Welkom bij Columbus Reisreporter

'1063430' door SourOnTour '1063430' door SourOnTour

Nederland

Nederland

Gisteravond was...roo

SourOnTour

Gisteravond was rood, de kleur van NP de Meinweg in Limburg. Op zoek naar misschien een zwijntje of een ree liep ik door een stuk van het natuurgebied waar je bijna niemand tegenkomt. Vooral tegen de tijd van zonsondergang niet. Met wat geluk zie je hier reeen, wat inderdaad het geval was! Niet gaan zoeken op deze foto, want hier staan ze niet op. Met nog wat meer geluk kan je ook zwijnen spotten, maar helaas deze keer niet. Er zitten er heel veel op de Meinweg, maar ze zijn schuw en laten zich pas zien als het donker is. Wel werd ik getrakteerd op een geweldig mooie zonsondergang, waardoor alles in vuur en vlam leek te staan.

'1063427' door neretslok '1063427' door neretslok

NepalMustang

NepalMustang

Mustang, verborgen...

neretslok

Mustang ligt, zeer moeilijk toegankelijk, tussen Nepal en Tibet in, hoog in de Himalaya. Dit voormalige Tibetaanse koninkrijkje is, net als grote broer Tibet door China is ingelijfd, ingelijfd door Nepal. Veel invloed kon Nepal er nooit uitoefenen, zodat de Mustangse koning gewoon kon verder regeren. De laatste koning overleed enkele maanden geleden. Nog altijd beschouwen de Mustangers Nepal als ' dat andere land daar beneden'. Het is een beperkt toegankelijk gebied. Je komt er alleen met het vliegtuig. Jomson heeft een klein vliegveldje naast de (enige) dorpsstraat. Voor wandelen moet je hier forse bedragen neertellen. Het wordt dan ook mondjesmaat bezocht. Tot 1992 was het voor buitenlanders zelfs helemaal verboden gebied. Op de foto is nog iets van land- en tuinbouw te zien (veel appels), maar verderop is het een grote stoffige winderige steenwoestijn. De dorpen zijn bijna middeleeuws. Het leven is hier bijzonder hard en in de winter is het bijna onmenselijk koud. Het is hier op en top Tibetaans wat cultuur en landschap betreft. Ik zal binnenkort wat meer foto's uploaden van dit bijzondere gebied, en wellicht ook nog een blog of review.

'1063426' door MaJaTa '1063426' door MaJaTa

DuitslandEifel

DuitslandEifel

Herfstkleuren in de..

MaJaTa

Een heerlijk gebied om vooral in deze tijd naar toe te gaan is de Eifel. Het heuvelachtig landschap kleurt overal in de mooie herfstkleuren, vooral ook de druiventakken hebben prachtige kleuren. Hier hoog boven het dorp zetelt het oudste kasteel van het Ahrtal. Deze is gebouwd in de 11e eeuw door graaf Adalbert van Saffenberg. De kasteelruïne van de Saffenburg ligt op een steil uitstekend deel van de berg. Op de hellingen zie je de druivenstruiken voor de beroemde rode wijn van de Ahr. Tegenwoordig is de ruïne van de Saffenberg gratis toegankelijk voor bezoekers. Je kunt hier boven genieten van het unieke panoramische uitzicht over het Ahrtal, op het dorp Mayschoss met Hotel Jägerstübchen of over de wijndorpen Altenahr en Rech.

'1022443' door karinm '1022443' door karinm

SwazilandMlilwane Wildlife Sanctuary

SwazilandMlilwane Wildlife Sanctuary

Fietsend langs...zebr

karinm

In Mlilwane Wildlife Sanctuary is het leuk wild spotten. Je zult er de Big Five niet aantreffen, maar des te mooier is het dat je in dit park te voet of per fiets op safari kunt. Fietsen zijn te huur bij het hoofdgebouw, waar je je auto kunt parkeren en na je fietstocht kunt genieten van een drankje. Wat gaaf vonden we het om dit te doen, echt een aanrader!

'1052366' door ChristaThieme '1052366' door ChristaThieme

OostenrijkSerfaus

OostenrijkSerfaus

Kleurig en koud

ChristaThieme

Nu ik uit mag kijken naar de winter in Canada komende januari, verheug ik mij weer op de sneeuw en de kou, inclusief het skiën, snowboarden en hiken. Ik hoop dat ik mooie foto's kan schieten zoals deze foto die vorige winter in Serfaus is genomen. Als je vroeg in de ochtend de straten volgt in tegenovergestelde richting van de skiliften, dan kom je uiteindelijk op een wandelpad dat her en der gekruist wordt door vers geprepareerde loipes. De langlaufers zijn er nog niet, daar is het te vroeg voor. Je hebt de maagdelijke witte wereld helemaal voor je alleen en je kan genieten van een knallende zonsopkomst. Vooral het moment vóór dat de zon op komt, het zogeheten blauwe uurtje, kan ontzettend mooi zijn. Zorg dat je op tijd je warme bedje uitkomt en ook het blauwe uurtje niet mist.

'1013376' door marcvankessel '1013376' door marcvankessel

Verenigde Staten

Verenigde Staten

Teton

marcvankessel

Wie Yellowstone bezoekt, bezoekt (over het algemeen) ook het aangrenzende park Grand Teton. Kenmerkend voor dit nationale park is de uitgestrekte natuur en het zicht op het magnifieke Tetongebergte.

We schrijven oktober 2017, Pieke en ik gaan 3,5 week door Panama en Costa Rica reizen. Deels vooraf gepland, maar vooral veel vrijheid gelaten om ter plekke te kijken wat we willen zien en doen. De vl... Lees meer

Hectiek, natuur, wildlife, jungle, paradijselijke stranden, aardbeien, theeplantages, expeditie Robinson, wereldstad. Dat is waarom Maleisië op de bucketlist staat! Het is een veelzijdig land en de ma... Lees meer