Welkom bij Columbus Reisreporter

'1072865' door ThijsVDenBurg '1072865' door ThijsVDenBurg

BirmaInle Lake

BirmaInle Lake

Wandelen door de...te

ThijsVDenBurg

Rondom Inle Lake in Myanmar zijn verschillende mooie trekkingstochten te maken. Dit kun je georganiseerd regelen, waarbij je bij enkele locals thuis slaapt. Maar ook op eigen houtje is dit te doen mits je de weg weet. De vriendelijkheid van de mensen brengt altijd weer nieuwe mogelijkheden. Onderweg wordt je dan ook vrolijk begroet. Is het niet door een dame die in het veld werkt, dan wel door het rund. Nieuwsgierig zijn ze allebei.

'1072834' door JolKetelaar '1072834' door JolKetelaar

Zuid-AfrikaKwaZoeloe-Natal

Zuid-AfrikaKwaZoeloe-Natal

Vogels spotten in...Z

JolKetelaar

Veel reizigers die naar Zuid-Afrika gaan, willen de wilde dieren spotten. Ik uiteraard ook, want wat zijn ze prachtig! Maar naast de prachtige wilde dieren, is er nog veel meer te zien. Als je goed op let, kun je een hoop mooie vogels spotten. Wij hebben een aantal mooie exemplaren kunnen vastleggen, waaronder deze. Gespot in Hluhluwe-Imfolozipark.

'1072833' door JolKetelaar '1072833' door JolKetelaar

Zuid-AfrikaKwaZoeloe-Natal

Zuid-AfrikaKwaZoeloe-Natal

Wandelsafari

JolKetelaar

Veel reizigers bezoeken het bekende Krugerpark, maar als je massa's toeristen wilt vermijden is het Hluhluwe-Imfolozipark een aanrader! Hier kun je 's ochtends en 's avonds op jeepsafari, maar overdag kun je ook op wandelsafari. En dat is gaaf! Voor ons en achter ons liepen 2 rangers en dat was het, dus wij 4 en de natuur. We stonden oog in oog met dit prachtige exemplaar, spannend maar super gaaf!

'1063609' door ChristaThieme '1063609' door ChristaThieme

OostenrijkSerfaus

OostenrijkSerfaus

Ongelofelijk...schouw

ChristaThieme

Ik ben niet snel echt onder de indruk maar bij deze aanblik viel mijn mond open van verbazing toen we op een ochtend tijdens onze skivakantie in Serfaus de eerste gondel en lift naar de Plansegg pakten. In het dorp en tijdens de tocht omhoog was de hemel grauw en sneeuwde het. Op de top aangekomen draaiden we ons om, klaar om de skihelling te gaan afdalen. Vol verbazing stopten wij en - iedereen die uit de lift kwam - om te kijken naar dit ongelofelijke schouwspel. Beneden het wolkendek sneeuwt het en boven het wolkendek is een strakblauwe hemel met een stralende zon! Twee werelden in één foto, met elkaar verbonden door een enkele zonnestraal. Door een gat in het wolkendek schijnt deze gouden zonnestraal op de skipiste. Dit fenomeen zorgde ervoor dat je tussen de glinsterende sneeuwvlokken naar beneden skiede, alsof er allemaal glitters om je heen in de lucht zaten. Echt een beleving om nooit te vergeten! Gelukkig had ik deze dag mijn fototoestel bij mij omdat ik een paar mooi foto's wilde maken van mijn dochter. Wat een geluk! En wat kan wintersport toch geweldig zijn!

'1063975' door CBurgstad '1063975' door CBurgstad

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Parelmoer

CBurgstad

In de regio rond Honghe vind je de vele rijstterrassen van de Hani-bevolking en wij hebben gelukkig een paar dagen de tijd om dit gebied op een rustig tempo te verkennen. De Hani zijn al ruim 1000 jaar geleden begonnen met het aanleggen van de terrassen en ze worden nog steeds uitgebreid en verbeterd. Na de oogst van de rijst in het najaar liggen de terrassen tijdelijk braak tot het voorjaar en zijn ze gevuld met water. Dat levert een onwerkelijk schouwspel op, vooral bij half bewolkt weer. Er ontstaan zoveel kleuren in het water en de ondergaande zon legt een glans van parelmoer over de terrassen.

'1064095' door RobHoekstra '1064095' door RobHoekstra

PalauRock eilanden

PalauRock eilanden

Seventy islands

RobHoekstra

Het allermooiste deel van Palau vond ik toch echt wel deze "seventy islands" Dit beschermde natuurgebied is voor toeristen alleen vanuit de lucht te bewonderen. Boten met toeristen mogen er niet komen. Dit gebied schijnt tjokvol te zitten met interessant zeeleven. De zeldzame Dugong (zeekoe) kan hier in alle rust leven. Ook leeft hier de zoutwater krokodil. Een dier dat je als duiker waarschijnlijk liever niet tegenkomt onderwater. Omdat we deze "mysterieuze" seventy islands toch heel graag wilden zien boekten we een best prijziger rondvlucht met een Cesna. Deze vlucht bleek elke dollar gelukkig dubbel en dwars waard te zijn.

Iedereen die aan een reis naar Canada denkt kiest vaak voor West-Canada (Rocky Mountains, Vancouver Island). Ik ook toen ik, in 2013, 2014, 2016 (Yukon) en 2017, Canada bezocht. Dit jaar hebben we da... Lees meer