Ecuador

Reisgids cover foto
foto: Columbus Reisreporter neretslok

Ecuador is een land in Zuid-Amerika met meer dan 15 miljoen inwoners. Het land grenst aan Peru, Colombia en de Stille Oceaan. Er zijn verschillende klimaten, zo is er een subtropisch klimaat in het zuidwesten, landinwaarts een zeeklimaat en een hooggebergteklimaat in de hoger gelegen plaatsen. Er bestaat hier op de evenaar geen zomer en winter, maar droge en natte periodes. Het kustgebied heeft wel het hele jaar door een vochtig, warm en tropisch klimaat.

Het land is volop in ontwikkeling, maar toeristisch is het slechts op enkele plekken. Het land is vooral populair vanwege de Galapagos eilanden die zo’n duizend kilometer vanaf de kust liggen. Op de Galapagos eilanden vind je een kostbaar ecosysteem en de vele zeldzame fauna, zoals de blauwvoetige Jan van Gent vogel en diverse flora. Maar voordat je meteen afreist naar deze eilanden moet je zeker Ecuador verkennen.

De hoofdstad Quito staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Je kunt de stad in tweeën delen, namelijk: het koloniale deel en het moderne deel. Bezoek de kathedraal van Quito, Palacio de Gobierno en het uitkijkpunt Cerro Panecillo. Wat je niet mag missen is het monument ‘La Mitad del Mundo’ precies op de evenaar.

Cuenca wordt ook wel gezien als de culturele hoofdstad, waar een historisch centrum, nauwe straatjes, kerken en koloniale gebouwen kenmerkend zijn. In de stad vind je zo’n 52 kerken. Het is een ideale stad voor cultuurliefhebbers. De stad staat bekend om de Panama hoeden, keramiek en sieraden van goud. Vergeet niet om naar het El Turi uitzichtspunt te gaan.
Guayaquil wordt vooral bezocht als tussenstop voor de mensen die op weg zijn naar de kust of de Galapagos eilanden. Als je hier bent moet je eens door de wijk Las Peñas lopen, waar je nog pittoreske houten huisjes zult tegenkomen.

Voor ultieme ontspanning ga je naar het kleine stadje Baños, waar je warmwaterbronnen vindt. Wil je Incaruïnes bezichtigen ga dan naar Ingapirca. In Riobamba vind je verschillende culturen, grote pleinen en architectuur die je doen denken aan de Spaanse kolonisatie én de kleurrijke markt op zaterdag is niet te missen.

De Amazonegebied mag ook niet ontbreken. Bezoek de stad Tena, met een kano kun je watervallen bezoeken en met een gids kun je door de jungle wandelen. Aan de kust vind je Machalilla NP en Isla de la Plata, waar je bultrugwalvissen kunt zien. In Cotopaxi NP ligt de hoogste vulkaan ter wereld die nog actief is. Tevens kun je er vele dieren tegenkomen zoals herten, lama’s en als je geluk hebt ook poema’s.

Jungle, het Andesgebergte, koloniale steden, vulkanen, de eilanden en de vele andere natuurverschijnselen sieren Ecuador. Klimmen, fietsen en wandelen: het is een land voor actievelingen!

Informatie over Ecuador

Populaire highlights van Ecuador

Alle highlights van Ecuador

Beste foto's & tips van Ecuador

45 minuten vliegen vanaf Quito, vervolgens 2,5 uur in de bus en dan nog 3 uur varen. Je moet er iets voor over hebben, maar dan heb je ook wat: de Jamu Lodge...

>>

Op Espanola island werden niet alleen wij, maar ook de zeehonden achtervolgd door de vliegen. Eenvan deze 2 kleine zeehondjes had een leuke manier gevonden o...

>>

Mijn laatste foto voor het maandthema. In Columbus nummer 10 stond een mooi artikel over equador met name de omgeving van dit meer. Er staat een prachtige fo...

>>

Praktische informatie over Ecuador

Kaart van Ecuador en omgeving

Laatste Ecuador Artikelen

Met onze reisgids Ecuador ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en artikelen.

Reisnieuws
De geuren en kleuren van 12 wereldse markten

01 aug 2017, De geuren en kleuren van 12 wereldse markten. Reviews, foto's & tips van de redactie en Columbus-reisreporters.

0
Reisnieuws
7 plekken met te veel toeristen. Zo ontzie je ze

20 feb 2017, Populaire bestemmingen trekken ieder jaar veel bekijks. Sommige van die plaatsen doen er echter alles aan om toeristen te weren. Ze roepen strenge regels in het leven en staan nog maar een maximum aantal bezoekers toe. Misschien zijn deze alternat...

0
Reisnieuws
Welke heb jij gelopen? 's Werelds gaafste vulkaanwandelingen

26 okt 2016, Vulkanen kennen we in allerlei soorten en maten, stuk voor stuk zijn ze op hun eigen manier bijzonder. Deze natuurverschijnselen zijn op zich natuurlijk al indrukwekkend, maar de gaafste wandelingen maak je bij de volgende vijf vulkanen. Waar ben ...

7