image
Getty Images

4 activiteiten en/of reizen op en in zee

Ga op een onvergetelijk avontuur en beleef unieke reiservaringen op en in het water. Maak duurzame overtochten naar Engeland of zelfs naar Zuid-Amerika, zeil naar afgelegen eilanden en zwem met zeedieren. Dit zijn onze 4 favoriete wateractiviteiten op en in de open zee. 

1. Vergezel je camper naar Amerika

Vergezel je camper naar Amerika. foto: Getty ImagesGeniet van de ultieme vrijheid met je camper aan het water. Foto: Getty Images

Plan je een wereldreis door Noord- of Zuid-Amerika? Wie zijn camper verscheept naar Halifax (Canada), Baltimore (VS) of Montevideo (Uruguay) kan zelf meevaren, aan boord van een intercontinentaal vrachtschip.


2. Maak een duurzame oversteek naar Engeland (en verder)

Fair Ferry onderhoudt een veerdienst per zeilschip tussen Oostende (België) en Ramsgate in Engeland. Zelfs de oversteek naar Zuid-Amerika kun je op duurzame wijze maken. In januari 2024 vindt de pioniersreis van Sint Maarten naar Rotterdam plaats.


2. Zeil naar de meest afgelegen eilanden in de Atlantische Oceaan

Tristan da Cunha. Foto: Getty Images

Tristan da Cunha is het meest afgelegen eiland ter wereld. Hoe afgelegen? Dat ervaar je tijdens een zes weken durende expeditiecruise over de Atlantische Oceaan, waarop je ook de eenzame Britse rotsen St. Helena en Ascension aandoet.


4. Zwem tussen reuzenmanta’s en hamerhaaien bij Socorro

Reuzenmanta's. Foto: Getty ImagesOntmoet de vriendelijke reuzen van de zee: de reuzenmanta's. Foto: Getty Images

Neem de tijd voor een bezoek aan Socorro, een eiland ruim vierhonderd kilometer ten westen van Mexico. De enige manier om deze hotspot vol bultruggen, reuzenmanta’s en hamerhaaien te bereiken is per acht- tot tiendaagse live-aboard vanuit Cabo San Lucas.


Meer lezen over de leukste activiteiten in, op en aan het water? Bekijk onze themapagina 'Water' of bestel editie 119 in onze webshop.

Editie 119 in de webshop te koop!

Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!