Welkom bij Columbus Reisreporter

'1091492' door adelheid '1091492' door adelheid

Noorwegen

Noorwegen

Sunset in Winters...N

adelheid

Soms kan het tijdens de wintersport een idee zijn om een keertje niet te skieen en in plaats daarvan wat van het omringende landschap te bekijken. Deze foto is gemaakt in de buurt van het Noorse wintersportgebied bij Hafjell, waar ooit de Olympische Winterspelen waren. Langs deze route van Hafjell naar Hornsjø kun je trouwens wel langlaufen.

'1091491' door Padvinder '1091491' door Padvinder

GuatemalaChichicastenango

GuatemalaChichicastenango

Kerkgangers

Padvinder

Als je de markt in Chichicastenango bezoekt loop je een eindje door en kom je op het plein voor de Santo Tomás kerk. Op de 400 jaar oude trappen van de Santo Tomáskerk stallen Maya vrouwen bloemen uit. Ze steken wierrook aan. Je kunt de kerk van binnen bekijken. Er zijn mooiere interieurs in de europese kathedralen , echter de atmosfeer hier is zo midden amerikaans. Deze mannetjes waren op weg naar de kerk.

'1091489' door Padvinder '1091489' door Padvinder

GuatemalaChichicastenango

GuatemalaChichicastenango

Chichi

Padvinder

In Chichicastenango, Guatemala, is de grootste traditionele markt van Centraal-Amerika. De sfeer opsnuiven van een authentiek, lokaal dorp dat nog voelt als het echte Guatemala. Traditionele gewoontes van de Indiaanse bevolking zijn hier nog duidelijk zichtbaar. Guatemala is kleurrijk. De markt van Chichicastenango, door de Guatemalteken vaak simpelweg Chichi genoemd, vind twee keer per week plaats. Iedere donderdag en zondag komen duizenden Maya indianen van heinde en verre naar Chichicastenango voor de wekelijkse markt. Wij kwamen hier tijdens onze rondeis door Mexico, Belize en Guatemala. Een van de mooiste reizen tot nu toe.

'1090668' door ejbaaijens '1090668' door ejbaaijens

GeorgiëKaukasus gebergte

GeorgiëKaukasus gebergte

Kaukasus

ejbaaijens

Afgelopen herfst waren wij voor de 4e keer in Georgië. Tbilisi vinden we een heel interessante stad, maar het is ook geweldig om het land in te trekken. Zo is de Georgian Military Highway een prachtige weg om te rijden. We rijden richting Kazbegi via kronkelige wegen door de Kaukasus. Of we op de terugweg willen paragliden ….. Twijfel, twijfel, twijfel. Je moet het toch eens doen? Ja,nee, ja, ….. nee. Toch maar niet. Op de terugweg komen we bij het punt waar de paragliders vertrekken. We wachten een tijd. Twee mensen vertrekken. De wind steekt op en de wolken trekken over de bergen heen. Paragliden is niet veilig meer vanwege de valwinden. De twee op de foto waren de laatsten. Jammer ;-)

'1090800' door Dalix '1090800' door Dalix

AntarcticaOost Antarctica

AntarcticaOost Antarctica

Pinguïns bij de...afg

Dalix

Onderweg van South Georgia naar het Antarctisch schiereiland voeren we langs deze enorme ijsberg. De pinguïns laten perfect de grootte van de ijsberg zien. Overal kom je deze geestige beesten tegen, in allerlei soorten en maten. Maar wat leeft deze kleine kolonie dicht bij een enorme afgrond! Brrrrrr.

'1089783' door Willemien '1089783' door Willemien

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Eenzame olifant

Willemien

Namutoni, Etosha National Park. Deze mooie olifant zien we heel alleen bij een zoutpan staan te genieten van een fris bad. Hij waagt ook een slok van het zoute water te nemen zodat hij wat mineralen binnen krijgt. Hij lijkt heel lief maar als er te veel auto’s met inzittenden belangstelling voor hem tonen laat hij even zien wie de baas is. Hij komt de weg op en dwingend gebied hij, wapperend met zijn oren, om de voertuigen achteruit te zetten.

Naar de noordpool in de winter. Gek idee dat Tromso al onderdeel van de Noordpool is. Anderzijds ligt het 300 km boven de poolcirkel. De perfecte uitvalbasis voor het bekijken van het Noorderlicht. Da... Lees meer