Welkom bij Columbus Reisreporter

'1063493' door wisseschout '1063493' door wisseschout

ArgentiniëSalta

ArgentiniëSalta

Met een huurauto

wisseschout

Vanuit Salta een auto gehuurd en van daaruit richting Cafayata door de Quebrada de la Conchas gereden. Een schitterend en erg kleurrijk landschap en totaal niet toeristisch. Van te voren de huurauto geregeld met kinderzitje omdat onze toen 2 jarige kleindochter ook mee was. Overnachtingen ter plaatse zonder problemen. Dus vrijheid blijheid.

'1063491' door ChristaThieme '1063491' door ChristaThieme

OostenrijkTirol

OostenrijkTirol

Houtworm

ChristaThieme

Dit is het huis van de houtworm, nou ja... van de meubelmaker Bernard Bacher in Aschau, een dorpje in de buurt van Kirchberg, Oostenrijk. Hij maakt kasten, tafels, bedden en de zo typisch Oostenrijkse houten ontbijthoeken die je vaak in de verhuur-appartementen terugziet. Daarnaast maakt hij ook allerlei decoratieve dingetjes van hout die jouw interieur thuis kunnen opvrolijken. Dat hij van houtbewerken houdt kan je ook zien aan zijn typisch Oostenrijkse chalet, versierd met allerlei tierlantijnen. Alhoewel we een leuk kort gesprek hadden wilde de goede man niet op de foto voor zijn huis. Dat was op zich wel jammer, maar ook zonder hem is het een plaatje.

'1063490' door hamminga '1063490' door hamminga

NamibiëCentraal Namibie

NamibiëCentraal Namibie

Spannende ontmoeting

hamminga

Bij de waterplaats van Erindi Private Game Reserve liggen een aantal krokodillen in de zon te relaxen. Af en toe glijdt er eentje rustig het water in, maar verder zit er geen beweging in. Als standbeelden. Je kunt je bijna niet voorstellen hoe snel en dodelijk deze oerdieren kunnen zijn... Je kunt er best dichtbij komen als je een stukje rond de waterplaats loopt, een spannende ontmoeting!

'1052366' door ChristaThieme '1052366' door ChristaThieme

OostenrijkSerfaus

OostenrijkSerfaus

Kleurig en koud

ChristaThieme

Nu ik uit mag kijken naar de winter in Canada komende januari, verheug ik mij weer op de sneeuw en de kou, inclusief het skiën, snowboarden en hiken. Ik hoop dat ik mooie foto's kan schieten zoals deze foto die vorige winter in Serfaus is genomen. Als je vroeg in de ochtend de straten volgt in tegenovergestelde richting van de skiliften, dan kom je uiteindelijk op een wandelpad dat her en der gekruist wordt door vers geprepareerde loipes. De langlaufers zijn er nog niet, daar is het te vroeg voor. Je hebt de maagdelijke witte wereld helemaal voor je alleen en je kan genieten van een knallende zonsopkomst. Vooral het moment vóór dat de zon op komt, het zogeheten blauwe uurtje, kan ontzettend mooi zijn. Zorg dat je op tijd je warme bedje uitkomt en ook het blauwe uurtje niet mist.

'1022443' door karinm '1022443' door karinm

SwazilandMlilwane Wildlife Sanctuary

SwazilandMlilwane Wildlife Sanctuary

Fietsend langs...zebr

karinm

In Mlilwane Wildlife Sanctuary is het leuk wild spotten. Je zult er de Big Five niet aantreffen, maar des te mooier is het dat je in dit park te voet of per fiets op safari kunt. Fietsen zijn te huur bij het hoofdgebouw, waar je je auto kunt parkeren en na je fietstocht kunt genieten van een drankje. Wat gaaf vonden we het om dit te doen, echt een aanrader!

'1058146' door agrotewal '1058146' door agrotewal

MarokkoTafraout

MarokkoTafraout

Festival in Tafraout

agrotewal

Vier jaar op rij zijn we naar Tafraout geweest. Altijd in het vroege voorjaar, maar dit jaar voor het eerst heb ik het amandel bloesem festival mee mogen maken. Het festival wordt gevierd in februari of maart, afhankelijk van de bloesems aan de amandelbomen. Er is dus van tevoren niet bekend wanneer het plaatsvind. Dat is een minpuntje maar verder is het een hele belevenis. Dagen lang wordt er uit alle macht feest gevierd, live muziek, demonstraties, marktkraampjes en verschillende activiteiten welke met aanplakborden bekend worden gemaakt. Denk daarbij aan kleiduiven schieten en mannen te paard. Het hele stadje loopt uit om maar niets te hoeven missen van de prachtig uitgedoste mannen die langs galopperen en halverwege met ouderwetse vuurwapens in de lucht schieten. Dranghekken voorkomen dat mensen de arena betreden en voor de hoeven komen van de langs stormende paarden.

We schrijven oktober 2017, Pieke en ik gaan 3,5 week door Panama en Costa Rica reizen. Deels vooraf gepland, maar vooral veel vrijheid gelaten om ter plekke te kijken wat we willen zien en doen. De vl... Lees meer

Hectiek, natuur, wildlife, jungle, paradijselijke stranden, aardbeien, theeplantages, expeditie Robinson, wereldstad. Dat is waarom Maleisië op de bucketlist staat! Het is een veelzijdig land en de ma... Lees meer