Welkom bij Columbus Reisreporter

'1063634' door neretslok '1063634' door neretslok

NepalKathmandu

NepalKathmandu

Bouddhanath

neretslok

Bouddhanath is een grote stupa die in een oostelijke wijk van Kathmandu (Bouddha) ligt, met in een cirkel er omheen gebouwd de pastelkleurige kloosters en huizen, in Nepalees/Tibetaanse stijl. Het heet hier Little Tibet. Het straatbeeld is kleurrijk en zeer druk. Oudere Tibetanen zijn nog bijzonder religieus en lopen rond en over de stupa, hun rituele handelingen uitvoerend. Zij weten precies hoe en in welke volgorde dit moet gebeuren. Ik hoor Tibetaanse gezangen, mantra’s: spreuken die worden gezongen en die zich eindeloos herhalen. Ik ruik allerlei exotische geuren. Op de stupa zelf kun je wandelen, met de klok mee je cirkel trekken. De ogen van Boeddha lijken je overal te volgen. Kleurige gebedsvlaggen tegen een strakblauwe lucht. Wat een fantastische ambiance! Dit is een van de grootste Tibetaanse boeddhistische centra ter wereld.

'1063632' door martinhectors '1063632' door martinhectors

FrankrijkElzas en Lorraine

FrankrijkElzas en Lorraine

Klein Venetië

martinhectors

De wijk klein Venetië of Petite Venise is één van de mooiste wijken in het oude centrum van Colmar. Zoals de naam al doet vermoeden zijn er in Klein Venetië veel kanalen en riviertjes te vinden. De wijk begint net buiten het Koifhus en loopt tot de bruggen Turenne en Saint-Pierre. In de wijk zijn er tal van prachtig gekleurde vakwerkhuisjes te vinden. In de zomermaanden zijn de kanalen die door de wijk heen lopen versierd met rijk gekleurde bloembakken. Wij waren er in oktober en door het lekker warme weer was het er nog steeds een bloemenpracht. De kanalen die door Klein Venetië lopen zijn uitermate goed geschikt om een boottochtje door Colmar te maken. Een bezoekje aan deze mooie stad is echt de moeite waard.

'1063627' door bdeppe '1063627' door bdeppe

Lesotho

Lesotho

Als je niets hebt...w

bdeppe

Bij een bezoek aan een dorpje op de grens van Zuid-Afrika en Lesotho werden we muzikaal welkom geheten door de plaatselijke bewoners. Wat zijn ze daar arm en door muziek te maken op een zelfgemaakte "viool" probeerde ze nog want randjes bij elkaar te sprokkelen voor eten e.d. Diep respect voor de bevolking daar!

'1052366' door ChristaThieme '1052366' door ChristaThieme

OostenrijkSerfaus

OostenrijkSerfaus

Kleurig en koud

ChristaThieme

Nu ik uit mag kijken naar de winter in Canada komende januari, verheug ik mij weer op de sneeuw en de kou, inclusief het skiën, snowboarden en hiken. Ik hoop dat ik mooie foto's kan schieten zoals deze foto die vorige winter in Serfaus is genomen. Als je vroeg in de ochtend de straten volgt in tegenovergestelde richting van de skiliften, dan kom je uiteindelijk op een wandelpad dat her en der gekruist wordt door vers geprepareerde loipes. De langlaufers zijn er nog niet, daar is het te vroeg voor. Je hebt de maagdelijke witte wereld helemaal voor je alleen en je kan genieten van een knallende zonsopkomst. Vooral het moment vóór dat de zon op komt, het zogeheten blauwe uurtje, kan ontzettend mooi zijn. Zorg dat je op tijd je warme bedje uitkomt en ook het blauwe uurtje niet mist.

'1022443' door karinm '1022443' door karinm

SwazilandMlilwane Wildlife Sanctuary

SwazilandMlilwane Wildlife Sanctuary

Fietsend langs...zebr

karinm

In Mlilwane Wildlife Sanctuary is het leuk wild spotten. Je zult er de Big Five niet aantreffen, maar des te mooier is het dat je in dit park te voet of per fiets op safari kunt. Fietsen zijn te huur bij het hoofdgebouw, waar je je auto kunt parkeren en na je fietstocht kunt genieten van een drankje. Wat gaaf vonden we het om dit te doen, echt een aanrader!

'1041979' door ThijsVDenBurg '1041979' door ThijsVDenBurg

IndiaMumbai

IndiaMumbai

Verdwalen in Mumbai

ThijsVDenBurg

Naast Dehli en Agra is Mumbai het voormalige Bombay wel een van de bekendste en inmmense steden van India. Er zijn een aantal highlights die de meeste toeristen aandoen zoals; the Gateway of India aan de haven, het prachtige Centraal Station gebouwd door de Britten. Maar ook de grote hotels met geschiedenis (niet altijd even fraai). En een rondje Bollywood mag zeker niet ontbreken. Maar wil je ook een andere kant van Mumbai zien en weinig toeristen tegenkomen. Pak dan een tuktuk en laat je ergens afzetten en ga wandelen. De meest bijzondere straatjes en ontmoetingen liggen om elke hoek. Het is ook de plek waar je de oprechte Indier tegenkomt. In deze straat zagen we dit gebouw. Een tetrispuzzel aan golfplaten die als muur fungeren. De donkere ruimte waarachter het onbekende schuilging en nog gaat want binnen konden we niet komen. De loopbrug tussen twee gebouwen in bestemming onbekend behalve voor deze poserende man. Zich afvragend wat twee toeristen daar te zoeken hadden en uberhaupt een foto van wilden. Hij maakt de foto voor mij af en hoewel hij er staat verdwijnt hij ook in het geheel. Een korte glimlach was al wat we kregen als besluit.

ABEL TASMAN NATIONAL PARC | Best een spannende dag, want we ondernemen een 2-daagse wandeltocht waarbij we in een hut zullen overnachten. De tocht die we doen ligt in het Abel Tasman Parc in de ‘Golde... Lees meer

Een aantal jaar geleden is onze moeder overleden. Mijn broer, zusje en ik besloten om haar as in kleine potjes mee te nemen tijdens al onze vakanties en reizen. We laten haar op bijzondere plaatsen ac... Lees meer