Welkom bij Columbus Reisreporter

'1063526' door DylanAlleijn '1063526' door DylanAlleijn

GriekenlandRhodos

GriekenlandRhodos

Een prachtig decor in

DylanAlleijn

In een voormalig hospitaal in het Griekse Rodos is tegenwoordig een archeologisch museum gevestigd, één van de belangrijkste musea van het land. Buiten het ruim vijfhonderd jaar oude gebouw kwam ik op deze plek uit, wat me zelf deed denken aan een werk van de Nederlandse kunstenaar Maurits Cornelis Escher, die in 1972 overleed. Veel van zijn werken zijn wereldberoemd, doordat hij onbestaanbare situaties wist te creëren. Trappen die alle kanten op gaan of kubussen die niet kloppen zijn daar enkele voorbeelden van.

'1063525' door DylanAlleijn '1063525' door DylanAlleijn

AustraliëMelbourne

AustraliëMelbourne

Een van de vele...muu

DylanAlleijn

De hippe wijk Fitzroy in Melbourne deed me meteen denken aan Greenwich Village (New York) of Nothing Hill (Londen). Het is een trendy wijkje waar je de raarste winkeltjes kunt vinden in de mooiste pandjes. Het volk dat er liep was veelal hippie-/ kunstenaarachtig. Ook stikte het er van de koffietentjes en barretjes en waren vrijwel alle steegjes bedekt met de mooiste graffitikunstwerken. Fitzroy staat dan ook niet voor niets bekend om de ‘artistieke flair’.

'1063524' door DylanAlleijn '1063524' door DylanAlleijn

ArgentiniëBuenos Aires

ArgentiniëBuenos Aires

Stilleven in La Boca

DylanAlleijn

De volkswijk La Boca is een van de bekendste en populairste wijken in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. De hoofdattractie van de wijk is toch wel Caminito, een pittoresk straatje met gekleurde huisjes. De mensen daar hebben hun huizen (vroeger) in felle kleuren beschilderd om de dagelijkse sores en de armoede te vergeten. Een leuk plekje, maar veel te toeristisch. Ik ga liever meer buiten de gebaande paden. En dus belandde ik aan de andere kant van het indrukwekkende stadion van Boca Juniors, één van de grootste voetbalclubs ter wereld. Daar om de hoek kwam ik dit stilleven tegen. Simpel, maar ik vindt het een prachtig tafereel.

'1052366' door ChristaThieme '1052366' door ChristaThieme

OostenrijkSerfaus

OostenrijkSerfaus

Kleurig en koud

ChristaThieme

Nu ik uit mag kijken naar de winter in Canada komende januari, verheug ik mij weer op de sneeuw en de kou, inclusief het skiën, snowboarden en hiken. Ik hoop dat ik mooie foto's kan schieten zoals deze foto die vorige winter in Serfaus is genomen. Als je vroeg in de ochtend de straten volgt in tegenovergestelde richting van de skiliften, dan kom je uiteindelijk op een wandelpad dat her en der gekruist wordt door vers geprepareerde loipes. De langlaufers zijn er nog niet, daar is het te vroeg voor. Je hebt de maagdelijke witte wereld helemaal voor je alleen en je kan genieten van een knallende zonsopkomst. Vooral het moment vóór dat de zon op komt, het zogeheten blauwe uurtje, kan ontzettend mooi zijn. Zorg dat je op tijd je warme bedje uitkomt en ook het blauwe uurtje niet mist.

'1022443' door karinm '1022443' door karinm

SwazilandMlilwane Wildlife Sanctuary

SwazilandMlilwane Wildlife Sanctuary

Fietsend langs...zebr

karinm

In Mlilwane Wildlife Sanctuary is het leuk wild spotten. Je zult er de Big Five niet aantreffen, maar des te mooier is het dat je in dit park te voet of per fiets op safari kunt. Fietsen zijn te huur bij het hoofdgebouw, waar je je auto kunt parkeren en na je fietstocht kunt genieten van een drankje. Wat gaaf vonden we het om dit te doen, echt een aanrader!

'1058146' door agrotewal '1058146' door agrotewal

MarokkoTafraout

MarokkoTafraout

Festival in Tafraout

agrotewal

Vier jaar op rij zijn we naar Tafraout geweest. Altijd in het vroege voorjaar, maar dit jaar voor het eerst heb ik het amandel bloesem festival mee mogen maken. Het festival wordt gevierd in februari of maart, afhankelijk van de bloesems aan de amandelbomen. Er is dus van tevoren niet bekend wanneer het plaatsvind. Dat is een minpuntje maar verder is het een hele belevenis. Dagen lang wordt er uit alle macht feest gevierd, live muziek, demonstraties, marktkraampjes en verschillende activiteiten welke met aanplakborden bekend worden gemaakt. Denk daarbij aan kleiduiven schieten en mannen te paard. Het hele stadje loopt uit om maar niets te hoeven missen van de prachtig uitgedoste mannen die langs galopperen en halverwege met ouderwetse vuurwapens in de lucht schieten. Dranghekken voorkomen dat mensen de arena betreden en voor de hoeven komen van de langs stormende paarden.

We schrijven oktober 2017, Pieke en ik gaan 3,5 week door Panama en Costa Rica reizen. Deels vooraf gepland, maar vooral veel vrijheid gelaten om ter plekke te kijken wat we willen zien en doen. De vl... Lees meer

Hectiek, natuur, wildlife, jungle, paradijselijke stranden, aardbeien, theeplantages, expeditie Robinson, wereldstad. Dat is waarom Maleisië op de bucketlist staat! Het is een veelzijdig land en de ma... Lees meer