Welkom bij Columbus Reisreporter

'1016237' door mirakel '1016237' door mirakel

NamibiëSossusvlei

NamibiëSossusvlei

Grote krekel...Sossus

mirakel

Deze krekel (helaas weet ik de naam niet) zat op het muurtje bij ons huisje, Desert Quiver camp Sossusvlei. Hij is ongeveer 10 a 15 cm lang zonder de sprieten.

'1016236' door mirakel '1016236' door mirakel

NamibiëNamib woestijn

NamibiëNamib woestijn

Namibschmätzer...(Cer

mirakel

Cercomela Tractrac in de duinen bij Swakopmund Namibie. We deden hier een living desert tour. De Cercomela Tractrac achter volgde onze jeep steeds en ging er erg mooi voor zitten.

'1016151' door MariekeH '1016151' door MariekeH

Nieuw-ZeelandWellington

Nieuw-ZeelandWellington

'Trektocht in...Nieuw

MariekeH

In het zuiden van het noordereiland van Nieuw-Zeeland liggen de plaatsen Masterton en Carterton. Het zijn gezellige plekken met faciliteiten om te kamperen temidden van de groene heuvels! We werkten voor eten en accommodatie op een mountainbikepark. Samen met een Engels koppel hebben we een tweedaagse hike gemaakt in de Tararua Range naar 'Jumbo Hut'. Geweldig, een hut op 1400 meter hoogte, tussen de glooiende heuvels, compleet ingericht met matrassen en keukengerei. Lekker pasta gekookt die we zelf hadden meegenomen en zonsondergang bekeken. Daarna slapen in deze knusse hut. De volgende dag actief teruggewandeld met elkaar. Na een tweede keer afscheid van onze Engelse vrienden was het even stil, maar wij hebben nog een hele gave tijd gehad en de technische kneepjes van het mountainbiken geleerd. Deze locatie willen wij echt aan iedere avonturier aanbevelen. Het ligt op 1,5 rijden afstand van Wellington.

'1000651' door ThijsVDenBurg '1000651' door ThijsVDenBurg

SpitsbergenLongyearbyen

SpitsbergenLongyearbyen

Aurora Borealis op...

ThijsVDenBurg

Ondanks de kou, hebben we een paar uur van dit hele bijzondere schouwspel met verwondering bekeken. Een beetje geluk met het weer en de zonneactiviteit moet je wel hebben. Maar als dan het dansende licht in volle glorie schijnt is dat adembenemend (net als de overige de 4 nachten erna ook ;)

'1006605' door whelder '1006605' door whelder

PolenZuidoost Polen

PolenZuidoost Polen

Vlotvaren

whelder

Het grensgebied tussen Polen en Slowakije ligt deels in het Tatra-gebergte. Daar loopt de Dunajec als grensrivier. Op deze grensrivier kun je vlotvaren. Dat zou een saaie bedoening zijn als de omgeving niet zo ontzettend mooi was. Een prima bestemming voor iemand die iets nog iets voor de herfst zoekt want dan vind er een ware kleurenexplosie plaats.

'1001536' door MiekeDeHaas '1001536' door MiekeDeHaas

SpanjeFormentera

SpanjeFormentera

Playa Cala Saona

MiekeDeHaas

Het eiland Formentera is klein, maar het heeft door zijn uitgesneden vorm een uitgestrekte kust van maar liefst 66 kilometer. Voor de strandliefhebbers is Formentera het walhalla met zijn ontelbare stranden en baaitjes. Wanneer je hier je favoriete strand niet kunt vinden ... dan weet ik het ook niet meer. Men heeft primitieve haventjes gemaakt, van oud en gevonden hout. Zo kunnen de bootjes via een houten geleisysteem het water in geschoven worden. Het strand Cala Saona heeft een grote natuurlijke baai aan de ruige westkust en is omgeven door prachtige rode kliffen. Overdag kun je hier heerlijk dobberen in het kristalheldere water waar je continu je voeten kunt zien. De zonsondergangen zijn hier ongeëvenaard . Al nippend aan een cocktail zie ik de zon in de zee zakken. Mijn avond is compleet. In de laatste Columbus Travel (nr. 76) staat een reportage over Formentera door mij gemaakt. En ik kan het eiland je aanbevelen. Ga zeker niet voor één dag, vanaf Ibiza,naar dit eiland. Voor een weekje kun je je hier uitstekend vermaken. Wanneer je al fietsend het eiland verkend, via de 32 groene routes, zie je de meest mooie punten, zonder vele toeristen.

HANMER SPRINGS | Mijn eerste ervaring als chauffeur hier bezorgt me behoorlijk wat stress. Er ontstaat een kleine kortsluiting in m’n hoofd telkens ik nog maar links of rechts moet afslaan. Daarbij ze... Lees meer

Chéngdū is de grootste stad in het westen van China en de transferhub voor Tibet. Een beetje rondwandelen in de stad, Mao Zedong een vriendelijke groet toezwaaien. In een uitermate staat van rust zwaa... Lees meer