Welkom bij Columbus Reisreporter

'1097004' door Menno Schaefer '1097004' door Menno Schaefer

NoorwegenTrondheim

NoorwegenTrondheim

#mynorwaystories...Tr

Menno Schaefer

De pakhuizen van Trondheim zijn overdag al mooi om te zien. Maar in het blauwe uurtje en met de lichtjes aan is het ook een mooi gezicht. Je kon lekker eten Trondheim wij hadden gekozen om in de oude haven (nedre elvehavn) te gaan eten. Je hebt hier hele leuke en moderne eettentjes waar het erg gezellig is en een goede sfeer hangt.

'1097003' door Menno Schaefer '1097003' door Menno Schaefer

CanadaVancouver

CanadaVancouver

Vancouver

Menno Schaefer

De eerste ochtend na aankomst in Canada. Last van jetlag dus hartstikke vroeg wakker. Geeft niet, gelukkig was er ontbijt in het hotel zo vroeg en aangezien we de boot naar Vancouver Island moesten hebben in de ochtend hadden we mooi nog even tijd om een rondje te maken om het Stanley park heen. Het uitzicht op een stukje skyline van Vancouver in het opkomende licht. Een erg leuke stad vond ik het waar iedereen redelijk relaxed was. Het is zeker een aanrader voor een bezoekje.

'1097001' door hestermaasdam '1097001' door hestermaasdam

MarokkoRabat

MarokkoRabat

Necropool Chella

hestermaasdam

Sala was een Romeinse stad in de Romeinse provincie Mauretania Tingitana, gelegen bij een buitenwijk van het huidige Rabat in Marokko. Tegenwoordig wordt de plaats aangeduid als Chella. Er zijn ruïnes aangetroffen uit de oudheid en de middeleeuwen. Na de val van het Romeinse Rijk geraakten vele steden in verval, zo ook Sala. In 1154 werd de stad verlaten ten gunste van het nabijgelegen Salè. De Almohaden gebruikten de inmiddels verlaten stad als necropolis.

'1095996' door travelbag '1095996' door travelbag

IndiaKarnataka

IndiaKarnataka

Up the hill in Hampi

travelbag

Om naar Hampi te gaan verblijf je meestal in Hospet. Het ligt op ongeveer 30 minuten rijden. Bezoek Hampi vroeg in de morgen. Regel een tuk tuk die je eventueel ook de verdere dag door het gebied rijdt. De afstanden zijn niet allemaal te belopen. Begin je dag op een van de mooie uitzichtpunten op een van villa en zie de zon opkomen, ga dan lekker ontbijten en geniet de verdere dag van dit mooie gebied vol tempels.

'1096327' door Rhodaxx '1096327' door Rhodaxx

India

India

Woestijnvolk maakt he

Rhodaxx

Met een Jeep of op een kameel de zonsondergang in de zandduinen van de Thar woestijn doorkruisen is leuk. Nog leuker is het als je daarna aanschuift bij een heerlijke diner onder de sterrenhemel in een tentenkamp. En als je dan tijdens je tocht door de woestijn deze vrolijke mensen bent tegengekomen is het feestje compleet.

'1096363' door Menno Schaefer '1096363' door Menno Schaefer

NederlandNoord-Holland

NederlandNoord-Holland

Grote Burgermeester

Menno Schaefer

Dit portret van grote burgermeester maakte ik in de haven van Den Oever. Het is een soort die niet veel in Nederland te zien is. Deze meeuwen soort lijkt veel op de mantelmeeuw maar hij mist het zwart in de veren. Daardoor is hij bijna egaal wit. Het mooiste is dat deze op de cover van het boek Birk staat van Jaap Robben. Iets waar ik best trots op ben.

TAIRUA | We maken een kleine détour voor we ons enkele dagen settelen op de Coromandel Peninsula. Nu we hier toch in de buurt zijn, wil ik heel graag ‘The Hobbiton’ bezoeken. Dat is de herbouwde movie... Lees meer

En dan ontspoort de trein! De bus hobbelt door de regen over de oude Incaweg naar Esperanza. Boven de chauffeur hangen een CD, een Jezusfiguur, een paar kleine schoentjes en een minihangmatje. De vers... Lees meer