Welkom bij Columbus Reisreporter

'845584' door hestermaasdam '845584' door hestermaasdam

MarokkoLegzira

MarokkoLegzira

Kust bij Sidi Ifni

hestermaasdam

Een prachtig stukje kust, toen wij er waren waren er nog 2 rotsbogen. Ik heb begrepen dat er later 1 ingestort is. ook zijn er verschillende restaurants, het is een mooie plek waar je wel enkele uren door kan brengen. Dit beestje zat op een steen op het strand.

'845583' door ERo '845583' door ERo

CubaBaracoa

CubaBaracoa

Cuba-12

ERo

Dit is de laatste uit mijn Cuba-portfolio. Afsluiten doe ik met deze pittige madam. Ik had al een tijd foto's van haar genomen en de sfeer werd almaar guitiger... vandaar...

'845582' door Graaf '845582' door Graaf

IndiaTamil Nadu

IndiaTamil Nadu

Stenen maken

Graaf

Onderweg van Madurai naar Kerala stopten we bij een steenbakkerij. Van de berg rode aarde wordt met water klei gemaakt wat in mallen geperst wordt. Vervolgens op de grond uit gestort, waar ze dan een week moeten liggen om te drogen, dan worden ze opgestapeld om verder te drogen. Daarna worden ze onder een rieten dak opgestapeld, waar dan takken en stro tussen gelegd worden en die worden dan aangestoken zodat de stenen langzaam gebakken worden. Een hele klus en allemaal handwerk!

'842697' door CBurgstad '842697' door CBurgstad

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Onwerkelijk...

CBurgstad

In de provincie Yunnan in het zuiden van China vind je diverse unieke en bijzondere landschappen. De Red Earth, de Earth Peaks , de felgele koolzaadvelden en de rijstterrassen van Yuanyang. Drie dagen rijden we door het gebied van de rijstterrassen en we stoppen op vrijwel elk uitzichtpunt. We treffen het ontzettend met het weer en hebben vrijwel geen last van de hardnekkige mist die hier soms dagenlang kan hangen. Telkens zijn de kleuren weer anders! Wat is dit toch een onwerkelijke en bizarre wereld. Je gelooft je ogen soms niet... Door het vrij heldere weer zie je de blauwe lucht weerkaatst in het water in de terrassen.

'842732' door marcvankessel '842732' door marcvankessel

Groot-BrittanniëSchotland

Groot-BrittanniëSchotland

Neist Point

marcvankessel

Neist Point is een van de bekendste vuurtorens van Schotland en daarmee niet echt een bestemming buiten de gebaande paden. Maar desalniettemin biedt een wandeling over de hoge kliffen langs de kust, en dan met name rond zonsondergang, prachtige uitzichten.

'844518' door marcvankessel '844518' door marcvankessel

Argentinië

Argentinië

Ready to go

marcvankessel

Morgen is het zover. Dan vertrek ik naar Brazilië voor het maken van een reportage voor Columbus. Met schrijfster Ynske trek ik met een huurauto vanaf de hoofdstad Brasilia het binnenland in. Het merendeel van de wegen in dat gebied is onverhard. Ik heb zin in het avontuur en de opdracht. Laten we hopen dat we onderweg niet met panne komen te staan. ;-)

Na de prachtige treinreis vervolgden we onze reis in Kandy en het oostelijke gedeelte van Sri Lanka. We zijn in Kandy de tempel van de tand gratis binnen geglipt om vervolgens na een roerige nacht in... Lees meer

We vertrekken morgenochtend met de trein van Ella naar Kandy. Naar het schijnt een van de mooiste treinreizen ter wereld. De trein is vaak al weken vantevoren volgeboekt en wij waren daarom ook blij n... Lees meer