Welkom bij Columbus Reisreporter

'1063543' door Wilmaha '1063543' door Wilmaha

CambodjaAngkor

CambodjaAngkor

Angkor Wat

Wilmaha

Angkor wat is prachtig maar ook heel druk. Wil je het redelijk rustig bekijken draai dan de locaties om. En eindig met het grote tempelcomplex. Let op bij Boedistische feestdagen is de 3 e verdieping dicht. Als je er rekening mee kunt houden doe dat dan het uitzicht is prachtig. En ga ook met een zonsopgang. Per fiets is het prima te bereiken en een avontuur op zich Deze locatie is een must in je reis in dit mooie land met deze vriendelijke mensen die altijd lachen en behulpzaam zijn. Ik heb dit land in iedergeval in mijn hart gesloten

'1063542' door AlinevanWeert '1063542' door AlinevanWeert

KeniaMasai Mara NP

KeniaMasai Mara NP

Ballonvaart boven de.

AlinevanWeert

Hoe geweldig is het als je de kans krijgt om boven de Masai Mara tijdens de zonsopkomst in Kenia met een hete luchtballon boven dit gebied te "varen". De zon kwam op tussen de wolken en zorgde voor mooie lichtstralen. De dieren en de paden die zij nemen onder je te zien, "vliegend" over olifanten en giraffen die je nakijken. Je voelt je bevoorrecht en nietig.

'1063539' door antwan '1063539' door antwan

FrankrijkNormandie

FrankrijkNormandie

Kerkje van Etretat

antwan

Al van ver zie je dit pittoreske kerkje liggen. Bovenop een klif naast het strand van Etretat. Een steile wandeling brengt je vanaf het strand tot bij het kerkje. De kerk zelf, met de mooie naam Notre Dame de la Garde zelf is niet echt bijzonder maar het uitzicht op de omgeving des te meer. Je hebt vanaf hier een prachtig uitzicht op Etretat, het strand, de krijtsteenrotsen en de beroemde rotsboog Falaise d’Aval. Dus ben je in Etretat, ga dan zeker naar boven om het uitzicht vanaf de kerk te bewonderen. En oh ja, voor degene die niet van wandelen houden, je kunt ook gewoon met je auto naar boven rijden en deze parkeren bij de parkeerplaats naast de kerk.

'1052366' door ChristaThieme '1052366' door ChristaThieme

OostenrijkSerfaus

OostenrijkSerfaus

Kleurig en koud

ChristaThieme

Nu ik uit mag kijken naar de winter in Canada komende januari, verheug ik mij weer op de sneeuw en de kou, inclusief het skiën, snowboarden en hiken. Ik hoop dat ik mooie foto's kan schieten zoals deze foto die vorige winter in Serfaus is genomen. Als je vroeg in de ochtend de straten volgt in tegenovergestelde richting van de skiliften, dan kom je uiteindelijk op een wandelpad dat her en der gekruist wordt door vers geprepareerde loipes. De langlaufers zijn er nog niet, daar is het te vroeg voor. Je hebt de maagdelijke witte wereld helemaal voor je alleen en je kan genieten van een knallende zonsopkomst. Vooral het moment vóór dat de zon op komt, het zogeheten blauwe uurtje, kan ontzettend mooi zijn. Zorg dat je op tijd je warme bedje uitkomt en ook het blauwe uurtje niet mist.

'1022443' door karinm '1022443' door karinm

SwazilandMlilwane Wildlife Sanctuary

SwazilandMlilwane Wildlife Sanctuary

Fietsend langs...zebr

karinm

In Mlilwane Wildlife Sanctuary is het leuk wild spotten. Je zult er de Big Five niet aantreffen, maar des te mooier is het dat je in dit park te voet of per fiets op safari kunt. Fietsen zijn te huur bij het hoofdgebouw, waar je je auto kunt parkeren en na je fietstocht kunt genieten van een drankje. Wat gaaf vonden we het om dit te doen, echt een aanrader!

'1058146' door agrotewal '1058146' door agrotewal

MarokkoTafraout

MarokkoTafraout

Festival in Tafraout

agrotewal

Vier jaar op rij zijn we naar Tafraout geweest. Altijd in het vroege voorjaar, maar dit jaar voor het eerst heb ik het amandel bloesem festival mee mogen maken. Het festival wordt gevierd in februari of maart, afhankelijk van de bloesems aan de amandelbomen. Er is dus van tevoren niet bekend wanneer het plaatsvind. Dat is een minpuntje maar verder is het een hele belevenis. Dagen lang wordt er uit alle macht feest gevierd, live muziek, demonstraties, marktkraampjes en verschillende activiteiten welke met aanplakborden bekend worden gemaakt. Denk daarbij aan kleiduiven schieten en mannen te paard. Het hele stadje loopt uit om maar niets te hoeven missen van de prachtig uitgedoste mannen die langs galopperen en halverwege met ouderwetse vuurwapens in de lucht schieten. Dranghekken voorkomen dat mensen de arena betreden en voor de hoeven komen van de langs stormende paarden.

Een aantal jaar geleden is onze moeder overleden. Mijn broer, zusje en ik besloten om haar as in kleine potjes mee te nemen tijdens al onze vakanties en reizen. We laten haar op bijzondere plaatsen ac... Lees meer

We schrijven oktober 2017, Pieke en ik gaan 3,5 week door Panama en Costa Rica reizen. Deels vooraf gepland, maar vooral veel vrijheid gelaten om ter plekke te kijken wat we willen zien en doen. De vl... Lees meer