Welkom bij Columbus Reisreporter

'1091594' door indi '1091594' door indi

VietnamNoord Vietnam

VietnamNoord Vietnam

Mais

indi

Dit tafereel zie je wel vaker in Vietnam: maïskorrels worden gedroogd op het wegdek. Ook andere vruchten of noten worden gedroogd en gesorteerd in de typische hurkzit. Ik denk dat ik niet meer overeind komt als ik een uur zo heb gezeten...

'1091583' door aticketto '1091583' door aticketto

ItaliëEtna

ItaliëEtna

Op weg naar de top

aticketto

De route Strada Provinciale 92 (afgekort SP92) is de weg die moet nemen om bij de kabelbaan uit te komen. De route zelf is prachtig en je hebt vele mooie uitzichten. Zo heb je vaak een mooi zicht op de Etna zelf maar ook op de stad Catania. Onderweg zijn meerdere stopplekken gemaakt en het is zeker de moeite waard om even van het uitzicht te genieten.

'1091580' door JoshuaX '1091580' door JoshuaX

Malta

Malta

Grand Masters Palace

JoshuaX

Van de 16e tot de 18e eeuw regeerde de hospitaalridders van de Maltezer Orde op Malta onder bevel van de Grootmeester. De Grootmeester werd aangesproken met 'Sereniteit', wat ik een pracht van een aanspreektitel vind. Na het afslaan van een maandenlange belegering door het Ottomaanse leger, werd ter ere van Grootmeester Le Vallette ín Valletta (toeval? denk het niet) het Paleis van de Grootmeester gebouwd in de 16e eeuw. Tot 2015 zetelde hier nog het parlement van Malta, nu schijnt de president er nog kantoor te houden. Het gebouw is om twee mooie binnentuinen heen gebouwd, en bevat een museum met twee hoofdelementen; een tapestry kamer met 5 meter hoge wandtapijten, naar het schijnt één van de beste verzamelingen in de wereld. Daarnaast een wapenkamer met het grootste middeleeuwse wapenarsenaal ter wereld., waaronder 6.000 harnassen. Ik vond de gangen ook heel mooi met de prachtige plafonds. Echt een bezoek waard als je door Valletta struint.

'1090668' door ejbaaijens '1090668' door ejbaaijens

GeorgiëKaukasus gebergte

GeorgiëKaukasus gebergte

Kaukasus

ejbaaijens

Afgelopen herfst waren wij voor de 4e keer in Georgië. Tbilisi vinden we een heel interessante stad, maar het is ook geweldig om het land in te trekken. Zo is de Georgian Military Highway een prachtige weg om te rijden. We rijden richting Kazbegi via kronkelige wegen door de Kaukasus. Of we op de terugweg willen paragliden ….. Twijfel, twijfel, twijfel. Je moet het toch eens doen? Ja,nee, ja, ….. nee. Toch maar niet. Op de terugweg komen we bij het punt waar de paragliders vertrekken. We wachten een tijd. Twee mensen vertrekken. De wind steekt op en de wolken trekken over de bergen heen. Paragliden is niet veilig meer vanwege de valwinden. De twee op de foto waren de laatsten. Jammer ;-)

'1090800' door Dalix '1090800' door Dalix

AntarcticaOost Antarctica

AntarcticaOost Antarctica

Pinguïns bij de...afg

Dalix

Onderweg van South Georgia naar het Antarctisch schiereiland voeren we langs deze enorme ijsberg. De pinguïns laten perfect de grootte van de ijsberg zien. Overal kom je deze geestige beesten tegen, in allerlei soorten en maten. Maar wat leeft deze kleine kolonie dicht bij een enorme afgrond! Brrrrrr.

'1089783' door Willemien '1089783' door Willemien

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Eenzame olifant

Willemien

Namutoni, Etosha National Park. Deze mooie olifant zien we heel alleen bij een zoutpan staan te genieten van een fris bad. Hij waagt ook een slok van het zoute water te nemen zodat hij wat mineralen binnen krijgt. Hij lijkt heel lief maar als er te veel auto’s met inzittenden belangstelling voor hem tonen laat hij even zien wie de baas is. Hij komt de weg op en dwingend gebied hij, wapperend met zijn oren, om de voertuigen achteruit te zetten.