Welkom bij Columbus Reisreporter

'845551' door geervannesmeed '845551' door geervannesmeed

NederlandLimburg

NederlandLimburg

Uitsluiping van een..

geervannesmeed

Het volgen van het uitsluiping van een libel is een geduldwerkje. Het hele proces duurt toch al gauw 2 uur. Eindelijk, als ik mijn geduld bijna begin te verliezen, is het toch zover...... Nadat de nog kleurloos en ongeopende vleugels uitgestrekt zijn, houdt hij zich echter nog minstens een half uur vast aan het huidje en pompt zichzelf en zijn vleugels door middel van lichaamsvloeistof op. Je ziet de vleugels gewoon groter worden. Dan worden ze in één keer uitgeklapt en als die na een tijdje gedroogd en uitgehard zijn en na nog wat voorzichtig gefladderd te hebben, vliegt deze viervlek de wijde wereld in alsof het de gewoonste zaak van de wereld is. Ongelooflijk eigenlijk dat uit zo'n lelijk, vies, eng en aliën-achtig beest zo'n prachtige viervlek libel kan komen. Wat is de natuur toch mooi en wat zit het goed in elkaar. Na zo'n moment kan mijn dag niet meer stuk.....

'845550' door OutOfTheBlue '845550' door OutOfTheBlue

MarokkoRabat

MarokkoRabat

Marokkaans blauw

OutOfTheBlue

Prachtige kleurencombinatie in de kasbah Oudayas in Rabat, Marokko. Deze kasbah (fort) staat sinds 2012 op de werelderfgoed lijst en een deel is ingericht als museum. Rondom het museum ligt een Andalusische tuin, aangelegd in 1920.

'845549' door OutOfTheBlue '845549' door OutOfTheBlue

Nederlandse AntillenBonaire

Nederlandse AntillenBonaire

Caribbean sunset

OutOfTheBlue

Ik krijg maar geen genoeg van dit soort prachtige avonden, slenteren over de boulevard met uitzicht op zo'n prachtige spectaculaire zonsondergang. Waar ter wereld ik ook ben, hier kan ik elke keer weer intens van genieten!

'842567' door krijnvandergiessen '842567' door krijnvandergiessen

KeniaAmboseli NP

KeniaAmboseli NP

Stofhappen

krijnvandergiessen

Nog een foto uit het geweldige Amboseli. Dit keer niet zwart-wit, maar in kleur om de prachtige zonsopkomst weer te geven. 2 zebras vechten (of spelen) op de open vlaktes, terwijl de warme zonnestralen het opstuivende stof oranje kleuren. Het was erg vroeg in de ochtend, en dit waren een van de eerste dieren die we die dag spotte: meteen raak dus! Als je niet in een van de dure lodges wilt overnachten, zet dan je tentje op bij de ‘community campsite’ net buiten het park. Vanaf daar is het slechts enkele minuten rijden naar de poort. Als je de dag van tevoren al je toegangsbewijs hebt gekocht (gewoon bij de poort), rijd je als eerste het park in terwijl de zon opkomt achter de Kilimanjaro!

'842018' door martinhectors '842018' door martinhectors

Costa RicaCentraal Costa Rica (hoogland)

Costa RicaCentraal Costa Rica (hoogland)

Gefladder

martinhectors

Toen we in San Gerardo de Dota verbleven was het achter onze bungalow een gefladder van jewelste. Verschillende soorten kolibries vlogen hier over en weer. Dit is de groene violetoorkolibrie. Het is een middelgrote, metallic groene kolibrie met glinsterende violet oorvlekken op de beide zijden van de nek. Hij is ongeveer 10 cm groot en geeft de voorkeur aan vochtigere en hooggelegen gebieden (1200 tot 2300 m) zoals nevelwouden.

'842582' door MiekeDeHaas '842582' door MiekeDeHaas

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Rijstterrassen en...d

MiekeDeHaas

Yunnan , daar moet je zijn voor de rijstterrassen. Vooral in Yuanyang kom je ogen te kort. De rijstterrassen vallen inmiddels onder UNESCO . Logisch. Elk rijstterras is ook een kunstwerken op zich. De dorpjes liggen prachtig aangrenzend aan de rijstterrassen. Vanuit deze dorpjes gaat de plaatselijke bevolking op pad om ze te bewerken, aan te planten enz. Hun uitzicht is niet verkeerd maar de werkzaamheden zijn zwaar. Het blijft handwerk. Een tour langs al die rijstterrassen verveelt geen seconde. Alleen februari en maart is er water op de rijstterrassen en dat maakt het zo speciaal.

We vertrekken morgenochtend met de trein van Ella naar Kandy. Naar het schijnt een van de mooiste treinreizen ter wereld. De trein is vaak al weken vantevoren volgeboekt en wij waren daarom ook blij n... Lees meer