Santa Marta image

Santa Marta


Beste reistijd

Santa Marta
Colombia
Paoline

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Wanneer kan ik het beste reizen naar Santa Marta

Het weer in Santa Marta

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Santa Marta te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Santa Marta? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Santa Marta

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Colombia:De beste reistijd voor Colombia is december t/m februari, juli en augustus. Door de ligging van Colombia, zo dicht bij de evenaar, is de temperatuur door het jaar heen constant en meer afhankelijk van de hoogteverschillen in het land. Landinwaarts zijn er twee droge seizoenen, van december t/m februari en in juli en augustus. De Caribische kust is een stuk droger dan de westkust die het hele jaar door veel regen krijgt te verwerken.