Welkom bij Columbus Reisreporter

'845317' door Anoukzx '845317' door Anoukzx

IndonesiëLombok en Gili

IndonesiëLombok en Gili

Snorkelen in de Bali.

Anoukzx

Deze schildpad kwam ik tegen tijdens het snorkelen. Wat prachtig om te zien hoe deze dieren door de zonnestralen lijken te zweven en aan de oppervlakte tevoorschijn komen om naar lucht te happen! Een onvergetelijke ervaring.

'845316' door JurreW '845316' door JurreW

IndonesiëLombok en Gili

IndonesiëLombok en Gili

Zeven Gili vissers

JurreW

Tijdens het maken van een snorkel trip op Gili, zou het je haast ontgaan dat er zich vlak boven het wateroppervlak ook bijzondere taferelen afspelen. Op het heetst van de dag vissen deze mannen hun dagvangst bijeen.

'845315' door baatjes '845315' door baatjes

Groot-BrittanniëLonden

Groot-BrittanniëLonden

Primrose Hill op...'D

baatjes

Sahara zand en bosbranden in Portugal zorgden er in oktober voor dat menig Londenaar en toerist bezorgd naar boven keek. In de loop van de dag nam de lucht namelijk de kleur aan alsof het elk moment kon gaan stormen. Juist op dat moment waren wij onderweg naar Primrose Hill. Vanaf Primrose Hill heb je een fraai zicht op de skyline van Londen. Wanneer de lucht oranje kleurt, is het extra sfeervol. De kranten stonden de volgende dag vol van 'Dooms Day'.

'842567' door krijnvandergiessen '842567' door krijnvandergiessen

KeniaAmboseli NP

KeniaAmboseli NP

Stofhappen

krijnvandergiessen

Nog een foto uit het geweldige Amboseli. Dit keer niet zwart-wit, maar in kleur om de prachtige zonsopkomst weer te geven. 2 zebras vechten (of spelen) op de open vlaktes, terwijl de warme zonnestralen het opstuivende stof oranje kleuren. Het was erg vroeg in de ochtend, en dit waren een van de eerste dieren die we die dag spotte: meteen raak dus! Als je niet in een van de dure lodges wilt overnachten, zet dan je tentje op bij de ‘community campsite’ net buiten het park. Vanaf daar is het slechts enkele minuten rijden naar de poort. Als je de dag van tevoren al je toegangsbewijs hebt gekocht (gewoon bij de poort), rijd je als eerste het park in terwijl de zon opkomt achter de Kilimanjaro!

'840990' door gorke '840990' door gorke

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Earth Peaks bezoeken

gorke

De Earth Peaks is een typische topografische formatie door stapels aarde die zich over miljoenen jaren verzamelen. De aardingsplekken veroorzaakt door korstbeweging werden verdiept en verbreed door natuurlijke kracht, en uiteindelijk werden er aardepilaren geboren. Deze aardpijlers zien er vanaf de verte levendig uit als een bos, vandaar de naam "aardebos". Yuanmou, ligt ongeveer 200 km. van Kunming, en is de beroemdste plaats van Yunnan voor het aardewoud. Ben je in de buurt ga dan zeker een mooie wandeling door dit geweldige gebied maken. Vooral tegen zonsondergang is het adembenemend mooi en je bent er zo goed als alleen!

'842582' door MiekeDeHaas '842582' door MiekeDeHaas

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Rijstterrassen en...d

MiekeDeHaas

Yunnan , daar moet je zijn voor de rijstterrassen. Vooral in Yuanyang kom je ogen te kort. De rijstterrassen vallen inmiddels onder UNESCO . Logisch. Elk rijstterras is ook een kunstwerken op zich. De dorpjes liggen prachtig aangrenzend aan de rijstterrassen. Vanuit deze dorpjes gaat de plaatselijke bevolking op pad om ze te bewerken, aan te planten enz. Hun uitzicht is niet verkeerd maar de werkzaamheden zijn zwaar. Het blijft handwerk. Een tour langs al die rijstterrassen verveelt geen seconde. Alleen februari en maart is er water op de rijstterrassen en dat maakt het zo speciaal.

We vertrekken morgenochtend met de trein van Ella naar Kandy. Naar het schijnt een van de mooiste treinreizen ter wereld. De trein is vaak al weken vantevoren volgeboekt en wij waren daarom ook blij n... Lees meer