Ecuador image
Ecuador image Ecuador image

Ecuador

Reviews

Ecuador
Zuid Amerika
Maaike

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

* Welk cijfer geef je deze bestemming?
* Welke Columbus Factor geef je deze bestemming?
hoe bijzonder is deze plek en hoe ver ga je buiten de gebaande paden?
1. Platgelopen door massa's toeristen
2. Veel toeristen, maar nog te doen
3. Gebaand pad, maar toch rustig
4. Bestemming buiten de gebaande paden
5. Wauw, hier voel je je nog een echte ontdekkingsreiziger
Wanneer was je hier?
Je review moet minstens 150 en mag maximaal 1500 karakters bevatten. Momenteel zijn het 0 karakters.
Nog een pluspunt
Nog een minpunt
10
Ecuador Galapagos eilanden
Voor mijn reisorganisatie Travel Happiness Company ben ik in maart 2019 voor de 4e keer naar de Galapagoseilanden geweest. In mijn blog over de mooiste natuurplekken in Ecuador lees je over de cruise met de Petrel. Na de 4-daagse cruise verbleven we 2 dagen op Santa Cruz. Graag deel ik mijn review over 2 accommodaties waar we hebben overnacht: Galapagos Habitat Hotel en Galapagos Safari Camp. Galapagos Habitat Hotel ligt aan het einde van de boulevard in het havenstadje Puerto Ayora. Inmiddels wordt Puerto Ayora druk bezocht door toeristen maar doordat dit hotel aan het einde van de boulevard ligt tussen de mangrove is het rustig. Het restaurant heeft een fantastisch uitzicht op de oceaan. Er is ook een kleine baai waar regelmatig zeeleeuwen, leguanen, pelikanen en blauwvoet jan van genten te zien zijn. Er is zelfs een speciale lounge area ingericht voor zeeleeuwen! Het hotel biedt gratis fietsen waardoor je op je gemak Puerto Ayora en omgeving per fiets kan verkennen. Galapagos Safari Camp is gelegen in de hooglanden van Santa Cruz en is een luxe glamping. De safari-spirit is naar de Galapagos gebracht met 9 luxe glamping tenten. De persoonlijke service en rustige omgeving in de natuur maken dit tot een pareltje om te verblijven. Ver weg van de massa en tussen de reuzenschildpadden! Ook op culinair gebied verrast Galapagos Safari Camp. Ideaal voor als je geen cruise wilt maken of eilandhoppen maar een aantal dagen op een uniek plekje in de natuur wilt verblijven.
Regio
  • De dieren zie je rondom de accommodatie
  • Glamping op de Galapagos is uniek!
  • Weg van de massa
  • Persoonlijke service
  • Culinair verrassend
  • Rustige locaties
  • De kamers bij Galapagos Habitat Hotel zijn iets verouderd
Review geplaatst op 2020-02-13
8
Ecuador
Ecuador is een enorm veelzijdig land; de landschappen en natuur zijn ontzettend divers. Zoals de locals het zelf zeggen: in Ecuador kun je op één dag ontbijten in de jungle, lunchen in de Andes en dineren aan de kust. Dat zegt meteen iets over de grootte van het land. Weliswaar zeven keer groter dan Nederland, maar de reisafstanden zijn goed te behappen. Tijdens een (zelfgeorganiseerde) rondreis hoef je niet per se langer dan 4 uur in de bus te zitten om weer op een interessante, nieuwe plek uit te komen. Het land is prima zelfstandig te bereizen. Er is een uitgebreid busnetwerk (met grote kwaliteitsverschillen tussen de verschillende maatschappijen), taxi's zijn heel voordelig en het is er relatief veilig. In de grote steden Quito en Guayaquil is extra alertheid geboden, zeker in de avonduren, maar op andere plaatsen in het land kun je prima je eigen gang gaan. Wat ik anders vond dan verwacht, misschien omdat ik mij dat van tevoren niet zo gerealiseerd had, was de 'netheid' van het land. Cuenca is een heel schone en nette stad, maar in Quito en op het platteland schrok ik soms wel van de standaard. Ik kan dat echter niet als minpunt bestempelen. Al zou het mooi zijn als er op sommige plaatsen wat milieubewuster met de omgeving wordt omgegaan. Al met al is Ecuador een fantastische en veelzijdige bestemming en de 11 uur durende vlucht meer dan waard.
Land
  • Rijk aan cultuur
  • Overweldigende natuur
  • Ecuadorianen zijn zeer vriendelijk en behulpzaam
  • Prachtige koloniale steden
  • Grote variatie landschappen
Review geplaatst op 2019-07-12
10
Ecuador
Fantastisch land met vele gezichten! De Amazone, het Andesgebergte en de kust. En ook de kust heeft weer vele kanten: zo rijd je door een droog landschap en 20 minuten verderop waan je jezelf in de jungle en is het erg vochtig! Compleet verschillende landschappen en hierdoor ook verschillende lokale mensen, niet alleen in uiterlijk maar ook w.b.t. toegankelikheid. Echt divers. Wij hebben zelf een auto gehuurd en dat is super goed te doen. De wegen zijn prima aangelegd, het is geen Aziatisch gekkenwerk in het verkeer en je hebt veel tijdwinst t.o.v. een bus. Het grote voordeel: je kunt overal stoppen waar je wilt en hierdoor kun je met gemak de afgelegen plekken bezoeken. En die zijn er genoeg. Je rugzak is wel wat dikker bepakt: kleding voor het mooie weer, maar ook wat warms voor in de bergen. Wij waren er in juli en hebben alles aangehad. Van korte broek tot windjack met trui en dons jas over elkaar. Je kunt met gemak over slapen in diverse hostels, het eten is er prima en de mensen zijn soms misschien wat schuchter, maar allen erg vriendelijk. Tja, en het land zelf is gewoon prachtig! Dat moet je gewoon zelf ervaren. Ga vooral naar de plekken die niet zo bekend zijn, er is zoveel moois. Geniet!
Land
  • veelzijdig
Review geplaatst op 2018-09-03
9
Ecuador Galapagos eilanden
Herrie was hier 15 Mar 2018
Duiken aan de rand van de wereld , Darwin en Wolf zijn de meest noordelijke vulkaanformaties van Galapagos , onbewoond ,ontoegankelijk. Liveaboard op de Agressor 3 , na 6,5 uur gevaar vanuit Bartolome Island kunnen we ons opmaken voor de ultieme duikervaring. Wolf Island , vanuit de Panga (zodiac) rollen we in de volle stroming , laten ons meevoeren samen met de overweldigende hoeveelheid soorten vis. Tussen de rotsen vinden we beschutting en op zo'n 25 meter diepte blijven we hangen om alles wat passeert te spotten. Galapagoshaaien komen nieuwsgierig poolshoogte nemen en scheren tussen de duikersluchtbellen over onze hoofden. Bataljons hamerhaaien patrouilleren langs en over ons heen . Schildpadden , adelaarsroggen , scholen vis en hier en daar een eenzame manta, duikersparadijs. Vier duiken maken we hier en varen dan door naar Darwin , het noordelijkste eiland . Na zes duiken bij Darwin's Arch tellen we 3 walvishaaien bij onze spotlijst . Tranen van vreugde vullen de duikbril , nogmaals 2 duiken bij Wolf en dan de terugtocht naar Santa Cruz. Via Isla Fernandina waar zeeleeuwen en pinguïns speelkameraadjes waren . De maanvis Mola Mola kwam bij Cabo Douglas naar ons kijken , waarna we bij Vincente Roca met leguanen in de branding zwommen , niks gebaand , puur geluk.
Regio
  • buiten catagorie duikstekken
  • perfecte verzorging aan boord
  • veiligheidsprotocol uitstekend
  • goede onderwatergidsen
  • wachttijd tussen transfers
Review geplaatst op 2018-03-15
10
Ecuador Galapagos eilanden
Anouk was hier 15 Mar 2018
De Galapagos, ik had er al veel positiefs over gehoord, dus mijn verwachtingen waren hoog. Soms kan het dan tegenvallen, als je te hoge verwachtingen hebt gespannen. Echter zodra je voet op de Galapagos eilanden zet, dan beland je in een magische wereld waar mens en dier zo goed samen leven, maar toch apart. Overal waar je kijkt zie je dieren, van zeehonden tot haaien, van 'Blue footed boobies' tot de grootste schildpadden die je ooit hebt gezien. In de haven wordt je ontvangen door de zeehonden die lekker op de bankjes liggen te zonnen, en je moet een beetje zigzaggen om de marine iguanas niet voor de voeten te lopen. Ik heb een week lang de lach niet van mijn gezicht kunnen halen en ieder dier dat je ziet blijft bijzonder. Maar ook voor de echte natuurliefhebbers of de fanatieke hiker heeft het eiland iets te bieden, huur een fiets en ontdek het eiland of doe een hike naar de grootste nog actieve vulkaan. Het heeft iets magisch. Ik raad aan vooral zelf te gaan eilandhoppen omdat je op deze manier zelf kan bepalen wat je wilt zien en hoelang je er wilt blijven. De ferries zijn een prima manier om van het ene naar het andere eiland te gaan. In mijn reis van 4 maanden door Zuid Amerika was dit het absolute hoogtepunt en deze trip naar de Galapagos zal ik dan ook niet snel meer vergeten. Het was een magische ervaring!
Regio
  • unieke natuur
  • heel veel wildlife
  • steeds toeristischer
Review geplaatst op 2018-03-15
9
Ecuador Amazonegebied
We hebben volop genoten van het Amazonegebied in Ecuador. We zijn in het Cuyabeno National Park geweest. Vanuit Quito of Lago Agrio is het mogelijk om een tocht te organiseren naar één van de lodges in het National Park. Wij hebben gekozen voor Nicky Amazon Lodge. Onze gids heeft ons veel kunnen vertellen over het Amazonegebied. Met een beetje geluk kun je veel dieren zien tijdens de boot-/kano-/wandeltochten. Wij hebben veel gezien: anaconda, luiaard, miereneter, veel verschillende apen, slangen,vogelspin, rivierdolfijn.....
Regio
  • mooie natuur
  • muggen
Review geplaatst op 2017-09-01
9
Ecuador Cotopaxi NP
Bij een rondreis door Ecuador mag een bezoek aan Cotopaxi NP natuurlijk niet ontbreken. De nacht voor ons bezoek aan dit park sliepen wij in hacienda El Povenir, een traditioneel huis gemaakt van lemen muren en rieten daken. Wij maakten hier een prachtige wandeling met uitzicht op de Cotopaxi en aten in het kleine restaurant een heerlijk stukje vlees. Het waren echter de details die de overnachting hier onvergetelijk maakten. Dat we 's avonds op onze kamer kwamen waren de gordijnen gesloten, de nachtlampjes aan, de kachel een standje hoger en een kruik in bed! Wat een warm welkom!
Highlight
  • Dicht bij Cotopaxi
  • Mooie omgeving
  • Gastvrij
Review geplaatst op 2018-10-28
8
Ecuador Galapagos eilanden
Deze flamingo's zijn te vinden bij Puerto Villamil. Het is ongeveer 15 minuten lopen vanuit de hoofdstraat van Isla Isabela. Het is een leuke wandeling waar je naast flamingo's enkele leguanen kan spotten.
Regio
  • veel flamingo's
  • veel rommel
Review geplaatst op 2017-04-24
10
Ecuador
De gids was zeer deskundig. Het was een tocht die over een gebaand pad liep. Vroeg in de ochtend zijn de meeste vogels te spotten. Het is van belang om bij inwoners van Mindo tips te vragen naar goede gidsen.
Land
  • Zeer veel vogel soorten
  • geen
Review geplaatst op 2017-04-24
10
Ecuador Galapagos eilanden
De zeeleeuwen van Isla Isabela zijn een attractie opzich. Ze liggen overal waar je kijkt. In het water zijn ze ontzettend speels, maar als je op het land zijn dan zijn ze zeer dominant. In de avond komen ze de pier op en lopen ze luid keels rond.
Regio
  • prachtige zeeleeuwen
  • soms druk met boten
Review geplaatst op 2017-04-23
9
Ecuador Galapagos eilanden
Het is een prachtige locatie waar tientallen schildpadden vrij rondlopen. Ondanks dat het een toeristische trekpleister is, is het er behoorlijk rustig. Hierdoor kon ik optimaal genieten van de schilpadden in de natuur.
Regio
  • Er staan verschillende leuke weetjes op borde
  • geen verkoop van water
Review geplaatst op 2017-04-24
10
Ecuador
Geweldige tour gemaakt door het nevelwoud met een vogel-gids. Deze man had geweldig veel kennis van de vogels in het woud en kon hier vol passie over vertellen.
Land
  • Rust
  • geen minpunten
Review geplaatst op 2017-04-24
10
Ecuador Amazonegebied
Tijdens een van de kano tochten in Lago Agrio gingen ik opzoek naar kaaimannen. Deze kaaiman had zich verstopt achter onze lodge. In de avond zag je overal oranje ogen in het water. Ik heb die nachten met 1 oog open geslapen
Regio
  • midden in de jungle
  • vlak naast mijn verblijf#eng
Review geplaatst op 2017-04-24
10
Ecuador Galapagos eilanden
Een snorkeltocht bij las tintoreras is een aanrader. Gedurende de tocht zijn we met acht personen op stap gegaan. Hierbij hebben op een nette afstand de pinguins mogen bewonderen. Daarnaast heb ik zeeschildpadden gezien, prachtige vissen en natuurlijk heb ik haaien gespot. In het water zijn het net eenden. Het is onvoorstelbaar dat deze magische wezens hier rond zwemmen.
Regio
  • geweldig veel wildlife
  • soms een sterke stroming
Review geplaatst op 2017-04-24
9
Ecuador
Het 'frog-concert' is een leuke tocht waar veel diverse kleine dieren zijn te vinden. Natuurlijk is het van belang dat je niet bang bent voor slangen, kikkers en spinnen.
Land
  • geweldig veel klein wild life
  • gids spreekt alleen gebrekkig engels
Review geplaatst op 2017-04-24