Riobamba

Riobamba is een stad in het centrale deel van Riobamba. Het is de hoofdstad van de provincie Chimborazo, gelegen op 2760 meter boven zeeniveau dicht bij verschillende vulkanen, zoals de Chimborazo. Bezienswaardigheden van Riobamba zijn de kathedraal, Iglesia de la Concepción, Maldonado's Park en Ateneo de Chimborazo.

Informatie over Riobamba

Beste foto's & tips van Riobamba

'486430' door deerik '486430' door deerik

EcuadorRiobamba

EcuadorRiobamba

El Nariz del Diablo

deerik

De treinreis naar El Nariz Del Diablo oftewel de "duivelsneus" is een van de mooiste treinritten die je kunt maken. In het verleden reisde je reist op het dak van een oude trein door de ruige binnenlanden van Ecuador. Het terrein veranderd per uur en je reist door verschillende dorpen waar de lokale bevolking zich om de trein verzamelt. De treinreis is het spectaculairste gedeelte van het oorspronkelijke traject van Quito naar Guayaguil. De duivelsneus is het laatste punt van de reis en is bekend door het hoogteverschil dat de trein overbrugt. De afdaling is zelfs zo steil dat conventionele haarspeldbochten niet meer voldoen. Om toch af te kunnen dalen zigzagt de trein tussen wissels achtereenvolgens voor en achteruit naar beneden. Het traject begint tegenwoordig Riobamba waar de trein erg vroeg vertrekt. Het verste punt is dus de "Duivelsneus" hier is echter geen station. Na de "Duivelsneus" keert de trein terug naar het voorliggende station in Alausi. Door een paar domme Japanners, mag je helaas niet mee op het dak zitten en zetten ze vandaag de dag moderne treinen in. Voor mij was deze 'daktocht' echt onvergetelijk!

'508827' door WKerkhof '508827' door WKerkhof

EcuadorRiobamba

EcuadorRiobamba

IJskap van de...Chimb

WKerkhof

Na een zware klim naar de 5020 meter hoogte zijn we niet alleen trots op onszelf dat we het gehaald hebben, maar is de beloning ook groot qua uitzicht. Dichter bij de ijskap kun je zonder speciale klimspullen, gids en training niet komen! Ik vond de wandeling naar de 5020 meter meer dan genoeg zoals je kan lezen in mijn blog: Voetje voor voetje naar 5020 meter http://www.columbusmagazine.nl/zuid-amerika/ecuador/riobamba/reisreporter/blogs/7815.html Graag even vergroten...

'517221' door WKerkhof '517221' door WKerkhof

EcuadorRiobamba

EcuadorRiobamba

Vicuña's op 4000...me

WKerkhof

Vicuña's zijn mooie sierlijke beesten en de kleinste van de kameelsoorten. Ze hebben zich goed aangepast om op grote hoogte te leven en voelen zich kiplekker boven de 4000 meter. Dankzij hun krachtige hart en hun rode bloedcellen die 2,5 keer zo lang leven als bij andere dieren zijn ze in staat om in deze ijle lucht te ademen en te leven. Ook kunnen ze net als kamelen goed overleven in hele droge gebieden omdat ze zuinig zijn met hun waterverbruik (dankzij Wikipedia) Deze mooie dieren zagen we op de Chimborazo vulkaan.

Laat kaart zien