Welkom bij Columbus Reisreporter

'1097065' door jeannette '1097065' door jeannette

LibanonSidon

LibanonSidon

Souk

jeannette

Sidon is een kustplaats ten zuiden van Beiroet. De souk is er nog heel authentiek en er is vrijwel geen toerist te bekennen. Hier kun je nog het oude Libanon proeven.

'1097064' door ingrover '1097064' door ingrover

FilipijnenVisayas

FilipijnenVisayas

Most beautiful sunset

ingrover

Pamilacan is een klein eilandje net onder Bohol in de Visayas. Het is er totaal niet toeristisch en heerlijk rustig! Er zijn een aantal eenvoudige verblijven waar ze ook het eten verzorgen. Er zijn namelijk geen restaurants op het eiland te vinden. Ook gaat er geen reguliere boot naar Pamilacan. Je moet dus met je verblijf afspreken dat ze je ophalen in Baclayon en je daar ook weer afzetten. Anders kun je nog proberen een lift te krijgen van locals bij de pier. Ik had het getroffen met Shirleys cottage! Een familie gerunde simpele beach cottage waar Shirley heerlijk vers eten voor je maakt voor een klein bedrag. Gelegen aan het water waar je mooi kunt snorkelen direct aan de kust! Nauwelijks andere toeristen heerlijke rust en de meest prachtige sunset en sundown...Je kunt vanaf dit eiland ook op zoek naar dolfijnen en schildpadden

'1097063' door neretslok '1097063' door neretslok

NepalBhaktapur

NepalBhaktapur

Kleurrijke dame in...

neretslok

In landen zoals Nepal ben je in de dorpen en steden altijd verzekerd van een kleurig straatbeeld. Vooral de mensen vallen op. Ze zitten vaak uren op stoepen, muurtjes, bankjes etc. Blijkbaar doen ze niets, maar deze religieuze vrouw was wellicht bezig met meer verheven zaken. Ook dat zie je veel op straat in Nepal.

'1095996' door travelbag '1095996' door travelbag

IndiaKarnataka

IndiaKarnataka

Up the hill in Hampi

travelbag

Om naar Hampi te gaan verblijf je meestal in Hospet. Het ligt op ongeveer 30 minuten rijden. Bezoek Hampi vroeg in de morgen. Regel een tuk tuk die je eventueel ook de verdere dag door het gebied rijdt. De afstanden zijn niet allemaal te belopen. Begin je dag op een van de mooie uitzichtpunten op een van villa en zie de zon opkomen, ga dan lekker ontbijten en geniet de verdere dag van dit mooie gebied vol tempels.

'1096327' door Rhodaxx '1096327' door Rhodaxx

India

India

Woestijnvolk maakt he

Rhodaxx

Met een Jeep of op een kameel de zonsondergang in de zandduinen van de Thar woestijn doorkruisen is leuk. Nog leuker is het als je daarna aanschuift bij een heerlijke diner onder de sterrenhemel in een tentenkamp. En als je dan tijdens je tocht door de woestijn deze vrolijke mensen bent tegengekomen is het feestje compleet.

'1096363' door Menno Schaefer '1096363' door Menno Schaefer

NederlandNoord-Holland

NederlandNoord-Holland

Grote Burgermeester

Menno Schaefer

Dit portret van grote burgermeester maakte ik in de haven van Den Oever. Het is een soort die niet veel in Nederland te zien is. Deze meeuwen soort lijkt veel op de mantelmeeuw maar hij mist het zwart in de veren. Daardoor is hij bijna egaal wit. Het mooiste is dat deze op de cover van het boek Birk staat van Jaap Robben. Iets waar ik best trots op ben.

Wij hebben in Bagan het geluk om Koelin tegen het lijf te lopen. Koelin heeft een horsecart, een karretje dat achter een paard is gespannen en waarmee hij toeristen hoopt rond te rijden. Het is zijn b... Lees meer

TAIRUA | We maken een kleine détour voor we ons enkele dagen settelen op de Coromandel Peninsula. Nu we hier toch in de buurt zijn, wil ik heel graag ‘The Hobbiton’ bezoeken. Dat is de herbouwde movie... Lees meer