Zuidoost Brazilie beste reistijd

Het weer in Zuidoost Zuidoost Brazilie

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Zuidoost Zuidoost Brazilie te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Zuidoost Zuidoost Brazilie? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Zuidoost Zuidoost Brazilie

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Zuid-Brazilië:
Vanaf Rio naar het zuiden duurt het regenseizoen van oktober tot januari. Mei t/m juli is daarmee de beste tijd om naar Zuidoost Brazilie te gaan. In de zuidelijke binnenlanden is het een stuk koeler dan in het noordoosten, maar zelfs daar zijn er veel winterdagen die aangenaam warm zijn.


Reisadvies
Voor Zuidoost Brazilie geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
7 sept Onafhankelijkheidsdag, 12 oktober Nossa Senhora Aparecida, 2 november Día dos Finados, 15 november Dag van de Republiek.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Zuidoost Brazilie

Beste foto's & tips van Zuidoost Brazilie

'250643' door albrecht '250643' door albrecht

BraziliëZuidoost Brazilie

BraziliëZuidoost Brazilie

Free as a bird

albrecht

Fernando de Noronha, heeft als nationaal park van Brazilië ontzettend veel vogelsoorten echt een lust voor het oog. Ze vastleggen in vlucht is eigenlijk niet te doen maar heb wel wat pogingen ondernomen maar moest soms toch snel handelen en rennen om niet in de golven terecht te komen. Het water was er bijna doorzichtig als kraanwater met in de diepere gebieden prachtige tinten blauw. Waarschijnlijk is de vogel familie van de fregatvogels die zie je daar in vele soorten.

'499543' door deerik '499543' door deerik

BraziliëZuidoost Brazilie

BraziliëZuidoost Brazilie

Geen zin

deerik

Deze roodborst toekan had er deze dag geen zin in. Waarschijnlijk door het natte weer, bleef hij rustig zitten. Deze toekan heeft een groene snavel, een rode oogvlek, borst en een rode snuit.

'499058' door deerik '499058' door deerik

BraziliëZuidoost Brazilie

BraziliëZuidoost Brazilie

Gov. Celso Ramos

deerik

Als afsluiting van onze rondreis door Peru en Brazilië verbleven we een paar dagen op het Ponta dos Ganchos Resort. Zonder meer een van de meest fijne plekjes ooit. We kregen er een upgrade naar een bizar luxe bungalow met privé pool, en een slaapkamer incl. jacuzzi met zeezicht. Deze foto is genomen van het 'ontbijt terras'. Je ziet een deel van het vissersdorpje Gov. Celso Ramos, mooi idyllisch gelegen aan mooie baai, omsloten door wat heuvels.

Laat kaart zien