Welkom bij Columbus Reisreporter

'834318' door RoyanvanVelse '834318' door RoyanvanVelse

GroenlandNoord Groenland

GroenlandNoord Groenland

Hoe groen is...Groenl

RoyanvanVelse

Zo groen is Groenland niet. Maar goed, dat wisten de Vikingen ook al nadat ze van IJsland naar Groenland werden gelokt. IJs, sneeuw en kou. Maar wel zo ontzettend fotogeniek!

'834317' door Leeu '834317' door Leeu

Zuid-AfrikaLimpopo

Zuid-AfrikaLimpopo

Enorme Hoorn!

Leeu

In een klein maar zeer mooi gelegen reserve in de Swartbergen zagen we deze prachtige Neushoorn met zijn gigantische hoorn. Later zagen we de bewakers die de Neushoorns beschermde en zwaargewapend rondliepen. Wat wij begrepen waren zij niet zo aardig tegen mensen die hier niets te zoeken hadden. Begrijpelijk met de vele Neushoorns die gedood worden vanwege hun hoorn. Geeft een verdrietig gevoel dat dit nodig is.

'834316' door TravelGoom '834316' door TravelGoom

MarokkoAtlas gebergte

MarokkoAtlas gebergte

Taghazoute

TravelGoom

De sfeer is zoet als ik vanuit het surfdorp Taghazoute richting het strand loop. Het is maar een klein strand, omgeven door kleurrijke huizen waar op de foto net een randje van is te zien. Ik loop mijn rondje met jaloezie voor het balkonnetje waar ik graag zou zitten nu.

'834212' door marcvankessel '834212' door marcvankessel

ChiliPatagonie

ChiliPatagonie

Lago Nordenskjold

marcvankessel

Patagonië; een gebied van ruwweg 2000 bij 500 km dat zich uitstrekt over het zuiden van Chili en Argentinië en er een van ongelooflijke schoonheid is. Met name het nationale park Torres del Paine

'825908' door corriedewinter '825908' door corriedewinter

NederlandRotterdam

NederlandRotterdam

Neem de Street Art...

corriedewinter

Op een regenachtige dinsdagmiddag is er buiten weinig te beleven in het centrum van Rotterdam, zeker omdat er nogal veel verbouwd en gebouwd wordt. Gelukkig worden bouwplaatsen en rolluiken verfraaid met Sreetart. Je kunt zelfs een complete Streetart Route van zeven kilometer langs 28 werken van voornamelijk Rotterdamse kunstenaars lopen. De route kan via wifi worden gedownload (zodat de app ook zonder internetverbinding werkt tijdens de wandeling. De app wordt continu bijgewerkt met de nieuwste straatkunst dus er is altijd wat nieuws te ontdekken. Downloaden: Rotterdam.info :Rotterdam Street Art Route Deze muurschildering van van de getalenteerde zangers Folami van de Nile Rogers band ontdekte ik op de luiken van de Daily Rush store in de Korte Hoogstraat. Tymon Ferenc de Laat van MeLikePainting zette in 2015 zijn handtekening in de linkerhoek. Info: De in 1979 geboren Tymon Ferenc de Laat studeerde in 2001 af aan de Willem de Kooning Academie. Tymon heeft een sterke binding in kleur en techniek met pop en street-art. Zijn werk is brutaal geschilderd in felle kleuren, trefzekere gebaren en is geïnspireerd door vele jaren reizen om de wereld , met name Latijns –Amerika. Zijn studio en galerie is te vinden in het hart van Crooswijk op de Schuttersweg 113b in Rotterdam.

'834191' door ChristaThieme '834191' door ChristaThieme

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Op reis

ChristaThieme

Wat is er mooier dan je reis beginnen met een regenboog op de achtergrond? Vliegen naar het einde daarvan en op zoek naar die pot met goud. Niet letterlijk maar wel in de trant van onvergetelijke ontmoetingen, met lokale bewoners prachtig natuurschoon en wonderbaarlijke architectuur.

Vrijdag 08 september 2017 Nieuwe duik dag. Na een half uur varen plonzen we onder bij “secret”. We zien een paar erg grote langoesten die bij elkaar zitten en met hun lange sprieten probe... Lees meer

Woensdag 06 september 2017 We landen op Sao Vicente en hebben via de plaatselijke “tourist info” een auto gehuurd. We komen met onze Jimny 4x4 aan bij de ferry die ons naar Santo Antao za... Lees meer