Welkom bij Columbus Reisreporter

'1062530' door antwan '1062530' door antwan

CanadaBanff National Park

CanadaBanff National Park

Zonsopkomst Moraine..

antwan

Moraine lake is een van de mooiste en bekendste meren van Canada. Het meer wordt gevoed door gletsjerwater waardoor het meer een opvallende felblauwe kleur krijgt. Het meer is gelegen temidden van de vallei van de tien pieken op een hoogte van ongeveer 1800 meter. Door het feit dat het meer echt spectaculair is en ook eenvoudig te bereiken is is het er vaak wel erg druk. De parkeerplaats heeft slechts plek voor zo'n 50 auto's waardoor het wel moeilijk is je auto te parkeren. Om de drukte te vermijden en het meer op zijn mooist te zien adviseer ik je vroeg je bed uit te gaan. In de zomer komt de zon rond 5 uur 's ochtends op en als de zon boven de bergen uit piept schijnt het zijn licht op de zijkant van de bergen en kleuren de eventueel aanwezig wolken mooi op. Je moet er vroeg voor op maar je kunt dan wel in relatieve rust genieten van deze bijzondere plek.

'1062529' door agrotewal '1062529' door agrotewal

TsjechiëPraag

TsjechiëPraag

Een drukte van belang

agrotewal

Sommige plekken op deze aardbol moet je gewoon gezien hebben, al is het niet meer buiten de gebaande paden en moet je het moois delen met anderen. Voor mij is dat de Karlsbrug in Praag. De eerste steen voor deze bekende brug werd gelegd in 1357 door koning Karel IV. Het verbindt de oude stad met de Praagse burcht. De brug is alleen toegankelijk voor voetgangers en is meer dan 500 meter lang en 10 meter breed. De 30 religieuze standbeelden die op de brug staan zijn replica's, de originele exemplaren zijn wel bewaard gebleven. Op dit moment worden ook de replica's weer vervangen. De brug is de populairste bezienswaardigheid van Praag. Mijn wens was om de zon op te zien komen boven de brug. Klaarblijkelijk hadden nog veel meer mensen hetzelfde idee. Het was zelfs 's morgens om 6 uur in het donker al een drukte van belang. De eerste poging mislukte omdat er een dichte mist hing boven Praag, maar de tweede dag heb ik geluk. Een stralende zon zet de brug in een gouden licht.

'1062525' door hansdewildt '1062525' door hansdewildt

Verenigde StatenSan Francisco

Verenigde StatenSan Francisco

Twin Peaks !

hansdewildt

Je moet wat geluk hebben voor zo'n foto van downtown San Francisco; meestal is het wat heiig of mistig. Deze foto is genomen vanaf Twin Peaks, twee heuvels in het zuiden van de stad. De torens in de verte is het Central Business District. Naar deze foto van San Francisco kan ik blijven kijken. Een geweldige stad en tegelijk een zoekplaatje.

'1022443' door karinm '1022443' door karinm

SwazilandMlilwane Wildlife Sanctuary

SwazilandMlilwane Wildlife Sanctuary

Fietsend langs...zebr

karinm

In Mlilwane Wildlife Sanctuary is het leuk wild spotten. Je zult er de Big Five niet aantreffen, maar des te mooier is het dat je in dit park te voet of per fiets op safari kunt. Fietsen zijn te huur bij het hoofdgebouw, waar je je auto kunt parkeren en na je fietstocht kunt genieten van een drankje. Wat gaaf vonden we het om dit te doen, echt een aanrader!

'1052366' door ChristaThieme '1052366' door ChristaThieme

OostenrijkSerfaus

OostenrijkSerfaus

Kleurig en koud

ChristaThieme

Nu ik uit mag kijken naar de winter in Canada komende januari, verheug ik mij weer op de sneeuw en de kou, inclusief het skiën, snowboarden en hiken. Ik hoop dat ik mooie foto's kan schieten zoals deze foto die vorige winter in Serfaus is genomen. Als je vroeg in de ochtend de straten volgt in tegenovergestelde richting van de skiliften, dan kom je uiteindelijk op een wandelpad dat her en der gekruist wordt door vers geprepareerde loipes. De langlaufers zijn er nog niet, daar is het te vroeg voor. Je hebt de maagdelijke witte wereld helemaal voor je alleen en je kan genieten van een knallende zonsopkomst. Vooral het moment vóór dat de zon op komt, het zogeheten blauwe uurtje, kan ontzettend mooi zijn. Zorg dat je op tijd je warme bedje uitkomt en ook het blauwe uurtje niet mist.

'1013376' door marcvankessel '1013376' door marcvankessel

Verenigde Staten

Verenigde Staten

Teton

marcvankessel

Wie Yellowstone bezoekt, bezoekt (over het algemeen) ook het aangrenzende park Grand Teton. Kenmerkend voor dit nationale park is de uitgestrekte natuur en het zicht op het magnifieke Tetongebergte.

TAKAKA / FAREWELL SPIT | Als je altijd de kudde volgt, is het onvermijdelijk dat je in andermans stront trapt. Daarom gaan we ten Noorden van Takaka (het plaatsje waar we logeren) ‘trampen’. Trampi... Lees meer