Welkom bij Columbus Reisreporter

'1063456' door KimvanWolde '1063456' door KimvanWolde

LaosLuang Prabang

LaosLuang Prabang

Luang Prabang Morning

KimvanWolde

De Morning Market is een van de dingen die je in Luang Prabang sowieso gezien moet hebben! Een echte authentieke, lokale markt waar je alles kunt vinden qua verse producten wat je kunt bedenken en meer... Zo vind je hier de standaard producten zoals vlees, vis, groente en fruit maar ook de voor ons wat ongewonere producten zoals vleermuis, rat, krokodil, slang, kikker en diverse soorten insecten. Kortom: een kleurrijk geheel! De Luang Prabang Morning Market is niet moeilijk te vinden aangezien het in het centrale deel van de stad plaats vindt. Anders kun je altijd even Maps raadplegen!

'1063455' door aticketto '1063455' door aticketto

Italië

Italië

Kunst aan Zee

aticketto

Dit kunstwerk kwamen tegen aan de noordkust van Sicilië ter hoogte van het plaatsje Torremuzza. Officieel heet het beeldhouwwerk La Finestra sul Mare en als je het aan mij vraagt kan deze zo meedingen naar het lelijkste kunstwerk ooit. Voor de geïnteresseerde… Het beeldhouwwerk staat ook bekend als het "Venster aan de zee". Het werk werd gerealiseerd door Tano Festa en is een hymne aan de kleur in de kindertijd. Een terugkerend onderwerp in de werken van de kunstenaar. De blauwe kleur verwijst naar ziel van de beeldhouwer en dichter die oneindig was. Het enorme venster geeft gevoel te worden opgesloten met je gedachtes. De zwarte balk geeft het eindbesef van ons bestaan. Het frame is 18 meter hoog en gerealiseerd in gewapend beton. Mocht wel van dit soort kunst houden dan zijn er in omgeving nog een stuk of negen kunstwerken waaronder een piramide.

'1063454' door KimvanWolde '1063454' door KimvanWolde

ThailandChiang Mai

ThailandChiang Mai

De Karen bergstam

KimvanWolde

De oorspronkelijk uit Myanmar afkomstige Karen bergstam, ook wel bekend als de "Longneck Tribe", zijn in Thailand vooral in kleine bergdorpen in het Noorden te vinden. Vanaf ongeveer vijf jarige leeftijd krijgen de meisjes hun eerste ring en in de loop van de jaren komen er steeds meer ringen bij. Tijdens ons bezoek is ons verteld dat dit bij het schoonheidsideaal hoort, een lange nek als die van een zwaan. Bij het dragen van deze ringen is het niet zo dat de nek langer wordt gemaakt, maar dat de schouders naar beneden worden gedrukt. Om de stam in ere en "puur" te houden wordt er op jonge leeftijd al bepaald wie er met wie gaat trouwen. Prachtig mooie mensen met een interessante cultuur en geschiedenis.

'1052366' door ChristaThieme '1052366' door ChristaThieme

OostenrijkSerfaus

OostenrijkSerfaus

Kleurig en koud

ChristaThieme

Nu ik uit mag kijken naar de winter in Canada komende januari, verheug ik mij weer op de sneeuw en de kou, inclusief het skiën, snowboarden en hiken. Ik hoop dat ik mooie foto's kan schieten zoals deze foto die vorige winter in Serfaus is genomen. Als je vroeg in de ochtend de straten volgt in tegenovergestelde richting van de skiliften, dan kom je uiteindelijk op een wandelpad dat her en der gekruist wordt door vers geprepareerde loipes. De langlaufers zijn er nog niet, daar is het te vroeg voor. Je hebt de maagdelijke witte wereld helemaal voor je alleen en je kan genieten van een knallende zonsopkomst. Vooral het moment vóór dat de zon op komt, het zogeheten blauwe uurtje, kan ontzettend mooi zijn. Zorg dat je op tijd je warme bedje uitkomt en ook het blauwe uurtje niet mist.

'1022443' door karinm '1022443' door karinm

SwazilandMlilwane Wildlife Sanctuary

SwazilandMlilwane Wildlife Sanctuary

Fietsend langs...zebr

karinm

In Mlilwane Wildlife Sanctuary is het leuk wild spotten. Je zult er de Big Five niet aantreffen, maar des te mooier is het dat je in dit park te voet of per fiets op safari kunt. Fietsen zijn te huur bij het hoofdgebouw, waar je je auto kunt parkeren en na je fietstocht kunt genieten van een drankje. Wat gaaf vonden we het om dit te doen, echt een aanrader!

'1013376' door marcvankessel '1013376' door marcvankessel

Verenigde Staten

Verenigde Staten

Teton

marcvankessel

Wie Yellowstone bezoekt, bezoekt (over het algemeen) ook het aangrenzende park Grand Teton. Kenmerkend voor dit nationale park is de uitgestrekte natuur en het zicht op het magnifieke Tetongebergte.

We schrijven oktober 2017, Pieke en ik gaan 3,5 week door Panama en Costa Rica reizen. Deels vooraf gepland, maar vooral veel vrijheid gelaten om ter plekke te kijken wat we willen zien en doen. De vl... Lees meer

Hectiek, natuur, wildlife, jungle, paradijselijke stranden, aardbeien, theeplantages, expeditie Robinson, wereldstad. Dat is waarom Maleisië op de bucketlist staat! Het is een veelzijdig land en de ma... Lees meer