Puerto Montt Artikelen & Blogs

Video

Video: Een vulkanische aswolk met prachtige bliksem

Gepubliceerd: 25 okt 2015 0
Moeder natuur. Ze kan prachtig zijn, maar ook angstaanjagend. In heel zeldzame gevallen zelfs allebei tegelijk! In Patagonië werden twee van de meest angstaanjagende natuurverschijnselen tegelijkertijd vastgelegd op video. Dit moet je echt gezien hebben!

De Chileense filmmaker Christian Muñoz-Donoso was voor de BBC Earth Patagonia-serie aan het filmen, toen hij iets heel bijzonders meemaakte. Voor zijn lens speelde zich een intense lichtshow af, toen er een zogeheten vieze onweersbui losbarstte. De super geladen vulkanische aswolk verscheen tijdens een uitbarsting in Volcán Calbuco, een van de meest gevaarlijke vulkanen van Chili, eerder dit jaar.Volgens BBC Earth zijn deze ‘vieze onweersbuien’, ook wel bekend als vulkanische bliksem, zeer zeldzame verschijnselen. Ze ontstaan tijdens grote uitbarstingen als de bliksem wordt aangewakkerd in de wolken van vulkanische as. Hoewel er zeer weinig bekend is over vulkanische bliksem, geloven wetenschappers dat de elektrische ladingen worden gegenereerd wanneer as, steen en ijsdeeltjes botsen binnen de vulkanische pluim.Toen Christian het schouwspel in april filmde, was het de eerste keer in 42 jaar dat deze vulkaan was uitgebarsten. Duizenden mensen werden geëvacueerd en het omliggende gebied werd volledig gehuld in een dikke laag as. Gelukkig vielen er geen doden of gewonden.
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Staat een wildlife-ervaring bovenaan jouw bucketlist?

Ben jij een safari aan het plannen, maar staat er nog niet vast waar je naar toe gaat? Dan moet je zeker even ons nieuwe wildlifeboek raadplegen. Hierin vind je 15 van onze favoriete wildlife-ervaringen. 

Ben jij een safari aan het plannen, maar staat er nog niet vast waar je naar toe gaat? Dan moet je zeker even ons nieuwe wildlifeboek raadplegen. Hier...

Vlieg met Air Europa naar je favoriete bestemming

Heb jij je volgende vlucht al geboekt? Air Europa is met zijn vele bestemmingen de ideale luchtvaartmaatschappij voor bijvoorbeeld een citytrip naar Marrakech in Marokko, Medellín in Colombia of een natuurreis naar het Iguazu Nationaal Park in Argentinië.

Heb jij je volgende vlucht al geboekt? Air Europa is met zijn vele bestemmingen de ideale luchtvaartmaatschappij voor bijvoorbeeld een citytrip naar M...