Welkom bij Columbus Reisreporter

'1063388' door steven-dijkshoorn '1063388' door steven-dijkshoorn

Groot-BrittanniëScotland

Groot-BrittanniëScotland

Onverwachts hoogtepun

steven-dijkshoorn

Tijdens het rijden tussen verschillende gebieden qua uiterlijk richting Fort William, zijn we verrast door de schitterende natuur, watervallen en oude kastelen. Maar, er was 1 plek waar we toch eigenlijk het meest van onder de in indruk waren en dat was "Rannoch Moor". Mede door het geluk dat de zon scheen, en er geen greintje wind was. Wat er dan ontstaat is een mooi spektakel tussen water en de natuur in de vorm van reflectie. Op bovenstaande foto is een zeer klein deel te zien van wat er zich om je heen afspeelt. Allemaal kleine eilanden, bergen en toch veel diepte en overal de prachtige reflectie, het is net kunst. Dit geeft wel aan dat al rijdend door Schotland je al hotspots tegen komt die je niet op je to do lijst hoeft te zetten. Prachtig land, niet altijd even warm, maar dicht bij huis en een mooie beleving.

'1063387' door hestermaasdam '1063387' door hestermaasdam

PortugalAzoren

PortugalAzoren

Terceira

hestermaasdam

Het is prachtig wandelen op Terceira maar met de auto over het eiland toeren is ook erg mooi om te doen. Koeien staan op ommuurde velden, langs de weg grote hortensia struiken en soms onverwachte vergezichten.

'1063386' door Huff '1063386' door Huff

VietnamNoord Vietnam

VietnamNoord Vietnam

Flower Dao.

Huff

In het noorden van Vietnam, in de bergen, wonen de Flower Dao. Ze komen naar de markt van Muong Hum en van de rijkere mensen is de kleding en hoofddeksels versiert met zilveren munten en belletjes. Het was een prachtig geheel.

'1022443' door karinm '1022443' door karinm

SwazilandMlilwane Wildlife Sanctuary

SwazilandMlilwane Wildlife Sanctuary

Fietsend langs...zebr

karinm

In Mlilwane Wildlife Sanctuary is het leuk wild spotten. Je zult er de Big Five niet aantreffen, maar des te mooier is het dat je in dit park te voet of per fiets op safari kunt. Fietsen zijn te huur bij het hoofdgebouw, waar je je auto kunt parkeren en na je fietstocht kunt genieten van een drankje. Wat gaaf vonden we het om dit te doen, echt een aanrader!

'1052366' door ChristaThieme '1052366' door ChristaThieme

OostenrijkSerfaus

OostenrijkSerfaus

Kleurig en koud

ChristaThieme

Nu ik uit mag kijken naar de winter in Canada komende januari, verheug ik mij weer op de sneeuw en de kou, inclusief het skiën, snowboarden en hiken. Ik hoop dat ik mooie foto's kan schieten zoals deze foto die vorige winter in Serfaus is genomen. Als je vroeg in de ochtend de straten volgt in tegenovergestelde richting van de skiliften, dan kom je uiteindelijk op een wandelpad dat her en der gekruist wordt door vers geprepareerde loipes. De langlaufers zijn er nog niet, daar is het te vroeg voor. Je hebt de maagdelijke witte wereld helemaal voor je alleen en je kan genieten van een knallende zonsopkomst. Vooral het moment vóór dat de zon op komt, het zogeheten blauwe uurtje, kan ontzettend mooi zijn. Zorg dat je op tijd je warme bedje uitkomt en ook het blauwe uurtje niet mist.

'1013376' door marcvankessel '1013376' door marcvankessel

Verenigde Staten

Verenigde Staten

Teton

marcvankessel

Wie Yellowstone bezoekt, bezoekt (over het algemeen) ook het aangrenzende park Grand Teton. Kenmerkend voor dit nationale park is de uitgestrekte natuur en het zicht op het magnifieke Tetongebergte.

Hectiek, natuur, wildlife, jungle, paradijselijke stranden, aardbeien, theeplantages, expeditie Robinson, wereldstad. Dat is waarom Maleisië op de bucketlist staat! Het is een veelzijdig land en de ma... Lees meer

Ik heb dorst, een enorme dorst. Nog anderhalve liter water is er over van de in totaal 13 liter waar ik twee dagen geleden mee begon. Bijna 200 km heb ik afgelegd door een desolaat landschap van zand... Lees meer