Welkom bij Columbus Reisreporter

'1063403' door antwan '1063403' door antwan

CanadaBanff National Park

CanadaBanff National Park

Plain of the six...gl

antwan

Een van de meest populaire wandelgebieden in de Canadese Rockies is het gebied rondom Lake Louise. Rondom het gletsjermeer Lake Louise lopen gigantisch veel toeristen. Eenmaal weg bij de voorkant van het meer wordt het al gauw wat rustiger. Aan het eind van het meer, zo'n 2 km verderop, keren zelfs de meeste andere mensen om. Hier begint de wandeling naar de vlakte van de zes gletsjers. De weg loopt nu langzaam omhoog tot hij ongeveer 2 uur later uitkomt bij een theehuis. Hier kun je lekker genieten van een kopje thee of wat eenvoudigs te eten. Hier vindt je ook het uitzichtpunt op de diverse gletsjers die Lake Louise vullen. Vanaf hier gaat nog een, officieel niet onderhouden, pad verder de vallei in. Uiteindelijk loopt hij 2 km verder dood bij de voet van een gletsjer. Al met al ben je een hele dag bezig als je wilt genieten van deze omgeving maar het is die dag zeker waard.

'1063402' door Sanderyoho '1063402' door Sanderyoho

Polen

Polen

Schindler’s Factory

Sanderyoho

De tentoonstelling in Schindler's fabriek overtrof mijn verwachtingen. Ik had de film al een tijdje geleden gezien. De expositie (of is het een museum) is goed opgezet. Stap voor stap wordt de toenemende ellende duidelijk. Dat een emaille-fabriek de redding was voor een groot aantal mensen is een grote prestatie van Oskar Schindler. De foto geeft een idee van het simpele redmiddel.

'1063401' door JolandaSprokholt '1063401' door JolandaSprokholt

MarokkoFez

MarokkoFez

Leer verven in Fes

JolandaSprokholt

De stad Fes in Marokko staat bekend om haar mooie producten van leer: jassen, tassen, riemen en kleding. Om het leer van mooie kleuren te voorzien moet het worden geverfd. Op een enkele plaats in de stad wordt het verven nog op ambachtelijke wijze uitgevoerd. Dat ruik je van verre en een rondleiding brengt je in een vertwijfelde staat. Mooi dat het nog op traditionele wijze gebeurd maar zijn dit nu nog de arbeidsomstandigheden waar wij aan willen bijdragen? Een ding moet gezegd, het resultaat is prachtig!

'1022443' door karinm '1022443' door karinm

SwazilandMlilwane Wildlife Sanctuary

SwazilandMlilwane Wildlife Sanctuary

Fietsend langs...zebr

karinm

In Mlilwane Wildlife Sanctuary is het leuk wild spotten. Je zult er de Big Five niet aantreffen, maar des te mooier is het dat je in dit park te voet of per fiets op safari kunt. Fietsen zijn te huur bij het hoofdgebouw, waar je je auto kunt parkeren en na je fietstocht kunt genieten van een drankje. Wat gaaf vonden we het om dit te doen, echt een aanrader!

'1052366' door ChristaThieme '1052366' door ChristaThieme

OostenrijkSerfaus

OostenrijkSerfaus

Kleurig en koud

ChristaThieme

Nu ik uit mag kijken naar de winter in Canada komende januari, verheug ik mij weer op de sneeuw en de kou, inclusief het skiën, snowboarden en hiken. Ik hoop dat ik mooie foto's kan schieten zoals deze foto die vorige winter in Serfaus is genomen. Als je vroeg in de ochtend de straten volgt in tegenovergestelde richting van de skiliften, dan kom je uiteindelijk op een wandelpad dat her en der gekruist wordt door vers geprepareerde loipes. De langlaufers zijn er nog niet, daar is het te vroeg voor. Je hebt de maagdelijke witte wereld helemaal voor je alleen en je kan genieten van een knallende zonsopkomst. Vooral het moment vóór dat de zon op komt, het zogeheten blauwe uurtje, kan ontzettend mooi zijn. Zorg dat je op tijd je warme bedje uitkomt en ook het blauwe uurtje niet mist.

'1013376' door marcvankessel '1013376' door marcvankessel

Verenigde Staten

Verenigde Staten

Teton

marcvankessel

Wie Yellowstone bezoekt, bezoekt (over het algemeen) ook het aangrenzende park Grand Teton. Kenmerkend voor dit nationale park is de uitgestrekte natuur en het zicht op het magnifieke Tetongebergte.

Hectiek, natuur, wildlife, jungle, paradijselijke stranden, aardbeien, theeplantages, expeditie Robinson, wereldstad. Dat is waarom Maleisië op de bucketlist staat! Het is een veelzijdig land en de ma... Lees meer

Ik heb dorst, een enorme dorst. Nog anderhalve liter water is er over van de in totaal 13 liter waar ik twee dagen geleden mee begon. Bijna 200 km heb ik afgelegd door een desolaat landschap van zand... Lees meer