Welkom bij Columbus Reisreporter

'1063352' door Jeannette67 '1063352' door Jeannette67

ZambiaVictoria watervallen

ZambiaVictoria watervallen

Viewpoint Victoria...

Jeannette67

Als je de Victoria falls bezoekt, bedenk dan goed wat je precies wilt zien en doen. De mensen op de foto staan op het uitzichtpunt aan de Zimbabwe kant. Ik zelf sta aan de Zambia kant aan het eind van het wandelpad in het park van Victoria falls world heritage. Tussen ons in is de diepe kloof van de Zambezi rivier. Verder dan dit punt kom je dus niet aan de Zambia kant. We konden ook naar de Zimbabwe kant toe maar dan betaal je weer 50 dollar visumkosten p.p. Wij waren er in de maand november en dan is de waterval natuurlijk niet op zijn grootst. Wij kozen er voor om naast een bezoek aan het park ook de 'devils pool' te doen wat alleen mogelijk is bij een lage waterstand. Dichterbij kom je niet.

'1063351' door Elleke '1063351' door Elleke

BelgiëMechelen

BelgiëMechelen

Home Sweet Home!

Elleke

Soms is de honger naar verre, onbekende bestemmingen zo groot dat ik wel eens (eventjes) vergeet hoe mooi het thuis is. Hier de Dijle die door Mechelen centrum stroomt bij zonsondergang. Op 100 meter van m’n voordeur!

'1063350' door krijnvandergiessen '1063350' door krijnvandergiessen

Verenigde Arabische EmiratenDubai

Verenigde Arabische EmiratenDubai

Tekenen met licht in.

krijnvandergiessen

Dubai, een stad met eindeloos veel lichtjes. In mijn vorige foto zag je dat de stad werd verlicht door een enorme bliksemschicht, maar normaal gesproken zijn het juist de lichtjes van de gebouwen die de stad 's nachts een bijzonder uiterlijk geven. Op deze foto zie je de Dubai Marina. Zoals ik beschreef bij mijn vorige foto is dit in mijn optiek een van de leukere gedeeltes van de stad. Je hebt hier eindeloos veel barretjes, restaurants (zowel langs de kant van de weg als op de 50e verdieping van een gebouw), kan je struinen langs het water en is het slechts een paar minuten lopen naar het strand van JBR. Deze foto is genomen met een sluitertijd van ruim 4 minuten, doordat ik een 3-stop ND filter gebruikte. Hierdoor had ik de mogelijkheid om de boten die voorbij voeren over de volledige lengte van het water te 'vangen', wat de geel, paars en turquoise strepen in het water veroorzaakt. De volledige rechteroever bestaat uit de restaurantjes en barretjes. In de regel is Dubai 's avonds mooier dan overdag. Bezoek je Dubai een keer, vergeet dan dus niet om 's avonds met je camera op pad te gaan!

'1022443' door karinm '1022443' door karinm

SwazilandMlilwane Wildlife Sanctuary

SwazilandMlilwane Wildlife Sanctuary

Fietsend langs...zebr

karinm

In Mlilwane Wildlife Sanctuary is het leuk wild spotten. Je zult er de Big Five niet aantreffen, maar des te mooier is het dat je in dit park te voet of per fiets op safari kunt. Fietsen zijn te huur bij het hoofdgebouw, waar je je auto kunt parkeren en na je fietstocht kunt genieten van een drankje. Wat gaaf vonden we het om dit te doen, echt een aanrader!

'1052366' door ChristaThieme '1052366' door ChristaThieme

OostenrijkSerfaus

OostenrijkSerfaus

Kleurig en koud

ChristaThieme

Nu ik uit mag kijken naar de winter in Canada komende januari, verheug ik mij weer op de sneeuw en de kou, inclusief het skiën, snowboarden en hiken. Ik hoop dat ik mooie foto's kan schieten zoals deze foto die vorige winter in Serfaus is genomen. Als je vroeg in de ochtend de straten volgt in tegenovergestelde richting van de skiliften, dan kom je uiteindelijk op een wandelpad dat her en der gekruist wordt door vers geprepareerde loipes. De langlaufers zijn er nog niet, daar is het te vroeg voor. Je hebt de maagdelijke witte wereld helemaal voor je alleen en je kan genieten van een knallende zonsopkomst. Vooral het moment vóór dat de zon op komt, het zogeheten blauwe uurtje, kan ontzettend mooi zijn. Zorg dat je op tijd je warme bedje uitkomt en ook het blauwe uurtje niet mist.

'1013376' door marcvankessel '1013376' door marcvankessel

Verenigde Staten

Verenigde Staten

Teton

marcvankessel

Wie Yellowstone bezoekt, bezoekt (over het algemeen) ook het aangrenzende park Grand Teton. Kenmerkend voor dit nationale park is de uitgestrekte natuur en het zicht op het magnifieke Tetongebergte.

TAKAKA / FAREWELL SPIT | Als je altijd de kudde volgt, is het onvermijdelijk dat je in andermans stront trapt. Daarom gaan we ten Noorden van Takaka (het plaatsje waar we logeren) ‘trampen’. Trampi... Lees meer