Welkom bij Columbus Reisreporter

'1063639' door MariekeH '1063639' door MariekeH

NoorwegenNærøyfjord

NoorwegenNærøyfjord

'Somewhere over the..

MariekeH

Noorwegen is een land qua uitersten wat het weer betreft. Na een regenbui met zon is er kans om de regenboog te zien! Deze valt op in de groene natuur. De indrukwekkende rotspartijen en adembenemende fjorden maken de reis compleet. In de auto rondrijden in zo´n uitgestrekt gebied is fantastisch en af en toe moeten de benen even worden gestrekt. We wandelden de route ´Rimstigen´ omhoog en hadden een onvergetelijk zicht op het Naeroyfjord. Omdat regen zich voortdurend afwisselde met zon, verscheen de regenboog zichtbaar in het fjord. Bovenaan de route stond een signpost met een klein huisje op een paal met een gastenboek. Natuurlijk laten wij daar onze namen in achter. De volgende dag hebben we vanuit het dorp Gudvangen bij ´nordic ventures´ een kano gehuurd en zijn gaan peddelen in het fjord. Als je op doorreis bent, kun je in Gudvangen bij het benzinestation genieten van een warme douche!

'1063638' door jacomien '1063638' door jacomien

Nederland

Nederland

De avond valt....

jacomien

Zondag 18 november 2018 De laatste zonnigste dag en mooiste dag van deze herfst! Om kwart voor vijf gaat de zon al bijna onder en verdwijnt achter de mooie kleuren van de herfstbomen. In de Kaapse bossen bij Doorn verlaten de meeste mensen het natuurgebied. Het was heel druk vandaag maar al wandelend merk je er niet veel van. Een laatste sfeerbeeld !

'1063637' door wisseschout '1063637' door wisseschout

Groot-BrittanniëSchotland

Groot-BrittanniëSchotland

Farne eilanden...bezo

wisseschout

Boek je een trip naar de Farne eilanden vanuit Saehouses, dan is het een aanrader om Staple eiland erbij te doen. Is iets verder weg dus duurder en ook iets rustiger met toeristen. De papegaaiduikers zijn hier ruim vertegenwoordigd.

'1052366' door ChristaThieme '1052366' door ChristaThieme

OostenrijkSerfaus

OostenrijkSerfaus

Kleurig en koud

ChristaThieme

Nu ik uit mag kijken naar de winter in Canada komende januari, verheug ik mij weer op de sneeuw en de kou, inclusief het skiën, snowboarden en hiken. Ik hoop dat ik mooie foto's kan schieten zoals deze foto die vorige winter in Serfaus is genomen. Als je vroeg in de ochtend de straten volgt in tegenovergestelde richting van de skiliften, dan kom je uiteindelijk op een wandelpad dat her en der gekruist wordt door vers geprepareerde loipes. De langlaufers zijn er nog niet, daar is het te vroeg voor. Je hebt de maagdelijke witte wereld helemaal voor je alleen en je kan genieten van een knallende zonsopkomst. Vooral het moment vóór dat de zon op komt, het zogeheten blauwe uurtje, kan ontzettend mooi zijn. Zorg dat je op tijd je warme bedje uitkomt en ook het blauwe uurtje niet mist.

'1022443' door karinm '1022443' door karinm

SwazilandMlilwane Wildlife Sanctuary

SwazilandMlilwane Wildlife Sanctuary

Fietsend langs...zebr

karinm

In Mlilwane Wildlife Sanctuary is het leuk wild spotten. Je zult er de Big Five niet aantreffen, maar des te mooier is het dat je in dit park te voet of per fiets op safari kunt. Fietsen zijn te huur bij het hoofdgebouw, waar je je auto kunt parkeren en na je fietstocht kunt genieten van een drankje. Wat gaaf vonden we het om dit te doen, echt een aanrader!

'1041979' door ThijsVDenBurg '1041979' door ThijsVDenBurg

IndiaMumbai

IndiaMumbai

Verdwalen in Mumbai

ThijsVDenBurg

Naast Dehli en Agra is Mumbai het voormalige Bombay wel een van de bekendste en inmmense steden van India. Er zijn een aantal highlights die de meeste toeristen aandoen zoals; the Gateway of India aan de haven, het prachtige Centraal Station gebouwd door de Britten. Maar ook de grote hotels met geschiedenis (niet altijd even fraai). En een rondje Bollywood mag zeker niet ontbreken. Maar wil je ook een andere kant van Mumbai zien en weinig toeristen tegenkomen. Pak dan een tuktuk en laat je ergens afzetten en ga wandelen. De meest bijzondere straatjes en ontmoetingen liggen om elke hoek. Het is ook de plek waar je de oprechte Indier tegenkomt. In deze straat zagen we dit gebouw. Een tetrispuzzel aan golfplaten die als muur fungeren. De donkere ruimte waarachter het onbekende schuilging en nog gaat want binnen konden we niet komen. De loopbrug tussen twee gebouwen in bestemming onbekend behalve voor deze poserende man. Zich afvragend wat twee toeristen daar te zoeken hadden en uberhaupt een foto van wilden. Hij maakt de foto voor mij af en hoewel hij er staat verdwijnt hij ook in het geheel. Een korte glimlach was al wat we kregen als besluit.

ABEL TASMAN NATIONAL PARC | Best een spannende dag, want we ondernemen een 2-daagse wandeltocht waarbij we in een hut zullen overnachten. De tocht die we doen ligt in het Abel Tasman Parc in de ‘Golde... Lees meer

Een aantal jaar geleden is onze moeder overleden. Mijn broer, zusje en ik besloten om haar as in kleine potjes mee te nemen tijdens al onze vakanties en reizen. We laten haar op bijzondere plaatsen ac... Lees meer