Welkom bij Columbus Reisreporter

'1063679' door ManonVanGoethem '1063679' door ManonVanGoethem

MaledivenAri Atol

MaledivenAri Atol

Maldiven net even...a

ManonVanGoethem

De Malediven, dan denk je toch gauw aan een resort met van die mooie huisjes boven het water, of je eigen strand bungalow met een zwembad. Dat is tenminste het plaatje dat ik in mijn hoofd had. En hoe mooi dit er ook uitziet had ik niet het idee dat ik mij hier een volle week zou kunnen vermaken (en zou kunnen betalen...). Daarom hebben wij het anders aangepakt en zijn we naar een lokaal eiland gegaan. Zo'n 10 jaar geleden is er iets in de wet veranderd op de Malediven waardoor er guesthouses gebouwd mochten worden op lokale eilanden. Wij zijn ook naar zo'n eiland gegaan, Dhigurah. Dit is een relatief groot eiland van 2,5 kilometer lang. Dus aan paradijselijke stranden geen gebrek! Op dit eiland is een handjevol kleinschalige hotels met maximaal 15 kamers. Ons boutique hotel had er maar 6, waardoor de service heel persoonlijk was. Na een week ken je iedereen bij naam en zij jou ook! We hebben ons vermaakt met elke dag op snorkel excursie gaan om de prachtige onderwaterwereld van de Malediven te ontdekken, met walvishaaien als hoogtepunt! En natuurlijk heerlijk van de stranden genieten. Ik heb mij absoluut niet verveeld! Verblijven op een lokaal eiland betekend wel dat je de lokale cultuur moet respecteren. De Malediven is een islamitisch land, dus er zijn maar beperkte delen van het strand waar je in bikini mag, maar dat is prima te doen. Ik vind het alleen maar een groot voordeel dat je ook iets mee krijgt van de cultuur van het land waar je verblijft, en je weet ook dat het geld dat je uitgeeft bij de lokale bevolking terecht komt en niet bij een of andere buitenlandse investeerder die een resort beheerd. Een grote aanrader!

'1063678' door hestermaasdam '1063678' door hestermaasdam

PeruNazca

PeruNazca

Woestijn

hestermaasdam

Deze prachtige plek is Chauchilla en ligt op 28 kilometer van Nazca, een droge woestijn en is een pre-Inca begraafplaats. Jarenlang werd deze plek ontheiligd door grafrovers en schatzoekers, op zoek naar de rijkdommen die met de mummies begraven werden. De graftombes werden vernietigd, en alle schatten – keramiek, waardevolle stoffen, gouden en zilveren objecten – meegenomen. Nu is het een openlucht museum met graven gevuld met wat voor de grafrovers geen enkele waarde had; mummies.

'1063677' door erwgro '1063677' door erwgro

Mauritius

Mauritius

Onvergetelijk

erwgro

Lang getwijfeld: doen we zoiets nu wel of niet... uiteindelijk toch erg blij toch op die boot gestapt te zijn, wat een belevenis om bij deze schitterende wilde dieren in de buurt te mogen zijn! Twijfel omdat ik dit soort trips alleen kan waarderen wanneer dit op een respectvolle en duurzame manier gedaan kan worden, en dat weet je niet van te voren. Deze dieren gelukkig volledig vrij in het wild, ongestoord spelend op slechts een paar meter afstand van onszelf...

'1052366' door ChristaThieme '1052366' door ChristaThieme

OostenrijkSerfaus

OostenrijkSerfaus

Kleurig en koud

ChristaThieme

Nu ik uit mag kijken naar de winter in Canada komende januari, verheug ik mij weer op de sneeuw en de kou, inclusief het skiën, snowboarden en hiken. Ik hoop dat ik mooie foto's kan schieten zoals deze foto die vorige winter in Serfaus is genomen. Als je vroeg in de ochtend de straten volgt in tegenovergestelde richting van de skiliften, dan kom je uiteindelijk op een wandelpad dat her en der gekruist wordt door vers geprepareerde loipes. De langlaufers zijn er nog niet, daar is het te vroeg voor. Je hebt de maagdelijke witte wereld helemaal voor je alleen en je kan genieten van een knallende zonsopkomst. Vooral het moment vóór dat de zon op komt, het zogeheten blauwe uurtje, kan ontzettend mooi zijn. Zorg dat je op tijd je warme bedje uitkomt en ook het blauwe uurtje niet mist.

'1022443' door karinm '1022443' door karinm

SwazilandMlilwane Wildlife Sanctuary

SwazilandMlilwane Wildlife Sanctuary

Fietsend langs...zebr

karinm

In Mlilwane Wildlife Sanctuary is het leuk wild spotten. Je zult er de Big Five niet aantreffen, maar des te mooier is het dat je in dit park te voet of per fiets op safari kunt. Fietsen zijn te huur bij het hoofdgebouw, waar je je auto kunt parkeren en na je fietstocht kunt genieten van een drankje. Wat gaaf vonden we het om dit te doen, echt een aanrader!

'1063354' door Esthers '1063354' door Esthers

Papoea Nieuw GuineaSepik

Papoea Nieuw GuineaSepik

Crocodile festival

Esthers

Ambunti crocodile festival. In het dorpje Ambunti wordt sinds ca. 12 jaar jaarlijks het Crocodile festival in augustus gehouden. Krokodillen zijn belangrijk voor de mannen die leven in dit gedeelte van de Sepik rivier. Het straalt kracht en mannelijkheid uit. De levende krokodillen worden tijdens dit festival als een soort sieraad op het lichaam gedragen. De bek wordt dicht gebonden en de krokodil wordt met een touwtje om de nek gehangen om zo de hele dag samen te dansen. Of dat het voor de krokodil wel gezellig is dat betwijfel ik.

ABEL TASMAN NATIONAL PARC | Best een spannende dag, want we ondernemen een 2-daagse wandeltocht waarbij we in een hut zullen overnachten. De tocht die we doen ligt in het Abel Tasman Parc in de ‘Golde... Lees meer

Een aantal jaar geleden is onze moeder overleden. Mijn broer, zusje en ik besloten om haar as in kleine potjes mee te nemen tijdens al onze vakanties en reizen. We laten haar op bijzondere plaatsen ac... Lees meer