Welkom bij Columbus Reisreporter

'845368' door Graaf '845368' door Graaf

OezbekistanChiva

OezbekistanChiva

Westpoort Khiva

Graaf

In Oezbekistan kun je je helemaal onderdompelen in de indrukwekkende geschiedenis van de oude Zijderoute. Hier vind je de mooie sprookjesachtige steden zoals beschreven in de sprookjes van 1001 nacht. Samarqand spant de kroon, deze voormalige hoofdstad van het machtige Rijk van Amir Temur in de 14de en 15de eeuw, heeft een enorme pracht aan de mooiste met majolica betegelde bouwwerken. Als 2de en 3de staan de oude binnenstad van Bukhara, en Khiva met zijn geheel ommuurde centrum op de lijst. Er is hier zó veel moois te zien, je raakt niet uitgekeken. Al deze steden staan dus ook op de Unesco Werelderfgoedlijst. Zeker in Khiva kun je alle moois makkelijk te voet bereiken. Bij de Westpoort kun je een allround ticket kopen om alle bezienswaardigheden te bekijken, voor fotograferen moet je een toeslag betalen.

'845367' door GlennHuizinga '845367' door GlennHuizinga

MarokkoAtlas gebergte

MarokkoAtlas gebergte

Koop je mineralen...h

GlennHuizinga

Tijdens onze excursie richting Merzouga, het Marokkaanse gedeelte van de Sahara zijn wij vanaf Marrakech door het Atlas gebergte gereisd. Bij een van de stops zag ik de kans om de verschillende lagen van dit mooie gebergte vast te leggen, het contrast qua weersomstandigheden is duidelijk te zien (en te voelen in het echt). Bij dit shot is een winkel te zien waar ze mineralen verkochten voor een prijs waar je in Europa niet eens 1/8 van de steen zou krijgen.

'845366' door ERo '845366' door ERo

CubaHavana

CubaHavana

Cuba-9

ERo

La Habana Vieja. Aan de rand van het oude Havana gefotografeerd. Tijdens de enkele dagen dat ik er rondliep viel me de algemene verloederde toestand op waarin de 'gewone' Cubanen leefden. Helemaal anders dan in de toeristische plekken waar het plaatje 'Cuba is een groot feest van muziek, dans en Cuba Libre' wordt gepresenteerd.

'842567' door krijnvandergiessen '842567' door krijnvandergiessen

KeniaAmboseli NP

KeniaAmboseli NP

Stofhappen

krijnvandergiessen

Nog een foto uit het geweldige Amboseli. Dit keer niet zwart-wit, maar in kleur om de prachtige zonsopkomst weer te geven. 2 zebras vechten (of spelen) op de open vlaktes, terwijl de warme zonnestralen het opstuivende stof oranje kleuren. Het was erg vroeg in de ochtend, en dit waren een van de eerste dieren die we die dag spotte: meteen raak dus! Als je niet in een van de dure lodges wilt overnachten, zet dan je tentje op bij de ‘community campsite’ net buiten het park. Vanaf daar is het slechts enkele minuten rijden naar de poort. Als je de dag van tevoren al je toegangsbewijs hebt gekocht (gewoon bij de poort), rijd je als eerste het park in terwijl de zon opkomt achter de Kilimanjaro!

'840990' door gorke '840990' door gorke

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Earth Peaks bezoeken

gorke

De Earth Peaks is een typische topografische formatie door stapels aarde die zich over miljoenen jaren verzamelen. De aardingsplekken veroorzaakt door korstbeweging werden verdiept en verbreed door natuurlijke kracht, en uiteindelijk werden er aardepilaren geboren. Deze aardpijlers zien er vanaf de verte levendig uit als een bos, vandaar de naam "aardebos". Yuanmou, ligt ongeveer 200 km. van Kunming, en is de beroemdste plaats van Yunnan voor het aardewoud. Ben je in de buurt ga dan zeker een mooie wandeling door dit geweldige gebied maken. Vooral tegen zonsondergang is het adembenemend mooi en je bent er zo goed als alleen!

'842582' door MiekeDeHaas '842582' door MiekeDeHaas

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Rijstterrassen en...d

MiekeDeHaas

Yunnan , daar moet je zijn voor de rijstterrassen. Vooral in Yuanyang kom je ogen te kort. De rijstterrassen vallen inmiddels onder UNESCO . Logisch. Elk rijstterras is ook een kunstwerken op zich. De dorpjes liggen prachtig aangrenzend aan de rijstterrassen. Vanuit deze dorpjes gaat de plaatselijke bevolking op pad om ze te bewerken, aan te planten enz. Hun uitzicht is niet verkeerd maar de werkzaamheden zijn zwaar. Het blijft handwerk. Een tour langs al die rijstterrassen verveelt geen seconde. Alleen februari en maart is er water op de rijstterrassen en dat maakt het zo speciaal.

We vertrekken morgenochtend met de trein van Ella naar Kandy. Naar het schijnt een van de mooiste treinreizen ter wereld. De trein is vaak al weken vantevoren volgeboekt en wij waren daarom ook blij n... Lees meer