Welkom bij Columbus Reisreporter

'1063685' door ALopezBlanco '1063685' door ALopezBlanco

JordaniëWadi Rum

JordaniëWadi Rum

Ervaar de woestijn

ALopezBlanco

De Wadi Rum woestijn is magisch mooi, een sprookje, buitenaards en zo kan ik nog wel even verder gaan met nog meer superlatieven! Je kan dit paradijs (vooruit ik gooi er nog eentje in :-) ) op verschillende manieren ervaren. Het meest relaxte? Zittend op de bult van een dromedaris. Ik had het van tevoren niet gedacht maar wat zat dat lekker en een geweldige ervaring. Wat een rustige, lieve, sterke dieren! Hier liggen er twee onder de schaduw van misschien wel het enige boompje in Wadi Rum.

'1063684' door geli '1063684' door geli

Costa RicaSan Jose

Costa RicaSan Jose

Wildlife overal

geli

Soms hoef je niet zo ver de natuur in om bijzondere dieren te zien. Deze luiaard kwamen we tegen op onze laatste dag in Costa Rica op weg naar het vliegveld. Al min of meer in de buitenwijken van San Jose stond het verkeer plots stil om deze passant gade te slaan.

'1063683' door geli '1063683' door geli

Costa RicaPuntarenas

Costa RicaPuntarenas

Carara NP Villa Lapas

geli

Deze trogon spotten wij op het terrein van onze accommodatie Villa Lapas. Alleen al hier zie je een grote verscheidenheid aan vogels: trogons, tucans, painted bunting, ect. Naast het hotel zijn nestkasten gemaakt voor de geelvleugelara. De trogon kwam tijdens de wandeling aanvliegen en streek neer op een struikje nog geen 3 meter bij ons vandaan. Aan het groen zie je duidelijk de verwantschap met de quetzal en ook de ringen rond de ogen zijn heel typisch.

'1052366' door ChristaThieme '1052366' door ChristaThieme

OostenrijkSerfaus

OostenrijkSerfaus

Kleurig en koud

ChristaThieme

Nu ik uit mag kijken naar de winter in Canada komende januari, verheug ik mij weer op de sneeuw en de kou, inclusief het skiën, snowboarden en hiken. Ik hoop dat ik mooie foto's kan schieten zoals deze foto die vorige winter in Serfaus is genomen. Als je vroeg in de ochtend de straten volgt in tegenovergestelde richting van de skiliften, dan kom je uiteindelijk op een wandelpad dat her en der gekruist wordt door vers geprepareerde loipes. De langlaufers zijn er nog niet, daar is het te vroeg voor. Je hebt de maagdelijke witte wereld helemaal voor je alleen en je kan genieten van een knallende zonsopkomst. Vooral het moment vóór dat de zon op komt, het zogeheten blauwe uurtje, kan ontzettend mooi zijn. Zorg dat je op tijd je warme bedje uitkomt en ook het blauwe uurtje niet mist.

'1022443' door karinm '1022443' door karinm

SwazilandMlilwane Wildlife Sanctuary

SwazilandMlilwane Wildlife Sanctuary

Fietsend langs...zebr

karinm

In Mlilwane Wildlife Sanctuary is het leuk wild spotten. Je zult er de Big Five niet aantreffen, maar des te mooier is het dat je in dit park te voet of per fiets op safari kunt. Fietsen zijn te huur bij het hoofdgebouw, waar je je auto kunt parkeren en na je fietstocht kunt genieten van een drankje. Wat gaaf vonden we het om dit te doen, echt een aanrader!

'1063354' door Esthers '1063354' door Esthers

Papoea Nieuw GuineaSepik

Papoea Nieuw GuineaSepik

Crocodile festival

Esthers

Ambunti crocodile festival. In het dorpje Ambunti wordt sinds ca. 12 jaar jaarlijks het Crocodile festival in augustus gehouden. Krokodillen zijn belangrijk voor de mannen die leven in dit gedeelte van de Sepik rivier. Het straalt kracht en mannelijkheid uit. De levende krokodillen worden tijdens dit festival als een soort sieraad op het lichaam gedragen. De bek wordt dicht gebonden en de krokodil wordt met een touwtje om de nek gehangen om zo de hele dag samen te dansen. Of dat het voor de krokodil wel gezellig is dat betwijfel ik.

ABEL TASMAN NATIONAL PARC | Best een spannende dag, want we ondernemen een 2-daagse wandeltocht waarbij we in een hut zullen overnachten. De tocht die we doen ligt in het Abel Tasman Parc in de ‘Golde... Lees meer

Een aantal jaar geleden is onze moeder overleden. Mijn broer, zusje en ik besloten om haar as in kleine potjes mee te nemen tijdens al onze vakanties en reizen. We laten haar op bijzondere plaatsen ac... Lees meer