Welkom bij Columbus Reisreporter

'1013347' door baatjes '1013347' door baatjes

PeruColca Canyon

PeruColca Canyon

Cruz del Condor

baatjes

Een foto zonder toeristen is bij Cruz del Condor niet mogelijk. Maar een foto met al die toeristen geeft wel goed de sfeer weer. Normaal gesproken zou ik balen van zoveel mensen, maar hier voegde het op de een of andere manier iets toe. Iedereen stond gespannen te wachten tot de Andes Condors eindelijk uit de kloof tevoorschijn kwamen. Op het moment dat het eenmaal zover was, was het een collectief ‘oh' en 'ah’ wat je hoorde. Wat een indrukwekkende vogels. Ik vind het niet gek dat kleine kinderen beginnen te huilen op het moment dat een condor vlak over vliegt.

'1013346' door PleunGroeneveld '1013346' door PleunGroeneveld

Verenigde StatenArizona

Verenigde StatenArizona

Surrealistisch

PleunGroeneveld

Door mijn foto's bladerend kwam ik deze foto gemaakt in de Lower Antelope Canyon tegen. In deze canyon sta je telkens weer versteld van de vele surrealistische vormen die er in duizenden jaren zijn gevormd, als je die kant op gaat mag je dit eigenlijk niet missen.

'1013345' door neretslok '1013345' door neretslok

Zuid-AfrikaKaroo NP

Zuid-AfrikaKaroo NP

Kroonkraan

neretslok

De kraanvogel komt over de hele wereld wel voor, zowel als trekvogel en als broedvogel. De kroonkraan komt specifiek alleen in het zuidelijke deel van Afrika voor. Deze maakt het, met zijn uitgestoken tong, wel heel bont naar de fotograaf toe!

'1000651' door ThijsVDenBurg '1000651' door ThijsVDenBurg

SpitsbergenLongyearbyen

SpitsbergenLongyearbyen

Aurora Borealis op...

ThijsVDenBurg

Ondanks de kou, hebben we een paar uur van dit hele bijzondere schouwspel met verwondering bekeken. Een beetje geluk met het weer en de zonneactiviteit moet je wel hebben. Maar als dan het dansende licht in volle glorie schijnt is dat adembenemend (net als de overige de 4 nachten erna ook ;)

'1000421' door ManonVanGoethem '1000421' door ManonVanGoethem

NoorwegenTromsø

NoorwegenTromsø

De onwerkelijke...sch

ManonVanGoethem

Wow! Dat is wat ik dacht toen we de top bereikten van onze wandeling op Senja en dit uitzicht hadden! Senja is het minder bekende zusje van de Lofoten, en daardoor voelt het hier nog een stuk ongerepter. Tijdens onze wandeling kwamen we maar 3 andere wandelaars tegen. En eenmaal op de top hadden we dit uitzicht helemaal voor ons zelf! Het weer was lekker typisch Noord-Noorwegen: Zon en heftige regenbuien wisselde elkaar af. Wat zorgt voor een prachtig dramatisch en bijna onwerkelijk uitzicht!

'1006605' door whelder '1006605' door whelder

PolenZuidoost Polen

PolenZuidoost Polen

Vlotvaren

whelder

Het grensgebied tussen Polen en Slowakije ligt deels in het Tatra-gebergte. Daar loopt de Dunajec als grensrivier. Op deze grensrivier kun je vlotvaren. Dat zou een saaie bedoening zijn als de omgeving niet zo ontzettend mooi was. Een prima bestemming voor iemand die iets nog iets voor de herfst zoekt want dan vind er een ware kleurenexplosie plaats.

Chéngdū is de grootste stad in het westen van China en de transferhub voor Tibet. Een beetje rondwandelen in de stad, Mao Zedong een vriendelijke groet toezwaaien. In een uitermate staat van rust zwaa... Lees meer