Welkom bij Columbus Reisreporter

'1063391' door MariekeH '1063391' door MariekeH

MaleisiëTioman Island

MaleisiëTioman Island

'Explore, dream,...di

MariekeH

Tioman Island is een paradijsje dat vanuit Mersing goed te bereiken is. Je kunt online boottickets kopen. Geniet van een strandvakantie, duik en snorkel, ga kajakken, ontdek de jungle en spring onder een ijskoude waterval. De ferry gaat zowel naar 'ABC' als Genting, Selang, Mukut en Juara. Plan niet teveel op de reis, vooral geen einddatum, want je wilt hier nooit meer vandaan. Leef in een hut met koud water, alleen een handdoek en bikini zijn nodig overdag, er zijn snacks te koop op het eiland. Op 'ABC' kun je zelfs heerlijke pizza's krijgen. Wat dacht je van frozen mangosmoothies? Het is mogelijk om hier een duikbrevet te halen. Maleisië is een ontzettend gaaf en relaxt land om te reizen! Op de foto zie je het zicht bij aankomst op Mukut. Accommodatie hoef je niet vooraf te boeken. Het is wel wie het eerst komt, wie het eerst maalt, maar jij bepaalt hoe lang je blijft. Mooi he?! Lees meer op mijn blog 'Explore, dream, discover Malaysia'.

'1063390' door ChristaThieme '1063390' door ChristaThieme

OostenrijkSerfaus

OostenrijkSerfaus

Zon breekt door

ChristaThieme

Volgende week wordt het koud in Nederland en misschien krijgen we wel sneeuw. Ik kan er niet rauwig om zijn, want sneeuw zorgt ervoor dat de omgeving er anders waar ik erg van kan genieten. Zoals hier in Serfaus, Oostenrijk op het einde van het wandelroute

'1063388' door steven-dijkshoorn '1063388' door steven-dijkshoorn

Groot-BrittanniëScotland

Groot-BrittanniëScotland

Onverwachts hoogtepun

steven-dijkshoorn

Tijdens het rijden tussen verschillende gebieden qua uiterlijk richting Fort William, zijn we verrast door de schitterende natuur, watervallen en oude kastelen. Maar, er was 1 plek waar we toch eigenlijk het meest van onder de in indruk waren en dat was "Rannoch Moor". Mede door het geluk dat de zon scheen, en er geen greintje wind was. Wat er dan ontstaat is een mooi spektakel tussen water en de natuur in de vorm van reflectie. Op bovenstaande foto is een zeer klein deel te zien van wat er zich om je heen afspeelt. Allemaal kleine eilanden, bergen en toch veel diepte en overal de prachtige reflectie, het is net kunst. Dit geeft wel aan dat al rijdend door Schotland je al hotspots tegen komt die je niet op je to do lijst hoeft te zetten. Prachtig land, niet altijd even warm, maar dicht bij huis en een mooie beleving.

'1022443' door karinm '1022443' door karinm

SwazilandMlilwane Wildlife Sanctuary

SwazilandMlilwane Wildlife Sanctuary

Fietsend langs...zebr

karinm

In Mlilwane Wildlife Sanctuary is het leuk wild spotten. Je zult er de Big Five niet aantreffen, maar des te mooier is het dat je in dit park te voet of per fiets op safari kunt. Fietsen zijn te huur bij het hoofdgebouw, waar je je auto kunt parkeren en na je fietstocht kunt genieten van een drankje. Wat gaaf vonden we het om dit te doen, echt een aanrader!

'1052366' door ChristaThieme '1052366' door ChristaThieme

OostenrijkSerfaus

OostenrijkSerfaus

Kleurig en koud

ChristaThieme

Nu ik uit mag kijken naar de winter in Canada komende januari, verheug ik mij weer op de sneeuw en de kou, inclusief het skiën, snowboarden en hiken. Ik hoop dat ik mooie foto's kan schieten zoals deze foto die vorige winter in Serfaus is genomen. Als je vroeg in de ochtend de straten volgt in tegenovergestelde richting van de skiliften, dan kom je uiteindelijk op een wandelpad dat her en der gekruist wordt door vers geprepareerde loipes. De langlaufers zijn er nog niet, daar is het te vroeg voor. Je hebt de maagdelijke witte wereld helemaal voor je alleen en je kan genieten van een knallende zonsopkomst. Vooral het moment vóór dat de zon op komt, het zogeheten blauwe uurtje, kan ontzettend mooi zijn. Zorg dat je op tijd je warme bedje uitkomt en ook het blauwe uurtje niet mist.

'1013376' door marcvankessel '1013376' door marcvankessel

Verenigde Staten

Verenigde Staten

Teton

marcvankessel

Wie Yellowstone bezoekt, bezoekt (over het algemeen) ook het aangrenzende park Grand Teton. Kenmerkend voor dit nationale park is de uitgestrekte natuur en het zicht op het magnifieke Tetongebergte.

Hectiek, natuur, wildlife, jungle, paradijselijke stranden, aardbeien, theeplantages, expeditie Robinson, wereldstad. Dat is waarom Maleisië op de bucketlist staat! Het is een veelzijdig land en de ma... Lees meer

Ik heb dorst, een enorme dorst. Nog anderhalve liter water is er over van de in totaal 13 liter waar ik twee dagen geleden mee begon. Bijna 200 km heb ik afgelegd door een desolaat landschap van zand... Lees meer