Welkom bij Columbus Reisreporter

'1063736' door wisseschout '1063736' door wisseschout

UgandaNoord Uganda

UgandaNoord Uganda

Wie ben jij ?

wisseschout

Zomaar een heel klein dorpje in het noorden waar wij heel wat te zien hadden en deze kindertjes dus ook. Wie zijn dat nu weer zie je het ene jongetje denken. Veilig op een afstandje. Let om zijn toch wel grote amulet rond zijn hals. Wat zou er inzitten ? Mijn tip. Sla van de gebaande paden af en vraag eens of je een dorpje mag bezoeken. Vaak geeft de locale chief dan toestemming.

'1063727' door Wilmaha '1063727' door Wilmaha

LaosLuang Prabang

LaosLuang Prabang

De rust zelve

Wilmaha

Tuurlijk heb ik heel veel foto's genomen van monniken. Want in deze landen heeft elk dorp een tempel dus monniken. Deze monink zat rustig op zijn veranda. Toen een andere reisgenot hem vroeg of ze een foto mocht maken heb ik ook foto's gemaakt. En omdat ik aan de zijkant stond kijk hij dus niet recht in mijn camera en vind ik deze foto toch wel heel mooi. Ik ben normaal niet zon potretfotograaf maar deze is goed gelukt. Tip Meestal krijg je zelf wel een goed gevoel of je kunt fotograferen of niet. Soms voeld het als inbreuk en soms voelt het gewoon goed.

'1063726' door PeterBakker '1063726' door PeterBakker

NamibiëKeetmanshoop

NamibiëKeetmanshoop

Kokerboomwhow/woud.

PeterBakker

Voor de tweede keer een georganiseerde fietsreis in Namibie. Dit omdat de voorzieningen beperkt zijn en de afstanden soms heel groot. Over de soms zeer slechte wegen was het dan ook bijzonder fijn dat de bagage werd vervoerd. Dit keer begonnen in Kamieskroon (Zuid-Afrika). Via o.a. Kleinzee, Port Nolloth, Vioolsdrift, Aussenkehr ( met zijn gevlochten rieten huisjes héél bijzonder), Ais-ais, Hobas en Seeheim (6 huizen en een supergaaf hotel ) kwamen we in Keetmanshoop. Via een van de vele grondpaden ging de weg naar Quivertree forest Camp. Een van de hoogtepunten van de reis. De ongeveer 250 bijzondere kokerbomen staken fantastisch af tegen de ondergaande zon. Toen de rest van de groep alweer naar de vlakbij gelegen camping ging maakte ik de mooiste foto's pas. Ook de vlakbij gelegen Giant's playground met een enorme hoeveelheid prachtig in stukken uiteengevallen rode rotsen is zeer de moeite waard.

'1052366' door ChristaThieme '1052366' door ChristaThieme

OostenrijkSerfaus

OostenrijkSerfaus

Kleurig en koud

ChristaThieme

Nu ik uit mag kijken naar de winter in Canada komende januari, verheug ik mij weer op de sneeuw en de kou, inclusief het skiën, snowboarden en hiken. Ik hoop dat ik mooie foto's kan schieten zoals deze foto die vorige winter in Serfaus is genomen. Als je vroeg in de ochtend de straten volgt in tegenovergestelde richting van de skiliften, dan kom je uiteindelijk op een wandelpad dat her en der gekruist wordt door vers geprepareerde loipes. De langlaufers zijn er nog niet, daar is het te vroeg voor. Je hebt de maagdelijke witte wereld helemaal voor je alleen en je kan genieten van een knallende zonsopkomst. Vooral het moment vóór dat de zon op komt, het zogeheten blauwe uurtje, kan ontzettend mooi zijn. Zorg dat je op tijd je warme bedje uitkomt en ook het blauwe uurtje niet mist.

'1063354' door Esthers '1063354' door Esthers

Papoea Nieuw GuineaSepik

Papoea Nieuw GuineaSepik

Crocodile festival

Esthers

Ambunti crocodile festival. In het dorpje Ambunti wordt sinds ca. 12 jaar jaarlijks het Crocodile festival in augustus gehouden. Krokodillen zijn belangrijk voor de mannen die leven in dit gedeelte van de Sepik rivier. Het straalt kracht en mannelijkheid uit. De levende krokodillen worden tijdens dit festival als een soort sieraad op het lichaam gedragen. De bek wordt dicht gebonden en de krokodil wordt met een touwtje om de nek gehangen om zo de hele dag samen te dansen. Of dat het voor de krokodil wel gezellig is dat betwijfel ik.

'1022443' door karinm '1022443' door karinm

SwazilandMlilwane Wildlife Sanctuary

SwazilandMlilwane Wildlife Sanctuary

Fietsend langs...zebr

karinm

In Mlilwane Wildlife Sanctuary is het leuk wild spotten. Je zult er de Big Five niet aantreffen, maar des te mooier is het dat je in dit park te voet of per fiets op safari kunt. Fietsen zijn te huur bij het hoofdgebouw, waar je je auto kunt parkeren en na je fietstocht kunt genieten van een drankje. Wat gaaf vonden we het om dit te doen, echt een aanrader!

Huacachina is een kleine oase in een woestijn, het is wel maar 5 minuten van een stad af, maar voel toch erg afgezonderd. Vroeger een plaats voor welgestelden om te relaxen, nu een backpackersspot dat... Lees meer

“How long should you try? Until.” (Jim Rohn: Amerikaans spreker en schrijver). Het verlaten van Amerikaanse bodem wordt volledig gevuld met een stressvolle tijd op het vliegveld in Los Angeles. And... Lees meer