Welkom bij Columbus Reisreporter

'1063416' door silver '1063416' door silver

Dominica

Dominica

Om de bocht

silver

Dominica is nog steeds een van mijn mooiste ervaringen. Pracht eiland, lieve mensen en ver weg van gebaande paden. Rijdend in onze 4wheeldrive zien we langs de weg het bordje "Spanny Water Fall" , ok even bezoeken dus. Parkeer de wagen op een vlak stuk en zoek het pad. Op Dominica kom je dan vaak een klein hokje tegen waar je 1 of 2 € moet betalen als bijdrage voor het onderhoud van het pad. Vaak ben je blij dat ze het pad onderhouden anders zou je sommige plaatsen nooit vinden. Hier lopen we een half uur door de jungle en vragen ons af of er echt wel een waterval is. Dan beneden aan een trap (vandaar die 2€) en de hoek om kom je in een natuurlijke kom met kraakhelder water en een waterval en ook nog eens plantenmuur waar je stil van wordt. (ik als liefhebber wel tenminste) De hele intratuin aan een muur. Ook de vele kikkers en hagedisachtigen blijven verbazen. vanaf hier kan je via een steile wand waar touw hangt nog verder naar een 2e waterval en pool. En al die tijd alleen op de wereld en blij met je 2 euri bijdrage anders had je de weg terug niet meer gevonden. Jammer is alleen dat het water zou koud is. :-))

'1063414' door ChayenneSweebroek '1063414' door ChayenneSweebroek

CubaTrinidad

CubaTrinidad

A Cuban singing in th

ChayenneSweebroek

Cuba, een land met zoveel creatief talent en cultuur, zoveel verschillende dansstijlen zoals salsa dansers, afro-afrikaanse dansers, zangers, schilders. Er is zoveel meer te zien en te leren van de locals dan enkel de luxe resorts en witte stranden...

'1063413' door Graaf '1063413' door Graaf

IndonesiëRaja Ampat

IndonesiëRaja Ampat

Fotostop op zee

Graaf

Tijdens de excursie met de boot naar diverse eilanden van Raja Ampat, maakten we ook een leuke fotostop midden op zee. Vlak ten noorden van het eiland Kri, ligt dit kleine eilandje met een zandbank ervoor. Zij noemden dit een eilandje wat bij laag water (en bepaalde maanstand) er is, en meestal er niet is. Maar het is wel leuk om midden op zee "uit de boot te stappen" en rond te lopen.

'1022443' door karinm '1022443' door karinm

SwazilandMlilwane Wildlife Sanctuary

SwazilandMlilwane Wildlife Sanctuary

Fietsend langs...zebr

karinm

In Mlilwane Wildlife Sanctuary is het leuk wild spotten. Je zult er de Big Five niet aantreffen, maar des te mooier is het dat je in dit park te voet of per fiets op safari kunt. Fietsen zijn te huur bij het hoofdgebouw, waar je je auto kunt parkeren en na je fietstocht kunt genieten van een drankje. Wat gaaf vonden we het om dit te doen, echt een aanrader!

'1052366' door ChristaThieme '1052366' door ChristaThieme

OostenrijkSerfaus

OostenrijkSerfaus

Kleurig en koud

ChristaThieme

Nu ik uit mag kijken naar de winter in Canada komende januari, verheug ik mij weer op de sneeuw en de kou, inclusief het skiën, snowboarden en hiken. Ik hoop dat ik mooie foto's kan schieten zoals deze foto die vorige winter in Serfaus is genomen. Als je vroeg in de ochtend de straten volgt in tegenovergestelde richting van de skiliften, dan kom je uiteindelijk op een wandelpad dat her en der gekruist wordt door vers geprepareerde loipes. De langlaufers zijn er nog niet, daar is het te vroeg voor. Je hebt de maagdelijke witte wereld helemaal voor je alleen en je kan genieten van een knallende zonsopkomst. Vooral het moment vóór dat de zon op komt, het zogeheten blauwe uurtje, kan ontzettend mooi zijn. Zorg dat je op tijd je warme bedje uitkomt en ook het blauwe uurtje niet mist.

'1013376' door marcvankessel '1013376' door marcvankessel

Verenigde Staten

Verenigde Staten

Teton

marcvankessel

Wie Yellowstone bezoekt, bezoekt (over het algemeen) ook het aangrenzende park Grand Teton. Kenmerkend voor dit nationale park is de uitgestrekte natuur en het zicht op het magnifieke Tetongebergte.

Hectiek, natuur, wildlife, jungle, paradijselijke stranden, aardbeien, theeplantages, expeditie Robinson, wereldstad. Dat is waarom Maleisië op de bucketlist staat! Het is een veelzijdig land en de ma... Lees meer

Ik heb dorst, een enorme dorst. Nog anderhalve liter water is er over van de in totaal 13 liter waar ik twee dagen geleden mee begon. Bijna 200 km heb ik afgelegd door een desolaat landschap van zand... Lees meer