Welkom bij Columbus Reisreporter

'834362' door marjolijn '834362' door marjolijn

ThailandAyutthaya

ThailandAyutthaya

Longtailboat rond...A

marjolijn

De vroegere hoofdstad Ayutthaya ligt strategisch in een lus van de rivier de Chao Phraya. Door het graven van een kanaal ontstond een eiland. Ondanks deze strategische ligging werd de stad uiteindelijk toch ingenomen en verwoest door Birmaanse legers. Je kunt de ruïnes per fiets of tuktuk verkennen, maar enkele belangrijke tempels liggen aan de rivieroever, dus een rondje om het eiland per longtailboat is ook een goede optie. Je ziet dan ook nog wat van het dagelijks leven rond de rivier.

'834360' door ThijsVanDenBurg '834360' door ThijsVanDenBurg

Spitsbergen

Spitsbergen

De huskies staan klaa

ThijsVanDenBurg

Ten eerste even kijken of foto's weer upgeload worden. Ik blijf steeds een foutmelding krijgen. Hopelijk dat de hardwerkende redactie snel de oplossingen kan vinden om deze fijne site met fijne mensen weer in volle werking te laten treden. Dan even over de foto. Met een mooie zachtroze lucht bekijken we de hondenhokken waar 'onze' enthousiaste honden klaarstaan dan wel liggen om een schitterende tocht te maken. Koud maar fantastisch.

'834359' door RoyanvanVelse '834359' door RoyanvanVelse

CanadaMontreal

CanadaMontreal

Wintersport in de sta

RoyanvanVelse

Tegen de stad Montréal ligt de heuvel Mint Royal. Met langlaufski’s over de schouder lopen de Canadezen middels wat trappen en paden vanuit de stad zo de heuvel op om zo te genieten van wat uurtjes wintersport. Hier het chalet boven de heuvel met op de achtergrond een stukje skyline van Montréal.

'834212' door marcvankessel '834212' door marcvankessel

ChiliPatagonie

ChiliPatagonie

Lago Nordenskjold

marcvankessel

Patagonië; een gebied van ruwweg 2000 bij 500 km dat zich uitstrekt over het zuiden van Chili en Argentinië en er een van ongelooflijke schoonheid is. Met name het nationale park Torres del Paine

'834191' door ChristaThieme '834191' door ChristaThieme

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Op reis

ChristaThieme

Wat is er mooier dan je reis beginnen met een regenboog op de achtergrond? Vliegen naar het einde daarvan en op zoek naar die pot met goud. Niet letterlijk maar wel in de trant van onvergetelijke ontmoetingen, met lokale bewoners prachtig natuurschoon en wonderbaarlijke architectuur.

'825908' door corriedewinter '825908' door corriedewinter

NederlandRotterdam

NederlandRotterdam

Neem de Street Art...

corriedewinter

Op een regenachtige dinsdagmiddag is er buiten weinig te beleven in het centrum van Rotterdam, zeker omdat er nogal veel verbouwd en gebouwd wordt. Gelukkig worden bouwplaatsen en rolluiken verfraaid met Sreetart. Je kunt zelfs een complete Streetart Route van zeven kilometer langs 28 werken van voornamelijk Rotterdamse kunstenaars lopen. De route kan via wifi worden gedownload (zodat de app ook zonder internetverbinding werkt tijdens de wandeling. De app wordt continu bijgewerkt met de nieuwste straatkunst dus er is altijd wat nieuws te ontdekken. Downloaden: Rotterdam.info :Rotterdam Street Art Route Deze muurschildering van van de getalenteerde zangers Folami van de Nile Rogers band ontdekte ik op de luiken van de Daily Rush store in de Korte Hoogstraat. Tymon Ferenc de Laat van MeLikePainting zette in 2015 zijn handtekening in de linkerhoek. Info: De in 1979 geboren Tymon Ferenc de Laat studeerde in 2001 af aan de Willem de Kooning Academie. Tymon heeft een sterke binding in kleur en techniek met pop en street-art. Zijn werk is brutaal geschilderd in felle kleuren, trefzekere gebaren en is geïnspireerd door vele jaren reizen om de wereld , met name Latijns –Amerika. Zijn studio en galerie is te vinden in het hart van Crooswijk op de Schuttersweg 113b in Rotterdam.

Zondag 10 september 2017 We hebben een rit van 45 kilometer voor de boeg waarvan de laatste 12 over een onverharde weg. De tank vol, olie en koelvloeistof gecheckt, banden op spanning. De laatste ki... Lees meer

Vrijdag 08 september 2017 Nieuwe duik dag. Na een half uur varen plonzen we onder bij “secret”. We zien een paar erg grote langoesten die bij elkaar zitten en met hun lange sprieten probe... Lees meer