Welkom bij Columbus Reisreporter

'1097100' door ejbaaijens '1097100' door ejbaaijens

MarokkoAtlas gebergte

MarokkoAtlas gebergte

Ourika

ejbaaijens

Vanuit Marrakech kun je prima de Ourika vallei bezoeken. De reis er naar toe is al mooi. Onderweg kom je langs plekken met mooie uitzichten over het bergachtige landschap. Op een aantal plekken proberen mensen wat te verdienen aan de toeristen. Op de foto zo'n voorbeeld van koopwaar met daarachter het mooie landschap. (vergroten is mooier)

'1097099' door Ruud van Drongelen '1097099' door Ruud van Drongelen

MaledivenLhaviyani Atol

MaledivenLhaviyani Atol

De ultieme bounty...s

Ruud van Drongelen

En in het echt nog mooier. Ik word al weer relax als ik naar dit plaatje kijk.

'1097098' door CDahlkamp '1097098' door CDahlkamp

MaleisiëPenang

MaleisiëPenang

My Own Café Penang

CDahlkamp

Ben je in Penang ga dan naar dit restaurant; My Own Café. Je kunt hier de overheerlijke laksa eten en je ziet hier één van de prachtige street-arts, van deze stad, in het restaurant zelf. Wij hebben de street-art route gelopen en waren onder de indruk van alle werken die we tegen kwamen. Aan het street art project in Georgetown werken verschillende artiesten mee: Baba Chuah , Ernest Zacharevic, Lefty, Louis Gan, Reggie Lee en Tang Mun Kian.

'1095996' door travelbag '1095996' door travelbag

IndiaKarnataka

IndiaKarnataka

Up the hill in Hampi

travelbag

Om naar Hampi te gaan verblijf je meestal in Hospet. Het ligt op ongeveer 30 minuten rijden. Bezoek Hampi vroeg in de morgen. Regel een tuk tuk die je eventueel ook de verdere dag door het gebied rijdt. De afstanden zijn niet allemaal te belopen. Begin je dag op een van de mooie uitzichtpunten op een van villa en zie de zon opkomen, ga dan lekker ontbijten en geniet de verdere dag van dit mooie gebied vol tempels.

'1096327' door Rhodaxx '1096327' door Rhodaxx

India

India

Woestijnvolk maakt he

Rhodaxx

Met een Jeep of op een kameel de zonsondergang in de zandduinen van de Thar woestijn doorkruisen is leuk. Nog leuker is het als je daarna aanschuift bij een heerlijke diner onder de sterrenhemel in een tentenkamp. En als je dan tijdens je tocht door de woestijn deze vrolijke mensen bent tegengekomen is het feestje compleet.

'1096363' door Menno Schaefer '1096363' door Menno Schaefer

NederlandNoord-Holland

NederlandNoord-Holland

Grote Burgermeester

Menno Schaefer

Dit portret van grote burgermeester maakte ik in de haven van Den Oever. Het is een soort die niet veel in Nederland te zien is. Deze meeuwen soort lijkt veel op de mantelmeeuw maar hij mist het zwart in de veren. Daardoor is hij bijna egaal wit. Het mooiste is dat deze op de cover van het boek Birk staat van Jaap Robben. Iets waar ik best trots op ben.

Wij hebben in Bagan het geluk om Koelin tegen het lijf te lopen. Koelin heeft een horsecart, een karretje dat achter een paard is gespannen en waarmee hij toeristen hoopt rond te rijden. Het is zijn b... Lees meer

TAIRUA | We maken een kleine détour voor we ons enkele dagen settelen op de Coromandel Peninsula. Nu we hier toch in de buurt zijn, wil ik heel graag ‘The Hobbiton’ bezoeken. Dat is de herbouwde movie... Lees meer