Welkom bij Columbus Reisreporter

'966829' door antwan '966829' door antwan

Verenigde StatenUtah

Verenigde StatenUtah

Lower Antelope Canyon

antwan

Nabij het plaatsje Page ligt Antelope Canyon. Deze canyon is tegenwoordig erg bekend vanwege zijn prachtige rotswanden. Veel toeristen bezoeken Upper Antelope Canyon maar helaas wordt dat gedeelte tegenwoordig overlopen door toeristen. Een paar honderd meter verder ligt Lower Antelope Canyon, ook hier wordt het steeds drukker maar als je vroeg of laat gaat is het hier nog wel goed te doe. Helaas mag je niet meer allen de canyon in en ben je dus verplicht om je bij een groep aan te sluiten en onder leiding van een gids door de canyon te gaan. Waar upper Antelope Canyon vooral mooi is zo rond het middaguur maakt het tijdstip voor lower Antelope Canyon niet zoveel uit. De canyon is breder aan de bovenkant waardoor er eigenlijk altijd wel licht naar binnen valt.

'966828' door stefanborkos '966828' door stefanborkos

Griekenland

Griekenland

Erosie

stefanborkos

Lesbos - erosie. De stille verte ruiken, De stille verte zien. De verte met zijn onbewoonde bergen, De verte van droogte en spaarzaam groen. Wuivend staat het laatste droge koren, Wuivend in een zeer rustige wind. Ach ik weet het had overal kunnen zijn, Ach ik weet het is toch echt het eiland Lesbos. Lesbos met zijn meest rustige diverse landschappen.

'966827' door hansdewildt '966827' door hansdewildt

Sri LankaCentraal hoogland

Sri LankaCentraal hoogland

Schooltje !

hansdewildt

Altijd leuk om schooltjes te bezoeken tijdens je verblijf in een ander land. In Sri Lanka zijn ze wel erg gastvrij. Ze zien toeristen en de schooldeur gaat al open. Ze vragen je naam en hij wordt in het Sri lankees op het bord geschreven. Vreemde letters en lettergrepen, maar gelukkig wordt er op school in 2 talen les gegeven. De jeugd spreekt al vroeg Engels en daar wordt het land alleen maar beter van. Dit aardige meisje had meer oog voor de fotograaf dan voor de les….

'912076' door yvon '912076' door yvon

NederlandGelderland

NederlandGelderland

Nieuwe boottocht van.

yvon

Wildlife in Nederland. Wat wil je graag met dit mooie weer....varen en fietsen! En dat kan sinds 30 juni op een snelle ferry.. Je startpunt is Zaltbommel en je vaart naar Slot Loevestein vise versa . De fiets mag mee. Wil je nog verder? Geen probleem . Met een dagkaart kun je alle pontjes over de Maas gebruiken. Wij zijn doorgegaan naar Gorinchem. Hou wel de laatste pont van 17.00 uur vanaf slot Loevestein in de gaten ,want anders wordt het wel heel ver fietsen!

'909847' door Stan de Haas Fotografie '909847' door Stan de Haas Fotografie

FilipijnenPalawan

FilipijnenPalawan

Heaven on earth

Stan de Haas Fotografie

El Nido staat bekend als backpackers plaats op het eiland Palawan. Het wordt gerekend tot het mooiste eiland van de Filipijnen en volgens insiders van de hele wereld. Omdat ik voor mijn werk foto’s moeten kunnen maken zonder mensen erop, sloeg de schrik me om het hart toen ik de vele bootjes klaar zag liggen in de haven van El Nido. Toen ik hiernaar informeerde bleek dat iedere ochtend om 09.00 uur de boten vol met toeristen op excursie gaan naar de prachtige eilanden in de omgeving volgens vaste routes. Deze excursies worden aangeduid met toer A,B, C of D. Het was niet moeilijk om een lokale visser bereid te krijgen om een zelfde toer voor mij privé te verzorgen maar dan om 07.30 uur. Het is natuurlijk iets duurder dan met tienen op een boot maar dan heb je wel een toptrip! Op deze manier lukte het me om de grote groepen steeds voor te blijven zodat ik de maagdelijke eilandjes kon fotograferen. De foto die ik heb uitgekozen is gemaakt op ‘hidden beach’ waar de schipper een heerlijke vis van de gril met groenten als lunch voor me maakte. Hier voelde ik me als God in Frankrijk..

'908738' door agrotewal '908738' door agrotewal

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Broer en zus

agrotewal

De vossen in de Amsterdamse waterleiding duinen, zijn beroemd in Nederland. Dat komt doordat ze in het verleden gevoerd zijn door werknemers die in de duinen bezig waren. De vossen zijn min of meer tam geworden en makkelijk te benaderen. Althans dat was tot voor kort zo. Er zijn drie moeders met welpen, die al de aandacht niet prettig vonden en al meerdere malen van burcht zijn veranderd. Ik heb geboft en na uren wachten toch een paar vossen gezien. Bij hun burcht waren broer en zus in de late avond nog lekker actief. Lastig om spelende vossen op de foto te zetten.

Afgelopen juni hebben wij een roadtrip door Georgië gemaakt. Wat een prachtig land met een vriendelijke en behulpzame bevolking. Ze vinden het oprecht leuk dat je, als ‘westerse’ toerist hun land ko... Lees meer