Welkom bij Columbus Reisreporter

'1062578' door baatjes '1062578' door baatjes

Groot-BrittanniëSchotland

Groot-BrittanniëSchotland

The Wangie

baatjes

Op een half uurtje rijden van Glasgow kun je een gemakkelijke maar mooie wandeling naar Auchineden Hill maken. Die heuvel is best leuk, maar het mooiste aan de wandeling is dat je door The Wangie komt. Een kloof die volgens een legende is ontstaan doordat de duivel deze kloof met het zwiepen van zijn staart heeft gemaakt. Een wetenschappelijke verklaring is dat de kloof is ontstaan door een aardbeving. Wat de juiste verklaring ook is, het is een prachtig stukje en je heb hier mooi zicht op Loch Lomond en de Highlands. (Wederom graag even openen voor juiste weergave)

'1062577' door jacomien '1062577' door jacomien

Sri Lanka

Sri Lanka

Liefde maakt blind...

jacomien

Liefde maakt blind en ik ben direct verliefd op deze vrolijk lachende man die enigszins ongegeneerd op de tafelplank van hout zit ( zie mijn vorige plaatje) bij het kraampje van een visverkoper. Bij het zien van mijn camera glinsteren zijn oogjes en komt er een prachtige stralende lach op zijn gezicht. Mijn dag kan niet meer stuk! Wat een schatje! Hij is even mijn fotomodel.

'1062532' door RReintjes '1062532' door RReintjes

Mauritius

Mauritius

Oostelijk Mauritius

RReintjes

Feitelijk is Mauritius een bounty-bestemming, maar er is veel meer te genieten dan witte poederstranden, heel veel schitterende natuur, zoals het Black River Gorges Park, waar je fantastische wandelingen kunt maken. Wij kozen die dag een toer langs de oostkust te maken, reken maar dat je vaak stopt om een foto te maken. Graag even openen.

'1022443' door karinm '1022443' door karinm

SwazilandMlilwane Wildlife Sanctuary

SwazilandMlilwane Wildlife Sanctuary

Fietsend langs...zebr

karinm

In Mlilwane Wildlife Sanctuary is het leuk wild spotten. Je zult er de Big Five niet aantreffen, maar des te mooier is het dat je in dit park te voet of per fiets op safari kunt. Fietsen zijn te huur bij het hoofdgebouw, waar je je auto kunt parkeren en na je fietstocht kunt genieten van een drankje. Wat gaaf vonden we het om dit te doen, echt een aanrader!

'1052366' door ChristaThieme '1052366' door ChristaThieme

OostenrijkSerfaus

OostenrijkSerfaus

Kleurig en koud

ChristaThieme

Nu ik uit mag kijken naar de winter in Canada komende januari, verheug ik mij weer op de sneeuw en de kou, inclusief het skiën, snowboarden en hiken. Ik hoop dat ik mooie foto's kan schieten zoals deze foto die vorige winter in Serfaus is genomen. Als je vroeg in de ochtend de straten volgt in tegenovergestelde richting van de skiliften, dan kom je uiteindelijk op een wandelpad dat her en der gekruist wordt door vers geprepareerde loipes. De langlaufers zijn er nog niet, daar is het te vroeg voor. Je hebt de maagdelijke witte wereld helemaal voor je alleen en je kan genieten van een knallende zonsopkomst. Vooral het moment vóór dat de zon op komt, het zogeheten blauwe uurtje, kan ontzettend mooi zijn. Zorg dat je op tijd je warme bedje uitkomt en ook het blauwe uurtje niet mist.

'1013376' door marcvankessel '1013376' door marcvankessel

Verenigde Staten

Verenigde Staten

Teton

marcvankessel

Wie Yellowstone bezoekt, bezoekt (over het algemeen) ook het aangrenzende park Grand Teton. Kenmerkend voor dit nationale park is de uitgestrekte natuur en het zicht op het magnifieke Tetongebergte.

TAKAKA / FAREWELL SPIT | Als je altijd de kudde volgt, is het onvermijdelijk dat je in andermans stront trapt. Daarom gaan we ten Noorden van Takaka (het plaatsje waar we logeren) ‘trampen’. Trampi... Lees meer