Welkom bij Columbus Reisreporter

'838285' door hansdewildt '838285' door hansdewildt

Verenigde StatenGrand Canyon

Verenigde StatenGrand Canyon

Niet te missen !

hansdewildt

Als je de kans hebt moet je zeker een vliegtuig of helikoptervlucht boven de Coloradorivier maken. Het is een geweldig mooie ervaring om vanuit deze helikopter de Grand Canyon te kunnen zien. Het gaat heel snel en je ziet alles in vogelvlucht, maar het is indrukwekkend en onwerkelijk mooi. Als je binnenkomt krijg je meteen het gevoel dat je moet vliegen hier. Alles in de VS is groot dus ook de reclameborden. Niet te missen !

'838240' door neretslok '838240' door neretslok

SpanjeCom. Valenciana

SpanjeCom. Valenciana

Grote processie in...

neretslok

In de Goede Week, de week voor Pasen, worden vooral in Zuid Spanje overal grote processies gehouden. Deze processies zijn eigenlijk boeteprocessies. Er lopen steevast boetelingen in mee, die kleding dragen met puntvormige maskers, om de anonimiteit te waarborgen. Deze kostuums zijn later ook door de (overigens sterk anti-katholieke) Amerikaanse Ku Klux Klan gebruikt. Daardoor zouden sommige mensen de indruk kunnen krijgen, dat de Spaanse boetelingen iets met de KKK te maken hebben. KKK heeft het echter gebruikt, (liever gezegd: misbruikt). Het is een bizar gezicht en wij vonden het een hele belevenis. Aanrader voor als je rond die tijd in Spanje bent. Deze foto is gemaakt in Orihuela, een oude universiteitsstad die 50.000 inwoners telt (de gemeente heeft er 83.000).

'838239' door krijnvandergiessen '838239' door krijnvandergiessen

MalawiLake Malawi

MalawiLake Malawi

Spelende kids bij lak

krijnvandergiessen

Eind 2016 kampeerden we een paar dagen langs Lake Malawi. Dit meer, dat eigenlijk meer op een zee lijkt, is een tropisch paradijsje midden in Afrika met palmbomen die de kust langs het blauwe water versieren. Gigantisch grote scholen met de meest kleurige visjes (tovervisjes, zoals Lex Harding ze in zijn boek "de reis van mijn leven" noemt) veranderen het water in een waar aquarium. Levendige, authentieke vissersdorpjes maken het geheel een geweldige reisbestemming. Wij overnachten in een van deze dorpjes, en op een vroege ochtendwandeling zien we deze twee mooie kinderen spelen. Het achterste jongetje vond het prachtig ons te zien, en rende naar de gele jerrycan om er te poseren. Z'n zusje vond het wat spannender, en kijk wat onwennig richting de camera. Juist die twee verschillende emoties vind ik leuk in deze foto!

'835043' door corriedewinter '835043' door corriedewinter

BeninPorto Novo

BeninPorto Novo

Kijk eens in de...spi

corriedewinter

De groene meerkatten in de botanische tuin van Porto Novo hebben het daar best naar hun zin, omdat er veel te eten is, zoals fruit, bladeren en insecten. Ook vogels doen zich tegoed aan bijvoorbeeld jackfruit. Sommige apen hebben veel belangstelling voor de brommers die daar geparkeerd staan. Ze bekijken zichzelf uitgebreid in de spiegels en gaan ook niet weg als je dichtbij komt. DE botanische tuin ligt naast het parlement en is een aangename plek om in de schaduw iets te eten. De bloemen en planten zijn interessant om te zien en worden redelijk onderhouden. Er is een speeltuintje dat wel een opknapbeurt kan gebruiken. Wij kwamen hier terecht omdat ons busje gerepareerd moest worden. Een highlight wil ik dit dan ook niet noemen, de meerkatten zijn de grootste attractie.

'835010' door MiekeDeHaas '835010' door MiekeDeHaas

Groot-BrittanniëSchotland

Groot-BrittanniëSchotland

Oogverblindend...uitz

MiekeDeHaas

Een aanrader is om vanuit de plaats Ullapool het noord-westelijke deel van schotland te bezoeken. Een ideale uitvalbasis voor dit ongerept ruig gebied .We hebben daar 3 nachten gelogeerd. Er is zoveel te zien in de Schotse hooglanden. Het is relatief een rustig stukje Hier zie je een aantal lochen bij elkaar: Glendhu, a Charin Bhaín en Clencoul. Vanuit het plaatje Kylesku kun je dit bekijken Vanaf een brug heb je fantastisch zicht op het water, de bootjes en het landschap eromheen.

'834970' door MiekeDeHaas '834970' door MiekeDeHaas

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Ontelbare...rijsttera

MiekeDeHaas

De rijstterrassen van Honghe zijn ontelbaar. De autorit langs deze terrassen zijn onvergetelijk, zo mooi zijn ze. En onvoorstelbaar dat je hier geen westerse mensen ziet. Je bent de enige westerling die deze terrassen bezoekt. Steeds zie je weer wat anders. Ik was daar in begin maart. In deze periode staan alle rijstterrassen onder water. Dat geeft juist zo 'n magnifiek zicht. De jonge rijstplantjes moeten dan nog uitgezet worden. Hopelijk blijven deze rijstterrassen nog lang in stand. De vraag is hoe lang men jongeren bereid vindt om op de terrassen te werken. In deze periode zijn er weinig werkzaamheden op de rijstterrassen.

Vandaag kunnen we niet meer duiken i.v.m. onze vliegtijden morgen. We hebben een mooie route uitgetekend in de Garmin zodat we een groot deel van het eiland gaan zien. Een deel ervan is uit de losse h... Lees meer

Transmongolië blog 1: "1 ding nog wel..." zegt Muk aarzelend aan de telefoon. "Ja?" Ik lig op mijn bed in mijn kamer in west Sydney, benieuwd naar wat er gaat komen. "... Lees meer