Welkom bij Columbus Reisreporter

'1091780' door Elleke '1091780' door Elleke

Nieuw-ZeelandFox en Franz Josef gletsjers

Nieuw-ZeelandFox en Franz Josef gletsjers

Franz Josef Glacier

Elleke

Deze foto werd gemaakt op weg naar de Franz Josef Glacier, bij het gelijknamige plaatsje. De naam Franz Josef verwijst wel degelijk naar de gelijknamige gewezen keizer van Oostenrijk. Die regeerde toen de Oostenrijkse ontdekkinksreiziger Haast de regio verkende. Het is een mooie, maar populaire wandeling naar de gletsjer. Je wandelt er dus niet alleen, maar het is nog te doen. Zoals je ziet, kan je zeker nog foto's maken zonder andere toeristen in beeld :-)

'1091779' door ChristaThieme '1091779' door ChristaThieme

CanadaBritish Columbia

CanadaBritish Columbia

Winters uitzicht

ChristaThieme

Vanaf mijn logeeradres kijk je tussen de bomen door op het mee Okanagan Lake dat de stad Kelowna in tweeën splits. De dagen dat ik er was had ik helaas geen mooi weer, enkel grauwe luchten. Behalve ochtend van vertrek., toen kreeg ik een cadeautje van moeder Natuur. Die nacht ervoor was er namelijk een flink pak sneeuw gevallen waardoor de wereld er ineens sprookjesachtig uit wam te zien. En met een ochtendzonnetje dat zich tijdens het blauwe uurtje door het wolkendek heen probeert te wringen, kreeg het water een gouden gloed. Het moet toch heerlijk zijn om in dat huisje aan het meer te wonen... Kelowna is toeristisch gezien geen bekende stad. Het is de grootste stad in de Okanagan vallei dat tussen het populaire Vancouver en de Rocky Mountains in ligt. Er wordt gezegd dat deze vallei de warmste plek in British Columbia is. De warme droge zomers en de wijngaarden doen mediterraan aan. In de winter ligt de temperatuur rond het vriespunt. De kans op sneeuw is gedurende de hele winter groot. Er is dan ook genoeg te doen. In West Kelowna ligt een Telemark vereniging voor langlaufen en snowshoe wandelen en aan de andere zijde van het meer bevindt zich op ongeveer een half uur rijden het populaire ski resort Big White met de fantastische poedersneeuw waar Canada om bekend staat.

'1091778' door Graaf '1091778' door Graaf

JapanTokio

JapanTokio

Lolita

Graaf

Op zondag zie je in Tokyo heel veel verklede en geschminkte jongelui rondlopen. Populaire idolen en stripfiguren worden uitgebeeld. Er lopen veel (beroeps)fotografen rond en de mensen maken vooral veel selfies die dan op instagram verspreid worden. Zo willen ze heel populair worden.

'1090668' door ejbaaijens '1090668' door ejbaaijens

GeorgiëKaukasus gebergte

GeorgiëKaukasus gebergte

Kaukasus

ejbaaijens

Afgelopen herfst waren wij voor de 4e keer in Georgië. Tbilisi vinden we een heel interessante stad, maar het is ook geweldig om het land in te trekken. Zo is de Georgian Military Highway een prachtige weg om te rijden. We rijden richting Kazbegi via kronkelige wegen door de Kaukasus. Of we op de terugweg willen paragliden ….. Twijfel, twijfel, twijfel. Je moet het toch eens doen? Ja,nee, ja, ….. nee. Toch maar niet. Op de terugweg komen we bij het punt waar de paragliders vertrekken. We wachten een tijd. Twee mensen vertrekken. De wind steekt op en de wolken trekken over de bergen heen. Paragliden is niet veilig meer vanwege de valwinden. De twee op de foto waren de laatsten. Jammer ;-)

'1090800' door Dalix '1090800' door Dalix

AntarcticaOost Antarctica

AntarcticaOost Antarctica

Pinguïns bij de...afg

Dalix

Onderweg van South Georgia naar het Antarctisch schiereiland voeren we langs deze enorme ijsberg. De pinguïns laten perfect de grootte van de ijsberg zien. Overal kom je deze geestige beesten tegen, in allerlei soorten en maten. Maar wat leeft deze kleine kolonie dicht bij een enorme afgrond! Brrrrrr.

'1090308' door Dalix '1090308' door Dalix

SpitsbergenSor Spitsbergen NP

SpitsbergenSor Spitsbergen NP

Spiegel op Spitsberge

Dalix

Nadat we om de Zuidkaap van Spitsbergen gevaren waren, gingen we met de zodiac aan land in een gebied dat Grunnvagbukta heet. Het was die dag prachtig weer, al was het helaas niet geheel windstil. Toch weerspiegelt het woeste landschap mooi in het water. De landingen met de zodiac zijn altijd het hoogtepunt van de dag, omdat je niet weet wat je te wachten staat. Het ene moment loop je over een gigantische gletsjer en het andere moment zie je poolvosjes achter vogels aan gaan. En de gidsen hebben steevast hun geweer bij zich, want een ontmoeting met een ijsbeer kan best gevaarlijk zijn...

WELLINGTON | “Oh m’n geliefde Zuider-eiland, presentator van zoveel moois, wanneer zullen wij elkaar nog ‘ns wederzien?” Het is zover: we nemen afscheid van het Zuider-eiland dat ons toch een maand... Lees meer