Welkom bij Columbus Reisreporter

'1100393' door Elleke '1100393' door Elleke

IndonesiëBandung

IndonesiëBandung

Cipanas

Elleke

Cipanas is een plaatsje dat onderdeel uitmaakt van de Garut regio. Het ligt midden in een groot vulkanisch gebied en de huizen (en hotels) maken er dan ook allemaal gebruik van natuurlijke warmwaterbronnen. Hier op de foto zie je het Kampung Sumber Alam Resort, gebouwd in traditionele stijl, wat het in het decor toch erg idyllisch maakt. Accommodaties in het dorp bieden bijna allemaal warm waterbaden aan; zelfs de zwembaden (als die er zijn) zijn gevuld met volledig natuurlijk warm water. De zwavel ruik je soms ook wel een beetje. Leuk weetje: Ci-Panas betekent ook letterlijk heet water. Om er te geraken: wij namen de trein in Jakarta naar Bandung. Daar gingen we op zoek naar een busje dat 3 keer te vol werd gepropt vooraleer het vertrok (op z'n Aziatisch dus ;-)). We werden afgezet op een plek waarvan het niet heel duidelijk was waar we van op dat punt naartoe moesten. Uiteindelijk bracht een man met een ezel en kar ons nog een eind verderop naar het eigenlijke Cipanas. Neem je het openbaar vervoer? Calculeer dan zeker genoeg tijd in, want snel gaat het niet! En dan nog hopen dat de man met de ezel er staat! ;-)

'1100388' door ontheroadagain '1100388' door ontheroadagain

SpanjeValencia

SpanjeValencia

Dat kan groter

ontheroadagain

Las Fallas in Valencia is een bijzonder feest. Een soort van Koningsdag, maar dan bijna een week lang. Muziek, drukte, vuurwerk op straat: de hele stad is een grote gezellige chaos. Een belangrijk onderdeel van dit festival zijn de enorme kunstwerken van piepschuim en hout die door de hele stad worden neergezet. Fallas-verenigingen werken er het hele jaar aan en de poppen kunnen wel meer dan 30 meter hoog zijn. Elke wijk heeft zijn eigen kunstwerk, dus je kunt dus dagen door de stad heen struinen en nieuwe poppen ontdekken. Er zijn er meer dan 350! Op de foto zie je het bovenste deel van een kunstwerk dat bij de stadspoort stond opgesteld. Het bestaat inmiddels niet meer, want op de laatste dag van het festival gaan alle poppen in de fik.

'1100382' door martinhectors '1100382' door martinhectors

FrankrijkNoord Frankrijk

FrankrijkNoord Frankrijk

Opaalkust

martinhectors

De Opaalkust leent zich echt om heerlijke wandelingen te maken. Afhankelijk van het tij kan je ook op het strand wandelen. Stevige wandelschoenen zijn hier echt wel aan te raden, want je moet soms wel wat klauteren om over rotsblokken te geraken. Voor fotografen is dit een plekje bij uitstek in het voorjaar. Velen komen hier dankbaar gebruik maken van de rotsen, mosselbanken en de ruige kustlijn.

'1099896' door Esthers '1099896' door Esthers

Papoea Nieuw GuineaRabaul

Papoea Nieuw GuineaRabaul

Kinavai ceremonie

Esthers

Kinavai ceremonie. In Papua Nieuw Guinea worden er in de zomerperiode op diverse plekken in Nieuw Oost Britain kinavai ceremonie’s gehouden. De meesten zijn ‘’secret’’ en worden pas vlak van te voren bekend gemaakt. Wil je zo iets meemaken informeer dan bij de dorpelingen of dat ze weten of dat er een ceremonie of festival plaatsvindt. Deze ceremonie is heilig voor het Tolai volk. Wij waren getuige van een kinavai ceremonie voor het mask festival bij Kokopo (Rabaul). Het begint bij de ochtendgloren rond half 6 met tubuans/duk duks (voorouderlijke geesten). Ze komen aanvaren vanaf zee en dansen in kano’s op de muziek die de dorpelingen op hun kundu trommels maken en zingen. Het is een beetje een geheimzinnig gebeuren. Slechts enkele mensen weten wie de mannen in de tubean/duk duk outfit zijn. Het was traditioneel verboden voor de vrouwen en kinderen om naar deze personen te kijken, dat is wel een beetje verleden tijd maar ze zijn nog wel steeds bang van deze personen. Het hele dorp was uitgelopen om deze ceremonie mee te maken. De mannen die de muziek maken en de duk duks begeleiden dragen allemaal een rode lap. Na deze ceremonie begon het 2 daags mask festival.

'1099341' door Jenny '1099341' door Jenny

PeruNazca

PeruNazca

Kolibrie Nazca en...(

Jenny

Bij Nazca denken de meeste mensen in eerste instantie aan de beroemde Nazcalijnen, maar naast een vlucht over deze bijzondere geogliefen zijn er nog andere bezienswaardigheden in de omgeving. Je kunt b.v. naar het Cementerio de Chauchilla, een pre-Inca begraafplaats in een droge woestijn, omringd door prachtig gekleurde bergen, waar je mummies in speciale tomben kunt zien. Het is een ingetogen, respectvolle aangelegenheid. Deze excursie kan worden gecombineerd met de aquaducten van Cantalloc, een immens groot en ingewikkeld irrigatiestelsel dat door de Inca’s is aangelegd en dat de katoenvelden in de omgeving nog steeds van water voorziet. Mocht je tijd overhebben, dan kun je altijd nog op “kolibriejacht” (vanzelfsprekend met de fotocamera). Leuk koffieadresje in Nazca, waar je niet alleen sterke koffie krijgt die moet worden aangelengd met heet water -> Mom’s Cafe, Jr. Calle Lima 168A, Nasca 11401.

'1099646' door Ludovico86 '1099646' door Ludovico86

TadzjikistanPamirgebergte

TadzjikistanPamirgebergte

Verborgen paradijs

Ludovico86

Verborgen in de Bartang vallei van de Pamir-gebergte is de kleine dorp Jizeu te vinden. Wij moesten voor drie uur over veel rotsen van de frequente aardverschuivingen hier klimmen. Dit was onze laatste bestemming op de Pamir Highway, wij waren moe en wisten niet wat ons te wachten stond omdat wij alleen van andere reizigers van dit plek hadden gehoord. Maar toen wij bij de turquoise meer uitkwamen, waren wij onze vermoeiheid helemaal vergeten. Wij belandden in een verborgen paradijs, die uiteindelijk onze ultieme highlight van Tadzjikistan werd.