Welkom bij Columbus Reisreporter

'1063552' door Jan10e '1063552' door Jan10e

ChiliTorres del Paine NP

ChiliTorres del Paine NP

Torre del Paines

Jan10e

We maken tijdens de excursie vanuit El Chaltén een lunchbreak bij de Cascade Rio del Paines. Wat een mooie plek. (niet wetende dat het hierna nóg beter ging worden) Heel heel in de verte liggen de Torres. We komen er tijdens deze excursie niet echt in de buurt. Dan moet je echt gaan hiken. Dat zit er niet in bij deze dagtocht. Wel in de namiddag een andere korte wandeling nog gemaakt. Een prachtdag die het aantal uur bussen toch de moeite waard maakt!

'1063551' door Jan10e '1063551' door Jan10e

ChiliTorres del Paine NP

ChiliTorres del Paine NP

Rio Paines waterval

Jan10e

Tijdens de excursie vanuit El Calafate naar Torres del Paines zijn er diverse stops om van de indrukwekkende bergen en meren te genieten. Zo ook deze waterval Rio Paines. Om het lunchpakket te nuttigen. De lunchpakketten zijn bij de excursie prijs inbegrepen. t Is een prachtige plek zonder picnictafels. Dus lekker in het gras of op een kei zitten. Alvorens het lunchpakket te nuttigen eerst nog alle kanten van deze waterval bekeken. Mooi hoe het water hier twee kanten naar beneden valt.

'1063550' door Jan10e '1063550' door Jan10e

ChiliTorres del Paine NP

ChiliTorres del Paine NP

Cuernas Uitzichtpunt

Jan10e

Vanuit El Calafate hebben we een lange dagtocht gemaakt naar Torres Del Paines. Met zo'n truckbus. Alles keurig netjes geregeld en verzorgd. We zijn niet echt dichtbij de Torres geweest... een dagtocht lopen heb ik gewoon niet (meer) in de benen zitten... Dus om dan daar te overnachten om te hiken, dat was voor ons niet van toepassing. Als ik erover lees, de 'W' enzo... te gek, maar dan had ik eerst flink moeten trainen en die tijd had ik helaas niet (zat nog heerlijk in Kaapstad te overwinteren) Met deze excursie maak je behalve de 2,5 uur heen en 2,5 uur terug... inclusief de grensovergangen genoeg mee om toch een prachtige dag te hebben. De truck stopt bij diverse miradors, zijn steeds omringd door machtige pieken, we lunchen (lunchbox inclusief) bij Cascadas Rio Paines, passeren prachtig blauwe meren, zien de Salto Grande vanaf de weg en maken tot slot een wandeling vanaf Refugio Pedeto naar Mirador Cuernos v.v. Op de foto is het keerpunt van deze wandeling te zien. De echte 'mirador' ligt nog wat verder als ik op google maps kijk. Wij zijn tot hier gekomen. T is met wat tegenlicht, maar het is zoals het was... De hele dag hadden we te maken met deze dreigende wolken, maar gelukkig is er geen spatje regen uitgevallen. t' Was wel koud, had mijn handschoenen aan en sjaal om. De wind woei ijzig.

'1052366' door ChristaThieme '1052366' door ChristaThieme

OostenrijkSerfaus

OostenrijkSerfaus

Kleurig en koud

ChristaThieme

Nu ik uit mag kijken naar de winter in Canada komende januari, verheug ik mij weer op de sneeuw en de kou, inclusief het skiën, snowboarden en hiken. Ik hoop dat ik mooie foto's kan schieten zoals deze foto die vorige winter in Serfaus is genomen. Als je vroeg in de ochtend de straten volgt in tegenovergestelde richting van de skiliften, dan kom je uiteindelijk op een wandelpad dat her en der gekruist wordt door vers geprepareerde loipes. De langlaufers zijn er nog niet, daar is het te vroeg voor. Je hebt de maagdelijke witte wereld helemaal voor je alleen en je kan genieten van een knallende zonsopkomst. Vooral het moment vóór dat de zon op komt, het zogeheten blauwe uurtje, kan ontzettend mooi zijn. Zorg dat je op tijd je warme bedje uitkomt en ook het blauwe uurtje niet mist.

'1022443' door karinm '1022443' door karinm

SwazilandMlilwane Wildlife Sanctuary

SwazilandMlilwane Wildlife Sanctuary

Fietsend langs...zebr

karinm

In Mlilwane Wildlife Sanctuary is het leuk wild spotten. Je zult er de Big Five niet aantreffen, maar des te mooier is het dat je in dit park te voet of per fiets op safari kunt. Fietsen zijn te huur bij het hoofdgebouw, waar je je auto kunt parkeren en na je fietstocht kunt genieten van een drankje. Wat gaaf vonden we het om dit te doen, echt een aanrader!

'1058146' door agrotewal '1058146' door agrotewal

MarokkoTafraout

MarokkoTafraout

Festival in Tafraout

agrotewal

Vier jaar op rij zijn we naar Tafraout geweest. Altijd in het vroege voorjaar, maar dit jaar voor het eerst heb ik het amandel bloesem festival mee mogen maken. Het festival wordt gevierd in februari of maart, afhankelijk van de bloesems aan de amandelbomen. Er is dus van tevoren niet bekend wanneer het plaatsvind. Dat is een minpuntje maar verder is het een hele belevenis. Dagen lang wordt er uit alle macht feest gevierd, live muziek, demonstraties, marktkraampjes en verschillende activiteiten welke met aanplakborden bekend worden gemaakt. Denk daarbij aan kleiduiven schieten en mannen te paard. Het hele stadje loopt uit om maar niets te hoeven missen van de prachtig uitgedoste mannen die langs galopperen en halverwege met ouderwetse vuurwapens in de lucht schieten. Dranghekken voorkomen dat mensen de arena betreden en voor de hoeven komen van de langs stormende paarden.

Een aantal jaar geleden is onze moeder overleden. Mijn broer, zusje en ik besloten om haar as in kleine potjes mee te nemen tijdens al onze vakanties en reizen. We laten haar op bijzondere plaatsen ac... Lees meer

We schrijven oktober 2017, Pieke en ik gaan 3,5 week door Panama en Costa Rica reizen. Deels vooraf gepland, maar vooral veel vrijheid gelaten om ter plekke te kijken wat we willen zien en doen. De vl... Lees meer