Welkom bij Columbus Reisreporter

'1063691' door Jeanne '1063691' door Jeanne

België

België

Historisch Antwerpen

Jeanne

Antwerpen is de grootste gemeente van België, gelegen aan de Schelde en heeft een uitgestrekt havengebied met internationaal vrachtverkeer. Antwerpen kent een grote geschiedenis, de Spanjaarden hebben daar een grote rol in gespeeld. De historische binnenstad, met de Gildehuizen, is adembenemend, de vele terrassen nodigen je uit om een pintje de nemen en de restaurant zijn er in overvloed, Antwerpen is een goede bestemming voor een stedentrip. Even openen a.u.b.

'1063688' door wisseschout '1063688' door wisseschout

Gambia

Gambia

Hamerkop met nest

wisseschout

Eindelijk is het mij gelukt een Hamerkop met zijn nest te fotograferen. Deze vogel heeft het grootste nest van alle vogels met soms een doorsnede van wel 2 meter en zo stevig dat het een volwassen mens zou kunnen dragen. Met een tunnelvormige ingang die eindigt in een bedkamer die met modder is bepleisterd.

'1063687' door karinm '1063687' door karinm

OmanNizwah

OmanNizwah

Onderonsje

karinm

In een zijstraatje van de soukh in Nizwah waren we even op een muurtje gaan zitten om het stadsleven aan ons voorbij te zien trekken. Even verderop zag ik deze dame zitten, ze verkocht stokken en was ze keurig aan het rangschikken. Een man kwam op haar af en begon een praatje, en al snel kwam er een tweede man en er ontspon zich een geanimeerd gesprek (zo klonk het tenminste). De mannen bleven elkaar maar vastpakken aan armen en handen, het gaf zo'n enthousiaste aanblik dat ik ze wel vast moest leggen.

'1052366' door ChristaThieme '1052366' door ChristaThieme

OostenrijkSerfaus

OostenrijkSerfaus

Kleurig en koud

ChristaThieme

Nu ik uit mag kijken naar de winter in Canada komende januari, verheug ik mij weer op de sneeuw en de kou, inclusief het skiën, snowboarden en hiken. Ik hoop dat ik mooie foto's kan schieten zoals deze foto die vorige winter in Serfaus is genomen. Als je vroeg in de ochtend de straten volgt in tegenovergestelde richting van de skiliften, dan kom je uiteindelijk op een wandelpad dat her en der gekruist wordt door vers geprepareerde loipes. De langlaufers zijn er nog niet, daar is het te vroeg voor. Je hebt de maagdelijke witte wereld helemaal voor je alleen en je kan genieten van een knallende zonsopkomst. Vooral het moment vóór dat de zon op komt, het zogeheten blauwe uurtje, kan ontzettend mooi zijn. Zorg dat je op tijd je warme bedje uitkomt en ook het blauwe uurtje niet mist.

'1063354' door Esthers '1063354' door Esthers

Papoea Nieuw GuineaSepik

Papoea Nieuw GuineaSepik

Crocodile festival

Esthers

Ambunti crocodile festival. In het dorpje Ambunti wordt sinds ca. 12 jaar jaarlijks het Crocodile festival in augustus gehouden. Krokodillen zijn belangrijk voor de mannen die leven in dit gedeelte van de Sepik rivier. Het straalt kracht en mannelijkheid uit. De levende krokodillen worden tijdens dit festival als een soort sieraad op het lichaam gedragen. De bek wordt dicht gebonden en de krokodil wordt met een touwtje om de nek gehangen om zo de hele dag samen te dansen. Of dat het voor de krokodil wel gezellig is dat betwijfel ik.

'1022443' door karinm '1022443' door karinm

SwazilandMlilwane Wildlife Sanctuary

SwazilandMlilwane Wildlife Sanctuary

Fietsend langs...zebr

karinm

In Mlilwane Wildlife Sanctuary is het leuk wild spotten. Je zult er de Big Five niet aantreffen, maar des te mooier is het dat je in dit park te voet of per fiets op safari kunt. Fietsen zijn te huur bij het hoofdgebouw, waar je je auto kunt parkeren en na je fietstocht kunt genieten van een drankje. Wat gaaf vonden we het om dit te doen, echt een aanrader!

ABEL TASMAN NATIONAL PARC | Best een spannende dag, want we ondernemen een 2-daagse wandeltocht waarbij we in een hut zullen overnachten. De tocht die we doen ligt in het Abel Tasman Parc in de ‘Golde... Lees meer

Een aantal jaar geleden is onze moeder overleden. Mijn broer, zusje en ik besloten om haar as in kleine potjes mee te nemen tijdens al onze vakanties en reizen. We laten haar op bijzondere plaatsen ac... Lees meer