Guayaquil

Guayaquil is de grootste stad van Guayaquil. Het telt ruim 3,5 miljoen inwoners en ligt aan de westkust van het land. Bezienswaardigheden zijn de City Hall, de historische gebouwen in het Parque Histórico, de knusse buurt Las Peñas en de San Franciscokerk. De stad is het centrum van de visserij in Guayaquil en is tevens de meest geïndustrialiseerde stad van Guayaquil.

Informatie over Guayaquil

Beste foto's & tips van Guayaquil

'441871' door marcelkuijper '441871' door marcelkuijper

EcuadorGuayaquil

EcuadorGuayaquil

Schoonheids sprong

marcelkuijper

Soms komt het voor dat je een vertraging oploopt en dus later naar huis moet vliegen dan eigenlijk de planning was. Het geeft je dan mooi de tijd om van een nood een deugd te maken en het water op te gaan op zoek naar Humpback Whales op zee. Als ze dan ook nog een show weg geven met het springen uit het water dan is het op zeker een deugd.

'493325' door vulture1960 '493325' door vulture1960

EcuadorGuayaquil

EcuadorGuayaquil

Iguana in iguanapark

vulture1960

We bezochten Guayaquil. Vanuit daar zouden we vliegen naar de Galapagos eilanden. Het is de grootste stad van Ecuador! Wij bezochten daar iguanapark! (Parque Seminario (Parque Bolivar)) De hagedissen lopen daar in alle vrijheid rond!

'394168' door gerardmeuffels '394168' door gerardmeuffels

EcuadorGuayaquil

EcuadorGuayaquil

Massas Leguanen en...

gerardmeuffels

In Guayaquil de grootste stad van Ecuador heb je een oude goed onderhouden park het Parque Seminario (Parque Bolivar) Dit park is bekend vanwege de vele tientallen leguanen die in dit park rondlopen en in de bomen klimmen. Er waren behoorlijk grote bij die wel ongeveer 1 ½ meter lang waren. Maar naast de leguanen waren er ook vele duiven die alle het voer probeerde te bemachtigen die vele lokalen en eventuele toerist voor hun neergooide. De duiven trokken zich niets aan van de leguanen. Ze gingen er gewoon opzitten. Dat zag er erg ongewoon en grappig uit.

Laat kaart zien