Welkom bij Columbus Reisreporter

'1063482' door mo7ster '1063482' door mo7ster

SpanjeAndalusie

SpanjeAndalusie

Hommage aan Columbus

mo7ster

Terwijl ik in en om de stupa bij Benalmadena (zie vorige foto) aan het fotograferen ben raak ik in gesprek met iemand. Zij vertelt dat er iets verderop nog een apart bouwsel moet zijn maar ze wist niet precies wat. Dus wij op zoek naar misschien wel weer een verrassing. En dat klopte! Als je aan komt rijden lijkt het van bovenaf wel een kasteeltje. Heel bijzonder! Het blijkt een monument te zijn ter ere van Columbus nl. het Castillo Monumento Colomares. Het werd gebouwd en ontworpen door Esteban Martin Martin van 1987 tot 1994 geholpen door 2 lokale aannemers. Hij was een bewonderaar van Columbus en verbaasde zich over het gebrek aan informatie en erkenning van de beroemde ontdekkingsreiziger. Esteban, zelf arts, ontwierp het Colomareskasteel met Byzanthijnse, Romaanse, Gotische en Spaans-Arabische elementen. Het staat op 1.500 vierkante meter grond en is daarmee het grootste monument ter ere van Columbus ter wereld! Als je erdoor/omheen loopt ontdek je ook allerlei elementen die wijzen op de historische reizen van hem zoals b.v. de afbeeldingen van de 3 schepen die de reis naar Amerika maakten. Al met al als enthousiast Columbuslezer heel bijzonder om te ontdekken en gezien te hebben. Een bezoekje aan dit monument duurt op zich niet heel lang maar is leuk om evt. te combineren met één van de andere bezienswaardigheden in en rond Benalmadena. De entree is 2 euro maar let wel weer op de openingstijden.

'1063481' door RCamponeschi '1063481' door RCamponeschi

ItaliëToscane

ItaliëToscane

San Gimignano

RCamponeschi

Het Manhattan van de Middeleeuwen, een stukje skyline in Toscane: San Gimignano. Een authentiek Toscaans dorpje in de provincie van Siena, bekend om zijn 14 torens die samen een indrukwekkend geheel vormen. Een van de vele dorpjes in Toscane (en Italïë) die een bezoekje meer dan waard is.

'1063480' door stefanborkos '1063480' door stefanborkos

NederlandOverijssel

NederlandOverijssel

Natuurlijk monument

stefanborkos

Vasse - de bronnen. Het blijft een super wandelgebied, Door alle seizoenen heen. Voorjaar, zomer, herfst, winter, Het maakt niet uit. Warmte, doorgte, koud, nat of vochtig, Zo ieder zijn ding. Deze boeiende plek blijft je verrassen, Een waarde voor elk bezoek. Deze bronnen bij Vasse, Een natuur monument. Een natuurlijk monument.

'1052366' door ChristaThieme '1052366' door ChristaThieme

OostenrijkSerfaus

OostenrijkSerfaus

Kleurig en koud

ChristaThieme

Nu ik uit mag kijken naar de winter in Canada komende januari, verheug ik mij weer op de sneeuw en de kou, inclusief het skiën, snowboarden en hiken. Ik hoop dat ik mooie foto's kan schieten zoals deze foto die vorige winter in Serfaus is genomen. Als je vroeg in de ochtend de straten volgt in tegenovergestelde richting van de skiliften, dan kom je uiteindelijk op een wandelpad dat her en der gekruist wordt door vers geprepareerde loipes. De langlaufers zijn er nog niet, daar is het te vroeg voor. Je hebt de maagdelijke witte wereld helemaal voor je alleen en je kan genieten van een knallende zonsopkomst. Vooral het moment vóór dat de zon op komt, het zogeheten blauwe uurtje, kan ontzettend mooi zijn. Zorg dat je op tijd je warme bedje uitkomt en ook het blauwe uurtje niet mist.

'1022443' door karinm '1022443' door karinm

SwazilandMlilwane Wildlife Sanctuary

SwazilandMlilwane Wildlife Sanctuary

Fietsend langs...zebr

karinm

In Mlilwane Wildlife Sanctuary is het leuk wild spotten. Je zult er de Big Five niet aantreffen, maar des te mooier is het dat je in dit park te voet of per fiets op safari kunt. Fietsen zijn te huur bij het hoofdgebouw, waar je je auto kunt parkeren en na je fietstocht kunt genieten van een drankje. Wat gaaf vonden we het om dit te doen, echt een aanrader!

'1058146' door agrotewal '1058146' door agrotewal

MarokkoTafraout

MarokkoTafraout

Festival in Tafraout

agrotewal

Vier jaar op rij zijn we naar Tafraout geweest. Altijd in het vroege voorjaar, maar dit jaar voor het eerst heb ik het amandel bloesem festival mee mogen maken. Het festival wordt gevierd in februari of maart, afhankelijk van de bloesems aan de amandelbomen. Er is dus van tevoren niet bekend wanneer het plaatsvind. Dat is een minpuntje maar verder is het een hele belevenis. Dagen lang wordt er uit alle macht feest gevierd, live muziek, demonstraties, marktkraampjes en verschillende activiteiten welke met aanplakborden bekend worden gemaakt. Denk daarbij aan kleiduiven schieten en mannen te paard. Het hele stadje loopt uit om maar niets te hoeven missen van de prachtig uitgedoste mannen die langs galopperen en halverwege met ouderwetse vuurwapens in de lucht schieten. Dranghekken voorkomen dat mensen de arena betreden en voor de hoeven komen van de langs stormende paarden.

We schrijven oktober 2017, Pieke en ik gaan 3,5 week door Panama en Costa Rica reizen. Deels vooraf gepland, maar vooral veel vrijheid gelaten om ter plekke te kijken wat we willen zien en doen. De vl... Lees meer

Hectiek, natuur, wildlife, jungle, paradijselijke stranden, aardbeien, theeplantages, expeditie Robinson, wereldstad. Dat is waarom Maleisië op de bucketlist staat! Het is een veelzijdig land en de ma... Lees meer