Welkom bij Columbus Reisreporter

'917861' door doppie '917861' door doppie

IndiaAssam

IndiaAssam

Weven op Majuli.

doppie

Majuli is het grootste bewoonde riviereiland ter wereld. De Brahmaputra aan de zuidkant en een tweetal vertakkende stromen in het noorden vormen de grenzen van dit bijzondere gebied in het Noordoosten van India. Majuli is het centrum van de Neo-Vaishnavite cultuur, een hindoeïstische stroming die propageert dat mannen zich voor korte of langere tijd wijden aan eenvoudige leven in een klooster. Deze Satra's zijn zeer de moeite waard om te bezoeken. Een aantal leggen zich toe op dans en toneel alsook het vervaardigen van kunstartikelen die hierbij gebruikt worden zoals maskers en kostuums. Onderweg van de ene satra naar de andere zagen wij deze vrouw bezig met een traditioneel weefwerk. Lange sjaals worden gemaakt door strengen van de juiste kleur op te spannen tussen twee paaltjes die een meter of tien uit elkaar staan. Gecontreerd is deze dame hier bezig om de juiste draden bij elkaar te zoeken voor de volgende haal. Prachtig om haar bezig te zien. Majuli is bereikbaar over de weg op de noordoever van de Brahmaputra via North Lakhmipur. Maar vele leuker is de reis via de zuidkant: vanaf de kant van Jorhat steken meerdere keren per dag ferries de machtige Brahmaputra over. Op de eenvoudige houten schepen staan maximaal 3 auto's op centimers afstand naast elkaar. Vrouwen zitten onder in de kajuit terwijl op het dak de mannen en store jongens de opgestelde motoren en brommers in de gaten houden. Op Majuli bevinden zich een aantal eenvoudige accommodaties. Het door de deelstaat gerunde tourist resort is redelijk goed en ligt vrij centraal ten opzichte van de belangrijkste satra's.

'917104' door karinm '917104' door karinm

OmanNizwah

OmanNizwah

Welke geit gaan we...

karinm

Op de geitenmarkt in Nizwah trekken niet de dieren, maar vooral de mensen de aandacht. Prachtig om te zien hoe de handelaren te werk gaan, zodat zowel koper als verkoper tevreden huiswaarts kan keren. Kom vooral vroeg, de markt begint rond 7 uur op vrijdag en is rond 9-9.30u echt afgelopen. Je bent niet de enige fotograaf, maar het loont om rustig op een muurtje te zitten en de boel gade te slaan. Ik vond de bevolking erg gastvrij, ze vonden het geen probleem dat ze op de foto werden gezet.

'916887' door ERo '916887' door ERo

IndiaLadakh

IndiaLadakh

Ladakh-1

ERo

Met deze start ik mijn laatste portfolio in Z/W. Deze foto nam ik in een of ander klooster. Het was helemaal geen probleem in zijn beperkte ruimte deze opname te maken.

'873775' door CBurgstad '873775' door CBurgstad

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Je blijft kijken...!!

CBurgstad

De provincie Yunnan staat bekend om een paar spectaculaire natuurgebieden: de koolzaadvelden (vooral als ze in bloei staan), de Red Earth, Earth Peaks en vooral de rijstterrassen van YuanYang. Drie dagen reden we door het gebied van de rijstterrassen en we stopten op veel plaatsen om te genieten van de prachtige uitzichten. Wat een prestatie is het geweest van het Hani-volk om dit gebied in de loop van 1000 jaar zo te ontwikkelen dat elke vierkante meter wordt benut om iets te verbouwen. En elke stop gaf ons weer een ander beeld en andere kleuren om van te genieten. Het verveelde nooit!!!

'889131' door MiekeDeHaas '889131' door MiekeDeHaas

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Wereldterrassen

MiekeDeHaas

Onbeschrijfelijk zijn de rijstterrassen in Yuanyang. Hier kijk je op het rijstterras Duoyishu. Afhankelijk van zon, mist, tijdstip en standpunt kleuren de rijstterrassen. Eigenlijk zou ik dit rijstterras wel 10 keer kunnen gaan bekijken. Steeds is het weer anders. Zover als je kunt kijken zie je terrassen. Deze foto is s'morgens vroeg genomen. Men heeft mooie uitkijkpunten gemaakt waar je een overweldigd uitzicht hebt. En wanneer je wat vroeg in de ochtend bent, hebt je het uitzicht voor je zelf. Daarna komen de Chinezen massaal toegestroomd. Maar dan ben je nog steeds de enige westerse persoon. Maar zodra je geen 'officieel' uitkijkpunt kiest, en die zijn er in overvloed, weet je zeker dat je alles voor jezelf hebt. En dat is aan te bevelen.

'866620' door travelbag '866620' door travelbag

AlbaniëShkodër County

AlbaniëShkodër County

Aan mooie landschappe

travelbag

Richting Shköder, in het uiterste noorden, rijden wij langs mooie landschappen. Het land heeft landschappelijk erg veel moois te bieden. Zo kun je er verschillende dagen in de bergen lopen. Een wandelvakantie in dit land is dan ook zeker aan te raden. Je doet veel mooie plekken aan die je op een hele andere manier ervaart dan als je er even met een auto naar toe rijd. Dus, de wandelschoenen aan en genieten.

Ontdek de wereld gratis Vijf (plus één) redenen waarom free walking tours geweldig zijn Inspiratie opgedaan bij het zien van de beelden van de Nijmeegse Vierdaagse? Of omdat je kind onlangs meede... Lees meer

Giethoorn Een weekendje weg in eigen land, de bestemming is heel toeristisch maar we willen toch vooral ook de omgeving zien. Giethoorn wordt tegenwoordig overspoeld door Chinezen en veel andere toe... Lees meer