Welkom bij Columbus Reisreporter

'859173' door Graaf '859173' door Graaf

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Diversiteit

Graaf

Etosha is een van de grootste natuurparken van zuidelijk Afrika, en ontleent zijn naam die “grote witte plek” betekent, aan de uitgestrekte zoutpan midden in het gebied. De omringende graslanden en mopane-bosjes herbergen natuurlijke en aangelegde drinkplaatsen, die het wild helpen te overleven in droge tijden. Bij zo'n drinkplaats is het opvallend dat je de rangen en standen zo duidelijk in beeld krijgt. Iedere soort wacht duidelijk tot deze aan de beurt is.

'859082' door indi '859082' door indi

VietnamNoord Vietnam

VietnamNoord Vietnam

Noeste arbeid

indi

Tijdens een fietstochtje op het prachtige eiland Quan Lan kwamen we tegen de avond deze man tegen die schijnbaar net terugkeerde van een dag hard werken. Het juk mooi op zijn schouders en zijn verweerde Non-La in de hand. Het lage zonlicht lichtte zijn gezicht mooi aan.

'859081' door agrotewal '859081' door agrotewal

PortugalAlgarve

PortugalAlgarve

Mooi weer aan de...Al

agrotewal

Praia da Marinha, ik had me er enorm op verheugd. Van voorgaande jaren wist ik dat je met de camper op de kliffen mocht staan, het uitzicht is daar onvergetelijk. Je kan je vast voorstellen hoe groot mijn teleurstelling was toen bleek dat het verboden was voor campers. Zelfs op het parkeerterrein waren we niet welkom. Ik denk alleen dat het kwam omdat het zo druk was. We waren op 1 mei op deze toeristische plek en dan ook nog mooi weer. De meeste mensen hebben vrij op 1 mei en dat hebben we geweten. Met heel veel moeite hebben we voor de camper een plaats bemachtigd. De meeste parkeerterreinen hebben een beperkte hoogte doorgang gemaakt. Enfin, gewapend met een wandelstok, statief en camera met extra telelens ben ik naar de plek gelopen waar de bijeneters vorig jaar af en aan vlogen. Een hele mooie tocht, maar best pittig met veel bepakking, er zijn ook stukken bij die best lastig zijn. Op de juiste plek aangekomen, geen vogeltjes te zien. Ik denk dat het voorjaar te koud is geweest. Wat overblijft is het prachtige uitzicht op het strand van Praia da Marinha.

'849961' door ThijsVanDenBurg '849961' door ThijsVanDenBurg

BirmaInle Lake

BirmaInle Lake

Mistige morgen op Inl

ThijsVanDenBurg

Myanmar of het voormalige Birma staat bekend om hun erg vriendelijke mensen. De prachtige tempelstad Bagan en de bekende U-Bein bridge foto's. Ook de 'traditionele' vissers op Inle Lake worden regelmatig op de kijker gezet. Of ze ook nog eens echt vissen binnenhalen is een tweede. Ze hengelen in ieder geval wel handig geld van toeristen binnen. De foto's zijn meestal wel prachtig. maar om de echte vissers te zien is vroeg opstaan om een boottocht te maken over het meer een aanrader. En vroeg betekent als het donker is vertrekken. Met de ochtendgloren zie je de bedrijvigheid al op het water. Wij hadden geluk met het weer en het licht. Op afstand heb ik deze vissers kunnen fotograferen. Vooral de leegte en sfeer spreken me aan. Uitvergroot komt deze foto echt tot zijn recht.

'845851' door deerik '845851' door deerik

SwazilandHlane Royal NP

SwazilandHlane Royal NP

Shoot them!!

deerik

Omdat het een gekte van jewelste was in het park, de koning ging op safari, besloot ik bij onze lodge wat te relaxen. Alleen al 350 man/vrouw personeel en meer dan het dubbele aan bewakers, pfff... wat een gekkenhuis. Ik lig op bed, tot het moment dat mijn maatje aan komt lopen, 'er staan 9 neushoorns bij de waterhole!!!'. Ik dus snel mn tas gepakt en speer naar de waterhole, er stonden er wel 14! Fanatiek begin ik plaatjes te schieten, maar de neushoorns gaan verder naar rechts, waar alle bewakers en staff ed van de koning staan. Ik wurm me er al fotograferend een beetje tussendoor. Krijgt wat vreemde blikken maar doe mn ding.... en schuif verder naar 'rechts', stiekem tussen de beveiligers en bewaking van de koning door. Dan komen er 3 kolossen mijn kant op, ik ga op de grond liggen, half onder het hek en maak mn plaatjes. Achter mij hoor ik ineens 'Yeahh man, Shoot them'. Als ik omkijk staat een generaal me lachend aan te kijken en wijst naar mn telelens en de neushoorns. Ik lijk wel een sluipschutter vind hij, zoals ik onder de prikkeldraad doorkruip ;). Laat hem een foto zien en snel vervang ik mn telelens, want ze komen wel heel dichtbij. Duik weer op de grond en maak o.a. dit plaatje, ze staan op een kleine 4 meter van me vandaan, met alleen een paar grassprieten ertussen. Als ik nog vol adrenaline opsta, blijk ik naast de koning van Swaziland te staan en krijg ik nog meer verbaasde blikken van de bewaking. Ik pak mn telefoon, kiek snel de Koning en laat de verbaasde menigte achter me, een close encounter en een paar mooie foto's rijker.

'846614' door corriedewinter '846614' door corriedewinter

ChinaZhejiang Sheng

ChinaZhejiang Sheng

Laat je verrassen doo

corriedewinter

Tijdens een rondreis in de provincie Fujian kan je niet om de typische 'tulou'(aarden huizen) heen. Vroeger boden deze hoge kasteelachtige gebouwen ook bescherming aan de Hakka minderheid. Hier zie je het interieur van zo'n tulou. Op de achtergrond door de opening zie je de buitenkant van een andere tulou. De aarden muren zijn onderaan wel twee meter dik. Op de benedenverdieping zijn geen ramen en er is maar één ingang naar de binnenplaats, waar ook de huistempel staat. De families leven verticaal: elk gezin heeft een of meer kamers op iedere etage. Helemaal beneden zijn de keukens, op de tweede verdieping wordt de voorraad bewaard en nog hoger zijn de woonvertrekken. De meeste tulou worden bewoond, in de tulou waar ik sta, worden kamers verhuurd. Je maakt het leven dan van dichtbij mee, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de tulou bij Chuxi waarvan je alleen de binnenplaats kunt bezoeken, omdat op de overige verdiepingen privévertrekken zijn. Een voordeel van overnachten is ook dat je dichtbij het dorp zit. Zo bekeken wij op het dorpsplein, waar je ballonnen ziet hangen, een marionettenvoorstelling en dronken heerlijk thee onder de poort van de tulou.

Marokko wie er ooit geweest is, weet dat het maken van foto’s niet makkelijk is. Een portretfoto bijna onmogelijk tenzij je de persoon in kwestie aanspreekt en (soms) betaalt. Dat is iets waar i... Lees meer