Welkom bij Columbus Reisreporter

'1063349' door karinm '1063349' door karinm

NederlandNoord-Holland

NederlandNoord-Holland

Fazant vanuit de...vo

karinm

Deze 2 dames kwamen een kijkje nemen bij de vijver van de vogelhut. Voor de fazant echt een plek buiten het gebaande pad, zie verderop. Helaas hadden ze geen man meegenomen, die zijn toch nog net even iets mooier van kleur, en dat doet het goed op een foto. Fazanten zijn prachtig gekleurde vogels, althans de mannetjes. De vrouwtjes zijn bijzonder goed gecamoufleerd. De fazant komt van nature voor in Europa, maar niet in de West-Europese landen. Het gebied tussen Georgië, Armenië, Azerbeidzjan en van Vietnam tot in Noord-Korea vormt het oorspronkelijke leefgebied van de fazant. De Romeinen waardeerden de fazant om zijn vlees en zorgden ervoor dat de soort zich over grote delen van Europa verspreidde. De groei van het Europese fazantenbestand vond later plaats. Vooral ten behoeve van de plezierjacht werden vanaf de 18e eeuw grote aantallen fazanten gefokt en losgelaten. Dit is in Nederland verboden, maar gebeurt illegaal nog wel. De fazant komt van nature voor in laaglandbossen, waar hij is gespecialiseerd in het vangen van insecten, hagedissen en soms muizen, zaden en aas op de bosbodem. De in Nederland voorkomende fazant is een mix van verschillende ondersoorten en varianten, die in het Aziatische broedgebied voorkomen. Mannetjes zijn onmiskenbare grote, statige hoenders. Naast de opvallende kop hebben mannetjes een lange gebandeerde staart en een bruin lichaam met donkere vlekken en schubben. Vrouwtjes kunnen met andere soorten worden verward. Zij hebben ook een lange staart en zijn geheel bruin met donkere vlekken. Fazanten vliegen vaak op het laatste moment op met een rauwe kreet bij een naderend persoon. De haan roept luid "Kok-k!" en fladdert daarbij met vleugels. Daarnaast nog diverse zachte, kipachtige geluiden door beide geslachten. (bron: Vogelbescherming)

'1063345' door hestermaasdam '1063345' door hestermaasdam

RoemeniëKarpaten

RoemeniëKarpaten

Industrieterrein

hestermaasdam

We komen van de 74 in zuid/westelijke richting en hebben de Ariesvallei achter ons gelaten. Het was een mooie tocht door landelijk gebied. We zoeken een hotel en komen in het gehucht Brad, het dorp stelt niet zoveel voor maar er is een hotel met zwembad wat ons wel aanlokt op deze warme dag. Een wandelingetje door het dorp brengt ons op het industrieterrein wat er toch wat anders uitziet dan dat wij gewend zijn.

'1063344' door ameerakker '1063344' door ameerakker

Papoea Nieuw GuineaHighlands

Papoea Nieuw GuineaHighlands

Jiwaka festival Papua

ameerakker

Het Jiwaka festival wordt gehouden in Banz en is klein qua omvang. Er komen hooguit 10 verschillende goepen maar je kun je er vrij tussen bewegen en fotograferen. Wij waren de enige blanken. Deze groep kwam uit het oerwoud en noemde zich Papa Kela.

'1022443' door karinm '1022443' door karinm

SwazilandMlilwane Wildlife Sanctuary

SwazilandMlilwane Wildlife Sanctuary

Fietsend langs...zebr

karinm

In Mlilwane Wildlife Sanctuary is het leuk wild spotten. Je zult er de Big Five niet aantreffen, maar des te mooier is het dat je in dit park te voet of per fiets op safari kunt. Fietsen zijn te huur bij het hoofdgebouw, waar je je auto kunt parkeren en na je fietstocht kunt genieten van een drankje. Wat gaaf vonden we het om dit te doen, echt een aanrader!

'1052366' door ChristaThieme '1052366' door ChristaThieme

OostenrijkSerfaus

OostenrijkSerfaus

Kleurig en koud

ChristaThieme

Nu ik uit mag kijken naar de winter in Canada komende januari, verheug ik mij weer op de sneeuw en de kou, inclusief het skiën, snowboarden en hiken. Ik hoop dat ik mooie foto's kan schieten zoals deze foto die vorige winter in Serfaus is genomen. Als je vroeg in de ochtend de straten volgt in tegenovergestelde richting van de skiliften, dan kom je uiteindelijk op een wandelpad dat her en der gekruist wordt door vers geprepareerde loipes. De langlaufers zijn er nog niet, daar is het te vroeg voor. Je hebt de maagdelijke witte wereld helemaal voor je alleen en je kan genieten van een knallende zonsopkomst. Vooral het moment vóór dat de zon op komt, het zogeheten blauwe uurtje, kan ontzettend mooi zijn. Zorg dat je op tijd je warme bedje uitkomt en ook het blauwe uurtje niet mist.

'1013376' door marcvankessel '1013376' door marcvankessel

Verenigde Staten

Verenigde Staten

Teton

marcvankessel

Wie Yellowstone bezoekt, bezoekt (over het algemeen) ook het aangrenzende park Grand Teton. Kenmerkend voor dit nationale park is de uitgestrekte natuur en het zicht op het magnifieke Tetongebergte.

TAKAKA / FAREWELL SPIT | Als je altijd de kudde volgt, is het onvermijdelijk dat je in andermans stront trapt. Daarom gaan we ten Noorden van Takaka (het plaatsje waar we logeren) ‘trampen’. Trampi... Lees meer