Welkom bij Columbus Reisreporter

'845561' door lsteentjes '845561' door lsteentjes

NederlandScheveningen

NederlandScheveningen

Mmmm, lekker!

lsteentjes

Dit jonge vosje in de duinen bij Scheveningen loopt trots met een konijntje in zijn bek. Maar...niet hij, maar zijn moeder heeft hem gevangen! De familie bij deze burcht heeft 3 jongen dit jaar en die te zien spelen en ravotten is erg leuk om te zien.

'845560' door ThijsVanDenBurg '845560' door ThijsVanDenBurg

FrankrijkMont Blanc

FrankrijkMont Blanc

Orpierre tussen de...

ThijsVanDenBurg

Een anderhalve week heb ik in dit kleine pittoreske dorpje mogen vertoeven. Orpierre in de buurt van Gap aan de rand van de Alpen in het Zuidwesten van Frankrijk. Een relatief onbekend plaatsje totdat een 20 tot 30 jaar geleden de economie een boost moest krijgen. Rondom het dorp staan de rotswanden hoog uit het landschap geplakt. De reden om hier heen te gaan is rotsklimmen. Dit is dan ook het voornaamste publiek. Maar ook wandelen in de prachtige omgeving is genieten. Mocht dat allemaal te actief of spannend zijn kun je nog altijd aansluiten bij de dagelijkse Jeu de Boules wedstrijden in het dorp.

'845559' door jeannette '845559' door jeannette

LesothoKatse Dam

LesothoKatse Dam

Lesotho

jeannette

Onderweg naar de Katse dam kwamen we deze adembenemende landschappen tegen van heuvels en rode aarde. Ook de mensen zijn nog heel authentiek. Lesotho heeft op mij een fantastische indruk gemaakt.

'842567' door krijnvandergiessen '842567' door krijnvandergiessen

KeniaAmboseli NP

KeniaAmboseli NP

Stofhappen

krijnvandergiessen

Nog een foto uit het geweldige Amboseli. Dit keer niet zwart-wit, maar in kleur om de prachtige zonsopkomst weer te geven. 2 zebras vechten (of spelen) op de open vlaktes, terwijl de warme zonnestralen het opstuivende stof oranje kleuren. Het was erg vroeg in de ochtend, en dit waren een van de eerste dieren die we die dag spotte: meteen raak dus! Als je niet in een van de dure lodges wilt overnachten, zet dan je tentje op bij de ‘community campsite’ net buiten het park. Vanaf daar is het slechts enkele minuten rijden naar de poort. Als je de dag van tevoren al je toegangsbewijs hebt gekocht (gewoon bij de poort), rijd je als eerste het park in terwijl de zon opkomt achter de Kilimanjaro!

'842582' door MiekeDeHaas '842582' door MiekeDeHaas

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Rijstterrassen en...d

MiekeDeHaas

Yunnan , daar moet je zijn voor de rijstterrassen. Vooral in Yuanyang kom je ogen te kort. De rijstterrassen vallen inmiddels onder UNESCO . Logisch. Elk rijstterras is ook een kunstwerken op zich. De dorpjes liggen prachtig aangrenzend aan de rijstterrassen. Vanuit deze dorpjes gaat de plaatselijke bevolking op pad om ze te bewerken, aan te planten enz. Hun uitzicht is niet verkeerd maar de werkzaamheden zijn zwaar. Het blijft handwerk. Een tour langs al die rijstterrassen verveelt geen seconde. Alleen februari en maart is er water op de rijstterrassen en dat maakt het zo speciaal.

'842583' door CBurgstad '842583' door CBurgstad

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Spontane lach

CBurgstad

Tijdens de rondreis door Yunnan doen we in totaal zo'n 11 markten aan en hier ontmoeten we de diverse bevolkingsgroepen. Men noemt hen ook echt 'minderheden' en dat is hier eigenlijk een respectvolle benaming. Deze status biedt hen nl. een speciale status en zij hoeven niet te voldoen aan diverse wetten en regels die wel voor de Han-Chinezen gelden. De Xiaobazi markt, in de regio van Maguan in Yunnan, is een kleurrijke markt. Bij aankomst in het dorp zien we als eerste een houten eettentje en bij binnenkomst valt het rokerige sfeertje op. Dat wordt niet alleen veroorzaakt door de vele rokers maar ook door de rook die er van de verschillende gerechten uit de open keuken komt. Deze vrolijke Chinees vindt het prachtig dat hij gefotografeerd wordt.....

We vertrekken morgenochtend met de trein van Ella naar Kandy. Naar het schijnt een van de mooiste treinreizen ter wereld. De trein is vaak al weken vantevoren volgeboekt en wij waren daarom ook blij n... Lees meer