Welkom bij Columbus Reisreporter

'1063485' door Through Jennie's eyes '1063485' door Through Jennie's eyes

KroatiëSplit

KroatiëSplit

Fly sky high...

Through Jennie's eyes

Het straatje achter de stadsmuur, waar zich een lieflijk marktje afspeelde, vlogen de zwaluwtjes je om de oren. Het was dus niet heel toevallig dat deze foto zo mooi is geworden. Was lastig een keuze te maken maar deze is het mooist vind ik.

'1063484' door ejbaaijens '1063484' door ejbaaijens

MarokkoMarrakech

MarokkoMarrakech

Menara tuinen

ejbaaijens

Het is een mooie wandeling om vanuit de Medina van Marrakech via de Mohamed V Avenue via de moderne wijk Guéliz, het operagebouw, het centraal station naar de Menara tuinen te lopen. Een behoorlijk stuk, maar onderweg genoeg mogelijkheden om even in een park of op een terrasje te zitten. De Menara tuinen stammen uit de 12e eeuw. Het kenmerkende gebouwtje uit de 16e eeuw. Op de achtergrond zie je het Atlas gebergte liggen. Dit is ongeveer 30 km verder. Vanuit de bergen wordt water geleid naar het basin. Het basin wordt gebruikt om de omliggende olijfboomgaarden te bewateren. Op warme dagen gaan veel Marrakechi naar deze plek omdat het er wat koeler is en het ook gewoon leuk is te flaneren. En wij flaneren natuurlijk graag mee. Het is heel erg afhankelijk van de tijd van het jaar hoe druk het in Marrakech is. In het voorjaar vonden wij het best rustig qua toeristen, maar ja wij zijn Amsterdam gewend.

'1063483' door Through Jennie's eyes '1063483' door Through Jennie's eyes

KroatiëŠibensko-kninska županija

KroatiëŠibensko-kninska županija

That little town... P

Through Jennie's eyes

Een spontaan geboren roadtrip... Het enige geboekte was mijn vlucht AMS-SPLIT, helaas een retourtje en de auto. Instappen en cruisen heen. Wat een verrassend prachtig land. Na wat uurtjes en mooie plekjes spande dit de eerste dag mijn kroon. Een schiereilandstadje. Lovely !

'1052366' door ChristaThieme '1052366' door ChristaThieme

OostenrijkSerfaus

OostenrijkSerfaus

Kleurig en koud

ChristaThieme

Nu ik uit mag kijken naar de winter in Canada komende januari, verheug ik mij weer op de sneeuw en de kou, inclusief het skiën, snowboarden en hiken. Ik hoop dat ik mooie foto's kan schieten zoals deze foto die vorige winter in Serfaus is genomen. Als je vroeg in de ochtend de straten volgt in tegenovergestelde richting van de skiliften, dan kom je uiteindelijk op een wandelpad dat her en der gekruist wordt door vers geprepareerde loipes. De langlaufers zijn er nog niet, daar is het te vroeg voor. Je hebt de maagdelijke witte wereld helemaal voor je alleen en je kan genieten van een knallende zonsopkomst. Vooral het moment vóór dat de zon op komt, het zogeheten blauwe uurtje, kan ontzettend mooi zijn. Zorg dat je op tijd je warme bedje uitkomt en ook het blauwe uurtje niet mist.

'1022443' door karinm '1022443' door karinm

SwazilandMlilwane Wildlife Sanctuary

SwazilandMlilwane Wildlife Sanctuary

Fietsend langs...zebr

karinm

In Mlilwane Wildlife Sanctuary is het leuk wild spotten. Je zult er de Big Five niet aantreffen, maar des te mooier is het dat je in dit park te voet of per fiets op safari kunt. Fietsen zijn te huur bij het hoofdgebouw, waar je je auto kunt parkeren en na je fietstocht kunt genieten van een drankje. Wat gaaf vonden we het om dit te doen, echt een aanrader!

'1058146' door agrotewal '1058146' door agrotewal

MarokkoTafraout

MarokkoTafraout

Festival in Tafraout

agrotewal

Vier jaar op rij zijn we naar Tafraout geweest. Altijd in het vroege voorjaar, maar dit jaar voor het eerst heb ik het amandel bloesem festival mee mogen maken. Het festival wordt gevierd in februari of maart, afhankelijk van de bloesems aan de amandelbomen. Er is dus van tevoren niet bekend wanneer het plaatsvind. Dat is een minpuntje maar verder is het een hele belevenis. Dagen lang wordt er uit alle macht feest gevierd, live muziek, demonstraties, marktkraampjes en verschillende activiteiten welke met aanplakborden bekend worden gemaakt. Denk daarbij aan kleiduiven schieten en mannen te paard. Het hele stadje loopt uit om maar niets te hoeven missen van de prachtig uitgedoste mannen die langs galopperen en halverwege met ouderwetse vuurwapens in de lucht schieten. Dranghekken voorkomen dat mensen de arena betreden en voor de hoeven komen van de langs stormende paarden.

We schrijven oktober 2017, Pieke en ik gaan 3,5 week door Panama en Costa Rica reizen. Deels vooraf gepland, maar vooral veel vrijheid gelaten om ter plekke te kijken wat we willen zien en doen. De vl... Lees meer

Hectiek, natuur, wildlife, jungle, paradijselijke stranden, aardbeien, theeplantages, expeditie Robinson, wereldstad. Dat is waarom Maleisië op de bucketlist staat! Het is een veelzijdig land en de ma... Lees meer