Welkom bij Columbus Reisreporter

'1091732' door jeroenkleiberg '1091732' door jeroenkleiberg

CubaCienfuegos

CubaCienfuegos

Met het pontje naar..

jeroenkleiberg

Twee keer per dag vaart er een pontje van Cienfuegos naar Castillo. Cubanen betalen één peso voor de overtocht, toeristen één CUC. De belevenis is best aardig: als sardientjes opgesloten op een oude boot, na lang te hebben gewacht voor je aan boord wordt toegelaten. Als je dit tochtje enkel doet om het fort aan de overzijde te bezoeken, zul je het als een teleurstelling ervaren. Voor een fietser is het pontje wel een uitkomst: je vermijdt een lange omweg over een drukke, oninteressante weg.

'1091731' door vulture1960 '1091731' door vulture1960

SpanjeAsturische kust

SpanjeAsturische kust

Catedral Metropolitan

vulture1960

De indrukwekkende gotische kathedraal met aan de westzijde een 82 m hoge toren verheft zich op de Plaza de Alfonso II in het midden van de stad. De toren werd in 1539 voltooid en behoort tot de mooiste van Spanje (gerestaureerd in 1936, na de Burgeroorlog). Leopoldo Alas noemde hem 'een gedicht in steen' Had net geregend.

'1091730' door Dalix '1091730' door Dalix

ArgentiniëGlaciares

ArgentiniëGlaciares

Een perfecte tour

Dalix

In het zuiden van Patagonië ligt El Calafate. Vanuit deze leuke plaats kan je geweldige tours doen. Een absolute aanrader is de 'drie gletsjers tour'. Je bent een volle dag op het enorme Lago Argentino meer en vaart naar drie prachtige gletsjers. Onderweg kom je de meest bizarre ijsformaties tegen. De tour is perfect georganiseerd. De kapitein van de (snelle!) boot geeft de passagiers alle tijd om foto's te nemen van het prachtige blauwe ijs door er langzaam omheen te varen. Zelfs toen er een condor gespot werd voer hij er heen. Met behulp van de telelens kon ik een opname maken van dit over het algemeen best wel lastig te fotograferen dier. Wat een geluk. Een perfecte dag!

'1090668' door ejbaaijens '1090668' door ejbaaijens

GeorgiëKaukasus gebergte

GeorgiëKaukasus gebergte

Kaukasus

ejbaaijens

Afgelopen herfst waren wij voor de 4e keer in Georgië. Tbilisi vinden we een heel interessante stad, maar het is ook geweldig om het land in te trekken. Zo is de Georgian Military Highway een prachtige weg om te rijden. We rijden richting Kazbegi via kronkelige wegen door de Kaukasus. Of we op de terugweg willen paragliden ….. Twijfel, twijfel, twijfel. Je moet het toch eens doen? Ja,nee, ja, ….. nee. Toch maar niet. Op de terugweg komen we bij het punt waar de paragliders vertrekken. We wachten een tijd. Twee mensen vertrekken. De wind steekt op en de wolken trekken over de bergen heen. Paragliden is niet veilig meer vanwege de valwinden. De twee op de foto waren de laatsten. Jammer ;-)

'1090800' door Dalix '1090800' door Dalix

AntarcticaOost Antarctica

AntarcticaOost Antarctica

Pinguïns bij de...afg

Dalix

Onderweg van South Georgia naar het Antarctisch schiereiland voeren we langs deze enorme ijsberg. De pinguïns laten perfect de grootte van de ijsberg zien. Overal kom je deze geestige beesten tegen, in allerlei soorten en maten. Maar wat leeft deze kleine kolonie dicht bij een enorme afgrond! Brrrrrr.

'1089783' door Willemien '1089783' door Willemien

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Eenzame olifant

Willemien

Namutoni, Etosha National Park. Deze mooie olifant zien we heel alleen bij een zoutpan staan te genieten van een fris bad. Hij waagt ook een slok van het zoute water te nemen zodat hij wat mineralen binnen krijgt. Hij lijkt heel lief maar als er te veel auto’s met inzittenden belangstelling voor hem tonen laat hij even zien wie de baas is. Hij komt de weg op en dwingend gebied hij, wapperend met zijn oren, om de voertuigen achteruit te zetten.