Welkom bij Columbus Reisreporter

'856388' door silly '856388' door silly

SurinameCommewijne

SurinameCommewijne

Kampong

silly

Achter plantage Peperpot bevind zich een kampong waar vroeger de arbeiders (slaven) woonden van de koffieplantage. Het is of de tijd er heeft stilgestaan en alles ziet er nog net zo uit als vroeger , een van de bewoners liet mij foto's zien hoe hij hier al 60 jaar woonde , zijn vouw lag heerlijk op de veranda in haar hangmat en lachte mij vriendelijk toe.

'856297' door MariekeH '856297' door MariekeH

IndonesiëFlores

IndonesiëFlores

Reis per fiets

MariekeH

Reizen kan op verschillende avontuurlijke manieren. Eerlijkheid gebied te zeggen dat ik zelf graag mountainbike, maar nog nooit per fiets door landen ben gekruist. Respect voor reizigers die door Zuidoost-Azië reizen per fiets. Via vrienden en Columbusreporters heb ik geleerd dat er tal van mogelijkheden zijn om per fiets in gebieden te stoppen waar je anders niet komt of vluchtig doorheen reist. Deze foto is gemaakt bij de rijstvelden rondom Moni, op Flores. Het gebied rondom Moni is lekker fris qua temperatuur en er is van alles te zien en te beleven: je kunt de Kelimutu vulkaan beklimmen, scooter rijden, zwemmen in een hotspring midden in de rijstvelden en een bezoek brengen aan de wekelijkse markt op het voetbalveld. Er is een luxe eco-resort om in te verblijven en er is low budget accommodatie te vinden, zoals bungalows inclusief pannenkoekenontbijt. Flores is zeker een ´must see´ bestemming op je reis door Indonesië.

'856251' door ThijsVanDenBurg '856251' door ThijsVanDenBurg

IJslandReykjavik

IJslandReykjavik

Hallgrimskirkja in...

ThijsVanDenBurg

De meeste bezoekers voor Ijsland komen er voor de ongerepte ruige natuur. Een Walhalla voor wandelaars en de wat avontuurlijke reiziger. Maar ook een weekendje reykjavik met een bezoek aan de welbekende spa's zijn een echte toeristentrekker. Zelf is de hoofdstad Reykjavik het bezoeken waard, het is een beloopbare gezellig stadje met veel geschiedenis. Er is genoeg te doen voor een drietal dagen alvorens de natuur in te duiken. Naast het Hofdi huis is de Hallgrimsirkja de meest gefotografeerde plek in Reykjavik. Een echt scandinavisch design waarom de strakke lijnen en eenvoud zijn geinspireerd op de basaltzuilen van de Svartifoss en het stranden in het zuiden van IJsland.

'849961' door ThijsVanDenBurg '849961' door ThijsVanDenBurg

BirmaInle Lake

BirmaInle Lake

Mistige morgen op Inl

ThijsVanDenBurg

Myanmar of het voormalige Birma staat bekend om hun erg vriendelijke mensen. De prachtige tempelstad Bagan en de bekende U-Bein bridge foto's. Ook de 'traditionele' vissers op Inle Lake worden regelmatig op de kijker gezet. Of ze ook nog eens echt vissen binnenhalen is een tweede. Ze hengelen in ieder geval wel handig geld van toeristen binnen. De foto's zijn meestal wel prachtig. maar om de echte vissers te zien is vroeg opstaan om een boottocht te maken over het meer een aanrader. En vroeg betekent als het donker is vertrekken. Met de ochtendgloren zie je de bedrijvigheid al op het water. Wij hadden geluk met het weer en het licht. Op afstand heb ik deze vissers kunnen fotograferen. Vooral de leegte en sfeer spreken me aan. Uitvergroot komt deze foto echt tot zijn recht.

'845851' door deerik '845851' door deerik

SwazilandHlane Royal NP

SwazilandHlane Royal NP

Shoot them!!

deerik

Omdat het een gekte van jewelste was in het park, de koning ging op safari, besloot ik bij onze lodge wat te relaxen. Alleen al 350 man/vrouw personeel en meer dan het dubbele aan bewakers, pfff... wat een gekkenhuis. Ik lig op bed, tot het moment dat mijn maatje aan komt lopen, 'er staan 9 neushoorns bij de waterhole!!!'. Ik dus snel mn tas gepakt en speer naar de waterhole, er stonden er wel 14! Fanatiek begin ik plaatjes te schieten, maar de neushoorns gaan verder naar rechts, waar alle bewakers en staff ed van de koning staan. Ik wurm me er al fotograferend een beetje tussendoor. Krijgt wat vreemde blikken maar doe mn ding.... en schuif verder naar 'rechts', stiekem tussen de beveiligers en bewaking van de koning door. Dan komen er 3 kolossen mijn kant op, ik ga op de grond liggen, half onder het hek en maak mn plaatjes. Achter mij hoor ik ineens 'Yeahh man, Shoot them'. Als ik omkijk staat een generaal me lachend aan te kijken en wijst naar mn telelens en de neushoorns. Ik lijk wel een sluipschutter vind hij, zoals ik onder de prikkeldraad doorkruip ;). Laat hem een foto zien en snel vervang ik mn telelens, want ze komen wel heel dichtbij. Duik weer op de grond en maak o.a. dit plaatje, ze staan op een kleine 4 meter van me vandaan, met alleen een paar grassprieten ertussen. Als ik nog vol adrenaline opsta, blijk ik naast de koning van Swaziland te staan en krijg ik nog meer verbaasde blikken van de bewaking. Ik pak mn telefoon, kiek snel de Koning en laat de verbaasde menigte achter me, een close encounter en een paar mooie foto's rijker.

'846614' door corriedewinter '846614' door corriedewinter

ChinaZhejiang Sheng

ChinaZhejiang Sheng

Laat je verrassen doo

corriedewinter

Tijdens een rondreis in de provincie Fujian kan je niet om de typische 'tulou'(aarden huizen) heen. Vroeger boden deze hoge kasteelachtige gebouwen ook bescherming aan de Hakka minderheid. Hier zie je het interieur van zo'n tulou. Op de achtergrond door de opening zie je de buitenkant van een andere tulou. De aarden muren zijn onderaan wel twee meter dik. Op de benedenverdieping zijn geen ramen en er is maar één ingang naar de binnenplaats, waar ook de huistempel staat. De families leven verticaal: elk gezin heeft een of meer kamers op iedere etage. Helemaal beneden zijn de keukens, op de tweede verdieping wordt de voorraad bewaard en nog hoger zijn de woonvertrekken. De meeste tulou worden bewoond, in de tulou waar ik sta, worden kamers verhuurd. Je maakt het leven dan van dichtbij mee, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de tulou bij Chuxi waarvan je alleen de binnenplaats kunt bezoeken, omdat op de overige verdiepingen privévertrekken zijn. Een voordeel van overnachten is ook dat je dichtbij het dorp zit. Zo bekeken wij op het dorpsplein, waar je ballonnen ziet hangen, een marionettenvoorstelling en dronken heerlijk thee onder de poort van de tulou.

Deze blog zal vast een beetje een grappige noot hebben, omdat ik het ga hebben over de apen in Bali. En ik doe dit om mensen hopelijk bewust te maken van hoe slim deze beesten echt zijn. Het valt me d... Lees meer