Welkom bij Columbus Reisreporter

'1063462' door jlvanderjagt '1063462' door jlvanderjagt

ZwedenKiruna

ZwedenKiruna

Capriolen op het...sn

jlvanderjagt

In februari zijn we met onze camper in Kiruna in het noorden van Zweden. Hier wordt op grote schaal ijzererts uit de bodem gehaald. Vlakbij ligt het beroemde ijshotel van Jukkasjärvi. In het centrum van Kiruna is een sneeuwkasteel gebouwd waar we getuige zijn van gedurfde capriolen.

'1063460' door jlvanderjagt '1063460' door jlvanderjagt

NoorwegenNoord Noorwegen

NoorwegenNoord Noorwegen

Rendierraces in...Kau

jlvanderjagt

Met onze camper bezoeken we in maart het Samisk Påskefestival in Kautokeino in het noorden van Noorwegen. Een spektakel met o.a. lassowerpen en rendierraces, waarbij de organisatoren in klederdracht gestoken zijn. Uiteraard zijn er veel artikelen van de Samen te koop zoals huiden, gereedschappen, rendiervlees (reinkjött).

'1063459' door corriedewinter '1063459' door corriedewinter

VietnamSapa

VietnamSapa

De bijzondere...klede

corriedewinter

Op verzoek van een medereisreporter ben ik nog eens in mijn archief gedoken. In en rond het bergdorp Sapa leven de Hmong of Miao, oorspronkelijk een volk uit het zuiden van China. Afstammelingen zijn verspreid over Noord- en Centraal-Laos, Zuid-China, Vietnam en Thailand. Binnen de Hmong groep worden subgroepen onderscheiden, namelijk de Zwarte Hmong, de Witte, Rode, Groene en Bloemen Hmong. Zij hebben allen hun eigen traditionele klederdracht. Hier zie je de Coined Zao dames. Ze hebben hun mooiste kleding aangetrokken, het kunststof haar mooi opgestoken, vastgemaakt met zilveren spelden en bekroond met een zilveren schotel. Ze zijn net naar de markt geweest en nu is het tijd om te ontspannen. Ze verzamelen meestal op het grote plein bij de kathedraal; het is zaterdagmiddag en het is er heel druk, vooral met jonge vrouwen en mannen die een partner zoeken.

'1052366' door ChristaThieme '1052366' door ChristaThieme

OostenrijkSerfaus

OostenrijkSerfaus

Kleurig en koud

ChristaThieme

Nu ik uit mag kijken naar de winter in Canada komende januari, verheug ik mij weer op de sneeuw en de kou, inclusief het skiën, snowboarden en hiken. Ik hoop dat ik mooie foto's kan schieten zoals deze foto die vorige winter in Serfaus is genomen. Als je vroeg in de ochtend de straten volgt in tegenovergestelde richting van de skiliften, dan kom je uiteindelijk op een wandelpad dat her en der gekruist wordt door vers geprepareerde loipes. De langlaufers zijn er nog niet, daar is het te vroeg voor. Je hebt de maagdelijke witte wereld helemaal voor je alleen en je kan genieten van een knallende zonsopkomst. Vooral het moment vóór dat de zon op komt, het zogeheten blauwe uurtje, kan ontzettend mooi zijn. Zorg dat je op tijd je warme bedje uitkomt en ook het blauwe uurtje niet mist.

'1022443' door karinm '1022443' door karinm

SwazilandMlilwane Wildlife Sanctuary

SwazilandMlilwane Wildlife Sanctuary

Fietsend langs...zebr

karinm

In Mlilwane Wildlife Sanctuary is het leuk wild spotten. Je zult er de Big Five niet aantreffen, maar des te mooier is het dat je in dit park te voet of per fiets op safari kunt. Fietsen zijn te huur bij het hoofdgebouw, waar je je auto kunt parkeren en na je fietstocht kunt genieten van een drankje. Wat gaaf vonden we het om dit te doen, echt een aanrader!

'1013376' door marcvankessel '1013376' door marcvankessel

Verenigde Staten

Verenigde Staten

Teton

marcvankessel

Wie Yellowstone bezoekt, bezoekt (over het algemeen) ook het aangrenzende park Grand Teton. Kenmerkend voor dit nationale park is de uitgestrekte natuur en het zicht op het magnifieke Tetongebergte.

We schrijven oktober 2017, Pieke en ik gaan 3,5 week door Panama en Costa Rica reizen. Deels vooraf gepland, maar vooral veel vrijheid gelaten om ter plekke te kijken wat we willen zien en doen. De vl... Lees meer

Hectiek, natuur, wildlife, jungle, paradijselijke stranden, aardbeien, theeplantages, expeditie Robinson, wereldstad. Dat is waarom Maleisië op de bucketlist staat! Het is een veelzijdig land en de ma... Lees meer