Welkom bij Columbus Reisreporter

'1097160' door silver '1097160' door silver

MaleisiëTaman Negara

MaleisiëTaman Negara

Canopy walk is...gesl

silver

Heerlijk je reis voorbereiden en al aan het genieten van tochten die je nog moet maken. Hoog op de lijst staat de canopy walk in Taman Negara. Uitzoeken hoe je er komt met of zonder gids enz. Nou je kan er makkelijk zonder gids komen, alleen de borden zijn verwarrend. Je komt er diverse tegen maar de lengte van de tocht veranderd tijdens het lopen het is hout en ijzer waar je het grootste deel over loopt zet zeker veel uit tijdens het opwarmen. Aan het begin stond 3,5 km een uur later waren het er nog 2,9 km en mijn teller gaf aan dat ik er 2,5 gelopen had. Maar ok ik wil deze canopy walk doen. Heb niet voor niets een permissie gekocht. Het pad is bijna overal net boven de grond mooi ijzeren frame met houten planken. Het is maar wat je zoekt. Na dik 2 uur kom ik bij het begin van de canopy walk en wat denk je. Gesloten, duizend bommen en granaten gr gr gr. laten ze je eerst zwoegen en zweten en niets zeggen en dan een papiertje met gesloten wegens achterstallig onderhoud. Nou en bedankt. Tuurlijk was het een mooie wandeling maar ik was er speciaal voor de canopy walk heen gegaan. Tijdens mijn speurtochten op het web ook niets van gelezen. Dit terwijl hij al een maand dicht was. Ook de hotelhouders zeggen niets en nergens hangt een briefje dat het dicht is. Kom je terug bij het ticketbureau en je zegt er iets van wordt er wat dom gelachen en de schouders opgehaald. Het was wel een mooie wandeling maar wel over een erg gebaand pad, zie foto.

'1097156' door corriedewinter '1097156' door corriedewinter

MadagaskarToliara

MadagaskarToliara

Lol met de Vezo...kin

corriedewinter

We hebben na een tochtje met de pirogue van een van de vissers van de Vezo stam weer aangelegd bij het dorp, eigenlijk een verzameling hutten op het strand. Naast het dorp ligt ons hotel boven op het duin. Ik blijf nog even en heb veel lol met de kinderen die op een boomstam laten zien hoe ze de golven trotseren. Waarschijnlijk worden ze later ook visser, veel ander werk is er niet te doen. De vissers nemen je graag mee voor een tochtje, extra inkomsten zijn zeer welkom. Maak een afspraak via een van de hotels in Mangily, bijvoorbeeld hotel Longa Vezo, of direct met de vissers. Ze spreken meestal geen Engels, wel Frans.

'1097153' door pkoelewijn '1097153' door pkoelewijn

Suriname

Suriname

Balanceren

pkoelewijn

Op ons paradijselijke eilandje in de Surinamerivier was er een groepje doodshoofdaapjes die tegen de avond hun circusact gingen uitvoeren. Racend over daken, palmtakken en electriciteitsdraden hadden ze de grootste lol. De lampjes aan de draden waren geen lang leven beschoren.

'1095996' door travelbag '1095996' door travelbag

IndiaKarnataka

IndiaKarnataka

Up the hill in Hampi

travelbag

Om naar Hampi te gaan verblijf je meestal in Hospet. Het ligt op ongeveer 30 minuten rijden. Bezoek Hampi vroeg in de morgen. Regel een tuk tuk die je eventueel ook de verdere dag door het gebied rijdt. De afstanden zijn niet allemaal te belopen. Begin je dag op een van de mooie uitzichtpunten op een van villa en zie de zon opkomen, ga dan lekker ontbijten en geniet de verdere dag van dit mooie gebied vol tempels.

'1096327' door Rhodaxx '1096327' door Rhodaxx

India

India

Woestijnvolk maakt he

Rhodaxx

Met een Jeep of op een kameel de zonsondergang in de zandduinen van de Thar woestijn doorkruisen is leuk. Nog leuker is het als je daarna aanschuift bij een heerlijke diner onder de sterrenhemel in een tentenkamp. En als je dan tijdens je tocht door de woestijn deze vrolijke mensen bent tegengekomen is het feestje compleet.

'1096363' door Menno Schaefer '1096363' door Menno Schaefer

NederlandNoord-Holland

NederlandNoord-Holland

Grote Burgermeester

Menno Schaefer

Dit portret van grote burgermeester maakte ik in de haven van Den Oever. Het is een soort die niet veel in Nederland te zien is. Deze meeuwen soort lijkt veel op de mantelmeeuw maar hij mist het zwart in de veren. Daardoor is hij bijna egaal wit. Het mooiste is dat deze op de cover van het boek Birk staat van Jaap Robben. Iets waar ik best trots op ben.

Wij hebben in Bagan het geluk om Koelin tegen het lijf te lopen. Koelin heeft een horsecart, een karretje dat achter een paard is gespannen en waarmee hij toeristen hoopt rond te rijden. Het is zijn b... Lees meer

TAIRUA | We maken een kleine détour voor we ons enkele dagen settelen op de Coromandel Peninsula. Nu we hier toch in de buurt zijn, wil ik heel graag ‘The Hobbiton’ bezoeken. Dat is de herbouwde movie... Lees meer