Welkom bij Columbus Reisreporter

'1091768' door ThijsVDenBurg '1091768' door ThijsVDenBurg

TurkijeIstanbul

TurkijeIstanbul

Cisternen in Istanboe

ThijsVDenBurg

Een stedentrip naar Istanboel is altijd tekort om alles te beleven in deze veelzijdige stad. Natuurlijk is een bezoek aan de Hagia Sofia en de Blauwe Moskee een must, daarnaast kun je lekker door de overdekte markten struinen en kastelen of eilanden bezoeken. Maar ook onder de grond zijn enkele leuke locaties. De oude waterreservoirs zijn nog steeds te bezoeken. De cisternen liggen er nog prachtig bij en zijn mooi verlicht. Je waant je even in een andere wereld, sprookjes- en spookachtig.

'1091767' door hardom '1091767' door hardom

MongoliëYolyn Am

MongoliëYolyn Am

Yolyn Am

hardom

Het is niet het eerste wat bij je opkomt als je aan de Gobi woestijn denkt: een groene vallei met in een van de kloven een ijsveld dat zelfs hartje zomer meestal niet geheel wegsmelt. Toch is dat wat je in Yolyn Am tegenkomt. Yolyn Am betekent lammergier en die cirkelen dan ook boven je hoofd. Naast deze gieren kun je hier veel vogels spotten, want Yolyn Am is ook een vogelreservaat.

'1091766' door baatjes '1091766' door baatjes

GriekenlandLesbos

GriekenlandLesbos

Binnenplaats Ipsilou

baatjes

Ipsilou is het oudste klooster van Lesbos. Van veraf lijkt het meer op een kasteel. Wellicht was verdediging nodig omdat het klooster in de Ottomaanse tijd verschillende keren is overvallen. Momenteel wonen er nog drie monniken die het klooster onderhouden. Dit is een deel van de binnenplaats. De trap leidt naar een museum met een aantal relieken.

'1090668' door ejbaaijens '1090668' door ejbaaijens

GeorgiëKaukasus gebergte

GeorgiëKaukasus gebergte

Kaukasus

ejbaaijens

Afgelopen herfst waren wij voor de 4e keer in Georgië. Tbilisi vinden we een heel interessante stad, maar het is ook geweldig om het land in te trekken. Zo is de Georgian Military Highway een prachtige weg om te rijden. We rijden richting Kazbegi via kronkelige wegen door de Kaukasus. Of we op de terugweg willen paragliden ….. Twijfel, twijfel, twijfel. Je moet het toch eens doen? Ja,nee, ja, ….. nee. Toch maar niet. Op de terugweg komen we bij het punt waar de paragliders vertrekken. We wachten een tijd. Twee mensen vertrekken. De wind steekt op en de wolken trekken over de bergen heen. Paragliden is niet veilig meer vanwege de valwinden. De twee op de foto waren de laatsten. Jammer ;-)

'1090800' door Dalix '1090800' door Dalix

AntarcticaOost Antarctica

AntarcticaOost Antarctica

Pinguïns bij de...afg

Dalix

Onderweg van South Georgia naar het Antarctisch schiereiland voeren we langs deze enorme ijsberg. De pinguïns laten perfect de grootte van de ijsberg zien. Overal kom je deze geestige beesten tegen, in allerlei soorten en maten. Maar wat leeft deze kleine kolonie dicht bij een enorme afgrond! Brrrrrr.

'1090308' door Dalix '1090308' door Dalix

SpitsbergenSor Spitsbergen NP

SpitsbergenSor Spitsbergen NP

Spiegel op Spitsberge

Dalix

Nadat we om de Zuidkaap van Spitsbergen gevaren waren, gingen we met de zodiac aan land in een gebied dat Grunnvagbukta heet. Het was die dag prachtig weer, al was het helaas niet geheel windstil. Toch weerspiegelt het woeste landschap mooi in het water. De landingen met de zodiac zijn altijd het hoogtepunt van de dag, omdat je niet weet wat je te wachten staat. Het ene moment loop je over een gigantische gletsjer en het andere moment zie je poolvosjes achter vogels aan gaan. En de gidsen hebben steevast hun geweer bij zich, want een ontmoeting met een ijsbeer kan best gevaarlijk zijn...