Welkom bij Columbus Reisreporter

'1063687' door karinm '1063687' door karinm

OmanNizwah

OmanNizwah

Onderonsje

karinm

In een zijstraatje van de soukh in Nizwah waren we even op een muurtje gaan zitten om het stadsleven aan ons voorbij te zien trekken. Even verderop zag ik deze dame zitten, ze verkocht stokken en was ze keurig aan het rangschikken. Een man kwam op haar af en begon een praatje, en al snel kwam er een tweede man en er ontspon zich een geanimeerd gesprek (zo klonk het tenminste). De mannen bleven elkaar maar vastpakken aan armen en handen, het gaf zo'n enthousiaste aanblik dat ik ze wel vast moest leggen.

'1063686' door corriedewinter '1063686' door corriedewinter

MadagaskarZuid Madagaskar

MadagaskarZuid Madagaskar

Ga met de Vezo in zee

corriedewinter

We zijn RN 7 afgereden tot aan de westkust. De kustweg van Tulear naar Ifaty was tot voor kort een zandweg waar je het beste met een taxibrousse over kon rijden. Tegenwoordig is deze weg gedeeltelijk verbeterd tot een asfaltweg, de RN9. China wil op deze manier gemakkelijker katoen naar de havens vervoeren. Wij logeerden ver van de hoofdweg in Mangily. Naast ons hotel ligt een vissersdorp. Hier wonen de Vezo, een van de kleinste stammen van Madagaskar. Het is avond, alle pirogues zijn op het strand getrokken, Morgenochtend vroeg worden de zeilen weer gehesen. Wij hebben een afspraak gemaakt om mee te gaan. Voor een klein bedrag vaart de visser langs de kust naar een ander strand waar hij een maaltijd van versgevangen vis klaarmaakt. Het is heerlijk snorkelen, je ziet de mooiste vissen in het ondiepe water. Neem wel zelf een snorkel mee, de visser gebruikt de snorkel zelf ook. Deze jongen gaat morgen ook mee; Hij zit dan op een van de drijvers. Sommige vissers spreken een beetje Frans. Engels is lastig, maar in je hotel is er altijd wel iemand die iets voor je kan regelen. Wij logeerden in hotel Bellevue, dat sinds 2014 door Jimmy en Olivia wordt gerund. De kamers liggen direct aan het strand of iets hoger. Het uitzicht is fenomenaal.

'1063685' door ALopezBlanco '1063685' door ALopezBlanco

JordaniëWadi Rum

JordaniëWadi Rum

Ervaar de woestijn

ALopezBlanco

De Wadi Rum woestijn is magisch mooi, een sprookje, buitenaards en zo kan ik nog wel even verder gaan met nog meer superlatieven! Je kan dit overweldigend mooie landschap (vooruit ik gooi er nog eentje in :-) ) op verschillende manieren ervaren. Het meest relaxte? Zittend op de bult van een dromedaris. Ik had het van tevoren niet gedacht maar wat zat dat lekker en een geweldige ervaring. Wat een rustige, lieve, sterke dieren! Hier liggen er twee onder de schaduw van misschien wel het enige boompje in Wadi Rum.

'1052366' door ChristaThieme '1052366' door ChristaThieme

OostenrijkSerfaus

OostenrijkSerfaus

Kleurig en koud

ChristaThieme

Nu ik uit mag kijken naar de winter in Canada komende januari, verheug ik mij weer op de sneeuw en de kou, inclusief het skiën, snowboarden en hiken. Ik hoop dat ik mooie foto's kan schieten zoals deze foto die vorige winter in Serfaus is genomen. Als je vroeg in de ochtend de straten volgt in tegenovergestelde richting van de skiliften, dan kom je uiteindelijk op een wandelpad dat her en der gekruist wordt door vers geprepareerde loipes. De langlaufers zijn er nog niet, daar is het te vroeg voor. Je hebt de maagdelijke witte wereld helemaal voor je alleen en je kan genieten van een knallende zonsopkomst. Vooral het moment vóór dat de zon op komt, het zogeheten blauwe uurtje, kan ontzettend mooi zijn. Zorg dat je op tijd je warme bedje uitkomt en ook het blauwe uurtje niet mist.

'1063354' door Esthers '1063354' door Esthers

Papoea Nieuw GuineaSepik

Papoea Nieuw GuineaSepik

Crocodile festival

Esthers

Ambunti crocodile festival. In het dorpje Ambunti wordt sinds ca. 12 jaar jaarlijks het Crocodile festival in augustus gehouden. Krokodillen zijn belangrijk voor de mannen die leven in dit gedeelte van de Sepik rivier. Het straalt kracht en mannelijkheid uit. De levende krokodillen worden tijdens dit festival als een soort sieraad op het lichaam gedragen. De bek wordt dicht gebonden en de krokodil wordt met een touwtje om de nek gehangen om zo de hele dag samen te dansen. Of dat het voor de krokodil wel gezellig is dat betwijfel ik.

'1022443' door karinm '1022443' door karinm

SwazilandMlilwane Wildlife Sanctuary

SwazilandMlilwane Wildlife Sanctuary

Fietsend langs...zebr

karinm

In Mlilwane Wildlife Sanctuary is het leuk wild spotten. Je zult er de Big Five niet aantreffen, maar des te mooier is het dat je in dit park te voet of per fiets op safari kunt. Fietsen zijn te huur bij het hoofdgebouw, waar je je auto kunt parkeren en na je fietstocht kunt genieten van een drankje. Wat gaaf vonden we het om dit te doen, echt een aanrader!

ABEL TASMAN NATIONAL PARC | Best een spannende dag, want we ondernemen een 2-daagse wandeltocht waarbij we in een hut zullen overnachten. De tocht die we doen ligt in het Abel Tasman Parc in de ‘Golde... Lees meer

Een aantal jaar geleden is onze moeder overleden. Mijn broer, zusje en ik besloten om haar as in kleine potjes mee te nemen tijdens al onze vakanties en reizen. We laten haar op bijzondere plaatsen ac... Lees meer