Welkom bij Columbus Reisreporter

'1063325' door Huff '1063325' door Huff

VietnamHanoi

VietnamHanoi

Treintje.

Huff

.In het oude gedeelte van Hanoi rijdt er nog een trein door de straten en dat doet hij 3x per dag . Als hij er aan komt moeten de mensen en de spullen naar binnen. Je kunt er als hij niet rijdt koffie drinken bij Rail Way en dat heeft toch wel een aparte ervaring.

'1063318' door aticketto '1063318' door aticketto

Italië

Italië

Dodenstad

aticketto

De Necropolis van Pantalica op Sicilië is de grootste dodenstad van Europa uit de bronstijd. De duizenden rotsgraven op deze locatie stammen uit de 12e tot de 8e eeuw voor Christus en zijn verdeeld over vier dodensteden. Er zijn diverse wandelmogelijkheden en vele routes die leiden naar de rotsgraven die variëren van zo’n 3 tot 21 kilometer. Deze zijn ook makkelijk met elkaar te verbinden dus voor ieder wat wils. Voor deze routes kun je terecht bij het Visitor Center dat zich 5 kilometer vanaf Ferla bevind. Wij hadden gekozen voor een kortere wandelroute. Vanaf het Visitor Center ga je met de auto helemaal door naar het eind waar je uitkomt op een kleine parkeerplaats. Hier begint de wandelroute naar de kloof. Als je het pad volgt ga je vanzelf naar het laagste punt in de kloof want er is maar één duidelijk pad. Onderweg kom je langs vele graven, grotten en de restanten van een grotkerkje. Op de bodem van de kloof stroomt een ijskoud riviertje. Wanneer je die oversteekt loop je aan de andere kant weer omhoog. De rotsgraven die je hier op de foto ziet zijn ongeveer 1 meter hoog en 75 cm breed. Met een beetje geluk tref je onderweg een parkgids die zijn uiterste best doet om je van extra info te voorzien.

'1063317' door karinm '1063317' door karinm

OmanJebel Shams

OmanJebel Shams

De Grand Canyon van..

karinm

Oman heeft echt mijn hart gestolen. De mensen zijn vriendelijk, de architectuur is prachtig en de natuur is overweldigend. Zo ook hier in wat men noemt de Grand Canyon van Oman. Nu is deze benaming wellicht wat overdreven, de echte Grand Canyon is wel een stukje groter, maar het Jebel Shams gebergte ontdekken is toch ook wel de moeite waard. Je kunt er verblijven in een resort, maar hoe gaaf is het om wild te kamperen en voor je tentje te genieten van de zonsondergang!

'1022443' door karinm '1022443' door karinm

SwazilandMlilwane Wildlife Sanctuary

SwazilandMlilwane Wildlife Sanctuary

Fietsend langs...zebr

karinm

In Mlilwane Wildlife Sanctuary is het leuk wild spotten. Je zult er de Big Five niet aantreffen, maar des te mooier is het dat je in dit park te voet of per fiets op safari kunt. Fietsen zijn te huur bij het hoofdgebouw, waar je je auto kunt parkeren en na je fietstocht kunt genieten van een drankje. Wat gaaf vonden we het om dit te doen, echt een aanrader!

'1052366' door ChristaThieme '1052366' door ChristaThieme

OostenrijkSerfaus

OostenrijkSerfaus

Kleurig en koud

ChristaThieme

Nu ik uit mag kijken naar de winter in Canada komende januari, verheug ik mij weer op de sneeuw en de kou, inclusief het skiën, snowboarden en hiken. Ik hoop dat ik mooie foto's kan schieten zoals deze foto die vorige winter in Serfaus is genomen. Als je vroeg in de ochtend de straten volgt in tegenovergestelde richting van de skiliften, dan kom je uiteindelijk op een wandelpad dat her en der gekruist wordt door vers geprepareerde loipes. De langlaufers zijn er nog niet, daar is het te vroeg voor. Je hebt de maagdelijke witte wereld helemaal voor je alleen en je kan genieten van een knallende zonsopkomst. Vooral het moment vóór dat de zon op komt, het zogeheten blauwe uurtje, kan ontzettend mooi zijn. Zorg dat je op tijd je warme bedje uitkomt en ook het blauwe uurtje niet mist.

'1013376' door marcvankessel '1013376' door marcvankessel

Verenigde Staten

Verenigde Staten

Teton

marcvankessel

Wie Yellowstone bezoekt, bezoekt (over het algemeen) ook het aangrenzende park Grand Teton. Kenmerkend voor dit nationale park is de uitgestrekte natuur en het zicht op het magnifieke Tetongebergte.

TAKAKA / FAREWELL SPIT | Als je altijd de kudde volgt, is het onvermijdelijk dat je in andermans stront trapt. Daarom gaan we ten Noorden van Takaka (het plaatsje waar we logeren) ‘trampen’. Trampi... Lees meer