Chapada Diamantina

In het noordoosten van Chapada Diamantina vind je het Chapada Diamantina NP, dat vroeger bekend stond als het centrum van de Braziliaanse diamantindustrie. Midden in de Chapada ligt namelijk het plaatsje Lençóis, waar zich de industrie gevestigd had. Het plaatsje is nu zeer rustig, maar de rijke architectuur en regionale cultuur zijn niet verdwenen. Verder is het park een heuvelachtig gebied met veel riviertjes en watervalletjes, waar je goede zwemmogelijkheden hebt. De lokale gidsen kunnen je de weg wijzen naar de mooiste plekken van het park.

Informatie over Chapada Diamantina

Beste foto's & tips van Chapada Diamantina

'459632' door jolineopreis '459632' door jolineopreis

BraziliëChapada Diamantina

BraziliëChapada Diamantina

Straatleven in...Lenç

jolineopreis

We gingen een dagje op de quad rijden door Lençois, prachtige uitzichten maar ook mooi straatbeeld gezien. Dit is 1 van mijn favoriete foto's die ik ooit gemaakt heb. Net op het goede moment geschoten

'459670' door jolineopreis '459670' door jolineopreis

BraziliëChapada Diamantina

BraziliëChapada Diamantina

Kids in Lençois

jolineopreis

Dit waren onze buurkinderen. Gewend aan de camera zo te zien :) Het jongetje links hield er vooral van om op de gevoelige plaat vastgelegd te worden.

'558275' door jepen83 '558275' door jepen83

BraziliëChapada Diamantina

BraziliëChapada Diamantina

You looking at me?

jepen83

Chapada diamantina; wat een fantastische plek is dit. Zoveel moois in 1 national park. Als je gaat, ga een week en ga met een gids wandelen (als je budget het toelaat). Maar sla een aantal van de dagtripjes ook niet over. Allemaal niet goedkoop, maar meer dan de moeite waard.

Laat kaart zien