Welkom bij Columbus Reisreporter

'1063665' door ChristaThieme '1063665' door ChristaThieme

CanadaJasper NP

CanadaJasper NP

Athabasca River

ChristaThieme

Iedereen die de Icefiields Parkway heeft gereden kent Jasper NP, een prachtig natuurpark in de Rocky Mountains van Canada. Langs deze weg liggen de de bekende Athabasca watervallen, met een valhoogte van 23 meter en een breedte van 18 meter. De waterval dankt zijn bekendheid niet aan zijn geringe hoogte, maar aan de grote hoeveelheid water die naar beneden valt. De Icefields Parkway eindigt in het Noorden van Jasper NP waar je de Yellowhead Highway naar het oosten of naar het westen kan volgen. De meesten mensen kiezen voor het westen, richting Wells Gray Provincial Park, Whistler Mountain en uiteindelijk de prachtige stad Vancouver. Maar wij besloten eerst om een stukje naar het oosten te rijden, richting Edmonton en volgen de Athabasca rivier stroomopwaarts. Hier en daar vang je een glimp van de rivier op maar uiteindelijk gaat de weg vlak langs een breder stuk van de rivier waar we stoppen voor een fotomoment. De rivier is nu bijna een meer geworden. Het begint al aardig donker te worden en we gaan op zoek naar een camperplaats. Die vinden we op camping Pocahontas. nét buiten het gebaande pad van Jasper en daardoor - ondanks het hoogseizoen - heerlijk rustig.

'1063660' door hansdewildt '1063660' door hansdewildt

SpanjeLanzarote

SpanjeLanzarote

Bijzonder !

hansdewildt

Het Timanfaya nationaal park is te bezoeken met een rondrit van een half uurtje in een bus door een gedeelte van het park. De bus stopt op verschillende mooie stukken van de route, zodat de mensen links of rechts een foto kunnen maken. Helaas hadden de meeste foto's last van weerschijn. Het is zeer toeristisch, maar ik had dit bijzondere landschap zeker niet over willen slaan.

'1063659' door SourOnTour '1063659' door SourOnTour

OostenrijkSalzkammergut

OostenrijkSalzkammergut

The sky isn't the...l

SourOnTour

The sky isn't the limit! Gaaf om tijdens het skiën zowel boven als onder de wolken te kunnen kijken. Vorig jaar december ging ik mee met mijn laatste studiereis, deze keer naar Salzkammergut, Oostenrijk. Dit ligt ten oosten van Salzburg en is nog niet platgelopen door toeristen en relatief dichtbij. Wil je hier heen voor de wintersport, dan ga je naar Dachstein-West dat beschikt over 51 kilometer aan pistes. Niet enorm groot dus, maar je kan er prima tochtjes maken en je een flink aantal dagen amuseren. Het gebied is ook erg geschikt voor gezinnen met kinderen. En ook al ligt het skigebied niet heel hoog, door de gunstige ligging is er over het algemeen aan sneeuw geen gebrek.

'1052366' door ChristaThieme '1052366' door ChristaThieme

OostenrijkSerfaus

OostenrijkSerfaus

Kleurig en koud

ChristaThieme

Nu ik uit mag kijken naar de winter in Canada komende januari, verheug ik mij weer op de sneeuw en de kou, inclusief het skiën, snowboarden en hiken. Ik hoop dat ik mooie foto's kan schieten zoals deze foto die vorige winter in Serfaus is genomen. Als je vroeg in de ochtend de straten volgt in tegenovergestelde richting van de skiliften, dan kom je uiteindelijk op een wandelpad dat her en der gekruist wordt door vers geprepareerde loipes. De langlaufers zijn er nog niet, daar is het te vroeg voor. Je hebt de maagdelijke witte wereld helemaal voor je alleen en je kan genieten van een knallende zonsopkomst. Vooral het moment vóór dat de zon op komt, het zogeheten blauwe uurtje, kan ontzettend mooi zijn. Zorg dat je op tijd je warme bedje uitkomt en ook het blauwe uurtje niet mist.

'1022443' door karinm '1022443' door karinm

SwazilandMlilwane Wildlife Sanctuary

SwazilandMlilwane Wildlife Sanctuary

Fietsend langs...zebr

karinm

In Mlilwane Wildlife Sanctuary is het leuk wild spotten. Je zult er de Big Five niet aantreffen, maar des te mooier is het dat je in dit park te voet of per fiets op safari kunt. Fietsen zijn te huur bij het hoofdgebouw, waar je je auto kunt parkeren en na je fietstocht kunt genieten van een drankje. Wat gaaf vonden we het om dit te doen, echt een aanrader!

'1041979' door ThijsVDenBurg '1041979' door ThijsVDenBurg

IndiaMumbai

IndiaMumbai

Verdwalen in Mumbai

ThijsVDenBurg

Naast Dehli en Agra is Mumbai het voormalige Bombay wel een van de bekendste en inmmense steden van India. Er zijn een aantal highlights die de meeste toeristen aandoen zoals; the Gateway of India aan de haven, het prachtige Centraal Station gebouwd door de Britten. Maar ook de grote hotels met geschiedenis (niet altijd even fraai). En een rondje Bollywood mag zeker niet ontbreken. Maar wil je ook een andere kant van Mumbai zien en weinig toeristen tegenkomen. Pak dan een tuktuk en laat je ergens afzetten en ga wandelen. De meest bijzondere straatjes en ontmoetingen liggen om elke hoek. Het is ook de plek waar je de oprechte Indier tegenkomt. In deze straat zagen we dit gebouw. Een tetrispuzzel aan golfplaten die als muur fungeren. De donkere ruimte waarachter het onbekende schuilging en nog gaat want binnen konden we niet komen. De loopbrug tussen twee gebouwen in bestemming onbekend behalve voor deze poserende man. Zich afvragend wat twee toeristen daar te zoeken hadden en uberhaupt een foto van wilden. Hij maakt de foto voor mij af en hoewel hij er staat verdwijnt hij ook in het geheel. Een korte glimlach was al wat we kregen als besluit.

ABEL TASMAN NATIONAL PARC | Best een spannende dag, want we ondernemen een 2-daagse wandeltocht waarbij we in een hut zullen overnachten. De tocht die we doen ligt in het Abel Tasman Parc in de ‘Golde... Lees meer

Een aantal jaar geleden is onze moeder overleden. Mijn broer, zusje en ik besloten om haar as in kleine potjes mee te nemen tijdens al onze vakanties en reizen. We laten haar op bijzondere plaatsen ac... Lees meer