Welkom bij Columbus Reisreporter

'1097142' door hestermaasdam '1097142' door hestermaasdam

IndiaKarnataka

IndiaKarnataka

Lotus Mahal

hestermaasdam

Hampi De ruïnes van Hampi verspreid over 4.100 hectaren, is beschreven door UNESCO als plaats met meer dan 1.600 overblijfselen van het laatste grote Hindoe Koninkrijk in Zuid-India. Lotus Mahal is in de Zanana omsluiting, de functie van dit gebouw is niet bekend maar er wordt aangenomen dat het voor de vrouwen van de koninklijke familie was. In deze omsluiting zijn ook de olifanten stallen.

'1097141' door geo '1097141' door geo

GuatemalaLago de Atitlan

GuatemalaLago de Atitlan

Fun at lago Atitlàn

geo

My father already showed some pictures of this nice girl. The whole story, after tying the bracelets, he told her that in his family, the women choose their husbands by tying a bracelet, what she had just done. She liked this, he said if the woman also accepts a bracelet, what she had just done, they are male and female. She was still smiling, I asked her if she wanted to take her stand to Darien NP. then the smile became uncertain, previous photo. After ten minutes, my father released her that this is only used by the family (Embera en Wounaan). The discharge was an uncontrollable laugh. If you are on Lago Atitlàn take time, don't just go to two villages but visit as many as possible. If you are not in a hurry, go to Solola and visit a church service, a special experience when starting groups or solistas bring their songs. Marta Simaj and agrupacion fuente de vida, is such a group (see on You tube) that we met there.

'1097140' door Willemien '1097140' door Willemien

Verenigde StatenMonument valley

Verenigde StatenMonument valley

Rondtour in het park.

Willemien

Nergens anders dan in Monument Valley zie je deze prachtige woestijnlandschappen en mooie rotspartijen. Het Monument Valley Navajo Tribal Park is natuurlijk bekend van vele western films. Tijdens onze camper rondreis hebben wij in Monument Valley overnacht op de View Campground in het park. Het ligt tegenover de bekendste buttes in het park. En dan is het bij de eerste aanblik toch even, zittend op een steen, even heerlijk wegdromen met de muziek van Ennio Morricone in je achterhoofd. Op de Campground zijn geen aansluitingen voor elektriciteit, water etc. dus vrij basic maar een mooier uitzicht kun je je niet wensen. Tegen de avond maken we een rondrit met een Navajo indiaan langs de bekendste rotsen. Met een camper is het nl. niet toegestaan het park in te gaan; wel met eigen auto op eigen risico, want de weg zit vol kuilen. Tip: onderhandel goed over de prijs; het wil nog wel eens veel verschillen.

'1095996' door travelbag '1095996' door travelbag

IndiaKarnataka

IndiaKarnataka

Up the hill in Hampi

travelbag

Om naar Hampi te gaan verblijf je meestal in Hospet. Het ligt op ongeveer 30 minuten rijden. Bezoek Hampi vroeg in de morgen. Regel een tuk tuk die je eventueel ook de verdere dag door het gebied rijdt. De afstanden zijn niet allemaal te belopen. Begin je dag op een van de mooie uitzichtpunten op een van villa en zie de zon opkomen, ga dan lekker ontbijten en geniet de verdere dag van dit mooie gebied vol tempels.

'1096327' door Rhodaxx '1096327' door Rhodaxx

India

India

Woestijnvolk maakt he

Rhodaxx

Met een Jeep of op een kameel de zonsondergang in de zandduinen van de Thar woestijn doorkruisen is leuk. Nog leuker is het als je daarna aanschuift bij een heerlijke diner onder de sterrenhemel in een tentenkamp. En als je dan tijdens je tocht door de woestijn deze vrolijke mensen bent tegengekomen is het feestje compleet.

'1096363' door Menno Schaefer '1096363' door Menno Schaefer

NederlandNoord-Holland

NederlandNoord-Holland

Grote Burgermeester

Menno Schaefer

Dit portret van grote burgermeester maakte ik in de haven van Den Oever. Het is een soort die niet veel in Nederland te zien is. Deze meeuwen soort lijkt veel op de mantelmeeuw maar hij mist het zwart in de veren. Daardoor is hij bijna egaal wit. Het mooiste is dat deze op de cover van het boek Birk staat van Jaap Robben. Iets waar ik best trots op ben.

Wij hebben in Bagan het geluk om Koelin tegen het lijf te lopen. Koelin heeft een horsecart, een karretje dat achter een paard is gespannen en waarmee hij toeristen hoopt rond te rijden. Het is zijn b... Lees meer

TAIRUA | We maken een kleine détour voor we ons enkele dagen settelen op de Coromandel Peninsula. Nu we hier toch in de buurt zijn, wil ik heel graag ‘The Hobbiton’ bezoeken. Dat is de herbouwde movie... Lees meer