Welkom bij Columbus Reisreporter

'1063443' door jacomien '1063443' door jacomien

Israël

Israël

Spelletje spelen

jacomien

In Jeruzalem kijk ik mijn ogen uit. De prachtige kleine straatjes vol met meestal gehaaste mensen. Maar ook tijd voor een spelletje voor de deur van het huis en het winkeltje. Even pauzeren, de deur dicht en samen genieten en ontspannen.

'1063442' door antwan '1063442' door antwan

Verenigde StatenMontana

Verenigde StatenMontana

St Mary watervallen i

antwan

In het noorden van de V.S., tegen de grens met Canada ligt het Glacier N.P. Een mooi ruig nationaal park vol met bergen, meren, watervallen en wildlife. Ideaal om prachtige lange wandelingen te maken en te genieten van al het moois wat dit gebied te bieden heeft. Op deze foto zie je de St Mary falls, een mooie waterval die te bereiken is via een relatief eenvoudige wandeling van zo'n half uur enkele reis. De rivier onder de waterval wordt ook veelvuldig gebruikt om lekker te zwemmen op warme zomerdagen.

'1063441' door stefanborkos '1063441' door stefanborkos

Nederland

Nederland

Rustiek

stefanborkos

Als de zon zijn lagere stand krijgt, Als de zon zijn herfstlicht laat zien, Als de zon het donker en het licht vermengd. Dan is is echt ver op weg naar de winter, Dan is het zover dat het bladerdak gaat vallen, Dan is het echt donker en licht tegelijk. Kleuren vervagen langzaam, Kleuren veranderen in diepe tinten, Kleuren van groen naar bruin,geel of rood. Het blijft een rustiek wonder.

'1052366' door ChristaThieme '1052366' door ChristaThieme

OostenrijkSerfaus

OostenrijkSerfaus

Kleurig en koud

ChristaThieme

Nu ik uit mag kijken naar de winter in Canada komende januari, verheug ik mij weer op de sneeuw en de kou, inclusief het skiën, snowboarden en hiken. Ik hoop dat ik mooie foto's kan schieten zoals deze foto die vorige winter in Serfaus is genomen. Als je vroeg in de ochtend de straten volgt in tegenovergestelde richting van de skiliften, dan kom je uiteindelijk op een wandelpad dat her en der gekruist wordt door vers geprepareerde loipes. De langlaufers zijn er nog niet, daar is het te vroeg voor. Je hebt de maagdelijke witte wereld helemaal voor je alleen en je kan genieten van een knallende zonsopkomst. Vooral het moment vóór dat de zon op komt, het zogeheten blauwe uurtje, kan ontzettend mooi zijn. Zorg dat je op tijd je warme bedje uitkomt en ook het blauwe uurtje niet mist.

'1022443' door karinm '1022443' door karinm

SwazilandMlilwane Wildlife Sanctuary

SwazilandMlilwane Wildlife Sanctuary

Fietsend langs...zebr

karinm

In Mlilwane Wildlife Sanctuary is het leuk wild spotten. Je zult er de Big Five niet aantreffen, maar des te mooier is het dat je in dit park te voet of per fiets op safari kunt. Fietsen zijn te huur bij het hoofdgebouw, waar je je auto kunt parkeren en na je fietstocht kunt genieten van een drankje. Wat gaaf vonden we het om dit te doen, echt een aanrader!

'1013376' door marcvankessel '1013376' door marcvankessel

Verenigde Staten

Verenigde Staten

Teton

marcvankessel

Wie Yellowstone bezoekt, bezoekt (over het algemeen) ook het aangrenzende park Grand Teton. Kenmerkend voor dit nationale park is de uitgestrekte natuur en het zicht op het magnifieke Tetongebergte.

We schrijven oktober 2017, Pieke en ik gaan 3,5 week door Panama en Costa Rica reizen. Deels vooraf gepland, maar vooral veel vrijheid gelaten om ter plekke te kijken wat we willen zien en doen. De vl... Lees meer

Hectiek, natuur, wildlife, jungle, paradijselijke stranden, aardbeien, theeplantages, expeditie Robinson, wereldstad. Dat is waarom Maleisië op de bucketlist staat! Het is een veelzijdig land en de ma... Lees meer