Welkom bij Columbus Reisreporter

'1091763' door stefanborkos '1091763' door stefanborkos

TunesiëEl Djem

TunesiëEl Djem

Oude reus

stefanborkos

El Djem. Al van verre zie je het al staan, Die grote reus die zo bepalend is voor El Djem. Hoog, fors en fier boven alle laagbouw, Die grote reus van vele zware blokken steen. Onbegrijpelijk dat die er nog steeds staat, Die grote reus uit de vervlogen Romeinse tijd. Zelf heb ik eens het oude Rome gezien, Deze oude reus is waarlijk net zo mooi. Dit geheel is zo verblindend en groot, Deze oude reus midden tussen een totaal andere cultuur. En dat in een land met veel overblijfselen uit die tijd, Zoals Douga , Kartago en natuurlijk El Djem en noem zo maar op. Deze oude reus is echt geweldig.

'1091762' door keunings76 '1091762' door keunings76

UgandaQueen Elizabeth NP

UgandaQueen Elizabeth NP

Gorge Kyambura kloof

keunings76

De Gorge Kyambura is een prachtig stuk tropisch regenwoud wat verborgen ligt in een kloof. Hier leven slangen, chimpsansees en andere tropische diersoorten. Ze noemen het ook wel het ondergrondse woud. Wij hebben er alleen een kijkje boven overheen genomen, wat ik achteraf wel jammer vind. Het Queen Elizabeth NP viel ons wat wildlife tijdens de gamedrive betreft zeer tegen, dus had hier liever een avontuurlijke tocht door de kloof gemaakt. Een tip voor jullie misschien!!

'1091761' door jeannette '1091761' door jeannette

SpanjeLanzarote

SpanjeLanzarote

Zicht op Graciosa

jeannette

In het uiterste noordwesten van het eiland Lanzarote heb je een fantastisch uitzichtpunt op het eiland Graciosa bij de weg langs Mirador del Rio (je hoeft niet naar binnen, dus hoef je in dat geval geen entree te betalen!). Graciosa hoort bij Lanzarote en je kunt er een aantal keren per dag (als het niet te hard waait) met een ferry (half uur) heen vanuit Orzola voor 20 euro retour.

'1090668' door ejbaaijens '1090668' door ejbaaijens

GeorgiëKaukasus gebergte

GeorgiëKaukasus gebergte

Kaukasus

ejbaaijens

Afgelopen herfst waren wij voor de 4e keer in Georgië. Tbilisi vinden we een heel interessante stad, maar het is ook geweldig om het land in te trekken. Zo is de Georgian Military Highway een prachtige weg om te rijden. We rijden richting Kazbegi via kronkelige wegen door de Kaukasus. Of we op de terugweg willen paragliden ….. Twijfel, twijfel, twijfel. Je moet het toch eens doen? Ja,nee, ja, ….. nee. Toch maar niet. Op de terugweg komen we bij het punt waar de paragliders vertrekken. We wachten een tijd. Twee mensen vertrekken. De wind steekt op en de wolken trekken over de bergen heen. Paragliden is niet veilig meer vanwege de valwinden. De twee op de foto waren de laatsten. Jammer ;-)

'1090800' door Dalix '1090800' door Dalix

AntarcticaOost Antarctica

AntarcticaOost Antarctica

Pinguïns bij de...afg

Dalix

Onderweg van South Georgia naar het Antarctisch schiereiland voeren we langs deze enorme ijsberg. De pinguïns laten perfect de grootte van de ijsberg zien. Overal kom je deze geestige beesten tegen, in allerlei soorten en maten. Maar wat leeft deze kleine kolonie dicht bij een enorme afgrond! Brrrrrr.

'1089783' door Willemien '1089783' door Willemien

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Eenzame olifant

Willemien

Namutoni, Etosha National Park. Deze mooie olifant zien we heel alleen bij een zoutpan staan te genieten van een fris bad. Hij waagt ook een slok van het zoute water te nemen zodat hij wat mineralen binnen krijgt. Hij lijkt heel lief maar als er te veel auto’s met inzittenden belangstelling voor hem tonen laat hij even zien wie de baas is. Hij komt de weg op en dwingend gebied hij, wapperend met zijn oren, om de voertuigen achteruit te zetten.