Welkom bij Columbus Reisreporter

'1097119' door LRison '1097119' door LRison

Sri LankaCentraal hoogland

Sri LankaCentraal hoogland

De Gouden Tempel van.

LRison

In Dambula in het centraal hoogland van Sri Lanka staat de Gouden Tempel met daarop een enorme Boeddha, ernaast is een oplopend pad met trappen waarlangs je de berg opkunt naar de grot Tempels van Dambula.

'1097118' door Dianadm '1097118' door Dianadm

IranPersepolis

IranPersepolis

Imposant Persepolis

Dianadm

Persepolis is één van die bijzondere plekken op de wereld die veel indruk achterlaat. Deze imposante ruïnestad is het pronkstuk van het Perzische Rijk en werd ruim 2500 jaar geleden gesticht door koning Darius. Het is heerlijk dwalen tussen de restanten van koninklijke paleizen, grootse audiëntiezalen en goed bewaard gebleven bas-reliëfs. Op de foto zie je de koninklijke deur van een Achaemenide- grafingang die wat hoger ligt tegen de helling van Mount Rahmat. Even een klimmetje maar vanaf deze hoogte heb je wel een prachtig totaalbeeld van de oude paleisstad. Het voor-en najaar zijn de beste seizoenen om Persepolis te bezoeken, de temperatuur is dan aangenaam. Openbaar vervoer komt hier niet, je bent aangewezen op een huurauto, taxi of een groepstour. Dit kun je bij bijna ieder hotel in Shiraz te regelen.

'1097117' door aticketto '1097117' door aticketto

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Hollands Glorie

aticketto

Ik kan enorm genieten van het Hollandse landschap. Een kwestie van de auto aan de kant zetten en in het gras gaan zitten om mijn boterhammetje op te eten. Vandaag kreeg ik gezelschap van deze nieuwsgierige dame. Samen genieten van het heerlijke zonnetje. Het is trouwens niet aan te raden om zomaar een wei in te gaan want deze dames (en de boer) zijn daar niet altijd van gediend.

'1095996' door travelbag '1095996' door travelbag

IndiaKarnataka

IndiaKarnataka

Up the hill in Hampi

travelbag

Om naar Hampi te gaan verblijf je meestal in Hospet. Het ligt op ongeveer 30 minuten rijden. Bezoek Hampi vroeg in de morgen. Regel een tuk tuk die je eventueel ook de verdere dag door het gebied rijdt. De afstanden zijn niet allemaal te belopen. Begin je dag op een van de mooie uitzichtpunten op een van villa en zie de zon opkomen, ga dan lekker ontbijten en geniet de verdere dag van dit mooie gebied vol tempels.

'1096327' door Rhodaxx '1096327' door Rhodaxx

India

India

Woestijnvolk maakt he

Rhodaxx

Met een Jeep of op een kameel de zonsondergang in de zandduinen van de Thar woestijn doorkruisen is leuk. Nog leuker is het als je daarna aanschuift bij een heerlijke diner onder de sterrenhemel in een tentenkamp. En als je dan tijdens je tocht door de woestijn deze vrolijke mensen bent tegengekomen is het feestje compleet.

'1096363' door Menno Schaefer '1096363' door Menno Schaefer

NederlandNoord-Holland

NederlandNoord-Holland

Grote Burgermeester

Menno Schaefer

Dit portret van grote burgermeester maakte ik in de haven van Den Oever. Het is een soort die niet veel in Nederland te zien is. Deze meeuwen soort lijkt veel op de mantelmeeuw maar hij mist het zwart in de veren. Daardoor is hij bijna egaal wit. Het mooiste is dat deze op de cover van het boek Birk staat van Jaap Robben. Iets waar ik best trots op ben.

Wij hebben in Bagan het geluk om Koelin tegen het lijf te lopen. Koelin heeft een horsecart, een karretje dat achter een paard is gespannen en waarmee hij toeristen hoopt rond te rijden. Het is zijn b... Lees meer

TAIRUA | We maken een kleine détour voor we ons enkele dagen settelen op de Coromandel Peninsula. Nu we hier toch in de buurt zijn, wil ik heel graag ‘The Hobbiton’ bezoeken. Dat is de herbouwde movie... Lees meer