Welkom bij Columbus Reisreporter

'969823' door JasperO13 '969823' door JasperO13

Costa Rica

Costa Rica

Kiekeboe

JasperO13

Van de vier verschillende soorten apen in Costa Rica vond ik dit wel de leukste, al is het alleen al vanwege de verbaasde blik en het stekelige haar.

'969765' door Rien-Eyk '969765' door Rien-Eyk

SpanjeAlhambra

SpanjeAlhambra

Windows 2.0

Rien-Eyk

Het Alhambra is natuurlijk een indrukwekkend bouwwerk met voor ons Westerlingen een niet allerdaagse Moorse stijl. In dit beeld worden de geglazuurde tegeltjes, de Arabische teksten, de geometrische vormen en de prachtige boogramen zie je hier in een beeld gevangen. EN wat nog lastiger is, zonder de vele toeristen die daar ook rondlopen. Het een bijzonder bouwwerk om te zien

'969764' door gorke '969764' door gorke

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Dongchuan

gorke

Dongchuan Red Soil bevindt zich aan de zuidoostzijde, op meer dan 40 km van Kunming City. Dit gebied heeft het meest typische en gekenmerkte rode grond in het Yunnan hoogland. Deskundigen beschouwen het als het tweede prachtige rode land ter wereld dat volgt op die in Rio Brazil. Je kijkt je ogen uit, dit is een bijzondere locatie die je gezien moet hebben als je in Yunnan bent. Deze vrolijke local zat tegen de avond wat met de vooral Chinese toeristen te kletsen en voor ze te poseren om zo wat geld bij te verdienen.

'912076' door yvon '912076' door yvon

NederlandGelderland

NederlandGelderland

Nieuwe boottocht van.

yvon

Wildlife in Nederland. Wat wil je graag met dit mooie weer....varen en fietsen! En dat kan sinds 30 juni op een snelle ferry.. Je startpunt is Zaltbommel en je vaart naar Slot Loevestein vise versa . De fiets mag mee. Wil je nog verder? Geen probleem . Met een dagkaart kun je alle pontjes over de Maas gebruiken. Wij zijn doorgegaan naar Gorinchem. Hou wel de laatste pont van 17.00 uur vanaf slot Loevestein in de gaten ,want anders wordt het wel heel ver fietsen!

'965066' door ChristaThieme '965066' door ChristaThieme

TsjechiëPraag omgeving

TsjechiëPraag omgeving

Zwemmen in de...steen

ChristaThieme

In de buurt van Praag zijn meerdere steengroeves vlak bij elkaar te vinden. Velka Amerika is er één van. Vroeger werd het door de locals als zwembad gebruikt. Tegenwoordig is het verboden gebied, maar vooral toeristen negeren dat en gebruiken de oever nog steeds als zwemstrand. Je dient daarvoor wel met je koelbox en strandtas over het afgesloten hek te klimmen. Wat wel mag en kan is er omheen wandelen. De wandeling is goed te doen en niet al te lang en je hebt mooie uitzichten op het knalblauwe meer. De bewegwijzering is prut, dus hou vooral je eigen richtingsgevoel aan. Pas wel op met kleine kinderen, de groeves zijn diep en niet overal staan hekken bij de afgrond!

'949006' door karinm '949006' door karinm

Zuid-AfrikaKaapstad

Zuid-AfrikaKaapstad

Uitzicht over Kaapsta

karinm

Ook in de Zuid-Afrikaanse winter is Kaapstad een prima bestemming. Het is er rond de 20 graden, met zeker zonnige dagen. Om een mooi overzicht te hebben over de stad kun je een uitdagende wandeling maken naar de top van Lions Head. Minder bekend dan de beklimming van de Tafelberg, zeker zo leuk om te doen. Vooral het laatste stuk is het klauteren, maar het uitzicht over de stad én de Tafelberg dat je krijgt als beloning is fenomenaal!

In een oogwenk bepalen of iets gevaarlijk is of niet is nooit mijn sterkste kant geweest op het gebied kleine vliegende wezentjes. Alles wat fladdert en meerdere pootjes heeft wordt standaard gezien a... Lees meer

To travel is to live The tears of that one passenger, the sad story of a colleague and the suffering that takes place through natural violence at our destination. Being on the road, meeting people... Lees meer