Welkom bij Columbus Reisreporter

'845525' door Graaf '845525' door Graaf

JordaniëPetra

JordaniëPetra

Klein Petra

Graaf

Voordat je Petra, de oude stad van de Nabateeërs gaat bezoeken, raadt men eerst een bezoekje aan Klein-Petra (Siq al-Barid) aan. Dit ‘voorstadje’ van Petra ligt in een kloof op zo’n 8 km ten noorden van Petra. Het is veel kleiner dan Petra en krijgt veel minder toeristen. Ook hier vormt een smalle siq (kloof) de toegangsweg en kun je meerdere tombes, tempels en monumenten bewonderen, als ook diverse rotsschilderingen.

'845522' door hestermaasdam '845522' door hestermaasdam

IndiaVaranasi

IndiaVaranasi

Heilige man

hestermaasdam

Afstand doen van al je aardse bezittingen en er op vertrouwen dat God en de mensheid wel voor je zorgen. Dat wordt door de mensen inderdaad gedaan want het is goed voor je karma om goede daden te verrichten. Deze mannen zorgen in ieder geval voor een kleurrijk straatbeeld.

'845521' door aticketto '845521' door aticketto

Groot-Brittannië

Groot-Brittannië

Millennium Bridge

aticketto

De Millenium Footbridge in Londen was de eerste nieuwe brug over de Theems sinds de Tower Bridge in 1894. Ze hebben dus lang kunnen sparen om deze £ 18,2 miljoen op te hoesten. De brug kreeg al snel de bijnaam ‘The Wobbly Brige’ want als er veel mensen overheen liepen veroorzaakte het veel trillingen. Voor zo’n extra £ 5 miljoen werd dit weer opgelost.

'842567' door krijnvandergiessen '842567' door krijnvandergiessen

KeniaAmboseli NP

KeniaAmboseli NP

Stofhappen

krijnvandergiessen

Nog een foto uit het geweldige Amboseli. Dit keer niet zwart-wit, maar in kleur om de prachtige zonsopkomst weer te geven. 2 zebras vechten (of spelen) op de open vlaktes, terwijl de warme zonnestralen het opstuivende stof oranje kleuren. Het was erg vroeg in de ochtend, en dit waren een van de eerste dieren die we die dag spotte: meteen raak dus! Als je niet in een van de dure lodges wilt overnachten, zet dan je tentje op bij de ‘community campsite’ net buiten het park. Vanaf daar is het slechts enkele minuten rijden naar de poort. Als je de dag van tevoren al je toegangsbewijs hebt gekocht (gewoon bij de poort), rijd je als eerste het park in terwijl de zon opkomt achter de Kilimanjaro!

'842018' door martinhectors '842018' door martinhectors

Costa RicaCentraal Costa Rica (hoogland)

Costa RicaCentraal Costa Rica (hoogland)

Gefladder

martinhectors

Toen we in San Gerardo de Dota verbleven was het achter onze bungalow een gefladder van jewelste. Verschillende soorten kolibries vlogen hier over en weer. Dit is de groene violetoorkolibrie. Het is een middelgrote, metallic groene kolibrie met glinsterende violet oorvlekken op de beide zijden van de nek. Hij is ongeveer 10 cm groot en geeft de voorkeur aan vochtigere en hooggelegen gebieden (1200 tot 2300 m) zoals nevelwouden.

'842582' door MiekeDeHaas '842582' door MiekeDeHaas

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Rijstterrassen en...d

MiekeDeHaas

Yunnan , daar moet je zijn voor de rijstterrassen. Vooral in Yuanyang kom je ogen te kort. De rijstterrassen vallen inmiddels onder UNESCO . Logisch. Elk rijstterras is ook een kunstwerken op zich. De dorpjes liggen prachtig aangrenzend aan de rijstterrassen. Vanuit deze dorpjes gaat de plaatselijke bevolking op pad om ze te bewerken, aan te planten enz. Hun uitzicht is niet verkeerd maar de werkzaamheden zijn zwaar. Het blijft handwerk. Een tour langs al die rijstterrassen verveelt geen seconde. Alleen februari en maart is er water op de rijstterrassen en dat maakt het zo speciaal.

We vertrekken morgenochtend met de trein van Ella naar Kandy. Naar het schijnt een van de mooiste treinreizen ter wereld. De trein is vaak al weken vantevoren volgeboekt en wij waren daarom ook blij n... Lees meer