Welkom bij Columbus Reisreporter

'1063472' door hansdewildt '1063472' door hansdewildt

PortugalLissabon

PortugalLissabon

Uitzicht !

hansdewildt

Lissabon is echt een stad om lekker wandelend door te struinen. Je ziet en proeft dan veel meer van de stad en het dagelijkse leven. Natuurlijk neem je ook een keer de tram. Om het meegemaakt te hebben. Het Castelo de Sao Jorge moet je een keertje bezocht hebben. We zijn wandelend naar het kasteel gegaan. Een hele klim, maar dan heb je ook wat. Daar heb je een prachtig uitzicht over de hele stad en je kunt er heerlijk wandelen want het is groter dan je denkt.

'1063471' door ThijsVDenBurg '1063471' door ThijsVDenBurg

Mexico

Mexico

Brutale brulaap in...

ThijsVDenBurg

In mexico zijn verschilende tempels en ruïnes te bezoeken. Maar veel zijn gebaande paden, desalniettemin erg mooi en indrukwekkend om te zien. Maar ga je iets van de gebaande paden af dan hoef je zo maar wat tempels met maar een paar andere toeristen. Het kost wat pijn en moetie om er te komen maar dat is dan ook weer de charme en het avontuur ervan. Yaxchilán zijn ruïnes die in een stuk jungle liggen op de grens met Guatemala. De bomen en planten groeinen nog over delen van de ruïnes heen. Wij liepen een pad omhoog naar de hoogstgelegen tempel. Een flink klimmetje en we werden geleid door de oorverdovende roepbrullen van deze brulapen. Wat een geluid komt daar vandaan en het galmt door de jungle heen en sterft weg in de verte over het water van de meaderende rivier. Overal kwamen de geluiden vandaan maar zien konden we ze niet, totdat er eentje toch dichtbij durfde te komen. Prachtig om te zien.

'1063470' door martinhectors '1063470' door martinhectors

Verenigde StatenArizona

Verenigde StatenArizona

Apache Trail

martinhectors

De Apache Trail is een ruim 40 mijl lange toeristische route, dwars door het ruige landschap van de Superstition Mountains in Arizona. Ongeveer de helft van de Apache Trail is geasfalteerd, de andere helft heeft een wegoppervlak van gravel. De trail heeft haar naam te danken aan het feit dat, lang voordat de huidige weg werd aangelegd, de Apache Indianen al gebruik maakten van deze route. De Apache Trail begint aan de oostzijde van de stad Phoenix. Als je vanuit het centrum van de stad komt, neem dan Interstate 60 in oostelijke richting. Ga via State Route 88 naar het noorden, je bereikt dan al snel Apache Junction, het beginpunt van de route.

'1052366' door ChristaThieme '1052366' door ChristaThieme

OostenrijkSerfaus

OostenrijkSerfaus

Kleurig en koud

ChristaThieme

Nu ik uit mag kijken naar de winter in Canada komende januari, verheug ik mij weer op de sneeuw en de kou, inclusief het skiën, snowboarden en hiken. Ik hoop dat ik mooie foto's kan schieten zoals deze foto die vorige winter in Serfaus is genomen. Als je vroeg in de ochtend de straten volgt in tegenovergestelde richting van de skiliften, dan kom je uiteindelijk op een wandelpad dat her en der gekruist wordt door vers geprepareerde loipes. De langlaufers zijn er nog niet, daar is het te vroeg voor. Je hebt de maagdelijke witte wereld helemaal voor je alleen en je kan genieten van een knallende zonsopkomst. Vooral het moment vóór dat de zon op komt, het zogeheten blauwe uurtje, kan ontzettend mooi zijn. Zorg dat je op tijd je warme bedje uitkomt en ook het blauwe uurtje niet mist.

'1022443' door karinm '1022443' door karinm

SwazilandMlilwane Wildlife Sanctuary

SwazilandMlilwane Wildlife Sanctuary

Fietsend langs...zebr

karinm

In Mlilwane Wildlife Sanctuary is het leuk wild spotten. Je zult er de Big Five niet aantreffen, maar des te mooier is het dat je in dit park te voet of per fiets op safari kunt. Fietsen zijn te huur bij het hoofdgebouw, waar je je auto kunt parkeren en na je fietstocht kunt genieten van een drankje. Wat gaaf vonden we het om dit te doen, echt een aanrader!

'1058146' door agrotewal '1058146' door agrotewal

MarokkoTafraout

MarokkoTafraout

Festival in Tafraout

agrotewal

Vier jaar op rij zijn we naar Tafraout geweest. Altijd in het vroege voorjaar, maar dit jaar voor het eerst heb ik het amandel bloesem festival mee mogen maken. Het festival wordt gevierd in februari of maart, afhankelijk van de bloesems aan de amandelbomen. Er is dus van tevoren niet bekend wanneer het plaatsvind. Dat is een minpuntje maar verder is het een hele belevenis. Dagen lang wordt er uit alle macht feest gevierd, live muziek, demonstraties, marktkraampjes en verschillende activiteiten welke met aanplakborden bekend worden gemaakt. Denk daarbij aan kleiduiven schieten en mannen te paard. Het hele stadje loopt uit om maar niets te hoeven missen van de prachtig uitgedoste mannen die langs galopperen en halverwege met ouderwetse vuurwapens in de lucht schieten. Dranghekken voorkomen dat mensen de arena betreden en voor de hoeven komen van de langs stormende paarden.

We schrijven oktober 2017, Pieke en ik gaan 3,5 week door Panama en Costa Rica reizen. Deels vooraf gepland, maar vooral veel vrijheid gelaten om ter plekke te kijken wat we willen zien en doen. De vl... Lees meer

Hectiek, natuur, wildlife, jungle, paradijselijke stranden, aardbeien, theeplantages, expeditie Robinson, wereldstad. Dat is waarom Maleisië op de bucketlist staat! Het is een veelzijdig land en de ma... Lees meer