Welkom bij Columbus Reisreporter

'1095773' door agrotewal '1095773' door agrotewal

MarokkoRabat

MarokkoRabat

Uitzicht over Rabat

agrotewal

Met de camper naar Rabat, dat is nog een dingetje. Het is een hele toer om de stad in en uit te gaan door de grote drukte. Maar de stad is zeker een bezoekje waard. De medina is mooi en voor Marokkaanse begrippen schoon en als je wilt kun je met de camper bij de rivier overnachten. Toch heeft de stad geen bijzondere aantrekkingskracht voor mij. Maar eerlijkshalve moet ik erbij zeggen dat ook Marrakesh en Fez me niet echt raken.

'1095772' door Graaf '1095772' door Graaf

IndonesiëBaliem

IndonesiëBaliem

Nieuwsgierig

Graaf

Dit leuke meisje in de buurt van Jiwika, volgde de camera op de voet. Op "grote" voet, want ze stond op een paar slippers maat 43, die ik meegebracht had als "betaalmiddel" voor foto's.

'1095771' door MaJaTa '1095771' door MaJaTa

Zuid-AfrikaLimpopo

Zuid-AfrikaLimpopo

De Afrikaanse of...Ka

MaJaTa

Op safari in het Welgevonden Prive Reserve vlak bij Vaalwater waren we op zoek naar de buffel want die hadden we hier nog niet gezien. Veel mooie dieren gezien maar buffel ho maar. Teleurgesteld waren we haast bij de uitgang tot we tot onze verbazing ineens in de verte een groep buffels in de schaduw zagen. In een spurt er naar toe gereden en het laatste stukje hebben we ze heel voorzichtig benaderd. Geweldig zo dichtbij om ze te zien, wel erg spannend , het is over het algemeen een vreedzaam beest, maar in bedreigende situaties kunnen ze opeens levensgevaarlijk worden. Gelukkig vormden wij geen bedreiging en konden we ze rustig fotograferen! De Afrikaanse (ook wel Kaapse) buffel wordt onderverdeeld in de savanne- en bosbuffel. De laatste groep is wat kleiner dan de savannebuffel, met kleinere hoorns en een lichtbruine in plaats van bruinzwarte vacht. De buffel kan een schouderhoogte bereiken van 170cm, en tot 900 kilo wegen, hij eet gras en bladeren en drinkt tientallen liters water per dag. Buffels leven in grote kuddes, alleen oudere mannetjes zonderen zich soms af. Indien een jager of leeuw een lid van de kudde doodt, zullen de anderen zich wreken door de daders op hun hoorns te spietsen. Buffels leven in grote kuddes van honderden, soms komen kuddes bij elkaar dan zijn het duizenden buffels. Dit is vooral tijdens het regenseizoen. De kuddes bestaan vooral uit vrouwtjes en hun jongen. Mannetjes leven samen in een groep, deze mannengroepen zijn ingedeeld in leeftijdsklasse. De oudere mannetjes leven alleen en zijn zeer gevaarlijk en onvoorspelbaar.

'1095142' door MiekeDeHaas '1095142' door MiekeDeHaas

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Ontelbare...rijstterr

MiekeDeHaas

Wat is er mooier dan vanuit grote hoogte op ontelbare rijstterrassen kijken. Onze monden vielen open. Hier kijkje op het rijstterras Laohuzui, dat in het district Yuanyang ligt. Duizenden terrassen zie je in een oogopslag. Bij zonsondergang heb je hier het beste licht. Ik heb dit zicht nog steeds op mijn netvlies, zo bijzonder mooi vond ik dit beeld. In de omgeving tref je ook de terrassen Duoyishi en Bada aan. Deze drie terrassen hebben we bezocht. Hiervoor koop je één kaartje voor een bedrag van ongeveer €12,00. Ze vallen allemaal onder Unesco. De Hani-bevolking heeft deze terrassen ooit gecreëerd. De grote vraag is wie deze wereldse terrassen in de toekomst moeten gaan onderhouden. Veel jongeren willen niet meer werken op de rijstterrassen. Het is ook zwaar werk. Men gooit toch vaak restjes rijst weg. Dat doe je niet meer wanneer je de bevolking daar hebt zien werken. In de periode van december tot eind maart kun je genieten van het lijnenspel op de terrassen. In deze periode staat er water op de rijstterrassen. De groene streepjes is de jonge aanplant die in april/mei wordt uitgezet.

'1095149' door Rhodaxx '1095149' door Rhodaxx

India

India

Zuilen aan de Ganges

Rhodaxx

Een paar weken terug was ik weer in Varanasi of te wel Benares, de heilige stad aan de Ganges. Ik dacht dat ik de stad inmiddels wel kende, maar al struinend door de steegjes achter de ghats kwam ik dit verborgen pareltje tegen. In de stad langs het water worden momenteel veel huizen gesloopt zodat met name de oude paleizen en tempels overblijven.

'1095550' door Jeannette67 '1095550' door Jeannette67

Nieuw-ZeelandMount Cook

Nieuw-ZeelandMount Cook

Aoraki

Jeannette67

De weg naar Mount Cook (of Aoraki) is echt prachtig. Eerst rijd je langs het fel turquoise Pukaki meer met uitzonderlijk mooie vergezichten. Naarmate je Cook Village nadert wordt Mount Cook steeds groter en imposanter. Als je, zoals op de foto, nauwelijks bewolking aantreft rondom de top heb je geluk. Aoraki betekent niet voor niets 'piek in de wolken'. Als ik een ding geleerd heb wat betreft fotograferen is dat je nooit moet denken: oh het komt nu even niet uit, ik fotografeer dit wel op een ander moment. Na deze rit naar Cook village, waar we 3 dagen zijn gebleven, hebben we de top niet meer gezien.

De witte dorpen van Andalusië De natuur van Andalusië is prachtig en het is een van de meest levendige en sfeervolle streken van Spanje. Verspreid over Andalusië, in de heuvels van de Sierra de Gra... Lees meer

ROTORUA | Rotorua heeft haar naam niet gestolen: het ruikt er rot. Meer bepaald naar rotte eieren. We zijn onmiskenbaar in de ‘Smelly City’, de absolute hoofdstad van ‘geothermal activity’ in NZ. T... Lees meer