Welkom bij Columbus Reisreporter

'1063706' door hansdewildt '1063706' door hansdewildt

DuitslandRijnland-Palts

DuitslandRijnland-Palts

Niederheimbach.

hansdewildt

Het dorp Niederheimbach ligt onder de Heimburg ter hoogte van het dubbeleiland Lorcher Werth. Voor de toen gevaarlijke passage (Loreley) voorbij de Lorcher Werth met zijn vele klippen, richting Bingen, nam elk schip in Niederheimbach een loods aan boord. Zo leefde Niederheimbach vooral van de winstgevende scheepvaart op de Rijn, maar ook van de wijnbouw. Bezienswaardigheden in dit kleurrijke dorpje zijn delen van een oude ringmuur, in de kerk: het "pestaltaar" uit de 11e eeuw en een madonna uit de 17e eeuw. Niederheimbach ligt aan de prachtige Route der Burchten en Kastelen, een fiets- of kanoroute door het werelderfgoed. Hier is mogelijkheid te over voor sportieve activiteiten, vooral het wandelen langs het Rijnburchtenwandelpad.

'1063705' door hamminga '1063705' door hamminga

IJslandSouth

IJslandSouth

Achter de waterval...

hamminga

Tijdens onze reis door IJsland bezoeken we de waterval Seljalandsfoss. Met een donderend geraas valt het water 65 meter naar beneden. Deze waterval wordt gevoed door het smeltwater van de gigantische gletsjer 'Eyjafjallajokull'. Het bijzondere en vooral het leuke aan deze waterval is dat je erachter kunt lopen, over een smal, nat en glibberig paadje. Wij waren er eind april, dus alles was nog wit bevroren, en extra glad. Het was dus voorzichtig lopen, om niet uit te glijden. Je wordt behoorlijk nat, maar dat hadden we er graag voor over: prachtig!

'1063704' door PeterBakker '1063704' door PeterBakker

NamibiëKeetmanshoop

NamibiëKeetmanshoop

Leven aan de rand van

PeterBakker

Bewoners van de buitenwijk van Keetmanshoop. Het hoofdstadje in het Zuiden van Namibie. Veel van hen leven in golfplaten huisjes en koken nog op hout. We reden langs op een fietsgroepsreis en vanuit onze organisatie werd vaak resten eten van de vorige dag aan deze mensen gegeven. Ook voor overtollige kleding werd een keuze gemaakt aan wie ze dit gingen geven. Ik geef meestal wat geld als dank voor het mogen maken van een foto. Vlakbij Keetmanshoop liggen het prachtige Quivertreeforest, een kokerboomwoud met zo´n 250 bomen en de Giant´s Playground. Een gebied bezaaid met geerodeerde dolerite rotsen.

'1052366' door ChristaThieme '1052366' door ChristaThieme

OostenrijkSerfaus

OostenrijkSerfaus

Kleurig en koud

ChristaThieme

Nu ik uit mag kijken naar de winter in Canada komende januari, verheug ik mij weer op de sneeuw en de kou, inclusief het skiën, snowboarden en hiken. Ik hoop dat ik mooie foto's kan schieten zoals deze foto die vorige winter in Serfaus is genomen. Als je vroeg in de ochtend de straten volgt in tegenovergestelde richting van de skiliften, dan kom je uiteindelijk op een wandelpad dat her en der gekruist wordt door vers geprepareerde loipes. De langlaufers zijn er nog niet, daar is het te vroeg voor. Je hebt de maagdelijke witte wereld helemaal voor je alleen en je kan genieten van een knallende zonsopkomst. Vooral het moment vóór dat de zon op komt, het zogeheten blauwe uurtje, kan ontzettend mooi zijn. Zorg dat je op tijd je warme bedje uitkomt en ook het blauwe uurtje niet mist.

'1063354' door Esthers '1063354' door Esthers

Papoea Nieuw GuineaSepik

Papoea Nieuw GuineaSepik

Crocodile festival

Esthers

Ambunti crocodile festival. In het dorpje Ambunti wordt sinds ca. 12 jaar jaarlijks het Crocodile festival in augustus gehouden. Krokodillen zijn belangrijk voor de mannen die leven in dit gedeelte van de Sepik rivier. Het straalt kracht en mannelijkheid uit. De levende krokodillen worden tijdens dit festival als een soort sieraad op het lichaam gedragen. De bek wordt dicht gebonden en de krokodil wordt met een touwtje om de nek gehangen om zo de hele dag samen te dansen. Of dat het voor de krokodil wel gezellig is dat betwijfel ik.

'1022443' door karinm '1022443' door karinm

SwazilandMlilwane Wildlife Sanctuary

SwazilandMlilwane Wildlife Sanctuary

Fietsend langs...zebr

karinm

In Mlilwane Wildlife Sanctuary is het leuk wild spotten. Je zult er de Big Five niet aantreffen, maar des te mooier is het dat je in dit park te voet of per fiets op safari kunt. Fietsen zijn te huur bij het hoofdgebouw, waar je je auto kunt parkeren en na je fietstocht kunt genieten van een drankje. Wat gaaf vonden we het om dit te doen, echt een aanrader!

ABEL TASMAN NATIONAL PARC | Best een spannende dag, want we ondernemen een 2-daagse wandeltocht waarbij we in een hut zullen overnachten. De tocht die we doen ligt in het Abel Tasman Parc in de ‘Golde... Lees meer

Een aantal jaar geleden is onze moeder overleden. Mijn broer, zusje en ik besloten om haar as in kleine potjes mee te nemen tijdens al onze vakanties en reizen. We laten haar op bijzondere plaatsen ac... Lees meer