Welkom bij Columbus Reisreporter

'1095914' door Dianadm '1095914' door Dianadm

IndonesiëJogjakarta

IndonesiëJogjakarta

Wandelen door een...s

Dianadm

De Gunung Api Purba Nglanggeran, een moeilijke naam maar wel eentje om te onthouden. Het is één van de oudere vulkanen op Java en hij ligt in een prachtige omgeving in de buurt van Jogjakarta. Onderweg zie je het ene mooie uitzicht na het andere en vroeg op de ochtend doet het landschap sprookjesachtig aan door de laaghangende wolken, die door de opkomende zon langzaam oplossen. Als je goed doorstapt kun je in een uur boven zijn, wij namen onze tijd en deden er een stuk langer over. Grote kans dat je deze plek helemaal voor jezelf hebt, de vulkaan is weinig bezocht en wij zijn onderweg niemand anders tegengekomen. Geweldig om helemaal alleen bovenop de top te staan. Onderaan de vulkaan staan 2 routes aangegeven, een eenvoudige en een meer avontuurlijke waarbij je door nauwe kloven komt en hoogtes moet overbruggen via smalle trappetjes. Wij kozen natuurlijk voor de laatste optie ;)

'1095913' door karinm '1095913' door karinm

NoorwegenLofoten

NoorwegenLofoten

Genieten van de winte

karinm

Nu dit weekend herfstig weer wordt voorspeld, moest ik terugdenken aan de winterse omstandigheden op de Lofoten afgelopen februari. Zelfs als je niet van kou houdt, wil ik je toch aanraden om het een keer te proberen: Scandinavië in de winter. Het is nog rustiger dan in het zomerseizoen, en zeker op de Lofoten vallen de temperaturen best mee. En dat licht....dat licht....ik kan er maar geen genoeg van krijgen, de pasteltinten gedurende de dag, en met een beetje geluk het noorderlicht als het donker is. Wat hebben we genoten! Tip: op veel plaatsen kun je zogenaamde rorbuer huren, van oudsher vissershuisjes die zijn omgebouwd tot comfortabele appartementjes. Op de foto de rorbuer bij Kabelvåg, idyllisch en wat rustiger gelegen dan die in de "Lofoten-hoofdstad" Svolvaer.

'1095912' door erwgro '1095912' door erwgro

OekraïneTsjernobyl

OekraïneTsjernobyl

Geen gymles sinds...1

erwgro

Vergane glorie, ik houd ervan. Het gonst van levendigheid ook al is het ernstig stil, het onderwerp prikkelt je fantasie: stel je voor hoe in deze gymzaal competities werden gehouden, wedstrijden werden gewonnen en verloren... echter sinds 1986 van de één op de andere dag niet meer. Kernreactor nummer 4 ontplofte, een groot gebied waaronder deze gymzaal werden onleefbaar en raakt meer en meer in verval...

'1095142' door MiekeDeHaas '1095142' door MiekeDeHaas

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Ontelbare...rijstterr

MiekeDeHaas

Wat is er mooier dan vanuit grote hoogte op ontelbare rijstterrassen kijken. Onze monden vielen open. Hier kijkje op het rijstterras Laohuzui, dat in het district Yuanyang ligt. Duizenden terrassen zie je in een oogopslag. Bij zonsondergang heb je hier het beste licht. Ik heb dit zicht nog steeds op mijn netvlies, zo bijzonder mooi vond ik dit beeld. In de omgeving tref je ook de terrassen Duoyishi en Bada aan. Deze drie terrassen hebben we bezocht. Hiervoor koop je één kaartje voor een bedrag van ongeveer €12,00. Ze vallen allemaal onder Unesco. De Hani-bevolking heeft deze terrassen ooit gecreëerd. De grote vraag is wie deze wereldse terrassen in de toekomst moeten gaan onderhouden. Veel jongeren willen niet meer werken op de rijstterrassen. Het is ook zwaar werk. Men gooit toch vaak restjes rijst weg. Dat doe je niet meer wanneer je de bevolking daar hebt zien werken. In de periode van december tot eind maart kun je genieten van het lijnenspel op de terrassen. In deze periode staat er water op de rijstterrassen. De groene streepjes is de jonge aanplant die in april/mei wordt uitgezet.

'1095149' door Rhodaxx '1095149' door Rhodaxx

India

India

Zuilen aan de Ganges

Rhodaxx

Een paar weken terug was ik weer in Varanasi of te wel Benares, de heilige stad aan de Ganges. Ik dacht dat ik de stad inmiddels wel kende, maar al struinend door de steegjes achter de ghats kwam ik dit verborgen pareltje tegen. In de stad langs het water worden momenteel veel huizen gesloopt zodat met name de oude paleizen en tempels overblijven.

'1095550' door Jeannette67 '1095550' door Jeannette67

Nieuw-ZeelandMount Cook

Nieuw-ZeelandMount Cook

Aoraki

Jeannette67

De weg naar Mount Cook (of Aoraki) is echt prachtig. Eerst rijd je langs het fel turquoise Pukaki meer met uitzonderlijk mooie vergezichten. Naarmate je Cook Village nadert wordt Mount Cook steeds groter en imposanter. Als je, zoals op de foto, nauwelijks bewolking aantreft rondom de top heb je geluk. Aoraki betekent niet voor niets 'piek in de wolken'. Als ik een ding geleerd heb wat betreft fotograferen is dat je nooit moet denken: oh het komt nu even niet uit, ik fotografeer dit wel op een ander moment. Na deze rit naar Cook village, waar we 3 dagen zijn gebleven, hebben we de top niet meer gezien.

Vooraf was ons al opgevallen dat de overstap in Guangzhou aan de korte kant was. Twee uur, maar het moest te doen zijn. Maar als het toestel meer dan een uur te laat landt, dan wordt het ineens toch... Lees meer

De witte dorpen van Andalusië De natuur van Andalusië is prachtig en het is een van de meest levendige en sfeervolle streken van Spanje. Verspreid over Andalusië, in de heuvels van de Sierra de Gra... Lees meer