Welkom bij Columbus Reisreporter

'1089666' door agrotewal '1089666' door agrotewal

Marokko

Marokko

Taroudant als de avon

agrotewal

Taroudant een leuke stad op zo'n 70 km van Agadir, wordt door de Marokkanen graag klein Marrakesh genoemd. Die naam is overdreven, maar het is zeker een prachtige stad. Een mooie Medina, dagelijks markt en een heuse stadsmuur. De stad heeft een heel groot plein waar het 's avonds gezellig druk is, maar het mist de charme van de pleinen in Marrakesh en Meknes. Voor mensen die reizen met de camper heeft de stad plaatsen aangewezen bij de stadsmuur waar je voor heel weinig geld of voor niets kunt staan. De laan met de palmen op de foto leidt naar de stadspoort en het gezellige centrum. En nog een pré de toeristen hebben de stad nog niet echt ontdekt.

'1089665' door vulture1960 '1089665' door vulture1960

Verenigde StatenNew Orleans

Verenigde StatenNew Orleans

Paradijsvogel

vulture1960

In elke stad kom je ze wel tegen. De paradijsvogels. Deze protesteerde voor vrede. Grappig om te zien en aardig in de omgang. Later kwamen we haar nog een keer tegen. Dansend op de live jazz muziek in een park. Straalde echt vrede uit!

'1089664' door hayhaenen '1089664' door hayhaenen

Colombia

Colombia

Carnaval Pasto: als j

hayhaenen

Elk jaar begin januari (van 3 t/m 6) vindt in het zuidelijke gelegen Pasto een van de mooiste carnavalsparades in Zuid-Amerika plaats. El Carnaval de Negros Y Blancos. Maar enkel de naam van een witte en zwarte carnaval zet je op het verkeerde been. Het zijn grote dansende, uiterst kleurrijke groepen die voor de ogen van honderdduizenden toeschouwers door de stad trekken. Het carnaval wordt bezocht door vele Colombiaanse toeristen maar buitenlandse toeristen zie je relatief weinig.

'1088648' door Bowral '1088648' door Bowral

Nieuw-ZeelandMilford Sound

Nieuw-ZeelandMilford Sound

'Four Seasons In One.

Bowral

Ben je op zoek naar 'Four Seasons In One Day', ga dan naar Milford Sound op het Zuidereiland. Het ene moment sta je te klappertanden van de kou en een uur later schijnt het zonnetje. De foto heb ik vlak voor zonsondergang gemaakt

'1085865' door ThijsVDenBurg '1085865' door ThijsVDenBurg

AntarcticaDeception Island

AntarcticaDeception Island

Stomend strand op...D

ThijsVDenBurg

Een vaste stop op de terugweg van Antarctica is voor de meeste reizen Deception Island. Het is een van de meest veilige natuurlijke havens van Antarctica. Ontstaan door het instorten van de actieve vulkaan na een uitbarsting. De hoge wanden van de ring staan nog overeind met een inkeping zodat schepen tot het binnenste kunnen varen, veilig van de woeste Antarctische zee. In vroegere jaren bevond zich naast een onderzoekscentrum ook een walvis verwerkingsstation. Natuurlijk niet meer in gebruik maar de grote bruine stalen constructies vormen nu aparte vormen op de gitzwarte vulkanische stranden. Een sterk contrast tussen natuurlijk en de invloed van de mens. Her en der vindt je walvisbotten en overblijfselen. Er staan ook nog enkele houten gebouwen die als onderzoekscentra dien(d)en. Er zijn enkele paden naar de top van de rand toe waar je wordt getrakteerd op een stevige ijzige wind en prachtige vergezichten. Nog een laatste keer genieten van deze prachtige winterwereld. Maar een echte beleving is toch om een duik in het water te nemen. Over het strand hangt een eeuwige warme mist doordat de grond nog steeds wordt opgewarmd door de vulkaan eronder. Het water is relatief aangenaam tenzij je iets te ver zwemt (lees een meter of 10 van het strand) en de ijzige kou je tegemoet komt. Een heel bijzondere plek om een dip te wagen. Op het strand wordt je begroet door enkele pinguins die het aandachtig gadeslaan. Geopend komt het beeld veel beter over

'1082955' door marcvankessel '1082955' door marcvankessel

Nieuw-ZeelandZuid Centraal Eiland

Nieuw-ZeelandZuid Centraal Eiland

The church of the Goo

marcvankessel

Waarschijnlijk is het de meest gefotografeerde kerk van Nieuw Zeeland; The church of the Good Shepherd aan de oevers van Lake Tekapo. Het is een gebaand pad ten voeten uit. Maar dat maakt het uitzicht er natuurlijk niet minder om. Zeker niet om 6 uur 's-ochtends, wanneer er niemand anders te bekennen is.