Topblog van de Week: maak kennis met het ándere Copacabana image

Topblog van de Week: maak kennis met het ándere Copacabana

Bij de naam Copacabana denken de meeste mensen aan de drukke wijk in de Braziliaanse stad Rio de Janeiro, bekend om haar iconische strand. Maar wist je dat er een gelijknamige stad in Bolivia ligt waar veel moois te zien is in de omgeving? Communitylid Sander Ruben ontdekte de plaats en dat levert hem de Topblog van de Week op!

'De Boliviaanse variant aan het Titicacameer is naar mijn mening een stukje interessanter dan de Braziliaanse Copacabana, zo schrijft Sander Ruben. Het is een ideale plek om een dag of drie te verblijven en lekker te relaxen, voordat je waarschijnlijk richting het hectische La Paz, Puno of Cuzco gaat. Wanneer je een aantal dagen in Copacabana bent, zal je al snel merken dat het toerisme er erg belangrijk is. Met deze 4 tips ontdek je Copacabana buiten de massa om. 


1.     Zoek het zonnetje op op Isla del Sol

Dit is de meest populaire activiteit die je kunt doen in de buurt van Copacabana. Ondanks de vele boten die naar het eiland gaan en de korte tijd die je op het eiland doorbrengt als je een dagtrip maakt, behoort dit toch wel tot de must do’s als je in Copacabana bent. Na ruim een uur varen wordt je afgezet op een punt waar je Isla del Sol op kunt. Vervolgens maak je een wandeling van vijftig minuten over het zuidelijk deel van het eiland. Tijdens je wandeling kom je langs de Pilko Kaina zonnetempel, een uitzichtpunt waarbij je een mooi uitkijkt over Isla de Sol en Isla de la Luna. Uiteindelijk loop je door het dorpje Yumani — via de Inca trappen  naar de Yumani Port. Het is eventueel ook mogelijk te overnachten op het eiland.


2.    Lekker floaten op Playa Blanca & Islas Flotantes

Er zijn bij Copacabana drie drijvende rieteilanden. Wanneer je je door een taxi laat afzetten bij Playa Blanca of het dorpje Cañi (30 Bolivianos), kom je uit bij de minst toeristische van de drie waar je zelfs je eigen forel kunt vangen voordat deze in de pan verdwijnt. Vanaf het punt waar je wordt afgezet kun je vervolgens naar beneden lopen en volg je de borden Playa Blanca, wat een paar honderd meter lopen is. Wanneer je het weggetje naar boven bent gelopen, kijk je prachtig uit over het witte strandje. Dit heerlijke strand heb je in de meeste gevallen voor jezelf.


3.     Beklim de Cerro El Calvario

Copacabana is gebouwd tussen twee heuvels, waarvan El Calvario er één is. Deze heuvel kun je redelijk gemakkelijk beklimmen voor een prachtig uitzicht over Copacabana. De klim naar boven kost je ongeveer 45 minuten, maar wordt dubbel en dwars beloond wanneer je op de top staat. Op de top vind je ook een aantal dames die kleine versnaperingen, water, fris en soms bier verkopen. De heuvel staat bekend als bedevaartsoord en je komt dan ook op je weg naar boven diverse kruizen tegen. Ook kun je aan de top religieuze voorwerpen kopen en zou het zomaar kunnen dat je een sjamaan aan het werk ziet.


4.    Eet forel bij Aries

Als er één ding is wat je sowieso moet doen in Copacabana, dan is het vis eten bij één van de eetkraampjes aan het meer. Heb je geen tijd om naar Islas Flotantes te gaan, maar wil je wél verse forel eten? Ga dan naar Aries, bij kiosk 12. Je vindt de rij met kiosken wanneer je naar links loopt over de boulevard. Voor 25 Bolivianos krijg je hier versgebakken forel met papas fritas en rijst.'

 

Ik heb ook een goed verhaal  

Wil jij ook jouw reisverhalen voorbij zien komen op onze website? Word dan lid van de Columbus Travel Community. Je kunt al je reisverhalen in de community delen. Wie weet wordt jouw blog dan Topblog van de Week! Lid worden van de community kan hier

 

Hoofdafbeelding: Sander Ruben