Amazonegebied

Het Amazonegebied steelt zeker meerdere shows in Amazonegebied. Santa Rosa is een klein dorpje in de jungle, waarvandaan je met een kano of al hikend het bos in kan trekken. Pas wel op voor de krokodillen die op de loer liggen... In het dorpje van de Shuar-indianen kun je de oorspronkelijke bewoners ontmoeten.

Informatie over Amazonegebied

Beste foto's & tips van Amazonegebied

'496226' door BenRTravellers '496226' door BenRTravellers

EcuadorAmazonegebied

EcuadorAmazonegebied

Into the blue

BenRTravellers

45 minuten vliegen vanaf Quito, vervolgens 2,5 uur in de bus en dan nog 3 uur varen. Je moet er iets voor over hebben, maar dan heb je ook wat: de Jamu Lodge, middenin Cuyabeno Wildlife Reserve, op steenworp afstand van de Colombiaanse grens. 's morgens in alle vroegte, als de mist optrekt uit het regenwoud, peddelen we over de Cuyabeno-rivier op zoek naar de vele vogelsoorten. De ontwakende natuur met al zijn junglegeluiden maakt het Amazone-gevoel compleet. Maar ook overdag spot je een overdaad aan dieren: veel verschillende apensoorten (zelfs de kleinste apensoort ter wereld, de 15 cm kleine dwergoestiti's, vind je hier), anaconda's, tarantula's, roze rivierdolfijnen, luiaards, kaaimannen.

'552286' door BenRTravellers '552286' door BenRTravellers

EcuadorAmazonegebied

EcuadorAmazonegebied

Sunset @ Cuyabeno

BenRTravellers

Bij een magische zonsondergang een verfrissende duik nemen op steenworp afstand van hongerige kaaimannen? In het Cuyabeno-reservaat in noorden van Ecaudor kan het! Volgens de gids is het volstrekt veilig en met enige angst in de zwembroek duiken we het warme water is. Heelhuids kruipen we daarna weer aan boord en genieten na van de laatste zonnestralen die achter de bomen van het regenwoud verdwijnen. In dit gebied tref je heel veel wildlife aan en verblijf je hier meerdere dagen in één van de lodges, dan kun je o.a. luiaards, tientallen apensoorten, roze rivierdolfijnen, stinkvogels, vogelspinnen en anaconda's van dichtbij. Van de één na de laatste konden wij intens genieten, omdat deze ons 's nachts gezelschap hield boven het bed.

'533299' door WKerkhof '533299' door WKerkhof

EcuadorAmazonegebied

EcuadorAmazonegebied

Pijnlijkste beet:...B

WKerkhof

In het Amazonegebied hebben sommige stammen een zeer pijnlijk ritueel voor hun jonge leden om hun te laten bewijzen dat ze man zijn geworden. Ze moeten hun handen 20 keer 10 minuten in een handschoen vol kogelmieren (Bullet ants) stoppen. De beten van deze mieren zijn de pijnlijkste die een insect maar kan maken. Het schijnt dat elke voelt als een pistoolschot (vandaar waarschijnlijk ook de toepasselijke naam). De mieren zijn wel verdoofd, maar zeker nog wel prikkelbaar. Het gif van de kogelmier kan na 10 steken al dodelijk zijn. Waarschijnlijk zorgt het verdoven van de mieren voor minder hevige steken, maar toch hebben de strijders dagenlang last van stuiptrekkingen aan hun gevoelloze armen. En dat allemaal om een echte strijder te worden.... Filmpje van dit heftige en vooral pijnlijke ritueel: https://www.youtube.com/watch?v=XwvIFO9srUw De pijn is niet te dragen en om het nog een beetje erger te maken, de pijn houd 12-24 uur aan! Wij zagen een paar van deze op een wandeltocht door de jungle. Ik ben zeker niet te dichtbij gegaan...

Laat kaart zien

Laatste Amazonegebied artikelen

Zo reis je door Ecuador buiten de gebaande paden

Bij Ecuador denken de meeste reizigers meteen aan de Galapagoseilanden – het vasteland is terra incognita. Maar juist hier kun je zowel de Andes als de Amazone intrekken, poema’s én walvissen spotten.

Bij Ecuador denken de meeste reizigers meteen aan de Galapagoseilanden – het vasteland is terra incognita. Maar juist hier kun je zowel de Andes als d...