni tot december. Buiten die maanden valt er eigenlijk alleen in de middag soms wat regen. De kust heeft wel een duidelijk droog en nat seizoen: december tot maart is de natste en warmste periode.


Reisadvies
Voor Cuenca geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
6 januari Reyes Magos, maart/april Semana Santa, 24 maart La Battala del Pinchincha, 24 juni San Juan, 28 en 29 juni San Pedro en San Pablo, 24 juli geboortedag Simón Bolívar, 10 augustus Onafhankelijkheidsdag, 12 oktober Día de la Raza, 6 december Oprichting Quito.


Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Cuenca

Beste foto's & tips van Cuenca

'509675' door WKerkhof '509675' door WKerkhof

EcuadorCuenca

EcuadorCuenca

Cuy voor wie durft

WKerkhof

Het gerecht Cuy is in Ecuador een echte delicatesse. Voor degene die het nog niet herkende van de foto, het zijn cavia's Voordat er vee werd geïntroduceerd in Ecuador aten mensen waarschijnlijk al cavia's. Het was een luxe om vlees te eten, dus wanneer je veel cavia's bezat was je een rijk man en werd het hebben van Cavia's een soort statussymbool. Je kunt het in veel plaatsen eten in Ecuador, maar Cuenca staat er wel bekend om, dus misschien een goede plek om het hier eens te proberen? Het schijnt naar kip te smaken, en je mag het ook als kip eten, dus lekker met je handjes!

'501438' door deerik '501438' door deerik

EcuadorCuenca

EcuadorCuenca

El Cajas

deerik

Ej Cajas National Park was voor mij een van de verrassingen in Ecuador. We hebben er een volle dag gewandeld met een gids, langs meren en door sprookjesachtige bossen. Condors zien vliegen en genoten van lama's met jongen. Net voorbij de uitgang van het park ligt een restaurant dat vooral bekend is van de verse forel. Een echte aanrader ook!

'432366' door Jenny '432366' door Jenny

EcuadorCuenca

EcuadorCuenca

Panamahoed

Jenny

Van de vezels van de carludovica palmata (aan het einde van de 18e eeuw genoemd naar het Spaanse koningspaar Carlos en Luisa) worden de wereldberoemde Panamahoeden gemaakt. Tijdens de aanleg van het Panamakanaal droegen veel arbeiders een hoed van Ecuadoriaanse makelij, het schijnt dat hier de naam Panamahoed vandaan komt (Ecuadorianen noemen de betreffende hoed “sombrero de paja toquilla”). In Cuenca, het centrum van productie en handel in Panamahoeden, staat de fabriek/museum van Homero Ortega. Je kunt hier een rondleiding krijgen die, natuurlijk, in een mooie winkel eindigt. Probeer dan maar eens sterk te zijn! Op de foto een kijkje in een deel van het magazijn (achter glas). De jurk, hoed en het boeket van de "bruid" zijn ook vervaardigd uit vezels van de carludovica palmata.

Laat kaart zien