Welkom bij Columbus Reisreporter

'1063602' door travelbag '1063602' door travelbag

BhutanPunakha

BhutanPunakha

Fris groene...rijstve

travelbag

De landschappen rondom de stad Punakha zijn echt fantastisch. Fris groene terrassen met rijst. Een heerlijk gebied voor wandelingen. Lange wandelingen en korte door/langs de rijstvelden. Sla dit gebied in Bhutan zeker niet over. Het en der liggen ook leuke kleine dorpjes.

'1063596' door agrotewal '1063596' door agrotewal

MarokkoChefchaouen

MarokkoChefchaouen

Pauw pauw laat je...v

agrotewal

Pauw, pauw laat je veren zien, veel verder dan dit kom ik niet. En toch is dit volgens mij maar één regel uit een versje over een pauw. Ach wie het weet mag het zeggen. Al jaren probeer ik een pauw op de foto te zetten met de veren opgestoken. Het is me nog niet gelukt als ik een paar pauwen zie op het pleintje in Chefchaouen. Alles wordt tegenwoordig uit de kast getrokken om geld te verdienen. Zo mag je met een ara of pauw op de foto. De animo is minimaal, maar gelukkig voor mij heeft de man 2 mannetjes meegenomen en dat zorgt voor wat rivaliteit en de witte vogel stak zijn veren heel mooi op. Omdat fotograferen in Marokko moeilijk ( zo niet onmogelijk is ) geef ik de eigenaar geld om tijd met de vogels door te brengen. Eindelijk lukt het me...

'1063595' door hamminga '1063595' door hamminga

IJslandStrokkur

IJslandStrokkur

Strokkur geiser

hamminga

In de 'Golden circle' in Zuid IJsland is de actieve geiser 'Strokkur' een must-see. Wij waren er in april en hadden het geluk de geiser regelmatig even voor onszelf te hebben. Strokkur spuit om de 4-8 minuten zo'n 20 meter hoog, en iedere keer is het weer fascinerend. In de ijzig koude wind bewonderden we steeds weer de mooie eruptie. Wat een natuurgeweld en wat is het toch een bijzonder verschijnsel! In de omgeving kun je leuk rondwandelen en borrelende poeltjes aanschouwen. Wiki: De geiser is 23 meter diep. Daar heeft het water een temperatuur van 120°C, maar door de heersende druk gaat het water niet koken. Op 16 meter diepte is de druk laag genoeg geworden, en kan het hete water tot dampvorm overgaan. Deze plotseling ontstane damp zoekt zich een uitweg, en sleurt de bovenliggende waterkolom met zich mee. Een eruptie is het gevolg.

'1052366' door ChristaThieme '1052366' door ChristaThieme

OostenrijkSerfaus

OostenrijkSerfaus

Kleurig en koud

ChristaThieme

Nu ik uit mag kijken naar de winter in Canada komende januari, verheug ik mij weer op de sneeuw en de kou, inclusief het skiën, snowboarden en hiken. Ik hoop dat ik mooie foto's kan schieten zoals deze foto die vorige winter in Serfaus is genomen. Als je vroeg in de ochtend de straten volgt in tegenovergestelde richting van de skiliften, dan kom je uiteindelijk op een wandelpad dat her en der gekruist wordt door vers geprepareerde loipes. De langlaufers zijn er nog niet, daar is het te vroeg voor. Je hebt de maagdelijke witte wereld helemaal voor je alleen en je kan genieten van een knallende zonsopkomst. Vooral het moment vóór dat de zon op komt, het zogeheten blauwe uurtje, kan ontzettend mooi zijn. Zorg dat je op tijd je warme bedje uitkomt en ook het blauwe uurtje niet mist.

'1022443' door karinm '1022443' door karinm

SwazilandMlilwane Wildlife Sanctuary

SwazilandMlilwane Wildlife Sanctuary

Fietsend langs...zebr

karinm

In Mlilwane Wildlife Sanctuary is het leuk wild spotten. Je zult er de Big Five niet aantreffen, maar des te mooier is het dat je in dit park te voet of per fiets op safari kunt. Fietsen zijn te huur bij het hoofdgebouw, waar je je auto kunt parkeren en na je fietstocht kunt genieten van een drankje. Wat gaaf vonden we het om dit te doen, echt een aanrader!

'1041979' door ThijsVDenBurg '1041979' door ThijsVDenBurg

IndiaMumbai

IndiaMumbai

Verdwalen in Mumbai

ThijsVDenBurg

Naast Dehli en Agra is Mumbai het voormalige Bombay wel een van de bekendste en inmmense steden van India. Er zijn een aantal highlights die de meeste toeristen aandoen zoals; the Gateway of India aan de haven, het prachtige Centraal Station gebouwd door de Britten. Maar ook de grote hotels met geschiedenis (niet altijd even fraai). En een rondje Bollywood mag zeker niet ontbreken. Maar wil je ook een andere kant van Mumbai zien en weinig toeristen tegenkomen. Pak dan een tuktuk en laat je ergens afzetten en ga wandelen. De meest bijzondere straatjes en ontmoetingen liggen om elke hoek. Het is ook de plek waar je de oprechte Indier tegenkomt. In deze straat zagen we dit gebouw. Een tetrispuzzel aan golfplaten die als muur fungeren. De donkere ruimte waarachter het onbekende schuilging en nog gaat want binnen konden we niet komen. De loopbrug tussen twee gebouwen in bestemming onbekend behalve voor deze poserende man. Zich afvragend wat twee toeristen daar te zoeken hadden en uberhaupt een foto van wilden. Hij maakt de foto voor mij af en hoewel hij er staat verdwijnt hij ook in het geheel. Een korte glimlach was al wat we kregen als besluit.

ABEL TASMAN NATIONAL PARC | Best een spannende dag, want we ondernemen een 2-daagse wandeltocht waarbij we in een hut zullen overnachten. De tocht die we doen ligt in het Abel Tasman Parc in de ‘Golde... Lees meer

Een aantal jaar geleden is onze moeder overleden. Mijn broer, zusje en ik besloten om haar as in kleine potjes mee te nemen tijdens al onze vakanties en reizen. We laten haar op bijzondere plaatsen ac... Lees meer