Welkom bij Columbus Reisreporter

'1063361' door travelbag '1063361' door travelbag

IndiaWest Bengalen

IndiaWest Bengalen

Toosa tea garden

travelbag

India behoort tot een van de grootste theeproducers van de wereld. Vooral in West Bengalen rondom Darjeerling en Assam vind je veel thee plantages. Wij bezochten Toosa tea garden onderweg naar Jaigaon. Het is altijd leuk om zo'n plantage te bezoeken. Op sommige plantages kun je ook het hele theeproces volgen. India heeft ook twee belangrijke theesoorten zoals de Assam en Darjeerling thee.

'1063360' door aticketto '1063360' door aticketto

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Vogelparadijs

aticketto

Regelmatig ben ik te vinden op dit plekje. Gewoon lekker gaan zitten langs de waterkant en genieten van de zonsondergang en wat er allemaal voorbij komt. Op een gemiddelde middag/avond komt het volgende voorbij vliegen en/of zwemmen; Ganzen (de grauwe en de Canadese) Reigers (de zilver en de blauwe) Zwanen Eenden Futen Meerkoetjes Aalscholvers Meeuwen Kraaien en één buizerd

'1063359' door martinhectors '1063359' door martinhectors

TanzaniaNgorongoro krater

TanzaniaNgorongoro krater

I am the king

martinhectors

Toen we 's morgens in de Ngorongo krater reden zagen we al redelijk snel een troep leeuwen die een zebra gedood hadden. Ze waren nog volop aan het smullen. The king himself hield zijn poot stevig op zijn deel van de buit.

'1022443' door karinm '1022443' door karinm

SwazilandMlilwane Wildlife Sanctuary

SwazilandMlilwane Wildlife Sanctuary

Fietsend langs...zebr

karinm

In Mlilwane Wildlife Sanctuary is het leuk wild spotten. Je zult er de Big Five niet aantreffen, maar des te mooier is het dat je in dit park te voet of per fiets op safari kunt. Fietsen zijn te huur bij het hoofdgebouw, waar je je auto kunt parkeren en na je fietstocht kunt genieten van een drankje. Wat gaaf vonden we het om dit te doen, echt een aanrader!

'1052366' door ChristaThieme '1052366' door ChristaThieme

OostenrijkSerfaus

OostenrijkSerfaus

Kleurig en koud

ChristaThieme

Nu ik uit mag kijken naar de winter in Canada komende januari, verheug ik mij weer op de sneeuw en de kou, inclusief het skiën, snowboarden en hiken. Ik hoop dat ik mooie foto's kan schieten zoals deze foto die vorige winter in Serfaus is genomen. Als je vroeg in de ochtend de straten volgt in tegenovergestelde richting van de skiliften, dan kom je uiteindelijk op een wandelpad dat her en der gekruist wordt door vers geprepareerde loipes. De langlaufers zijn er nog niet, daar is het te vroeg voor. Je hebt de maagdelijke witte wereld helemaal voor je alleen en je kan genieten van een knallende zonsopkomst. Vooral het moment vóór dat de zon op komt, het zogeheten blauwe uurtje, kan ontzettend mooi zijn. Zorg dat je op tijd je warme bedje uitkomt en ook het blauwe uurtje niet mist.

'1013376' door marcvankessel '1013376' door marcvankessel

Verenigde Staten

Verenigde Staten

Teton

marcvankessel

Wie Yellowstone bezoekt, bezoekt (over het algemeen) ook het aangrenzende park Grand Teton. Kenmerkend voor dit nationale park is de uitgestrekte natuur en het zicht op het magnifieke Tetongebergte.

Ik heb dorst, een enorme dorst. Nog anderhalve liter water is er over van de in totaal 13 liter waar ik twee dagen geleden mee begon. Bijna 200 km heb ik afgelegd door een desolaat landschap van zand... Lees meer