Welkom bij Columbus Reisreporter

'834158' door Leeu '834158' door Leeu

BirmaBagan

Avond in Bagan!

Leeu

Bagan is een plek waar je je blijft verbazen zo bijzonder mooi om te zien en zeker als de zon ondergaat. Een plek die je zeker moet gaan zien en je raakt er echt niet uitgekeken.

'834156' door Huff '834156' door Huff

BirmaShan

Dromerig.

Huff

In Birma zijn heel veel monniken, die bijna allemaal in een klooster leven. 's Morgens gaan ze er op uit om voedsel te bedelen en dat moet voor 's middags 12 uur opgegeten worden, want daarna mag men niet meet eten. In een eetzaal trof ik deze monnik, met een mooie dromerige blik in zijn ogen.

'834155' door Daan Neilen '834155' door Daan Neilen

Verenigde StatenSouth Dakota

Dikhoornschaap in...B

Daan Neilen

Deze foto is gemaakt in Badlands National Park, South Dakota. Badlands National Park is een van de minder bekende nationale parken in de verenigde staten maar zeker zo mooi als de andere parken. Na een hele dag te hebben besteed in dit park, blokkeerde een groep dikhoornschapen de weg. De zon was al onder aan het gaan en aangezien we niet konden doorrijden ben ik rustig naar de schapen toegelopen en heb ik deze foto kunnen maken. Badlands National Park is ideaal vanwege de rust en zijn mooie natuur en wildlife.

'825908' door corriedewinter '825908' door corriedewinter

NederlandRotterdam

Neem de Street Art...

corriedewinter

Op een regenachtige dinsdagmiddag is er buiten weinig te beleven in het centrum van Rotterdam, zeker omdat er nogal veel verbouwd en gebouwd wordt. Gelukkig worden bouwplaatsen en rolluiken verfraaid met Sreetart. Je kunt zelfs een complete Streetart Route van zeven kilometer langs 28 werken van voornamelijk Rotterdamse kunstenaars lopen. De route kan via wifi worden gedownload (zodat de app ook zonder internetverbinding werkt tijdens de wandeling. De app wordt continu bijgewerkt met de nieuwste straatkunst dus er is altijd wat nieuws te ontdekken. Downloaden: Rotterdam.info :Rotterdam Street Art Route Deze muurschildering van van de getalenteerde zangers Folami van de Nile Rogers band ontdekte ik op de luiken van de Daily Rush store in de Korte Hoogstraat. Tymon Ferenc de Laat van MeLikePainting zette in 2015 zijn handtekening in de linkerhoek. Info: De in 1979 geboren Tymon Ferenc de Laat studeerde in 2001 af aan de Willem de Kooning Academie. Tymon heeft een sterke binding in kleur en techniek met pop en street-art. Zijn werk is brutaal geschilderd in felle kleuren, trefzekere gebaren en is geïnspireerd door vele jaren reizen om de wereld , met name Latijns –Amerika. Zijn studio en galerie is te vinden in het hart van Crooswijk op de Schuttersweg 113b in Rotterdam.

'825554' door corriedewinter '825554' door corriedewinter

SpanjeAndalusie

Flamenco in Ronda

corriedewinter

Ronda ligt in een bergachtig gebied in centraal Andalusië, zo’n vijftig kilometer landinwaarts van de Costa del Sol op ongeveer 750 meter boven zeeniveau. De rivier Guadalevín splitst het stadje in tweeën en heeft een diepe kloof uitgesneden, waaroverheen drie beroemde bruggen van Ronda zijn gebouwd; de Puente Romano (“Romeinse brug”, ook bekend als Puente San Miguel), de Puente Viejo en de beroemde Puente Nuevo (“Nieuwe brug”). Tot zover Wikipedia. Wij parkeerden in de nieuwe stad en liepen over de beroemde brug de oude stad in, op zoek naar avontuur. Gelukkig was het niet zo druk, dus we hadden alle tijd om van de mooie vergezichten te genieten. Langs de kloof bloeien grote cactussen, een schitterend gezicht. Deze dame was net klaar met het schoonmaken van de Igkesia de Santa Maria la Mayor en deed even de flamenco voor. Zou ze blij zijn dat de site het weer doet?

'834139' door wisseschout '834139' door wisseschout

Frankrijk

Daar is het water.

wisseschout

Wat hebben we een plezier gehad om de capriolen van de flamingo's in de Camargue. Deze twee klommen over het dijkje heen en gleden aan de andere kant het water weer in. Dat ging niet helemaal goed. De voorste viel min of meer en ging kopje onder.

Na een heerlijk verblijf in Gal Oya lodge vervolgen we onze reis door Sri Lanka. Het volgende hoogtepunt staat op het programma. De Esala Perahera in Kandy. Wanneer we aankomen in Kandy is het al beh... Lees meer

Een, twee… een, twee… Terwijl ik stevig in mijn gehandschoende handen klap, stamp ik gelijk met mijn verkleumde voeten hard op de besneeuwde grond. Dit is zo’n moment dat ik mezelf... Lees meer