Zuid Brazilie

De regio Zuid is een van de vijf administratieve regio's van Zuid Brazilie. Het omvat de staten Paraná, Santa Catarina en Rio Grande do Sul. Met een oppervlakte van 563.548,418 vierkante kilometer is het het kleinste gebied van het land. Zuid-Brazilië deelt grenzen met Uruguay, Argentinië en Paraguay en ligt voor een deel ook aan de Atlantische Oceaan.

Informatie over Zuid Brazilie

Beste foto's & tips van Zuid Brazilie

'500034' door deerik '500034' door deerik

BraziliëZuid Brazilie

BraziliëZuid Brazilie

Dottergele toekan

deerik

De Dottergele toekan is wat kleiner dan de Reuzentoekan, maar met zijn ± 50 cm behoorlijk van formaat. Al met al door zijn kleuren en omvang een indrukwekkende verschijning!

'290895' door Bowral '290895' door Bowral

BraziliëZuid Brazilie

BraziliëZuid Brazilie

Paraty

Bowral

In het kleurrijke stadje Paraty (zo'n 300 km ten zuidwesten van Rio de Janeiro) lijkt het leven stil te staan. In het beschermde centrum mogen geen auto's komen. De straten zijn voorzien van forse 'kinderkopjes', hetgeen het lopen soms erg ongemakkelijk maakt ... Alle huizen, winkels, restaurants en hotels zijn voorzien van vrolijke kleurtjes. Kortom, een prima plek om een paar dagen te vertoeven!

'66721' door alu '66721' door alu

BraziliëZuid Brazilie

BraziliëZuid Brazilie

Watervallen

alu

De Argentijnse kant van de watervallen van de Foz gezien vanaf de Braziliaanse kant

Laat kaart zien

Laatste Zuid Brazilie artikelen

Uniek: video ongecontacteerde stam

Recentelijk zijn de eerste beelden vrijgekomen van een ongecontacteerde stam in Brazilië langs de grens met Peru. Filmster Gillian Anderson lanceert de campagne van Survival International om de stam te beschermen en spreekt de video in.

Recentelijk zijn de eerste beelden vrijgekomen van een ongecontacteerde stam in Brazilië langs de grens met Peru. Filmster Gillian Anderson lanceert d...