Welkom bij Columbus Reisreporter

'906259' door Moraima '906259' door Moraima

BelgiëDurbuy

BelgiëDurbuy

I woke up dreaming

Moraima

Vandaag had ik zin om door mijn foto's te struinen en Durbuy nog eens te bekijken. We bewaren mooie herinneringen aan ons verblijf in de Ardennen . Durbuy heeft zijn eigen authentieke sfeer en charme. Prachtig om daar foto's te schieten.

'906257' door hestermaasdam '906257' door hestermaasdam

PeruParacas Peninsula

PeruParacas Peninsula

Paracas Nationaal par

hestermaasdam

Het droge woestijnlandschap van Paracas staat in scherp contrast met de blauwe zee die het schiereiland omringt. Je kunt flamingo's spotten en fossielen vinden en heerlijk wandelen.

'906148' door wisseschout '906148' door wisseschout

Groot-BrittanniëSchotland

Groot-BrittanniëSchotland

Rustige momenten

wisseschout

Het Eilean Donan Castle trekt heel veel bezoekers en ik lees dat het het meest gefotografeerde kasteel van Schotland is. Ook al komen we tegen de avond het is er idd nog steeds druk. Gelukkig vinden we vlakbij [ met zicht op ] een plekje voor de camper bij een boer. Zal later een foto vanaf deze plaats plaatsen. Heb er maar een bewerking tegenaan gegooid en ben benieuwd wat jullie er van vinden.

'855480' door Dragonfly '855480' door Dragonfly

FilipijnenCebu

FilipijnenCebu

Eb op Malapascua

Dragonfly

Het is de moeite om het eiland Malapascua over te lopen als het eb is. Grote velden van zeewier worden zichtbaar en de bevolking van de eilanden worden 'wakker' en doen wat bij vloed niet kan. Bootjes repareren, proviand van de bootjes afhalen of mosselen en schelpdieren zoeken. Tijdens onze wandeling naar het kleine vissersdorpje, trokken we veel belangstelling van de bevolking. Dat deel van het eiland wordt nog nauwelijks door toeristen bezocht. Er werd ons koffie aangeboden en een broodje en we moesten even gaan zitten voor een praatje. De ondergaande zon zorgde er voor dat we enorm veel foto's maakten in het stadje dat aan de zee ligt, waardoor we uiteindelijk in donker weer terug moesten lopen naar de andere kant van het eiland. We werden begeleid door enkele kinderen, die ons de weg terug wezen.

'873775' door CBurgstad '873775' door CBurgstad

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Je blijft kijken...!!

CBurgstad

De provincie Yunnan staat bekend om een paar spectaculaire natuurgebieden: de koolzaadvelden (vooral als ze in bloei staan), de Red Earth, Earth Peaks en vooral de rijstterrassen van YuanYang. Drie dagen reden we door het gebied van de rijstterrassen en we stopten op veel plaatsen om te genieten van de prachtige uitzichten. Wat een prestatie is het geweest van het Hani-volk om dit gebied in de loop van 1000 jaar zo te ontwikkelen dat elke vierkante meter wordt benut om iets te verbouwen. En elke stop gaf ons weer een ander beeld en andere kleuren om van te genieten. Het verveelde nooit!!!

'889131' door MiekeDeHaas '889131' door MiekeDeHaas

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Wereldterrassen

MiekeDeHaas

Onbeschrijfelijk zijn de rijstterrassen in Yuanyang. Hier kijk je op het rijstterras Duoyishu. Afhankelijk van zon, mist, tijdstip en standpunt kleuren de rijstterrassen. Eigenlijk zou ik dit rijstterras wel 10 keer kunnen gaan bekijken. Steeds is het weer anders. Zover als je kunt kijken zie je terrassen. Deze foto is s'morgens vroeg genomen. Men heeft mooie uitkijkpunten gemaakt waar je een overweldigd uitzicht hebt. En wanneer je wat vroeg in de ochtend bent, hebt je het uitzicht voor je zelf. Daarna komen de Chinezen massaal toegestroomd. Maar dan ben je nog steeds de enige westerse persoon. Maar zodra je geen 'officieel' uitkijkpunt kiest, en die zijn er in overvloed, weet je zeker dat je alles voor jezelf hebt. En dat is aan te bevelen.

Dag 1&2 - 24/25 juni 2018 - Vancouver Gisteren 24/6 vertrokken en na 3 speelfilms, 2 docu’s, een keer eten, een paar snacks en een paar hazenslaapjes gearriveerd in Canada. Op het vliegveld pakken we... Lees meer

VOEDING In deze landen kun je heel bijzondere dingen eten! In Cambodja hebben we op de markt larven, vliegen en kevers gegeten! Emmers vol vispastei zie je op de markt tussen het groente en fruit. Wa... Lees meer