Welkom bij Columbus Reisreporter

'1063436' door whelder '1063436' door whelder

Nieuw-ZeelandBay of Plenty, Coromandel, Eastland

Nieuw-ZeelandBay of Plenty, Coromandel, Eastland

Magisch

whelder

Magisch is het beste woord om de sfeer in een bos vol boomvarens te beschrijven. De varens filteren het licht prachtig en de verschillende soorten boomvarens en andere varens hebben allemaal weer net andere patronen. het Coromandel schiereiland is een goede plek om boomvarens te zien.

'1063435' door agrotewal '1063435' door agrotewal

MarokkoMeknes

MarokkoMeknes

Bab Mansour in het...

agrotewal

Als je op reis bent in Marokko, is het een aanrader om zeker naar Meknes te gaan. In tegenstelling tot de andere koningssteden komen hier niet zoveel toeristen en kun je heerlijk je eigen gang gaan. Je wordt niet aangeklampt door zogenaamde gidsen of verzoeken om kleding of geld. De Medina is zeker zo mooi als die van Marrakesh en de belangrijkste poort, Bab Mansour is één van de mooiste van het land. Zeker tijdens of vlak na zonsondergang is de poort oogverblindend. Tegenover de poort is het grote plein te vinden, waar talloze restaurantjes hun tafeltjes buiten hebben staan. Net als de Djemaa el Fna komen er 's avonds veel standwerkers en artiesten hun kunsten laten zien.

'1063434' door HenkCijsouw '1063434' door HenkCijsouw

BotswanaMaun

BotswanaMaun

Safari te voet

HenkCijsouw

In tegenstelling tot veel safaribestemmingen biedt Botswana de mogelijkheid om ook te voet in prachtige landschappen wild te gaan spotten. Vanuit Maun zijn meerdaagse mokoro trips te boeken. Je verblijft dan een of meer nachten in prachtige gebieden/ op eilanden, waar onder begeleiding van een gids wandelingen gemaakt worden. Dat biedt een heel andere ervaring dan vanuit een auto tijdens een ‘gamedrive’. In de vroeg ochtend of late middag spot je olifanten, giraffes, nijlpaarden, apen, zebra’s en buffels. Met een deskundige gids is dit een echte fotojacht, waarin je actief deel uitmaakt van de omgeving in plaats van toeschouwer vanuit een doosje op wielen te zijn. Van harte aanbevolen!

'1052366' door ChristaThieme '1052366' door ChristaThieme

OostenrijkSerfaus

OostenrijkSerfaus

Kleurig en koud

ChristaThieme

Nu ik uit mag kijken naar de winter in Canada komende januari, verheug ik mij weer op de sneeuw en de kou, inclusief het skiën, snowboarden en hiken. Ik hoop dat ik mooie foto's kan schieten zoals deze foto die vorige winter in Serfaus is genomen. Als je vroeg in de ochtend de straten volgt in tegenovergestelde richting van de skiliften, dan kom je uiteindelijk op een wandelpad dat her en der gekruist wordt door vers geprepareerde loipes. De langlaufers zijn er nog niet, daar is het te vroeg voor. Je hebt de maagdelijke witte wereld helemaal voor je alleen en je kan genieten van een knallende zonsopkomst. Vooral het moment vóór dat de zon op komt, het zogeheten blauwe uurtje, kan ontzettend mooi zijn. Zorg dat je op tijd je warme bedje uitkomt en ook het blauwe uurtje niet mist.

'1022443' door karinm '1022443' door karinm

SwazilandMlilwane Wildlife Sanctuary

SwazilandMlilwane Wildlife Sanctuary

Fietsend langs...zebr

karinm

In Mlilwane Wildlife Sanctuary is het leuk wild spotten. Je zult er de Big Five niet aantreffen, maar des te mooier is het dat je in dit park te voet of per fiets op safari kunt. Fietsen zijn te huur bij het hoofdgebouw, waar je je auto kunt parkeren en na je fietstocht kunt genieten van een drankje. Wat gaaf vonden we het om dit te doen, echt een aanrader!

'1013376' door marcvankessel '1013376' door marcvankessel

Verenigde Staten

Verenigde Staten

Teton

marcvankessel

Wie Yellowstone bezoekt, bezoekt (over het algemeen) ook het aangrenzende park Grand Teton. Kenmerkend voor dit nationale park is de uitgestrekte natuur en het zicht op het magnifieke Tetongebergte.

We schrijven oktober 2017, Pieke en ik gaan 3,5 week door Panama en Costa Rica reizen. Deels vooraf gepland, maar vooral veel vrijheid gelaten om ter plekke te kijken wat we willen zien en doen. De vl... Lees meer

Hectiek, natuur, wildlife, jungle, paradijselijke stranden, aardbeien, theeplantages, expeditie Robinson, wereldstad. Dat is waarom Maleisië op de bucketlist staat! Het is een veelzijdig land en de ma... Lees meer