Welkom bij Columbus Reisreporter

'834196' door Graaf '834196' door Graaf

OezbekistanSamarqand

Majolica tegelwerk

Graaf

Samarqand is een voorbeeld van de indrukwekkende geschiedenis van de oude Zijderoute. Met de mooie sprookjesachtige steden zoals beschreven in de sprookjes van 1001 nacht. Samarqand spant de kroon, deze voormalige hoofdstad van het machtige Rijk van Amir Temur in de 14de en 15de eeuw, heeft een enorme pracht aan de mooiste met majolica betegelde bouwwerken. Hier een detail van een van de torens van Registan.

'834193' door wisseschout '834193' door wisseschout

CambodjaCentraal Cambodja

Zo kan het ook

wisseschout

Het vervoer van varkens is toch wel even een dingetje als je het voor het eerst ziet. Deze zijn dusdanig " ingepakt" dat ze echt geen kant opkunnen. Het derde varken ging er ook nog bovenop. Maar ja als ik in het algemeen naar het dieren vervoer keek moest ik wel vaker slikken

'834192' door Sandral '834192' door Sandral

IndiaDelhi

Jama Mashid

Sandral

Een mooie moskee in Oud Delhi, dus schoenen uit, en de vrouwen een overjurk aan. Er is een enorm binnenhof met een watertje, 4 hoektorens en toegankelijk via 3 ingangen. Heerlijk om rond te slenteren.

'825908' door corriedewinter '825908' door corriedewinter

NederlandRotterdam

Neem de Street Art...

corriedewinter

Op een regenachtige dinsdagmiddag is er buiten weinig te beleven in het centrum van Rotterdam, zeker omdat er nogal veel verbouwd en gebouwd wordt. Gelukkig worden bouwplaatsen en rolluiken verfraaid met Sreetart. Je kunt zelfs een complete Streetart Route van zeven kilometer langs 28 werken van voornamelijk Rotterdamse kunstenaars lopen. De route kan via wifi worden gedownload (zodat de app ook zonder internetverbinding werkt tijdens de wandeling. De app wordt continu bijgewerkt met de nieuwste straatkunst dus er is altijd wat nieuws te ontdekken. Downloaden: Rotterdam.info :Rotterdam Street Art Route Deze muurschildering van van de getalenteerde zangers Folami van de Nile Rogers band ontdekte ik op de luiken van de Daily Rush store in de Korte Hoogstraat. Tymon Ferenc de Laat van MeLikePainting zette in 2015 zijn handtekening in de linkerhoek. Info: De in 1979 geboren Tymon Ferenc de Laat studeerde in 2001 af aan de Willem de Kooning Academie. Tymon heeft een sterke binding in kleur en techniek met pop en street-art. Zijn werk is brutaal geschilderd in felle kleuren, trefzekere gebaren en is geïnspireerd door vele jaren reizen om de wereld , met name Latijns –Amerika. Zijn studio en galerie is te vinden in het hart van Crooswijk op de Schuttersweg 113b in Rotterdam.

'834139' door wisseschout '834139' door wisseschout

Frankrijk

Daar is het water.

wisseschout

Wat hebben we een plezier gehad om de capriolen van de flamingo's in de Camargue. Deze twee klommen over het dijkje heen en gleden aan de andere kant het water weer in. Dat ging niet helemaal goed. De voorste viel min of meer en ging kopje onder.

'825554' door corriedewinter '825554' door corriedewinter

SpanjeAndalusie

Flamenco in Ronda

corriedewinter

Ronda ligt in een bergachtig gebied in centraal Andalusië, zo’n vijftig kilometer landinwaarts van de Costa del Sol op ongeveer 750 meter boven zeeniveau. De rivier Guadalevín splitst het stadje in tweeën en heeft een diepe kloof uitgesneden, waaroverheen drie beroemde bruggen van Ronda zijn gebouwd; de Puente Romano (“Romeinse brug”, ook bekend als Puente San Miguel), de Puente Viejo en de beroemde Puente Nuevo (“Nieuwe brug”). Tot zover Wikipedia. Wij parkeerden in de nieuwe stad en liepen over de beroemde brug de oude stad in, op zoek naar avontuur. Gelukkig was het niet zo druk, dus we hadden alle tijd om van de mooie vergezichten te genieten. Langs de kloof bloeien grote cactussen, een schitterend gezicht. Deze dame was net klaar met het schoonmaken van de Igkesia de Santa Maria la Mayor en deed even de flamenco voor. Zou ze blij zijn dat de site het weer doet?

Vrijdag 08 september 2017 Nieuwe duik dag. Na een half uur varen plonzen we onder bij “secret”. We zien een paar erg grote langoesten die bij elkaar zitten en met hun lange sprieten probe... Lees meer

Woensdag 06 september 2017 We landen op Sao Vicente en hebben via de plaatselijke “tourist info” een auto gehuurd. We komen met onze Jimny 4x4 aan bij de ferry die ons naar Santo Antao za... Lees meer