Welkom bij Columbus Reisreporter

'1063718' door Elleke '1063718' door Elleke

BelgiëMechelen

BelgiëMechelen

Home Sweet Home II

Elleke

Op minder dan een kilometer van de Mechelse binnenstad kan je het Vrijbroekpark vinden. Dat is een provinciaal domein waar het in de zomer heerlijk is om te picknicken. Maar wandelen kan je in elk seizoen natuurlijk! De kleuren zijn fantastisch in de herfst! En de stad lijkt veraf te zijn.

'1063717' door stefanborkos '1063717' door stefanborkos

MarokkoMarrakech

MarokkoMarrakech

Waanzinnig mooi

stefanborkos

Marakesh. Niet ver boven deze drukke stad in alle rust de Atlas, De Atlas met zijn overweldige rode gloed van gesteente. Winterse beelden geven je hier de indruk op weg naar de eeuwige sneeuw, Die eeuwige sneeuw die gevoelsmatig rondom het 0 punt liggen. Echt heel mooi is dan ook die route op weg naar die hoogte, Die hoogte die vooraf mooie beelden geven van diepe dalen. Diepe dalen met omhooggepakte huisjes tegen de bergen, Die bergen die soms in een nevel liggen van een schraal wit licht. Het licht van de bergen, Waanzinnig mooi.

'1063716' door Graaf '1063716' door Graaf

IndonesiëRaja Ampat

IndonesiëRaja Ampat

Top view of Piaynemo

Graaf

Vanaf het speciale platform op Piaynemo heb je een geweldig uitzicht. Piaynemo is voor velen wel de mooiste plek van Raja Ampat. Het heeft een prachtige baai met allemaal Karsteilandjes. Op het grootste eiland hebben ze, met het geld wat je als toegang voor de eilanden moet betalen, een fraaie houten trap en platform gebouwd zodat je makkelijk naar boven kunt lopen waar je een fenomenaal uitzicht hebt over de eilandjes.

'1052366' door ChristaThieme '1052366' door ChristaThieme

OostenrijkSerfaus

OostenrijkSerfaus

Kleurig en koud

ChristaThieme

Nu ik uit mag kijken naar de winter in Canada komende januari, verheug ik mij weer op de sneeuw en de kou, inclusief het skiën, snowboarden en hiken. Ik hoop dat ik mooie foto's kan schieten zoals deze foto die vorige winter in Serfaus is genomen. Als je vroeg in de ochtend de straten volgt in tegenovergestelde richting van de skiliften, dan kom je uiteindelijk op een wandelpad dat her en der gekruist wordt door vers geprepareerde loipes. De langlaufers zijn er nog niet, daar is het te vroeg voor. Je hebt de maagdelijke witte wereld helemaal voor je alleen en je kan genieten van een knallende zonsopkomst. Vooral het moment vóór dat de zon op komt, het zogeheten blauwe uurtje, kan ontzettend mooi zijn. Zorg dat je op tijd je warme bedje uitkomt en ook het blauwe uurtje niet mist.

'1063354' door Esthers '1063354' door Esthers

Papoea Nieuw GuineaSepik

Papoea Nieuw GuineaSepik

Crocodile festival

Esthers

Ambunti crocodile festival. In het dorpje Ambunti wordt sinds ca. 12 jaar jaarlijks het Crocodile festival in augustus gehouden. Krokodillen zijn belangrijk voor de mannen die leven in dit gedeelte van de Sepik rivier. Het straalt kracht en mannelijkheid uit. De levende krokodillen worden tijdens dit festival als een soort sieraad op het lichaam gedragen. De bek wordt dicht gebonden en de krokodil wordt met een touwtje om de nek gehangen om zo de hele dag samen te dansen. Of dat het voor de krokodil wel gezellig is dat betwijfel ik.

'1022443' door karinm '1022443' door karinm

SwazilandMlilwane Wildlife Sanctuary

SwazilandMlilwane Wildlife Sanctuary

Fietsend langs...zebr

karinm

In Mlilwane Wildlife Sanctuary is het leuk wild spotten. Je zult er de Big Five niet aantreffen, maar des te mooier is het dat je in dit park te voet of per fiets op safari kunt. Fietsen zijn te huur bij het hoofdgebouw, waar je je auto kunt parkeren en na je fietstocht kunt genieten van een drankje. Wat gaaf vonden we het om dit te doen, echt een aanrader!

ABEL TASMAN NATIONAL PARC | Best een spannende dag, want we ondernemen een 2-daagse wandeltocht waarbij we in een hut zullen overnachten. De tocht die we doen ligt in het Abel Tasman Parc in de ‘Golde... Lees meer

Een aantal jaar geleden is onze moeder overleden. Mijn broer, zusje en ik besloten om haar as in kleine potjes mee te nemen tijdens al onze vakanties en reizen. We laten haar op bijzondere plaatsen ac... Lees meer