Welkom bij Columbus Reisreporter

'1067652' door ThijsVDenBurg '1067652' door ThijsVDenBurg

PeruMachu Picchu

PeruMachu Picchu

Groene boomslang als.

ThijsVDenBurg

Al uitpuffend zittend en genietend van het uitzicht van Wayna Pichhu, de bergtop bij Machu Pichhu, krijg ik onverwachts bezoek van deze kleine gladde groene vriend. Er kriebelt iets over mijn broek en ik til mijn reisboek even op. Een klein nieuwsgierig groen kopje kijkt me aan. Mijn spieren trekken samen maar ik geef geen kik. Ik heb wel wat kennis over slangen en zie dat het slangetje een ronde kop heeft in plaats van een driehoekige. Dat wil meestal zeggen dat het een ongevaarlijke (niet giftige) is. Toch blijf ik rustig en wacht tot ze van me af is gegleden. Een mooie groene vriend erbij. Toch maar even een foto gemaakt.

'1067592' door Llien '1067592' door Llien

AustraliëGreat Ocean Road

AustraliëGreat Ocean Road

Koala met jong in...O

Llien

Tijdens onze reis door Australië kwamen we op Bimbi Park terecht. Een camping waar ook Koala's te vinden waren. Wij hadden geluk om deze moeder met jong aan te treffen.

'1067591' door ChristaThieme '1067591' door ChristaThieme

OostenrijkTirol

OostenrijkTirol

Goede start

ChristaThieme

Dit weekend is de start van het winterseizoen in Zell am Ziller, Oostenrijk en wij konden erbij zijn! Nog niet alle accommodaties, voorzieningen en pistes zijn open omdat er nog te weinig sneeuw ligt. Maar de sneeuwkanonnen zijn actief om te zorgen dat alle pistes geprepareerd zijn voordat de echte stroom wintersporters op gang komt. Het hele dorp is dit weekend vrij waardoor de locals als eersten van de begaanbare en nog ongerepte pistes naar beneden kunnen roetsjen en natuurlijk wordt de start van het seizoen gevierd met de alom bekende après-ski feesten. Maar ook het wat meer serieuze werk is begonnen. De opleidingen tot skileraren starten ook deze week, zodat er straks voldoende lessen gegeven kunnen worden aan de beginners en gevorderden die hun techniek willen verbeteren. Dus zelfs nu kun je 'klasjes' op de pistes tegenkomen, al kunnen deze al supergoed skiën. Voor de rest is het vooral genieten van de heerlijke rustige pistes en prachtige uitzichten!

'1063609' door ChristaThieme '1063609' door ChristaThieme

OostenrijkSerfaus

OostenrijkSerfaus

Ongelofelijk...schouw

ChristaThieme

Ik ben niet snel echt onder de indruk maar bij deze aanblik viel mijn mond open van verbazing toen we op een ochtend tijdens onze skivakantie in Serfaus de eerste gondel en lift naar de Plansegg pakten. In het dorp en tijdens de tocht omhoog was de hemel grauw en sneeuwde het. Op de top aangekomen draaiden we ons om, klaar om de skihelling te gaan afdalen. Vol verbazing stopten wij en - iedereen die uit de lift kwam - om te kijken naar dit ongelofelijke schouwspel. Beneden het wolkendek sneeuwt het en boven het wolkendek is een strakblauwe hemel met een stralende zon! Twee werelden in één foto, met elkaar verbonden door een enkele zonnestraal. Door een gat in het wolkendek schijnt deze gouden zonnestraal op de skipiste. Dit fenomeen zorgde ervoor dat je tussen de glinsterende sneeuwvlokken naar beneden skiede, alsof er allemaal glitters om je heen in de lucht zaten. Echt een beleving om nooit te vergeten! Gelukkig had ik deze dag mijn fototoestel bij mij omdat ik een paar mooi foto's wilde maken van mijn dochter. Wat een geluk! En wat kan wintersport toch geweldig zijn!

'1063354' door Esthers '1063354' door Esthers

Papoea Nieuw GuineaSepik

Papoea Nieuw GuineaSepik

Crocodile festival

Esthers

Ambunti crocodile festival. In het dorpje Ambunti wordt sinds ca. 12 jaar jaarlijks het Crocodile festival in augustus gehouden. Krokodillen zijn belangrijk voor de mannen die leven in dit gedeelte van de Sepik rivier. Het straalt kracht en mannelijkheid uit. De levende krokodillen worden tijdens dit festival als een soort sieraad op het lichaam gedragen. De bek wordt dicht gebonden en de krokodil wordt met een touwtje om de nek gehangen om zo de hele dag samen te dansen. Of dat het voor de krokodil wel gezellig is dat betwijfel ik.

'1063335' door hbplaatjes '1063335' door hbplaatjes

Zimbabwe

Zimbabwe

Wilde honden pubs...o

hbplaatjes

Mana Pools is een bijzonder park in het noorden van Zimbabwe aan de Zambezi Rivier. Het is afgelegen en zeker de strook aan de rivier is prachtig met vele grote bomen. Bijzonder is ook dat je met de auto niet van de paden mag, maar lopend wel. In de vroeg morgen zaten we dan ook eerste rang (met tegenlicht) toen de wilde honden pubs wakker werden.