Punta Arenas

Punta Arenas is een regiohoofdstad in het uiterste zuiden van Punta Arenas, bij de Straat Magellaan. Het is een van de meest zuidelijke steden van het Zuid-Amerikaanse vasteland en de derde grootste stad van heel Patagonië. In januari en februari, de Chileense zomermaanden, komen veel toeristen naar Punta Arenas om te genieten van het landschap dat bestaat uit gletsjers, meren en fjorden.

Informatie over Punta Arenas

Beste foto's & tips van Punta Arenas

'357645' door marije161 '357645' door marije161

ChiliPunta Arenas

ChiliPunta Arenas

Pinguin eiland Isla..

marije161

Isla Magdalena - een eilandje uitsluitend bewoond door de Magellena pinguin. Er leven er zo'n 69.000... De kolonie arriveert in september, leggen er hun eieren in oktober, die uitkomen in november, waarna de baby pinguins in januari en februari opgroeien. In april verlaten de pinguins het eiland weer om naar de Atlantische en Pacifische Oceaan te gaan, om in september weer terug te keren

'369732' door chieliek '369732' door chieliek

ChiliPunta Arenas

ChiliPunta Arenas

Ontmoeting tussen...p

chieliek

Een bijzondere ontmoeting van deze twee pinguins die genieten van de ondergaande zon. Vlakbij het Zuid-Chileense plaatsje Punta Arenas bevindt zich het Maagdeneiland in de straat van Magdalena. Dit eiland, omgedoopt tot beschermd natuurgebied, is een zeer belangrijke broedplaats voor pinguins. Een absolute aanrader als je op doortocht bent vanuit Torres del Paine richting Ushuaia.

'104876' door carootje '104876' door carootje

ChiliPunta Arenas

ChiliPunta Arenas

Storm, maar oh zo...p

carootje

Gearriveerd met het vliegtuig in Punta Arenas, auto stond gereed en toen naar het hotel gereden. Met storm, regen en kou start je eigenlijk niet een vakantie, maar het had toch wel iets mooi's. Vooral het woeste water heeft deze foto toch best mooi gemaakt.

Laat kaart zien