Welkom bij Columbus Reisreporter

'1097987' door indi '1097987' door indi

MarokkoMarrakech

MarokkoMarrakech

Sleepy

indi

Door de hoge temperaturen wordt er regelmatig een dutje gedaan in Marokko. Deze man in Marrakech zat heer lijk te dutten voor de deur van een koranschool. Hij draagt de typisch slofjes en heeft een kenmerkende houding! PS: weer ff openen anders is het geen gezicht (letterlijk en figuurlijk) ;)

'1097986' door Elleke '1097986' door Elleke

CookeilandenRarotonga

CookeilandenRarotonga

Afkoelen doe je beter

Elleke

Rarotonga is het hoofdeiland van de Cook Islands. De meeste hotels / verblijfjes kan je vinden langs Muri. Dit plaatsje is populair omwille van de spectaculaire lagoon, zoals je kan zien op de foto. Het is een plek om te snorkelen, suppen, zeilen (met optimistjes), boottochtjes te maken,... Verwacht echter geen verkoeling te kunnen vinden in het water. Nog nooit heb ik in zulk warm water gezwommen; ook niet in een zwembad! Wil je dus echt even afkoelen, dan neem je beter een koude douche!

'1097985' door Graaf '1097985' door Graaf

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Strandwandeling

Graaf

Het strand bij Zandvoort, op een drukke winterdag. Lekker uitwaaien tijdens de kerstdagen.

'1097485' door hbplaatjes '1097485' door hbplaatjes

KeniaMasai Mara NP

KeniaMasai Mara NP

Mist over de savanne.

hbplaatjes

In de Masai Mara in Kenya valt altijd wel een buitje, maar februari is normaliter vrij droog met geel of kort gras. Ook hier is het weer wellicht wat van slag. We hadden van alles wat. Voordeel was dat we 2x een zonsopkomst met mist over de savannes hadden. Dit gaf een heel apart effect dat we nog niet eerder gezien hadden. Uiteraard wil je dan graag een leuk onderwerp op de voorgrond hebben en een wat hogere plek. Deze impalaman werkte uitstekend mee. Je kijkt hier van het zuidwestelijk deel van de Masai Mara (de triangle) richting de Mara Rivier. De zon komt links op de foto op en dat is dus in het oosten. Veel beter kan je dag niet beginnen in dit prachtige park.

'1097039' door CBurgstad '1097039' door CBurgstad

ChinaYunnan

ChinaYunnan

De bocht van de Mekon

CBurgstad

Van de noordelijke stad Deqin zakken we af naar het zuiden, langs de grens van Birma, naar Cizhong. De route voert door een diep dal en volgt de loop van de Mekong. Dit levert schitterende landschappen op. Dan weer rijden we dicht langs de oever om even later van hoog tegen de berghelling op de slingerende loop van de rivier diep in het dal te kijken. Hier zijn nauwelijks dorpjes te vinden, slechts hier en daar vind je een paar huizen. De schaarse bevolking die hier een bestaan heeft opgebouwd, heeft wel weer elke meter benut om wat te verbouwen en zo in hun levensonderhoud te kunnen voorzien.

'1097862' door Dianadm '1097862' door Dianadm

IJslandWestland

IJslandWestland

Overnachten op de...L

Dianadm

Eén van de meest bijzondere overnachtingsplekken van IJsland is deze caravan die bovenop de Langjökull-gletsjer staat. Klein en basic, maar alles wat je echt nodig hebt is aanwezig. De Langjökull is met een oppervlak van 1021 km² de één na grootste gletsjer van IJsland en je kunt hier diverse activiteiten ondernemen zoals gletsjerwandelen. een huskytocht en sneeuwscooteren. Overdag zijn er daarom nog wel wat mensen op de gletsjer (het is hier nooit heel druk), maar als de laatste bezoekers zijn vertrokken ben je helemaal alleen. Een unieke ervaring, de stilte, weidsheid en de steeds wisselende weersomstandigheden. De Langjökull is te bereiken met een 8wd truck en de overnachting kan alleen geboekt worden bij plaatselijke toeristenbureautjes in IJsland zelf. Omdat er slechts één caravan staat, moet je een beetje geluk hebben dat ie nog niet gereserveerd is. Het vervoer en 24 uurs verblijf op de gletsjer kost ongeveer 150 euro p.p. (max. 2 personen) Niet goedkoop, maar wel een ‘once-of-a-lifetime' - ervaring.

In het hoog gelegen plaatsje Potosi in Bolivia besluiten we tot een excursie naar de zilvermijnen. ‘s Ochtends vroeg worden we door een pick-up truck opgehaald en rijden we door een ruig landschap naa... Lees meer