Welkom bij Columbus Reisreporter

'1024740' door MariekeH '1024740' door MariekeH

AustraliëPerth

AustraliëPerth

Nambung National Park

MariekeH

Bezoek de Pinnacles rotspartijen in een woestijnachtig gebied. 230 kilometer ten noorden van Perth kom je deze tegen tijdens je roadtrip langs de westkust. De Pinnacles zijn onderdeel van het Nambung National Park. Er staan duizenden pilaren van kalksteen, die soms wel vijf meter hoog zijn. Mensen noemen het ook wel een 'stoppelveld'. Vroeger dacht men dat het overblijfselen waren van de resten van een stad. Het zijn echter fossiele plantenresten. Reistip: bij zonsopkomst en zonsondergang heb je magisch licht over dit spectaculaire natuurverschijnsel. Het is toegestaan er met je 4WD doorheen te rijden.

'1024653' door marjolijn '1024653' door marjolijn

DuitslandBerlijn

DuitslandBerlijn

Holocaust monument

marjolijn

Een eerste bezoek aan Berlijn is natuurlijk niet compleet zonder een bezoek aan het Holocaust monument, voluit: Denkmal für die ermordeten juden Europas. Het door architect Peter Eisenman ontworpen monument werd in 2005 geopend. Het veld met de golvende blokken roept volgens Eisenman een gevoel van desoriëntatie en isolement op, symbolisch voor de ervaringen van de Joodse bevolking tijdens het nazibewind. Een wandeling door dit labyrint van 2711 kaal betonnen stèles is in elk geval een bijna meditatieve ervaring. De meeste foto’s laten alleen de betonnen blokken zien. Zelf vind ik van mijn foto’s deze met mensen erop het meest geslaagd, het monument trekt veel bezoekers. Mij viel tijdens mijn wandeling op dat een aantal blokken al te lijden hebben van het Berlijnse landklimaat: vocht en kou hebben voor scheuren gezorgd, gerepareerd met metalen strips.

'1024650' door Dragonfly '1024650' door Dragonfly

FilipijnenCebu

FilipijnenCebu

BBQ aan het strand

Dragonfly

Filipino's eten graag samen en vis is nergens lekkerder als vers uit zee op de BBQ aan het strand of bij een waterval of meer. Heel vaak zagen we dit soort taferelen en soms werden we ook uitgenodigd om mee te eten of te proeven. Het eiland was aan de oost kant zo rustig dat dit heel vaak gebeurt. Hopelijk blijft het zo en wordt het eiland niet net als het onlangs gesloten populaire eiland Boracay overspoelt door toerisme. Inmiddels begrepen wij van de Filipinos dat de regering er alles aan doet om dit te voorkomen.

'1000651' door ThijsVDenBurg '1000651' door ThijsVDenBurg

SpitsbergenLongyearbyen

SpitsbergenLongyearbyen

Aurora Borealis op...

ThijsVDenBurg

Ondanks de kou, hebben we een paar uur van dit hele bijzondere schouwspel met verwondering bekeken. Een beetje geluk met het weer en de zonneactiviteit moet je wel hebben. Maar als dan het dansende licht in volle glorie schijnt is dat adembenemend (net als de overige de 4 nachten erna ook ;)

'1006605' door whelder '1006605' door whelder

PolenZuidoost Polen

PolenZuidoost Polen

Vlotvaren

whelder

Het grensgebied tussen Polen en Slowakije ligt deels in het Tatra-gebergte. Daar loopt de Dunajec als grensrivier. Op deze grensrivier kun je vlotvaren. Dat zou een saaie bedoening zijn als de omgeving niet zo ontzettend mooi was. Een prima bestemming voor iemand die iets nog iets voor de herfst zoekt want dan vind er een ware kleurenexplosie plaats.

'1013376' door marcvankessel '1013376' door marcvankessel

Verenigde Staten

Verenigde Staten

Teton

marcvankessel

Wie Yellowstone bezoekt, bezoekt (over het algemeen) ook het aangrenzende park Grand Teton. Kenmerkend voor dit nationale park is de uitgestrekte natuur en het zicht op het magnifieke Tetongebergte.

Onvoorstelbaar mooi ligt resort Menimi aan de oever van de Surinamerivier op ons te wachten. Ik zie houten huisje met balkon verspreidt over een grasveld liggen. Allemaal naar de rivier gericht. Aan d... Lees meer