Welkom bij Columbus Reisreporter

'965366' door agrotewal '965366' door agrotewal

FrankrijkLanguedoc

FrankrijkLanguedoc

Lekker poedelen

agrotewal

In de Camargue leven veel flamingo's in het wild. Het is een feestje om een tijd te kijken wat ze zoal doen. Het was een dag heel warm en dat was voor de vogels alle reden om eens lekker koppie onder gaan en dan de veren weer gladstrijken. De vogel is het mooist als je de foto opent.

'965315' door Graaf '965315' door Graaf

Chinakham

Chinakham

Rand van Tibetaans...

Graaf

Rijdend van Chengdu naar het westen, nabij de grens met de TAR (Tibetaans Autonome Regio) kom je steeds hogere bergen tegen. De Himalaya en het Tibetaans Plateau lopen nog een stuk door in China.

'965314' door corriedewinter '965314' door corriedewinter

China

China

Langs de oevers in Yu

corriedewinter

Het kleine dorp Yun Shui Yao in de provincie Fujian is sinds 2006, toen het als filmset werd gekozen welvarender geworden. De film die daar werd opgenomen (dezelfde naam als het plaatsje) werd heel populair onder Chinezen, dus een excursie hoorde erbij. Het is nog steeds druk, maar dat is niet alleen vanwege de film. Het dorp, waar je nauwelijks westerse toeristen ziet, strekt zich uit langs de oevers van een riviertje waar bomen van meer dan 300 jaar oud groeien, buffels in het water liggen en je via stapstenen naar de overkant kunt. Hier lopen we tegen de avond (de dagjesmensen zijn dan weg) naar een van de tulous (aarden huizen) waar binnen de muren meerdere generaties wonen. Je komt langs groentetuinen met maïs, bonen en lotusvelden.

'912076' door yvon '912076' door yvon

NederlandGelderland

NederlandGelderland

Nieuwe boottocht van.

yvon

Wildlife in Nederland. Wat wil je graag met dit mooie weer....varen en fietsen! En dat kan sinds 30 juni op een snelle ferry.. Je startpunt is Zaltbommel en je vaart naar Slot Loevestein vise versa . De fiets mag mee. Wil je nog verder? Geen probleem . Met een dagkaart kun je alle pontjes over de Maas gebruiken. Wij zijn doorgegaan naar Gorinchem. Hou wel de laatste pont van 17.00 uur vanaf slot Loevestein in de gaten ,want anders wordt het wel heel ver fietsen!

'909847' door Stan de Haas Fotografie '909847' door Stan de Haas Fotografie

FilipijnenPalawan

FilipijnenPalawan

Heaven on earth

Stan de Haas Fotografie

El Nido staat bekend als backpackers plaats op het eiland Palawan. Het wordt gerekend tot het mooiste eiland van de Filipijnen en volgens insiders van de hele wereld. Omdat ik voor mijn werk foto’s moeten kunnen maken zonder mensen erop, sloeg de schrik me om het hart toen ik de vele bootjes klaar zag liggen in de haven van El Nido. Toen ik hiernaar informeerde bleek dat iedere ochtend om 09.00 uur de boten vol met toeristen op excursie gaan naar de prachtige eilanden in de omgeving volgens vaste routes. Deze excursies worden aangeduid met toer A,B, C of D. Het was niet moeilijk om een lokale visser bereid te krijgen om een zelfde toer voor mij privé te verzorgen maar dan om 07.30 uur. Het is natuurlijk iets duurder dan met tienen op een boot maar dan heb je wel een toptrip! Op deze manier lukte het me om de grote groepen steeds voor te blijven zodat ik de maagdelijke eilandjes kon fotograferen. De foto die ik heb uitgekozen is gemaakt op ‘hidden beach’ waar de schipper een heerlijke vis van de gril met groenten als lunch voor me maakte. Hier voelde ik me als God in Frankrijk..

'908738' door agrotewal '908738' door agrotewal

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Broer en zus

agrotewal

De vossen in de Amsterdamse waterleiding duinen, zijn beroemd in Nederland. Dat komt doordat ze in het verleden gevoerd zijn door werknemers die in de duinen bezig waren. De vossen zijn min of meer tam geworden en makkelijk te benaderen. Althans dat was tot voor kort zo. Er zijn drie moeders met welpen, die al de aandacht niet prettig vonden en al meerdere malen van burcht zijn veranderd. Ik heb geboft en na uren wachten toch een paar vossen gezien. Bij hun burcht waren broer en zus in de late avond nog lekker actief. Lastig om spelende vossen op de foto te zetten.

Afgelopen juni hebben wij een roadtrip door Georgië gemaakt. Wat een prachtig land met een vriendelijke en behulpzame bevolking. Ze vinden het oprecht leuk dat je, als ‘westerse’ toerist hun land ko... Lees meer