Welkom bij Columbus Reisreporter

'965950' door travelbag '965950' door travelbag

CubaHavana

CubaHavana

Met de Coco taxi door

travelbag

Wil je Havana op een andere manier gaan zien dan lopend of in een taxi. Pak een Coco taxi. Het lijken net uitgeholde sinaasappels, geel van kleur. De naam is echter afgeleid van de kokosnoot. Het rijdt op drie wielen en er kunnen twee tot drie mensen in. Het rijdt op een klein motortje. Het is in de jaren 90 bedacht als een ander soort transportmiddel. Je vindt ze ook in Varadero. Spreek van te voren wel een prijs af.

'965666' door MariekeH '965666' door MariekeH

IndonesiëBaliem

IndonesiëBaliem

´Beautiful valley´

MariekeH

Adem de frisse lucht in van de Baliem Valley. Ga het avontuur aan door naar het binnenland van West-Papoea te vliegen. Verwonder je over de traditionele Dani bewoners, maak kennis met deze mensen en geniet van de kleurrijke markten. Maak zelfstandig een meerdaagse trekking door de vallei met behulp van de applicatie Maps.Me op je telefoon. Slaap in een traditionele honai hut en geniet van de zoete aardappel bij een lokaal gezin. In ruil voor het opwarmen van jouw pasta natuurlijk. Kinderen maken makkelijk contact met reizigers. Kinderen kunnen communiceren in een andere taal door met handen en voeten te praten. Zie hier een foto van twee locals in Baliem Valley. Fantastisch hoe zij de berg op en af(!) gaan met hun stok en band. Ik heb al eerder een foto met een enthousiaste blik van deze jongens geplaatst. Op deze foto kijken zij wat serieuzer! Baliem Valley is absoluut een prachtig gebied en het avontuur om daar te komen geeft een aantrekkelijke tint aan je reis! Reistip: Smeer genoeg zonnebrand tegen de zon en zet een pet op je hoofd tijdens de trekking. Neem voldoende water mee en een filter om water uit een beekje te drinken. Laat goede wandelschoenen het ´werk´ doen en neem proteïne snacks mee om het lichaam een boost te geven.

'965551' door ThijsVanDenBurg '965551' door ThijsVanDenBurg

AntarcticaAntarctica schiereiland en Weddell zee

AntarcticaAntarctica schiereiland en Weddell zee

Kiezelstrand op het..

ThijsVanDenBurg

Om te mogen 'landen' met een zodiac in Antarctische wateren gaat een heel werkboek aan vooraf. Ten eerste moet de plaats en datum maanden van tevoren worden aangevraagd door de desbetreffende organisatie. Dan is het passen en meten om het aantal schepen te beperken en langs elkaar te laten gaan. Als dit is ingepland (nog aan veranderingen onderhevig) is daar altijd het hebben van geluk een factor. Het weer mag niet te ruw zijn want dan is het niet veilig om van het schip af te gaan. Mocht ook dat nog in orde zijn moeten de (vaak) kleine strandjes niet vol liggen met pakijs. Een Zodiac kan hier niet doorheen en is te gevaarlijk. Maar als dit allemaal goed is Dan kun je aan land een kiezelstrand is vaak het gegeven maar desalniettemin een prachtig gegeven. Wij waren hier net na nieuwjaar en hebben een Polar PLunge mogen doen. Een nieuwjaarsduik in het zuiderlijk continent. Even doorbijten maar ook heerlijk naderhand.

'912076' door yvon '912076' door yvon

NederlandGelderland

NederlandGelderland

Nieuwe boottocht van.

yvon

Wildlife in Nederland. Wat wil je graag met dit mooie weer....varen en fietsen! En dat kan sinds 30 juni op een snelle ferry.. Je startpunt is Zaltbommel en je vaart naar Slot Loevestein vise versa . De fiets mag mee. Wil je nog verder? Geen probleem . Met een dagkaart kun je alle pontjes over de Maas gebruiken. Wij zijn doorgegaan naar Gorinchem. Hou wel de laatste pont van 17.00 uur vanaf slot Loevestein in de gaten ,want anders wordt het wel heel ver fietsen!

'909847' door Stan de Haas Fotografie '909847' door Stan de Haas Fotografie

FilipijnenPalawan

FilipijnenPalawan

Heaven on earth

Stan de Haas Fotografie

El Nido staat bekend als backpackers plaats op het eiland Palawan. Het wordt gerekend tot het mooiste eiland van de Filipijnen en volgens insiders van de hele wereld. Omdat ik voor mijn werk foto’s moeten kunnen maken zonder mensen erop, sloeg de schrik me om het hart toen ik de vele bootjes klaar zag liggen in de haven van El Nido. Toen ik hiernaar informeerde bleek dat iedere ochtend om 09.00 uur de boten vol met toeristen op excursie gaan naar de prachtige eilanden in de omgeving volgens vaste routes. Deze excursies worden aangeduid met toer A,B, C of D. Het was niet moeilijk om een lokale visser bereid te krijgen om een zelfde toer voor mij privé te verzorgen maar dan om 07.30 uur. Het is natuurlijk iets duurder dan met tienen op een boot maar dan heb je wel een toptrip! Op deze manier lukte het me om de grote groepen steeds voor te blijven zodat ik de maagdelijke eilandjes kon fotograferen. De foto die ik heb uitgekozen is gemaakt op ‘hidden beach’ waar de schipper een heerlijke vis van de gril met groenten als lunch voor me maakte. Hier voelde ik me als God in Frankrijk..

'908738' door agrotewal '908738' door agrotewal

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Broer en zus

agrotewal

De vossen in de Amsterdamse waterleiding duinen, zijn beroemd in Nederland. Dat komt doordat ze in het verleden gevoerd zijn door werknemers die in de duinen bezig waren. De vossen zijn min of meer tam geworden en makkelijk te benaderen. Althans dat was tot voor kort zo. Er zijn drie moeders met welpen, die al de aandacht niet prettig vonden en al meerdere malen van burcht zijn veranderd. Ik heb geboft en na uren wachten toch een paar vossen gezien. Bij hun burcht waren broer en zus in de late avond nog lekker actief. Lastig om spelende vossen op de foto te zetten.

Afgelopen juni hebben wij een roadtrip door Georgië gemaakt. Wat een prachtig land met een vriendelijke en behulpzame bevolking. Ze vinden het oprecht leuk dat je, als ‘westerse’ toerist hun land ko... Lees meer