Welkom bij Columbus Reisreporter

'1063407' door agrotewal '1063407' door agrotewal

Spanjebardenas-reales

Spanjebardenas-reales

Op de fiets door...Ba

agrotewal

Niet eens zo ver weg van ons eigen kikkerlandje ligt de grootste woestijn van Europa. In het zuidoosten van Navarra, dichtbij de stad Tudela ligt Bardenas Reales. Het is een natuurpark van maar liefst 42.500 ha groot. Het gebied bestaat voornamelijk uit rotsen en steen, waar moeder natuur de mooiste vormen heeft gecreëerd. Door erosie is er een bijna maanachtige wereld ontstaan vol met ravijnen, hoogvlakten en afgelegen steile rotsen. Op de foto zie je twee fietsers staan bij een infobord, vlakbij de bekendste rots Castildetierra. Jammer genoeg kon ik zelf niet fietsen daar omdat ik kort daarvoor mijn enkel verzwikt had. Ik ga zeker een keer terug om te genieten van een gedeelte van Spanje waar toerisme nog in de kinderschoenen staat. Een bezoek aan dit mooie park is gratis, zelfs voor parkeren worden geen euro's in rekening gebracht. Het park is open van 8.00 uur tot een uur voor zonsondergang. Via de ingang bij Arguedas ben je het snelst bij de imponerende rots van mijn foto. In Arguedas zijn ook nog rotswoningen te vinden en een echte camperplek. ( de coördinaten daarvoor zijn N42.1727 en W1. 5913) Het Natuurpark Bardenas Reales telt meer dan 700 km paden, onverharde wegen en trekpaden voor vee, zeer geschikt voor wandel- en fietsliefhebbers. Aanbevolen wordt echter om het eerste bezoek aan dit natuurgebied onder begeleiding van gespecialiseerde gidsen te doen. Zij voorkomen niet alleen dat u in deze woestijn verdwaald, maar maken u ook wegwijs in dit landschap waarvan de flora en fauna meer doen denken aan die van de Afrikaanse woestijn dan aan die van het noorden van het Iberische Schiereiland. In een ver verleden was het een paradijs voor krokodillen en schildpadden. Vandaag de dag leven er adelaars, gieren, uilen, grote trappen, vossen, wilde katten, genetkatten, amfibieën en reptielen tussen struikgewas, sisalplanten, brakke grond en velden met espartogras. ( met dank aan de site: zo is Navarra)

'1063406' door hansdewildt '1063406' door hansdewildt

Verenigde StatenGrand Canyon

Verenigde StatenGrand Canyon

Boom !

hansdewildt

De meeste bezoekers gaan naar de Grand Canyon South Rim. Daar zijn de meeste faciliteiten en is ook het makkelijkst te bereiken. Voor het bezoek aan de north rim moet je een langere route heen en terug rijden. Het is zeker de moeite waard, sommigen vinden de north rim zelfs mooier. Wat telkens weer opvalt is dat er tussen al die rotsen gewoon bomen groeien. Wat een prachtig stukje natuur weer.

'1063405' door JolandaSprokholt '1063405' door JolandaSprokholt

DenemarkenBornholm

DenemarkenBornholm

Zonsondergang bij...S

JolandaSprokholt

Na een dag fietsen over Bornholm trakteerde de zon ons op een prachtige zonsondergang achter de wolken, waardoor er een prachtige gloed over de Oostzee kwam en deze zee alle kleuren van de regenboog aannam.

'1022443' door karinm '1022443' door karinm

SwazilandMlilwane Wildlife Sanctuary

SwazilandMlilwane Wildlife Sanctuary

Fietsend langs...zebr

karinm

In Mlilwane Wildlife Sanctuary is het leuk wild spotten. Je zult er de Big Five niet aantreffen, maar des te mooier is het dat je in dit park te voet of per fiets op safari kunt. Fietsen zijn te huur bij het hoofdgebouw, waar je je auto kunt parkeren en na je fietstocht kunt genieten van een drankje. Wat gaaf vonden we het om dit te doen, echt een aanrader!

'1052366' door ChristaThieme '1052366' door ChristaThieme

OostenrijkSerfaus

OostenrijkSerfaus

Kleurig en koud

ChristaThieme

Nu ik uit mag kijken naar de winter in Canada komende januari, verheug ik mij weer op de sneeuw en de kou, inclusief het skiën, snowboarden en hiken. Ik hoop dat ik mooie foto's kan schieten zoals deze foto die vorige winter in Serfaus is genomen. Als je vroeg in de ochtend de straten volgt in tegenovergestelde richting van de skiliften, dan kom je uiteindelijk op een wandelpad dat her en der gekruist wordt door vers geprepareerde loipes. De langlaufers zijn er nog niet, daar is het te vroeg voor. Je hebt de maagdelijke witte wereld helemaal voor je alleen en je kan genieten van een knallende zonsopkomst. Vooral het moment vóór dat de zon op komt, het zogeheten blauwe uurtje, kan ontzettend mooi zijn. Zorg dat je op tijd je warme bedje uitkomt en ook het blauwe uurtje niet mist.

'1013376' door marcvankessel '1013376' door marcvankessel

Verenigde Staten

Verenigde Staten

Teton

marcvankessel

Wie Yellowstone bezoekt, bezoekt (over het algemeen) ook het aangrenzende park Grand Teton. Kenmerkend voor dit nationale park is de uitgestrekte natuur en het zicht op het magnifieke Tetongebergte.

Hectiek, natuur, wildlife, jungle, paradijselijke stranden, aardbeien, theeplantages, expeditie Robinson, wereldstad. Dat is waarom Maleisië op de bucketlist staat! Het is een veelzijdig land en de ma... Lees meer

Ik heb dorst, een enorme dorst. Nog anderhalve liter water is er over van de in totaal 13 liter waar ik twee dagen geleden mee begon. Bijna 200 km heb ik afgelegd door een desolaat landschap van zand... Lees meer