Welkom bij Columbus Reisreporter

'1099103' door martinouboter '1099103' door martinouboter

IerlandCork

IerlandCork

35mm Film in Ierland

martinouboter

Mijn gedachtegang in 2017 was, als je een beetje lef hebt schiet je al vakantie foto's op film. Dat is dan ook wat ik gedaan heb toen we een auto huurde om door Ierland te rijden. Een petri 7s en een pentax K1000 en een lading 35mm rolletjes. Je denkt toch even net iets meer na over je foto's, mijn vriendin was lekker aan het schieten terwijl ik wist dat elke keer als ik afdrukte ik zeker moest weten dat het de moeite waard was. Waag eens een gokje. Nu is het fotograferen van mooie beelden niet moeilijk in Ierland want elke bocht die je maakt kijk je je ogen uit. Geen filter nodig op insta want film ziet er al gelijk awesome uit.

'1099102' door silly '1099102' door silly

IerlandDingle, verborgen paradijs aan het eind van Europa

IerlandDingle, verborgen paradijs aan het eind van Europa

Magisch

silly

De Wild Atlantic Way is een sensationele reis langs torenhoge kliffen en levendige dorpen en steden, langs verborgen stranden en prachtige baaien.De weg voert je vlak langs de kustlijn, zigzaggend over kliffen die hoog boven de Atlantische Oceaan uitsteken,De route is 2500km lang, en hiervan deden wij de uitersten zuidwestelijke schiereilanden. Werkelijk adembenemend .

'1099101' door neretslok '1099101' door neretslok

NederlandRotterdam

NederlandRotterdam

Metropolitan night

neretslok

Zo ziet een metropool er uit als de duisternis is gevallen. Op de voorgrond zien we nog een stukje oude bebouwing, de Westersingel. Meer naar achteren ligt het echte 'downtown' met helemaal rechts prominent een stuk Erasmusbrug. Deze foto is afgelopen nacht genomen.

'1098511' door Vincent_van_Dijk '1098511' door Vincent_van_Dijk

Noorwegen

Noorwegen

Kvalrossbukta

Vincent_van_Dijk

Mijn eerste reisfoto op deze site. Gelijk maar even met de deur in huis vallen dat ik een eilandengek ben. Jan Mayen is een eiland ten noordoosten van IJsland in de Noordelijke ijszee. Heel bijzonder om op dit strand aan land te komen. Welkom geheten worden door de Noorse commandant van de basis (die je paspoort stempelt vanaf de motorkap van zijn landrover) draagt bij aan het bijzondere eilandgevoel. Niet alleen een historische plek in de (duistere) geschiedenis van de Nederlandse walvisvaart, maar qua natuur, overweldigend! Een strand met krijsende Noordse stormvogels, bezaaid met drijfhout en walvisbotten. Het ruige en vrijwel kale landschap, gedomineerd door donker lavazand is fenomenaal om in je op te nemen. Ik zal nog een aantal andere foto's plaatsen van dit bijzondere en redelijk onbereikbare eiland.

'1098213' door corriedewinter '1098213' door corriedewinter

UgandaRwenzori 

UgandaRwenzori 

Hike rond Bwindi...fo

corriedewinter

Je weet niet wat je ziet als je overnacht in de Gorilla Valley Lodge, die in het zuiden van het Bwindi Impenetrable Forest op een heuvel is gebouwd. Je logeert in prachtige huisjes met een eigen badkamer en douche. Vlak voor de huisjes begint het bos waar apen, vogels en heel soms gorilla’s heel dichtbij komen eten van de mango’s en het andere fruit wat daar groeit. Na een steile klim heb je een schitterend uitzicht vanaf het terras en eetzaal (foto), waar je een heerlijke maaltijd met zoveel mogelijk groenten uit eigen tuin op de helling krijgt, maar waar je ook bananenchips, popcorn en pinda’s bij je drankje vindt. Natuurlijk ga je hier een gorilla tracking doen naar een van de vijf gorillafamilies in het Bwindi Forest. Je bent er zo met een van de Landcruisers, hoewel de steile weg ernaartoe een uitdaging is. Mocht je niet naar de gorilla's gaan dan heb je toch kans om ze te zien op de hellingen achter de lodge. Wij genoten ook van een pittige wandeling naar en om het dorp Kanyamahene. Daar wonen o.a. de Batwa die hun leven in het bos moesten opgeven om de gorilla's meer ruimte te geven. Ze verdienen een bezoek, maar ga niet alleen, want de mensen zijn nog niet zo gewend aan blanke bezoekers en bovendien spreken ze slecht Engels. Francis, die bij de lodge werkt en in het dorp woont, begeleidde ons. Het bezoek, nu onder leiding van verschillende dorpshoofden, is iedere keer anders, afhankelijk van wat je wilt zien. Je kunt helpen met eten klaarmaken, sorghumbier proeven, de school of de kathedraal (echt waar) bezoeken of je wordt onthaald op een spontane dansvoorstelling van de dames van het dorp, die ontroerend mooi kunnen zingen. Hier zijn we op de terugweg van het dorp nadat we ook nog even hoog op de helling de oma van Francis hebben bezocht. De stok was zeker nodig; wat was dat steil! NB: Er staat bovenaan Rwenzori, ook een schitterend gebied, maar het gaat dus om Bwindi, dit is op de kaart goed aangegeven.

'1098622' door Dianadm '1098622' door Dianadm

GhanaAccra

GhanaAccra

De rokerij

Dianadm

Op het strand van Jamestown wordt de vis aan wal gebracht om vervolgens schoongemaakt en verder bewerkt te worden. Direct achter het strand vind je het thuis van de vissers, een wijkje met houten en golfplaten huisjes. Overal liggen visjes te drogen en in een hoek is een rokerij waar in grote tonnen de vis wordt gerookt. De tonnen zijn gevuld met licht vochtige houtkrullen, die brandend voor een enorme rookontwikkeling zorgen. Het ruikt hier naar vis, vuur en rook en na enkele minuten ruik je zelf ook zo. De geur gaat in je haar, kleding en poriën zitten. Gelukkig gebeurt het roken wel in de ‘frisse’ lucht.

Als reislustige type heb ik al veel mooie landen van de wereld mogen aanschouwen.  Denk je aan Spanje dan denk je aan de Costas ten oosten en zuiden van Spanje. Dit jaar wilde ik graag een ander... Lees meer