Sao Paulo beste reistijd

Het weer in Sao Paulo

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Sao Paulo te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Sao Paulo? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Sao Paulo

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Zuid-Brazilië:
De kust van Sao Paulo heeft een tropisch klimaat. Vanaf Rio naar het zuiden duurt het regenseizoen van oktober tot januari.  Mei t/m juli is daarmee de beste tijd om naar Sao Paulo te gaan.


Reisadvies
Voor Sao Paulo geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
7 sept Onafhankelijkheidsdag, 12 oktober Nossa Senhora Aparecida, 2 november Día dos Finados, 15 november Dag van de Republiek.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Sao Paulo

Beste foto's & tips van Sao Paulo

'364476' door waggie '364476' door waggie

BraziliëSao Paulo

BraziliëSao Paulo

Grote Vlinder

waggie

Nog in Ubatuba. Zwaluwstaart - dit is een vlinder die tussen het Amazonegebied naar het zuiden van Brazilië, dat wil zeggen, uit het verre noorden naar het verre zuiden leeft. Het interessante van deze soort is dat als de rups onrustige zijn, produceren een vervelende geur, daarom is ze ook wel bekend als "Stinkende hoorns". Volgens mij, op de foto kan men zien de moeder (vlinder) en de dochter (rups), recht kant bovenop. Dat is een toeval, toen ik deze foto heb gemaakt, heb ik dat niet gezien.

'297311' door vivelafem '297311' door vivelafem

BraziliëSao Paulo

BraziliëSao Paulo

Zwoele zomeravond!

vivelafem

Na een geweldige kanotocht door de mangrove kwamen we terug in Itacare, een haventje kun je t niet echt noemen, maar op dit piertje waren allerlei mensen hun avondeten aan het vangen. Het was er gezellig, een heerlijke zwoele zomeravond!!

'401750' door MaaikeAart '401750' door MaaikeAart

BraziliëSao Paulo

BraziliëSao Paulo

Stadsjungle

MaaikeAart

Is Sao Paulo mooi? Nee. Het is een chaos van gebouwen, een echte stadsjungle, waar je lastig je weg kunt vinden, waar er nauwelijks gelegenheid is om op adem te komen, waar alle buitenruimte afgescheiden is met hekken, waar geen bankjes in stadsparkjes staan. Maar Sao Paulo is wel het kloppend hart van Brazilie, is dynamisch, afwisselend en heeft prachtige musea. Je moet ervan houden, maar wij hebben ons 5 dagen geweldig geamuseerd. Bovenop het Banesto Bank gebouw heb je een geweldig zicht op het enorme speldenkussen van de stad

Laat kaart zien

Laatste Sao Paulo artikelen

Door: Vellah Bogle
Braziliaanse Ceumar in Rotterdam

Zin in een zwoel avondje uit? Dan mag je het concert van de Braziliaanse Ceumar op 11 september aanstaande niet missen!

Zin in een zwoel avondje uit? Dan mag je het concert van de Braziliaanse Ceumar op 11 september aanstaande niet missen!

Zonde! Dit tropische paradijsje mag niet bezocht worden

Een onbewoond eiland met steile rotspartijen, ongerept regenwoud en een helderblauwe zee vlak voor de Braziliaanse kust. Klinkt als de perfecte vakantiebestemming, toch? Niet als je weet dat hier minstens 4000 extreem giftige dieren voorkomen ...

Een onbewoond eiland met steile rotspartijen, ongerept regenwoud en een helderblauwe zee vlak voor de Braziliaanse kust. Klinkt als de perfecte vakant...