Welkom bij Columbus Reisreporter

'837924' door travelbag '837924' door travelbag

NederlandGroningen

NederlandGroningen

Mooi Bourtange

travelbag

Nu het weer weer mooier wordt, zoeken we ons vertier ook weer meer buiten. Een leuke plek om te bezoeken is het vestingstadje Bourtange in de provincie Groningen. Door het jaar heen vinden er leuke activiteiten plaats. Er zijn een aantal kleine musea, een historische molen, leuk kerkje en authentieke huisjes. Elke zondagmiddag in de zomer wordt er ook een kanon afgeschoten. Er zijn nog verschillende kanons in de vesting te vinden.

'837923' door eaglezmr2 '837923' door eaglezmr2

KaapverdiëSao Vicente

KaapverdiëSao Vicente

Verlaten schuur aan..

eaglezmr2

Op Sao vicente kun je in het zuid-oosten mooi rondrijden met een 4x4, het is af en toe even zoeken waar de weg is gebleven maar een beetje avontuur hoort erbij! We kwamen een oude woning tegen met een verlaten schuur.....

'837874' door konne000 '837874' door konne000

MadagaskarIsalo NP

MadagaskarIsalo NP

Neushoorn kameleon

konne000

Naast de vele lemuren en maki's komen er op Madagaskar ook vele soorten kameleons voor, en wel van heel klein tot heel groot. Deze neushoorn kameleon valt onder de grotere. Vaak is het handig en veelal in de parken een must om een gids bij je te hebben, want vanwege de veelheid van kleuren is ie vaak makkelijk over het hoofd te zien!

'835043' door corriedewinter '835043' door corriedewinter

BeninPorto Novo

BeninPorto Novo

Kijk eens in de...spi

corriedewinter

De groene meerkatten in de botanische tuin van Porto Novo hebben het daar best naar hun zin, omdat er veel te eten is, zoals fruit, bladeren en insecten. Ook vogels doen zich tegoed aan bijvoorbeeld jackfruit. Sommige apen hebben veel belangstelling voor de brommers die daar geparkeerd staan. Ze bekijken zichzelf uitgebreid in de spiegels en gaan ook niet weg als je dichtbij komt. DE botanische tuin ligt naast het parlement en is een aangename plek om in de schaduw iets te eten. De bloemen en planten zijn interessant om te zien en worden redelijk onderhouden. Er is een speeltuintje dat wel een opknapbeurt kan gebruiken. Wij kwamen hier terecht omdat ons busje gerepareerd moest worden. Een highlight wil ik dit dan ook niet noemen, de meerkatten zijn de grootste attractie.

'835010' door MiekeDeHaas '835010' door MiekeDeHaas

Groot-BrittanniëSchotland

Groot-BrittanniëSchotland

Oogverblindend...uitz

MiekeDeHaas

Een aanrader is om vanuit de plaats Ullapool het noord-westelijke deel van schotland te bezoeken. Een ideale uitvalbasis voor dit ongerept ruig gebied .We hebben daar 3 nachten gelogeerd. Er is zoveel te zien in de Schotse hooglanden. Het is relatief een rustig stukje Hier zie je een aantal lochen bij elkaar: Glendhu, a Charin Bhaín en Clencoul. Vanuit het plaatje Kylesku kun je dit bekijken Vanaf een brug heb je fantastisch zicht op het water, de bootjes en het landschap eromheen.

'834970' door MiekeDeHaas '834970' door MiekeDeHaas

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Ontelbare...rijsttera

MiekeDeHaas

De rijstterrassen van Honghe zijn ontelbaar. De autorit langs deze terrassen zijn onvergetelijk, zo mooi zijn ze. En onvoorstelbaar dat je hier geen westerse mensen ziet. Je bent de enige westerling die deze terrassen bezoekt. Steeds zie je weer wat anders. Ik was daar in begin maart. In deze periode staan alle rijstterrassen onder water. Dat geeft juist zo 'n magnifiek zicht. De jonge rijstplantjes moeten dan nog uitgezet worden. Hopelijk blijven deze rijstterrassen nog lang in stand. De vraag is hoe lang men jongeren bereid vindt om op de terrassen te werken. In deze periode zijn er weinig werkzaamheden op de rijstterrassen.

Vandaag kunnen we niet meer duiken i.v.m. onze vliegtijden morgen. We hebben een mooie route uitgetekend in de Garmin zodat we een groot deel van het eiland gaan zien. Een deel ervan is uit de losse h... Lees meer

Transmongolië blog 1: "1 ding nog wel..." zegt Muk aarzelend aan de telefoon. "Ja?" Ik lig op mijn bed in mijn kamer in west Sydney, benieuwd naar wat er gaat komen. "... Lees meer