Welkom bij Columbus Reisreporter

'1063532' door DylanAlleijn '1063532' door DylanAlleijn

Nieuw-ZeelandKaikoura

Nieuw-ZeelandKaikoura

Zeehond heeft een...p

DylanAlleijn

Het plaatsje Kaikoura op het Zuidereiland in Nieuw-Zeeland is vooral bekend vanwege de geschikte ligging. Het blijkt een perfect gelegen plek te zijn om walvissen en dolfijnen te spotten. Dat was echter niet het 'wildlife' dat op mijn pad kwam. Tijdens mijn wandeling op het schiereilandje richting Point Kean Viewpoint kwam ik onderweg een bankje tegen dat me een prima plek leek voor een lunchje. Ik had boterhammetjes meegenomen, wat ik bijna iedere dag deed als ik niet wist waar ik wanneer precies uit zou komen. In een heerlijk zonnetje én met zicht op de besneeuwde bergtoppen en de grote oceaan daarvoor zat ik rustig te eten. Totdat er opeens een enorme zeehond aankwam gehupt, die op zo'n twee meter voor me besloot om een tukje te doen! Zonder van mijn plekje op te moeten staan, maakte ik dit plaatje.

'1063531' door DylanAlleijn '1063531' door DylanAlleijn

GriekenlandKreta

GriekenlandKreta

Een 'Griekse' libelle

DylanAlleijn

Tijdens een tochtje met een waterfiets op de zogenaamde Turtle River op het Griekse eiland Kreta, kwam deze vriendelijke libelle tegen. Het prachtige insect bleef vrij lang op haar gemakje zitten op het koord dat was bevestigd aan het dak van de waterfiets. Wat ik zelf ontzettend mooi vindt zijn de details van het beestje, en dan met name de dubbelgeklapte vleugel. Hoe was het voor de libelle toch mogelijk om met zo'n vleugel toch zo gemakkelijk weg te vliegen?

'1063530' door hansdewildt '1063530' door hansdewildt

CanadaBritish Columbia

CanadaBritish Columbia

Onderweg !

hansdewildt

Weg van de Rocky mountains en richting Vancouver. Je verwacht dat het landschap helemaal gaat veranderen, maar bergen blijven het uitzicht bepalen. Vanuit de rijdende auto wilde ik dit beeld toch nog even vastleggen.

'1052366' door ChristaThieme '1052366' door ChristaThieme

OostenrijkSerfaus

OostenrijkSerfaus

Kleurig en koud

ChristaThieme

Nu ik uit mag kijken naar de winter in Canada komende januari, verheug ik mij weer op de sneeuw en de kou, inclusief het skiën, snowboarden en hiken. Ik hoop dat ik mooie foto's kan schieten zoals deze foto die vorige winter in Serfaus is genomen. Als je vroeg in de ochtend de straten volgt in tegenovergestelde richting van de skiliften, dan kom je uiteindelijk op een wandelpad dat her en der gekruist wordt door vers geprepareerde loipes. De langlaufers zijn er nog niet, daar is het te vroeg voor. Je hebt de maagdelijke witte wereld helemaal voor je alleen en je kan genieten van een knallende zonsopkomst. Vooral het moment vóór dat de zon op komt, het zogeheten blauwe uurtje, kan ontzettend mooi zijn. Zorg dat je op tijd je warme bedje uitkomt en ook het blauwe uurtje niet mist.

'1022443' door karinm '1022443' door karinm

SwazilandMlilwane Wildlife Sanctuary

SwazilandMlilwane Wildlife Sanctuary

Fietsend langs...zebr

karinm

In Mlilwane Wildlife Sanctuary is het leuk wild spotten. Je zult er de Big Five niet aantreffen, maar des te mooier is het dat je in dit park te voet of per fiets op safari kunt. Fietsen zijn te huur bij het hoofdgebouw, waar je je auto kunt parkeren en na je fietstocht kunt genieten van een drankje. Wat gaaf vonden we het om dit te doen, echt een aanrader!

'1058146' door agrotewal '1058146' door agrotewal

MarokkoTafraout

MarokkoTafraout

Festival in Tafraout

agrotewal

Vier jaar op rij zijn we naar Tafraout geweest. Altijd in het vroege voorjaar, maar dit jaar voor het eerst heb ik het amandel bloesem festival mee mogen maken. Het festival wordt gevierd in februari of maart, afhankelijk van de bloesems aan de amandelbomen. Er is dus van tevoren niet bekend wanneer het plaatsvind. Dat is een minpuntje maar verder is het een hele belevenis. Dagen lang wordt er uit alle macht feest gevierd, live muziek, demonstraties, marktkraampjes en verschillende activiteiten welke met aanplakborden bekend worden gemaakt. Denk daarbij aan kleiduiven schieten en mannen te paard. Het hele stadje loopt uit om maar niets te hoeven missen van de prachtig uitgedoste mannen die langs galopperen en halverwege met ouderwetse vuurwapens in de lucht schieten. Dranghekken voorkomen dat mensen de arena betreden en voor de hoeven komen van de langs stormende paarden.

We schrijven oktober 2017, Pieke en ik gaan 3,5 week door Panama en Costa Rica reizen. Deels vooraf gepland, maar vooral veel vrijheid gelaten om ter plekke te kijken wat we willen zien en doen. De vl... Lees meer

Hectiek, natuur, wildlife, jungle, paradijselijke stranden, aardbeien, theeplantages, expeditie Robinson, wereldstad. Dat is waarom Maleisië op de bucketlist staat! Het is een veelzijdig land en de ma... Lees meer